Třinec – Mladá Boleslav 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 2:3 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 1:4 (kon.)
Zlín – Plzeň 4:1 (kon.) | Olomouc – Jihlava 2:3 (po pr.) | Liberec – Vítkovice 1:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 12.01.2018, 18:00 • Home Credit Arena (7 500 míst) • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:50 David KVĚTOŇ - 1:4
     
    59:50
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Kosmetickou úpravu skóre přidává DAVID KVĚTOŇ, který neomylně trefuje opuštěnou svatyni Severočechů. Asistence: Rostislav Olesz.
     
    58:31
    Hrbas zastavil pronikajícího Ordoše a přes celé hřiště pálil na odkrytou branku. Trefil tyčku, Liberec má ještě teoretickou naději!
     
    57:26
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Ondřej Roman – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    56:47
    Liberec to ještě zkouší bez brankáře.
    56:35 Rastislav DEJ - 1:3
     
    56:35
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Fanoušci Liberce nevěří vlastním očím a mnoho z nich se zvedá k odchodu. RASTISLAV DEJ využil minely domácích, chopil se puku na obranné modré čáře, postoupil až před Willa a neomylně jej propálil. Bez asistence.
     
    55:30
    One man show v podání Patrika Bartošáka! Souhře Tygrů nechybělo nic. Kvapil posléze skvělou přihrávkou našel Redenbacha. Kanaďan už měl před sebou víceméně odkrytou branku, ale maskovaný muž Vítkovic předvádí zázraky i nadále.
     
    53:36
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Petr Kolouch – 2 min., krosček).
     
    53:15
    To je opravdu neuvěřitelné. Po krásné akci Ordoše zakončoval před Bartošákem Jašek a podruhé v zápase zachránila Ostravany tyčka! Následně dorážel z mezikruží Jánošík a trestuhodně minul!
     
    48:02
    Tybor se dostal k dorážce na hranici brankoviště. Cíl ale z bezprostřední blízkosti netrefil!
     
    46:55
    Po luxusní kombinaci na jeden dotek, při které kotouč putoval pásmem ze strany na stranu, pálil Trška. Will se skvěle přemístil a udržel svému týmu naději!
     
    46:29
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Vantuch – 2 min., hrubost).
     
    39:38
    Ševc nic nevymýšlel, nabruslil si mezi kruhy, a odtud tvrdě vypálil. Bartošák vyrazil kotouč pouze před sebe, kde stál Petr Jelínek. Liberecký útočník prázdnou klec z nepochopitelných důvodů míjí!
     
    39:01
    Martin Bakoš předvedl úžasnou individuální akci. Prosvištěl přes celé hřiště, chvátal sám na branku a zkusil slavné zakončení s hokejkou mezi nohama. Za Bartošákem zazvonila tyčka!
     
    38:34
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Peter Trška – 2 min., vysoká hůl + 2 min., vysoká hůl).
     
    36:57
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Ivan Baranka – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    35:08
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Roman Szturc – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Dominik Lakatoš – 2 min., hrubost).
    34:41 Patrik ZDRÁHAL - 1:2
     
    34:41
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Neuvěřitelné, Ostravané opět vedou a využili k tomu další dorážku. Lukáš Kucsera vystřelil z levého kruhu poté, co vybojoval puk za bránou Kolouch. Will Kucserův pokus vykopl mezi kruhy, kde hlídkoval PATRIK ZDRÁHAL a poslal puk do odkryté svatyně. Asistence: Lukáš Kucsera, Petr Kolouch.
    33:06 Marek KVAPIL - 1:1
     
    33:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přesilovku využívají i domácí hokejisté! Ševc nabídl od modré čáry puk Jelínkovi. Ten viděl volného MARKA KVAPILA a přenesl na něj hru. Liberecký kanonýr si přihrávku zpracoval a parádní střelou pod horní tyčku rozjásal tribuny. Asistence: Petr Jelínek, Martin Ševc.
     
    31:56
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Tomáš Jáchym – 2 min., nedovolené bránění).
    30:40 Rostislav OLESZ - 0:1
     
    30:40
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Neskutečné. Ridera je prakticky pod soustavným tlakem soupeře, ale přesto jde do vedení. V přesilové hře vystřelil z pravého kruhu Květoň. Will puk vyrazil před sebe, kde číhal ROSTISLAV OLESZ a přitloukl jej pod břevno! Asistence: David Květoň.
     
    29:55
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ladislav Šmíd – 2 min., faul kolenem).
     
    28:57
    Bartošák úřaduje dál. Po bleskové akci se Martin Bakoš ocitl mezi obránci. Pálil z prostoru mezi kruhy, odkud jej však maskovaný muž Ridery znovu vychytal!
     
    27:09
    Špaček si za brankou poradil náramně a po rychlém vyjetí posílal puk ke druhé tyčce, kde číhal Vantuch. Urostlého obránce trefila přihrávka do brusle, od které se odrazila jen těsně mimo hostující klec!
     
    23:22
    Šmíd vystoupil z trestné lavice a hnal se na branku! Krásnou zadovkou ještě našel Jelínka, jehož zakončení bez přípravy Bartošák vykopl zpět k libereckému útočníkovi. Ten ale neposlal za jeho záda ani dorážku!
     
    21:52
    Bartošák za brankou složil napadajícího soupeře a hosté inkasují dvouminutový trest.
     
    21:12
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ladislav Šmíd – 2 min., podražení).
     
    18:49
    Kvapil zastihl za brankou Bartošáka v nedbalkách a posunul touš mezi kruhy. Ke střele se nakonec dostal Bakoš, Bartošák chvátal zpět mezi tyče, liberecký forward ale netrefil vůbec ideálně a puk skončil v rohu kluziště.
     
    15:38
    Nepopsatelné! Vítkovice již mohly inkasovat několik branek, ale stále je to 0:0. Kvapil krásnou přihrávkou našel v bezprostřední blízkosti branky stojícího Jelínka, proti jeho zakončení se ale opět neskutečně přesunul absolutně fantastický Bartošák!
     
    13:48
    Tygři už by se nad produktivitou měli zamyslet! Po dalším obrovském tlaku, jenž zůstal nevyužitý, chvátal na branku Ordoš. Vystřelil svižně z kruhu, ale branku vůbec netrefil.
     
    11:57
    Neuvěřitelný Bartošák! Touš se dostal k před brankou číhajícímu Jelínkovi. Ten ještě vylepšil pozici pro nehlídaného Dernera, jenž už pálil do z části odkryté klece, hostující gólman ale zázračně zasáhl lapačkou.
     
    11:24
    Martin Bakoš nabral v neutrální zóně velkou rychlost a kolem stínujícího Kucsery proletěl jako blesk. Před Bartošákem už byl sám, zkoušel trefit k tyči, maskovaný muž byl ale neoblomný.
     
    06:26
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Rastislav Dej – 2 min., držení protihráče).
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 34. M. Kvapil (P. Jelínek, Ševc) – 31. Olesz (D. Květoň), 35. P. Zdráhal (Kucsera, Kolouch), 57. Dej, 60. D. Květoň (Olesz)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Kolmann, Šmíd (A), Jánošík, Derner – Lakatoš, Redenbach, L. Krenželok – Bakoš, P. Jelínek (A), M. Kvapil – Ordoš, Bližňák, Jašek – D. Špaček, Vantuch, J. Vlach – Hrabík.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (A) (Dolejš) – Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, Urbanec – Dej (C), Lev, Olesz – Tybor, O. Roman, D. Květoň – Bartovič, Kolouch, Kucsera – Szturc, T. Jáchym, Kurovský – P. Zdráhal.

    Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Flegl, Polonyi.

    Diváci: 5 275
    thejrc.org