Německo – Švýcarsko 3:7 (kon.) | Kanada – Česko 3:1 (kon.) | Rusko – Finsko 2:0 (kon.)
konec
Německo
3:7 (0:3, 0:3, 3:1) Stav série: 0:1
Švýcarsko
Středa 10.01.2018, 13:30 • B Arena, Dmitrov • Mistrovství světa žen do 18 let • O udržení
Partner:
     
    A máme tu konec. Němky podlehly svému alpskému sokovi 3:7. V prvních dvou třetinách položil Německo vždy první gól Švýcarska, ač hra byla třeba do té doby vyrovnaná. To způsobilo skóre 0:6 po 40 minutách. V poslední třetině však Němky chtěly dotáhnout deficit a při gólu na 3:6 se začínala vkrádat otázka, zda bude ještě nějaké drama. Tu jasně zodpověděla švýcarská strana sedmým gólem. Druhý zápas v sérii proběhne v pátek 12. ledna od 13:30. Ode mě je to dnes vše, s přáním příjemného zbytku dne se loučí Tomáš Kalas. (15:44:19)
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Zřejmě poslední zásadnější věc dnešního zápasu, na trestnou jde Němka Schmitzová za krosček.
     
    59:02
    Postavení útočícího hráče v brankovišti, hra se stěhuje před německé obranné pásmo.
     
    58:03
    Souboj o kotouč v útočném pásmu německé strany, ta nakonec i puk získala a řítila se dopředu, Dopheideová zabrzdila před Maurerovou trochu ostřeji a brankářce se to pochopitelně nelíbí.
     
    57:18
    Utkání se blíží ke svému konci, oba celky již nikam nespěchají a dohrává se víceméně z povinnosti. Němky přestály i toto oslabení, které ale nebylo moc náročné.
     
    56:29
    Rüdiová čekala se střelou velmi dlouho, nakonec ji vyslala na úkor nepřesnosti, navíc tak vyhodila Švýcarky z pásma.
     
    55:24
    Vyloučení v týmu Německo (Raschkeová – 2 min., sekání).
    54:15 WETLIOVÁ - 3:7
     
    54:15
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Góly padají a asi je už definitivně rozhodnuto. Dle dostupných záběrů to vypadá, že střelu Enzlerové z vrcholku pravého kruhu tečovala kapitánka STEFANIE WETLIOVÁ a přidává gól číslo sedm do sítě Němek. Asistence: Rahel Enzlerová, Lisa Rüdiová.
     
    53:45
    Švýcarky si však budou moci nyní orazit, Němky špatně střídaly a trest jde odsedět Harková.
    52:00 Welckeová LU. - 3:6
     
    52:00
    Německo právě vstřelilo branku!
    Neskutečné selhání Švýcarek v poslední části. Osm minut před koncem je to o tři branky a možná to bude ještě drama. Opět to byla celkem jednoduchá souhra, Lilli Welckeová zpoza branky vytáhla hru dále od Maurerové, Harková přihrála na LUISU WELCKEOVOU a ta přidává třetí trefu. Asistence: Ronja Harková, Lilli Welckeová.
     
    50:34
    Menší zmatky při zakládaní útoku chtěla využít Heinzová, Maurerová viděla celou situaci dobře a jenom kontrolovala přidržením kotouče.
     
    48:39
    Opravdu, německý tým zapl a hraje se Švýcarskem absolutně vyrovnanou partii. Otázka, zda obrození nepřišlo pozdě a samozřejmě, ač nechci výkon Němek v poslední třetině vůbec shazovat, Švýcarky na 100 % hrát určitě nebudou.
    46:19 BRENDELOVÁ - 2:6
     
    46:19
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německé hráčky se chtějí s turnajem rozloučit evidentně s dobrým pocitem a svého soupeře zatlačili do hluboké ofenzivy. Výsledkem toho je druhý gól z jejich dílny. Luisa Weickeová přenechala kotouč FRANZISCE BRENDELOVÉ a je to o čtyři góly. Asistence: Luisa Weickeová.
    45:30 BRENDELOVÁ - 1:6
     
    45:30
    Německo právě vstřelilo branku!
    Šest sekund a Ryhnerová se na trestné opravdu dlouho neohřála. Po vyhraném buly od Barové se kotouč přes ještě jednu hráčku dostal až k FRANZISCE BRENDELOVÉ, která zaznamenává čestný úspěch Němek. Asistence: Anna-Maria Nickischová, Naemi Barová

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 46. Brendelová (Nickischová, Barová), 47. Brendelová (Weicke Lu.), 52. Welckeová Lu. (Harková, Welckeová Li.) – 4. Bertová (Lutzová), 14. Rüdiová (Enzlerová), 15. Ryhnerová (Zimmermannová), 32. Rüdiová, 39. Enzlerová (Rüdiová, Leemanová), 40. Enzlerová (Rüdiová), 55. Wetliová (Enzlerová, Rüdiová)


    Německo: Mayová (Pfeiferová) – Klingerová, Raschkeová, Botthofová, Nickischová, Heinzová, Brendelová, Schmitzová, Fiedlerová – Haiderová (C), Kaiserová, Schwambornová – Christofová, Welckeová Luisa, Welckeová Lilli – Barová, Dopheideová, Gruchotová – Harková, Ketzerová, Leveringhausová
    trenér: Tommy Kettner

    Švýcarsko: Maurerová (Spiesová) – Wetliová (C), Christenová, Bachmannová, Vallariová, Hauserová, Lutzová, Gianolová, Ingoldová – Rüdiová, Enzlerová, Leemannová – Zimmermannová, Ryhnerová, Schlegelová – Bertová, Pagnamentová, Emmeneggerová – Staubová, Bachmannová
    trenér: Steve Huard

    Rozhodčí: Celarová, Ketonenová – Puhakková, Štefková
    Německo 0 1 Švýcarsko
    #1 Středa 10.01.2018 • 13:30
    Německo - Švýcarsko 3:7
    thejrc.org