HC Plzeň – Zlín 4:1 (kon.) | Kladno – Třinec 5:2 (kon.) | Chomutov – Mladá Boleslav 5:2 (kon.)
K. Vary – Vítkovice 2:4 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Č. Budějovice – Olomouc 4:2 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
HC Olomouc
Pátek 12.01.2018, 18:15DHL Extraliga juniorů • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Lidák) – Grauer, Kachyňa, Rákosník, V. Doktor, Dosek, Brabec – Rolínek, Matys, Doktor, Bláha, Prášek, Káník, Šulek, Kaisler, Kronus, Dančišin, Toman, Bárta, Beránek

    HC Olomouc: Ovčaři (Schejbal) – Szturc, Rutar, Kuchař, Holiš, Smutný, Hlaváč – Janků, Cach, Říčka, Palička, Podlaha, Beier, Macuch, Marek, Tomaník, Janěčko, Pěcha, Skopal, Kuba

    Rozhodčí: Mertl – Jindra, Zíka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    První velká šance šla na stranu domácích hráčů! Michal Bláha v přečíslení dva na jednoho hledal přihrávkou Ondřeje Šulka, který zkoušel střílet z první, ale střelu ztečoval nad!
     
    01:49
    Další útočná akce českobudějovickým hokejistům nevyšla. Puk na holi má Jakub Grauer, který může založit další útok.
     
    02:56
    Z vlastní obranné třetiny se pokoušejí dostat hráči Motoru, jenže zatím neúspěšně.
     
    03:18
    A další povedená, která mohla skončit brankou! Dančišin našel Ondřeje Šulka, který ani nyní neuspěl. Jeho střela přesně z prostoru mezi oběma kruhy až do branky nezapadl. Ovčaři ji dokázal vyškrábnout mimo.
     
    04:25
    Jan Bárta pálil poprvé od modré, jenže jeho první pokus skončil jen na bránícím hráči Olomouce. Bárta se dostal i ke druhé střele, tu ale zastavil olomoucký brankář včas.
     
    04:48
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Szturc – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:43
    Od modré vyslal dělovku Stanislav Dosek. Do ní neohroženě padl Josef Podlaha a také ji dokázal zblokovat. I nadále jsou domácí v útočném pásmu.
     
    06:57
    Szturc se vrátil zpět na ledovou plochu. Olomouc oslabení přestála. Ze středního pásma v ten stejný čas nahazuje na branku puk Ondřej Šulek a Ovčaři jej raději přikrývá pod lapačkou.
     
    07:25
    Nepřesnou rozehrávku v útočném pásmu Motoru dokázal vystihnout Michal Bláha, jenž si povyjel do střelecké pozice, jeho pokus mířený odtud ale Ovčaři vychytal parádním zákrokem.
     
    08:34
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Máme tu první gól, a ten jde na stranu hostů z Olomouce! Kotouč zachytil ve středním pásmu Jan Beier a společně s MIROSLAVEM SKOPALEM ujel do úniku v poměru dva na jednoho. Beier předložil přesnou přihrávku Skopali, jenž zacílil k bližší tyči přesně. Asistence: Jan Beier.
     
    09:57
    Jonáš Kronus udržel pro domácí pásmo, poté se ale Motor dopustil nedovoleného přestupku a Olomouci je ponechána výhoda.
     
    10:00
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Rolínek – 2 min., podražení).
     
    10:22
    Hlaváč poslal od modré pas na Martina Pěchu. Z levého křídla ale trefil Pěcha jen připraveného domácího brankáře, který se včas přemístil.
     
    10:43
    Býval by se dostal do akce Tomaník, nicméně mu bylo odpískané postavení mimo hru, tudíž se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    11:26
    Skvěle to udělal Ondřej Kachyňa. Josef Podlaha míchal s kotoučem, o který ale za brankou Svobody po dobrém obranném zákroku Kachyni přichází. Zadák Českobudějovických následně vyhazuje.
     
    12:39
    Jakub Doktor za brankou Ovčařiho spatřil dobře najíždějícího si Jana Bártu. Také mu předložil přihrávku, jenže tu trefil Bárta jen bruslí. Pro olomouckého brankáře poté nebyl problém přikrýt puk pod lapačku.
     
    13:05
    Přechod přes modrou čáru Motoru nevyšel, jeho hráči se totiž vystavili do ofsajdu. Vybojovat kotouč zpět na hole domácích se pokusí na vhazování Jonáš Kronus.
     
    14:08
    Vojtěch Brabec to zkusil od modré čáry. Do jeho pokusu sáhl ještě před brankovištěm nebezpečně Dominik Kaisler, ale puk poslal poměrně výrazně mimo tři tyče.
     
    15:28
    Miroslav Skopal neměl příliš šancí proti třem domácím hráčům. Nakonec jeho akce končí nepřesnou přihrávkou právě ze Skopalovy hokejky.
     
    16:16
    Jakub Doktor se v prostoru u hrazení otočil a vystřelil. Jeho pokus ale nebyl příliš razantní a Ovčaři ho bez obtíží vykopl svými betony.
     
    17:11
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Janečko – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:34
    Hned dvakrát to od modré čáry zkusil Stanislav Dosek. Ani jeden z jeho pokusů si ale cestu mezi tři tyče nenašel, Ovčaři je tedy zatím bez práce.
     
    18:52
    O něco lepší pokus teď letěl z hole Ondřeje Kachyni. Na jeho pokus navíc neměl Ovčaři nejlepší výhled, stejně ho ale dokázal vyrazit.
     
    19:49
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme vyrovnáno! Jedenáct sekund před koncem snižuje po přihrávce Jakuba Doktora přesnou střelou MILAN DANČIŠIN! Asistence: Jakub Doktor.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    První akci ve druhé třetině si připsali Českobudějovičtí. Ovčaři byl ale na svém místě a pokus bezchybně vyrazil mimo nebezpečí.
     
    21:28
    Tomaník posílal kotouč na Říčku, tomu ale kotouč při střele sklouzl z čepele. Říčka tedy poslal puk nechtěně jen na hokejky domácích hokejistů.
     
    21:41
    Patrik Říčka se pokoušel o nebezpečnou dorážku, nakonec ale na kotouč v brankovišti nedosáhl a žádné ohrožení domácí branky nepřipustil.
     
    23:02
    Jan Beier využil toho, že domácí obrana nyní trochu zazmatkovala a vydal se do akce. Ta nakonec končí jen nepovedenou přihrávkou zpoza branky. Domácí obránce totiž puk nepropustil.
     
    24:14
    Jakub Káník přebral puk zhruba na modré čáře a v těžké pozici už to vypadalo, že ho zpracuje a půjde do šance. V posledním okamžiku mu ale kotouč utekl do rohu ledové plochy.
     
    25:05
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor obrací skóre zápasu a poprvé se ujímá vedení! Pokus Jakuba Doktora ještě stihl Ovčaři vyrazit, ale jen před něj. O dorážku se poté postaral přijíždějící MATĚJ TOMAN, který z bekhendu poslal puk do sítě! Asistence: Jakub Doktor, Jan Bárta.
     
    26:13
    Martin Pěcha si sjel zhruba do poloviny jednoho z kruhů, načež mu byla adresovaná přihrávka. Z první nevystřelil vůbec špatně, ale Svoboda byl pozorný a s jeho pokus si poradil.
     
    27:20
    Stanislav Dosek neměl na modré čáře ke střele moc prostoru a podle toho jeho střela vypadala. Dosek ji nemohl dát razanci a a ni ji potřebně nasměrovat, tudíž se otřela o prvního bránícího hráče Olomouckých.
     
    28:35
    Dominik Cach vzal přechod do útoku Olomouce na sebe, ale ztroskotal poměrně brzy. Puk ztratil, na druhou stranu mohou jít tím pádem Českobudějovičtí.
     
    29:28
    Ondřej Šulek téměř ihned po přejetí útočného pásma pálil z pravé strany kluziště z pohledu Ovčařiho. Jeho střela nebyla vůbec špatná, ale olomoucký gólman na ni viděl a v pohodě ji zkrotil.
     
    30:57
    Filip Palička nebyl vůbec daleko od srovnání stavu! Olomoucký bek mu poslal přihrávku přímo ke vzdálenější tyči, odkud ale z forhendu prostor mezi třemi tyčemi netrefil!
     
    31:25
    Na druhé straně taktéž velká šance! Puk se odrazil nečekaně přímo na hůl Radka Rolínka, který se nerozpakoval a puk napálil z první. To bylo možná ale zbrklé rozhodnutí, protože puk skončil výrazně mimo.
     
    32:49
    Jeden z domácích hráčů vinou olomouckého hráče upadl, a proto je Motoru nyní ponechána výhoda! Zřejmě tedy uvidíme přesilovou hru domácích.
     
    33:20
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Kuba – 2 min., podražení).
     
    33:45
    Jakub Doktor zavezl kotouč do útočného pásma, kde může Motor kombinovat.
     
    34:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc srovnává stav utkání a začínáme opět od znovu! JOSEF PODLAHA dostal pas od Roka Macuha a ujel do nájezdu. Ten proměnil střelou mezi betony! Asistence: Rok Macuh.
     
    35:01
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Ale vzápětí přichází blesková odpověď ze strany domácích, kteří jdou opět do jednogólového vedení! Stanislav Dosek vystřelil od modré čáry a do jeho střely perfektně sáhl JAKUB KÁNÍK a puk usměrnil přesně za Ovčařiho záda! Asistence: Stanislav Dosek, Milan Dančišin.
     
    37:03
    V náporu i nadále pokračuje Motor, který se nyní usadil v pásmu a už se snaží odstřelovat hostující klec!
     
    37:31
    Ondřej Šulek dostal přihrávku na modrou čáru od Jakuba Káníka. Puk ale nezpracoval dobře, a proto jeho následně střela nebyl z těch nebezpečnějších. Ovčaři ji kontroloval a uchytil.
     
    38:42
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Smutný – 2 min., podražení).
     
    38:54
    Rok Macuh si mohl připsat k asistenci také přesnou trefu. V oslabení jeho střelu ale velmi dobře vyrazil Daniel Svoboda mimo nebezpečí.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:48
    Stanislav Dosek to zkoušel od modré čáry hned dvakrát. První střelu namířil do obránce, tu druhou už na branku. Ovčaři si poradil a uschoval kotouč v náruči.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Motor měl ještě v přesilové hře pár střel, ale žádná z nich olomouckou svatyni nijak neohrozila. Smutný už se vrací na ledovou plochu a zapojí se do hry.
     
    41:33
    Stanislav Dosek vypálil od modré velmi dobře a navíc jeho střela byla schovaná. Ovčaři ale vstal a ramenem dokázal kotouč vytěsnit.
     
    42:40
    Olomouc si vytvořila povedenou kombinací vcelku dobrou šanci! Na jejím konci stál některý z olomouckých útočníků, který nasměroval puk jen do tyče domácí branky!
     
    43:00
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Marek – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    43:43
    Michal Smutný šel střídat, a tak raději kotouč ze středního pásma jen nahodil za domácí branku. Tam si pro puk sjel Daniel Svoboda, jenž ho zastavil a předal obránci svého týmu.
     
    44:33
    Motor se dostal z tlaku Olomouce a pomýšlel na rychlý útočný výpad. Takto akce ale končí jen zakázaným uvolněním, na což reaguje střídačka Motoru oddychovým časem.
     
    44:42
    Dnes aktivní Josef Podlaha se ocitl v další gólové situaci! Hned po buly se dostal ke střele z téměř ideální vzdálenosti a rozvlnil síť. Bohužel pro Olomoucké jen tu boční.
     
    45:40
    S kotoučem na holi se dostal do pásma Jan Bárta. Nic moc nevymýšlel a z úhlu vypálil. Zkusil to na vzdálenější tyč, jenže Ovčaři zasáhl svou vyrážečkou.
     
    46:15
    Olomoucký gólman v akci i podruhé v rychlém sledu. Nyní musel přikrýt puk před dojíždějícími hráči českobudějovického týmu. Následuje vhazování po jeho pravici.
     
    46:49
    Jonáš Kronus přebruslil Paličku, tudíž se zakázané uvolnění píská a hra se opět vrátí před brankáře Ovčařiho.
     
    47:22
    Jakub Káník sebral puk za soupeřovo brankou a dokázal se také vymotat ze sevření olomoucké obrany. Prostor ke střele ale neměl ideální, a tak jeho bekhendový pokus skončil jen mimo.
     
    48:24
    Téměř hned po buly musel Daniel Svoboda předvést jistý zákrok. Následně nastala v jeho brankovišti menší strkanice, kterou rozhodčí včas uťali. Uvidíme však tresty.
     
    48:24
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (J. Doktor – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Janečko – 2 min., hrubost).
     
    48:46
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Hlaváč – 2 min., hákování).
     
    49:05
    Na ledové ploše je nyní k vidění velmi zajímavá situace, kdy Motor hraje ve čtyřech hráčích proti třem hráčům Olomouce.
     
    49:24
    Milan Dančišin se dobře natahoval po dorážce, s níž si nakonec dokázal Ovčaři poradit. Uvidíme ale další trest.
     
    49:24
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Rutar – 10 min. – osobní trest).
     
    50:09
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Poprvé v utkání můžeme vidět dvojnásobné vedení! Stanislav Dosek z nápřahu od modré čáry trefil jen bránícího hráče, od kterého se kotouč odrazil na hůl JANA BÁRTY a ten ho neomylně uklidil za Ovčařiho záda. Asistence: Stanislav Dosek.
     
    51:03
    Jakub Doktor nejprve střílel téměř z nulového úhlu, což ale olomouckou branku nijak neohrozilo. Tentýž hráč následně dostal nepříjemný hit od soupeře a chvíli ležel na ledové ploše. Po svých ale odchází do kabiny a zřejmě tedy bude v pořádku. Pravděpodobně půjde jen o menší zranění v obličeji.
     
    52:09
    Milan Dančišin se zkoušel prodrat do zakončení skrze dva olomoucké obránce, nicméně ti mu cestu zablokovali a k puku ho nepustili.
     
    53:07
    Hokejisté Motoru už se radovali, ale rozhodčí jim pátou branku v utkání nemůže uznat, protože ji bylo dosaženo vysokou holí!
     
    53:07
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Káník – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku).
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Pěcha – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku).
     
    54:05
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Kronus – 2 min., podražení).
     
    54:15
    Michal Smutný dostal nabito na modrou čáru a zkusil to hned z prvního doteku! Jeho pokus nebyl vůbec špatný, ale Daniel Svoboda předvedl perfektní zákrok lapačkou, což potleskem oceňuje i střelec.
     
    55:00
    Hosté jsou kompletní a hrají v plném počtu. Ještě ale budou hrát zhruba minutu přesilovou hru. Uvidíme, jak s ní naloží.
     
    55:38
    Daniel Svoboda je jistý i teď! Prostor u bližší tyčky si pohlídal a puk, stejně jako před malou chvílí, podržel v rukavici.
     
    56:35
    Olomouc přesilovou hru nakonec nevyužívá. Motor už je také v plném počtu a po dlouhé době tedy budeme moci sledovat hru pět na pět. Olomouci mimo jiné už moc času na potencionální srovnání skóre nezbývá. Uvidíme, zda se Ovčaři nakonec branky opustí a Olomoučtí to ještě zkusí.
     
    57:37
    Teď bude mít Ovčaři možnost, jak klec opustit. Domácí se provinili zakázaným uvolněním, což znamená vhazování před Svobodou.
     
    57:56
    Vojtěch Doktor inkasuje menší trest za držení hole, což znamená ještě poslední příležitost pro Olomoucké!
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:37
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Kuba – 2 min., podražení).
     
    59:25
    Ovčaři opouští svou svatyni a Olomoučtí to tedy zkusí v pěti hráčích proti čtyřem!
     
    59:31
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Rákosník – 2 min., hákování).
     
    59:31
    Nyní budou mít možnost v dvojnásobné přesilové hře! Zda se ještě dočkáme zdramatizování zápasu, to se dozvíme v následujících sekundách!
     
    59:54
    Pavel Tomaník již zvedal ruce nad hlavu, svou střelu z pravého kruhu z pohledu Svobody poslal jen do horní tyče!
     
    Konec zápasu.
     
    V těsném závěru Motor ustál tlak Olomouce a z dnešního utkání vyjde vítězně a připíše si tři body do tabulky! Děkuji vám za pozornost, z tohoto utkání je to vše! (20:25:45)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 20. Dančišin (Doktor), 26. Toman (J. Doktor, Bárta), 36. Káník (Dosek, Dančišin), 51. Bárta (Dosek) – 9. Skopal (Beier), 35. Podlaha (Macuh)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Lidák) – Grauer, Kachyňa, Rákosník, V. Doktor, Dosek, Brabec – Rolínek, Matys, J. Doktor, Bláha, Prášek, Káník, Šulek, Kaisler, Kronus, Dančišin, Toman, Bárta, Beránek
    HC Olomouc: Ovčaři (Schejbal) – Szturc, Rutar, Kuchař, Holiš, Smutný, Hlaváč – Janků, Cach, Říčka, Palička, Podlaha, Beier, Macuch, Marek, Tomaník, Janěčko, Pěcha, Skopal, Kuba

    Rozhodčí: Mertl – Jindra, Zíka
    thejrc.org