Benátky n/J – Vsetín 1:9 (kon.) | Třebíč – Frýdek-M. 2:0 (kon.) | K. Vary – Prostějov 4:0 (kon.)
Ústí n/L – Kadaň 1:3 (kon.) | Kladno – Motor ČB 1:2 (kon.) | Přerov – Havířov 6:3 (kon.)
Litoměřice – Slavia 2:0 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
HC Slavia Praha
Středa 10.01.2018, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:26
    Obrovskou šanci měl na své holi navrátilec z trestné Jindřich Barák. Střelu proti němu Michajlov vyrazil, před prázdnou brankou ho převzal Filip Hanták, který ho poslal do bezpečí.
     
    56:03
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jindřich Barák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:20
    Vyšší střelu vyslal na Michajlova Václav Krliš. Proti této střele však strážce kališnické svatyně vystrčil lapačku. Následně se hra přesunula.
     
    52:10
    Jako nůž máslem procházejí kališníci obranou sešívaných. Vítězslav Bílek vyšťouchl zezadu puk Martinu Ondráčkovi, načež se díky narážečce s Denisem Kusým dostal ke střele z mezikruží. Frodlovy cihlové betony ale i teď zaúřadovaly.
     
    51:29
    Přesilovkovou kombinaci zakončil bekhendovou střelou Aleš Pavlas. Puk po jeho šanci však pouze proletěl vedle vzdálenější tyčky Frodlovy branky.
     
    51:20
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Aleš Furch.
     
    46:42
    Dominik Frodl musí čelit jedné střele za druhou. Vysoké obloukovité nahození si k zemi srazil Jan Veselý, který po zemi od modré vypálil na gólmana sešívaných. Opětovně nevyzrál.
     
    45:17
    Martin Havelka se dostal do velmi nadějné příležitosti. Obstřelil si hostujícího obránce, načež puk letěl přímo na Frodla. Brankář sešívaných však i proti této střele vytasil své dnešní čarovné betony.
     
    38:24
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jiří Doležal – 2 min., hákování).
     
    36:20
    Až na poslední chvíli vystrčil Dominik Frodl beton proti střele Jana Veselého z hranice brankoviště. Dokonce i brankový rozhodčí ji už viděl za brankovou čárou. Hlavní však celkem nekompromisně rozmáchl. Nápor Litoměřic ale nadále neustává.
     
    35:50
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Marek Račuk – 2 min., sekání).
     
    30:10
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jiří Doležal – 2 min., vysoká hůl).
     
    27:24
    Jindřich Barák měl na holi gól pro sešívané! Snažil se doklepnout puk směrem k tyčce litoměřické branky. Ovšem Martin Michajlov velmi rychle reagoval a tuto šanci zabrzdil.
     
    26:17
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Filip Hanták – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:00
    Denis Kusý se dostal k střele z mezikruží. Trefil však pouze přesně tělo Dominika Frodla. Přestože se rychle snažil vyjet k odraženému puku a do branky ho doklepnout, obránce sešívaných u něj byl rychlejší.
     
    23:33
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Zdeněk Doležal – 2 min., držení hole).
     
    17:26
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Domácí navyšují své vedení. LUKÁŠ DOUDERA využil nepozornosti slávistického gólmana, což způsobil obránce Slavie, který projel těsně před brankovištěm. Doudera pak prostřelil přesně jeho nohy, následně i zmateného Frodla. Asistence: Ondřej Machala.
     
    14:01
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Lukáš Chalupa – 2 min., podražení).
     
    12:03
    Doslova gólovku měl na holi Lukáš Chalupa. Stál před ním odkrytý prostor kolem levé tyčky slávistické svatyně. Během velmi krátké dráhy střely se ale Frodl dokázal bleskově přesunout a střelu zachytit. Přestože jej asi netrefila do ideálních míst, chvilkově ležel na ledové ploše.
     
    10:36
    Dominik Málek si rychle najel k odraženému puku o nohu jednoho z hráčů Slavie. Ten pak dělovkou poslal přímo na Frodla. Pro brankáře Slavie se ale puk nacházel v ideální letové hladině, neboť s jeho zbržděním příliš potíží neměl.
     
    07:35
    Slávisté se však nechtějí vzdát a tlačí se do vyrovnání. Václav Jankovský se dostal na hranici brankoviště, odkud vypálil přímo na Martina Michajlova. Gólman Stadionu však pohotově vytáhl proti kotouči svou lapačku.
     
    06:45
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Krásnou střelou se domácí ujímají vedení! VÍTĚZSLAV BÍLEK vybruslil kolem dvojice obránců sešívaných, počkal si, až Frodl spadne a pak vrchem přehodil puk za jeho záda. Asistence: Jan Veselý.
     
    06:10
    Vyložená šance stála před Jaroslavem Šimečkem! Puk k němu vyjel ideálně tak, aby litoměřický útočník mohl vyjet do samostatného průniku. Ovšem puk byl moc rychlý.
     
    04:08
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Veselý – 2 min., podražení).
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 7. Bílek (J. Veselý), 18. L. Doudera (Machala)


    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Wolf) – Gaspar, Pavlas, Smetana, L. Doudera, L. Chalupa, M. Jandus, D. Málek – Kusý, J. Veselý, Bílek – M. Kadlec, J. Šimeček, Řehoř – M. Havelka, Hanták, Machala – Toman, R. Pilař, Václavek.
    HC Slavia Praha: Frodl (Šorf) – J. Holý, Šmíd, Barák, Štibingr, Kasík, A. Růžička, Ryzák – Jankovský, Šafránek, Račuk – J. Doležal, Nedvídek, Z. Doležal – M. Ondráček, Kubica, Krliš – Šteiner, Furch, Šmerha.

    Rozhodčí: Čech, Jechoutek – Podrazil, Bosák

    Diváci: 1134
    thejrc.org