Č. Budějovice – Zlín 2:3 (kon.) | HC Litvínov – Liberec 4:5 (po pr.) | Slavia – Sparta 1:10 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
1:10 (1:2, 0:4, 0:4)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 11.01.2018, 18:00 • ZS Eden, Praha-Vršovice • DHL Extraliga juniorů • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové, z Edenu je to pro dnešní večer vše. O nadcházejícím víkendu nezapomeňte zvolit demokratického prezidentského kandidáta. Hezký zbytek večera přeje Richard Wagner. (20:05:48)
     
    Ve třetí třetině se povedlo týmu z Holešovic zaznamenat ještě čtyři góly, kterými dnešní derby proměnil ve slávistický horor. Sešívaní inkasovali dvouciferný debakl a do dalšího kola mají o čem přemýšlet. Aktivně hrající Spartě darovali výhru hloupými chybami v obraně a laxním přístupem k soupeři. Rudí hokejisté poté využili nabídnutých šancí beze zbytku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Ještě se oběma týmům povedlo zaútočit. Nebezpečnější byla Sparta, Jakub Wojnar dokonce mířil za hattrickem, avšak jeho zakončení zblízka parádně vytáhl rychle reagující Daniel Vecka!
     
    58:40
    Hraje se poslední minuta zápasu a ještě sledujeme ataky Sparty, které se ale tříští o výstroj Daniela Vecky. Obě mužstva již hrají v pěti mužích na ledě.
     
    57:21
    Další mlení tentokrát za brankou Adama Wolfa. S dvouminutovým trestem za hrubost odjíždějí Lukáš Nedorost s Lukášem Netolickým (oba SLA) a Radek Jeřábek se Sebastianem Jandou (oba SPA).
     
    56:40
    Na obou stranách jsme viděli brankářem zneškodněný útok. Po zásahu Daniela Vecky vznikl mumraj, ze kterého vyplynula potyčka mezi Davidem Starkem (SLA) a Vojtěchem Komárkem (SPA), kteří oba inkasují po dvou minutách za hrubost.
     
    55:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    Každá část místního stadionu má svá specifika. Zatímco v restauračním zařízení se točí plzeňská dvanáctka, na ledové ploše se čepuje desítka pana sparťana. O zdvoucifernění výsledku se postaral TOMÁŠ PŠENIČKA, který využil rychlou kombinaci bratrů Jandusových a na brankovišti propašoval kotouč pod Veckovými betony. Nutno říci, že si počínal úspěšněji, než slečna Tereza, které trik s neznámým balíčkem na letišti v Pakistánu nevyšel. Asistence: Martin Jandus a Tomáš Jandus.
     
    54:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí fanklub, který přišel slávistické juniory v derby podpořit, právě asi začíná litovat, že se na tento duel vydal. Sparta totiž přidává i devátý zásah za záda slávistických brankářů. Tomáš Schwamberger se prodral po levém křídle, odkud vyslal před brankoviště přesný pas, na který si sjel MARTIN DUBSKÝ. Hostující kapitán pak nedal zakončením zblízka Veckovi šanci. Asistence: Tomáš Schwamberger.
     
    53:28
    Jednotvárný obrázek hry, při kterém nepříliš výbušně bruslící hokejisté lacino ztrácejí kotouče, občas přeruší výkřik diváka na tribuně, který reaguje tu kladně na akce Sparty, tu negativně na další chybu sešívaných.
     
    52:16
    Hráči se honí po ledě sem a tam. Skoro stejně to vypadá na vesnici, kdy v hájovně běhá v noře jezevčík za liškou. Z textu předchozího jest patrné, že jezevčíkem je Sparta, která si v klidu kráčí za vítězstvím.
     
    51:17
    Hokejisté z Edenu se sice občas dostanou do středního pásma, ale to je pro ně za poslední minuty strop. Sparta většinou drží útočné pásmo a k náporu jí stačí i ledabylá kombinace.
     
    50:24
    Lukáš Rousek se obtočil kolem obránce a stanul sám před Danielem Veckou. Domácí brankář mu naznačil pohyb a Rousek poté střelou na zadní tyč o milimetry minul sešívanou klec!
     
    49:40
    Hra je rozhádaná a plná chyb. A to především ze strany domácích. Na svůj výkon se ale přestávají koncentrovat i sparťané, který tak vázne finální fáze.
     
    48:42
    Červenobílým se nepovedl útok a po rychlém brejku vyslal jedovku na bližší tyč Tomáš Schwamberger. Také jeho rána zahrála, pro Vecku libými tóny, na brankovou konstrukci.
     
    48:01
    A se sešívanými mohlo být hůře! Ostrá rána z levého kruhu břinkla o tyčku za zády Daniela Vecky a dopadla do bezpečných vod.
     
    47:15
    Domácí jsou mdlí, skoro jako bez duše. Zato ďáblem posedlí sparťané neustále tlučou na vrata útočného pásma Slavie.
     
    46:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Inu, přátelé, ještě zítra budou domácí hráči křičet ze spaní, když se jim bude zdát o tomto duelu. Sparťanská krev vyrývá na své konto branek další rýhu. V pravou noční můru proměňuje slávistům tento zápas LUKÁŠ ROUSEK, který pohodlně skóroval z prostoru mezi kruhy. Bez asistence.
     
    45:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Splendidní výkon hostujícího mužstva přináší další zásah a Sparta jich tedy má na kontě stejně, jako má beruška teček na krovkách. Sešívaní znovu nezvládli osobní souboj a RADEK JEŘÁBEK se tak snadno protlačil před branku, kde za dozoru slávistického obránce v poklidu prostrčil puk pod klekajícím Veckou. Asistence: Tomáš Jandus.
    Marken.cz

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 15. Jaša (Valík) – 3. T. Jandus (Pšenička), 18. Schwamberger (Procházka), 23. Wojnar (Janda, Rousek), 27. T. Jandus (Procházka, Pšenička), 29. Procházka (T. Jandus, M. Jandus), 39. Wojnar (Rousek), 46. Jeřábek (T. Jandus), 47. Rousek, 55. Dubský (Schwamberger), 56. Pšenička (M. Jandus, T. Jandus)


    HC Slavia Praha: Šorf (29. Vecka) – Hejda, Vobořil, Stark, Holý, Antoš, Valík (C) – Kohút, Šmerha, Matějka (A), Patočka, Šteiner, Šilhan, Netolický, Šergl, Jaša, Hradil, Nedorost, Martínek.
    Trenér: Miloš Pecka.

    HC Sparta Praha: Wolf (Hoffmann) – M. Jandus, Janda, Simotics, Mrkvička, Sedliský, Eliáš (A), Jeřábek, Hanuš – T. Jandus (A), Schwamberger, Rousek, Fabiánek, Bílek, Larsen, Procházka, Komárek, Chlouba, Pšenička, Dubský (C), Wojnar.
    Trenér: Pavel Geffert.

    Rozhodčí: David Čáp – Václav Beneš, Petr Kotlík
    thejrc.org