Plzeň – Vítkovice 4:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Středa 10.01.2018, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:04
    V oslabení se dokonce povedlo ujel po pravé straně Petru Strakovi, tomu však dnes není gól souzen. Dolejš jeho ránu zápěstím lapačkou vychytal.
     
    57:16
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jakub Kindl – 2 min., hrubost).
     
    57:16
    Domácí ubraně ujel Radoslav Tybor, který však bránu netrefil! Tybor však najel do Svobody, což se nelíbilo Jakubu Kindlovi, jenž vítkovického útočníka jedním chvatem složil k zemi. Odpyká si za to však dvě minuty.
     
    55:23
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Jakub Lev – 2 min., držení protihráče).
     
    55:23
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Stach – 2 min., hákování).
     
    52:30
    Šikovný Pour se nebál dvou obránců, dostal se ke střele z mezikruží, která rozvlnila boční síť! Hezká individuální akce plzeňského juniora.
     
    51:09
    Květoň střelou z pravého kruhu orazítkoval horní tyč!
     
    49:20
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Michal Moravčík – 2 min., vražení na hrazení).
    48:14 Milan GULAŠ - 4:1
     
    48:14
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Vítkovice chtěly zamířit dopředu, ale Kucsera o kotouč přišel a rázem z brejku Škody přišla čtvrtá branka domácích! Gulaš nahrál Kratěnovi, ten mu kotouč vrátil, a MILAN GULAŠ (19+30) už zvládl překonat přesouvajícího se Dolejše! Asistence: Ondřej Kratěna (6+14).
     
    46:27
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Šimon Stránský – 2 min., vražení na hrazení).
     
    44:58
    Kucsera se z levé strany přiřítil před Svobodu, střílel správně nahoru, ale Plzeň zachránila horní tyč! K dorážce se hosté nedostali, ale pokračují ve velikém tlaku.
     
    44:28
    Ondřej Kratěna našel před bránou volného Denise Kindla, ten jemnou tečí těsně minul bránu!
    41:04 Jaroslav KRACÍK - 3:1
     
    41:04
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň v úvodu závěrečné periody využívá přesilovku a dělá důležitý krok ke třem bodům! Tomáš Mertl přesnou přihrávkou přes brankoviště našel JAROSLAVA KRACÍKA (5+12), který se z klasické role nahrávače proměnil ve střelce, už měl jednoduchou pozici a z první doklepl puk do prázdné brány. Asistence: Tomáš Mertl (23+21), Milan Gulaš (18+30).
     
    40:00
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Ivan Baranka – 2 min., podražení). Zbytečný faul Baranky a Plzeň bude hrát v úvodu poslední části 13 vteřin pět na tři!
     
    38:13
    Mertlovu ránu Dolejš vyrazil a hosté výhodu přerušili. Nyní se však budou muset bránit, na dvě minuty za držení protihráče je vyloučen Lukáš Kucsera.
     
    35:16
    Tybor šikovně tečoval přihrávku Romana před bránu, Svoboda na poslední chvíli ramenem vyrazil a Plzeň drží těsný náskok!
     
    33:43
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Stach – 2 min., držení protihráče).
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Miroslav Svoboda – 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Matyáš Kantner.
     
    33:38
    Při signalizované výhodě pálil do odkryté brány po přihrávce od mantinelu Lukáš Kucsera, Svoboda se zvládl přesunout a jeho ránu vytěsnil lapačkou mimo!
    31:47 Marek RUBNER - 2:1
     
    31:47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni se dostávají zaslouženě do vedení! MAREK RUBNER (1+1) dostal přihrávku od Kracíka zpoza brány, s pukem se šikovně obtočil a poté překvapil Dolejše! Pro Rubnera je to vůbec první branka v Tipsport extralize! Asistence: Jaroslav Kracík (4+12), Jakub Kindl (2+2).
     
    27:46
    Stach zachytil rozehrávku Vítkovic a před bránou našel Kantnera, který z otočky ještě přihrával najíždějícímu Petru Strakovi, ten trefil napoprvé tyč, a branková konstrukce zachránila Vítkovice i při dorážce! Velká smůla Plzně, štěstí hostů.
     
    26:10
    Plzeň ve velikém tlaku, avšak Dolejš zatím všechny střely kryje. U mantinelů Vítkovice pořádně přiostřily, avšak jejich zákroky jim zatím u rozhodčích procházejí. Duel se ovšem pořádně přiostřuje a jsou vidět planoucí emoce na obou stranách.
    25:33 Tomáš MERTL - 1:1
     
    25:33
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je srovnáno, pouze devět vteřin stačilo Škodě na využití přesilovky! Puk se po sražené ráně Gulaše odrazil pouze k TOMÁŠI MERTLOVI (23+20), který z první vypálil nad beton Dolejše! Asistence: Milan Gulaš (18+29), Miroslav Indrák (12+17).
     
    25:24
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Roman Szturc – 2 min., krosček).
    24:16 Radoslav TYBOR - 0:1
     
    24:16
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané využívají přesilovku a dostávají se do vedení! Gulaš si v další akci vybruslil před bránu a byl na hraně pravidel připraven o kotouč. Dopředu vyrazil Jakub Lev, jehož ránu tečoval mimo dosah Svobody RADOSLAV TYBOR (10+9)! Asistence: Jakub Lev (17+11), Karol Sloboda (2+14).
     
    23:38
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jakub Pour.
     
    22:18
    Straka sprintoval za kotoučem, který směřoval na Dolejše, ještě ho dloubl na bránu a Dolejš jen vyrazil před sebe, ale poradil si i s dorážkou Stacha!
     
    21:38
    Kratěna dostal nádherný pas před bránu, Dolejše už střelou mezi nohy překonal, al Vítkovice zachránila tyč!
     
    15:59
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jakub Kindl – 2 min., nedovolené bránění). První přesilovku v zápase mají Vítkovice.
     
    13:29
    Gulaš přišel o kotouč na modré a dopředu ujížděl osamocený Szturc, Svoboda ho vychytal, lapačkou vytěsnil jeho střelu mimo!
     
    11:41
    Kadlec našel krásnou přihrávkou od modré před bránou volného Davida Stacha, který se ovšem neodvážil zakončit z první a poté už k němu stihli přistoupit obránci! Ovšem tenhle pas od plzeňského kapitána měl oči, bohužel pro Plzeň nekončí gólem.
     
    10:04
    Gulaš vybojoval kotouč v útočném pásmu, když využil nepřesné rozehrávky, a rázem byl osamocený před Dolejšem! Na zakončení neměl tolik času, ale přesto zkusil bekhendový blafák, bránu minul.
     
    06:38
    Gulaš výborně hledal před bránou Michala Moravčíka, ten z bezprostřední blízkosti neusměrnil kotouč mezi tři tyče!
     
    02:58
    Sklenička nevystihl směr přihrávky, díky tomu se za obranu dostal Szturc, který si nabruslil mezi kruhy, ale v dobré pozici pouze vyprášil Svobodovy betony!
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 26. Mertl (Gulaš, Indrák), 32. Rubner (Kracík, J. Kindl), 42. Kracík (Mertl, Gulaš), 49. Gulaš (Kratěna) – 25. Tybor (Lev, Sloboda)


    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), D. Sklenička, J. Kindl, Pulpán, Čerešňák, L. Kaňák – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – D. Kindl, Kratěna, Indrák (A) – Straka, Stach, Kantner – Rubner, Kracík, Pour.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Bartošák) – Klok, Sloboda (A), Hrbas, Baranka, Urbanec, Trška – Olesz (C), Lev, Bartovič – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Szturc, Š. Stránský, Dej – Kurovský.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Ganger, Gebauer

    Diváci: 5 445
    thejrc.org