Toronto – Ottawa 3:4 (kon.) | Chicago – Minnesota 1:2 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
3:4 (0:1, 1:1, 2:2)
Ottawa Senators
Čtvrtek 11.01.2018, 01:45 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Craig Anderson (OTT) (44 zásahů)
    Tom Pyatt (OTT) (1 + 0)
    Morgan Rielly (TOR) (1 + 0) (04:31:42)
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Polák (TOR) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 16:37)
    Filip Chlapík (OTT) (0 + 1, 2 střely na branku, čas na ledě 5:53)
     
    Střely na branku v zápase

    Toronto Maple Leafs: 47

    Ottawa Senators: 32
     
    Je hotovo. Sledovali jsme dramatickou bitvu až do poslední vteřiny, ale dva body za výhru v základní hrací době nakonec berou Ottawa Senators. Hosté několikrát v zápase vedli, jednou dokonce o dva zásahy. Ale pokaždé o svůj náskok přišli a za stavu 3:3 ve třetí třetině se zdálo, že zápas půjde do prodloužení. Jenže opak byl pravdou. Tři minuty před koncem udeřil z úniku Tom Pyatt a rozhodl o vítězi v základních šedesáti minutách. Na výhře Senators má velký podíl brankář Craig Anderson, ten v zápase pochytal spoustu tutových šancí Toronta. Sledovali jsme pohledný hokej. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Ještě si Toronto Maple Leafs vybírají oddechový čas a na posledních osm vteřin chtějí něco vymyslet.
     
    59:52
    Natřikrát musel Craig Anderson zastavovat puk na brankovišti, hned tři hokejisté v modrém dresu tlačili střelami puk do sítě. Ale ani jeden neuspěl.
     
    59:28
    Další vyhození hostů do středního pásma a Torontu už moc času do poslední sirény nezbývá. Navíc se teď mají domácí borci problém dostat zpátky před Craiga Andersona.
     
    59:06
    Vyhození přes celé kluziště na prázdnou branku Ottawě nevyšlo, puk skončil pouze na zakázaném uvolnění.
     
    58:55
    Maple Leafs nemohli do útočného pásma, dostali se totiž do postavení mimo hru a rozhodčí byli nekompromisní, okamžitě přerušil hru a nařídili nové buly.
     
    58:24
    Matt Duchene vyhodil puk do středního pásma a Senators mohou na led poslat čerstvé síly. Stejně tak bude potřebovat dostřídat Toronto.
     
    58:02
    Tyler Bozak před brankovištěm posílal puk po letě na branku, ale Craig Anderson tentokrát stačil zakročit a přerušit hru.
     
    57:38
    Toronto Maple Leafs už zkoušejí hru bez brankáře, Frederik Andersen je na střídačce.
    56:55 Tom PYATT - 3:4
     
    56:55
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je to vůbec možné? Toronto ve třetí třetině dvakrát dorovnalo náskok soupeře, ale ani tentokrát to domácím stačit nebude. Zhruba tři minuty před koncem základní hrací doby totiž inkasují počtvrté. Ottawa vytvořila přečíslení, obrana Maple Leafs nepochopitelně chybovala a TOM PYATT usměrnil puk za Andersena poté, co ho do samostatné akce poslal Matt Duchene. Pěkně sehrané od hostů a domácí jsou v problémech. Asistence: Matt Duchene, Zack Smith.
     
    56:28
    Vypadalo to, že se bude po zákroku Komarova na Dumonta vylučovat, ale nakonec se pokračuje v plném počtu na obou stranách.
     
    56:04
    James van Riemsdyk nebezpečně tečoval Marnerovu střelu z dálky. Kdyby puk padal ještě kousek doprava, má Anderson velké problémy, aby ho zastavil.
     
    55:25
    Toronto potřebovalo vystřídat, a tak Hainsey počkal s rozehrávkou na vlastní polovině kluziště. Závěr třetí třetiny hodně kazí časté přerušování hry.
     
    55:14
    Opět přerušená hra. Tentokrát proto, že Hyman vytečoval puk někam mezi diváky. Vhazovat by se za pár okamžiků mělo někde ve středním pásmu.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 39. Borgman (Bozak, Komarov), 41. J. van Riemsdyk (Bozak, Marner), 53. Rielly (W. Nylander, Hainsey) – 12. Chabot (Dzingel), 22. Hoffman (Duchene), 43. Dumont (Chlapík, Burrows), 57. Pyatt (Duchene, Z. Smith)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly, Hainsey, Gardiner, C. Carrick, Borgman, R. Polák – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Komarov – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – M. Martin, F. Gauthier, Co. Brown.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Chabot, E. Karlsson, Phaneuf, Ceci, Harpur, Claesson – Dzingel, Brassard, Mark Stone – Hoffman, Duchene, White – Z. Smith, Pageau, Pyatt – Dumont, Chlapík, Burrows.

    Rozhodčí: St. Pierre, McCauley – Nowak, Rody

    Diváci: 19 117
    thejrc.org