Zlín – Pardubice 3:5 (kon.) | Č. Budějovice – K. Vary 1:0 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 5:7 (kon.)
Mladá Boleslav – Warriors Brno 2:3 (po pr.) | Chomutov – Havířov 1:2 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 2:0 (kon.)
Vsetín – Havlíčkův Brod 6:5 (po pr.) | Žďár n/S – Třinec 1:3 (kon.)
po prodl.
VHK ROBE Vsetín
6:5 (1:2, 3:2, 1:1 - 1:0)
BK Havlíčkův Brod
Pátek 12.01.2018, 17:45 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    V prodloužení si nakonec připsali vítězství Valaši, kteří se dostali do vedení přesně v polovině zápasu, ale do konce druhé třetiny o náskok přišli. Oba týmy si tedy v utkání vyzkoušely vedení o dvě branky, ale vždy byli dohnáni pílí soupeře. Za stavu 5:5 se nastavovalo dalších pět minut, které skvěle využil Ondračka.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Vsetína Vám přeji příjemný zbytek pátečního večera. (20:02:44)
     
    Konec zápasu.
     
    61:04
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští nakonec strhává zápas na svou stranu, když se po návratu Horáka na led nenechali obrat o pásmo a vytrvali v tlaku. Vítězný gól si připisuje MICHAL MATIAŠKO, který objel bránu a zakončil k pravé tyčce. Asistence: Tomáš Ondračka, Roman Půček.
     
    60:40
    Hosté v plném počtu.
     
    60:30
    Domácí už se usadili v útočném pásmu a z mezikruží vystřelil Půček, jeho střela branku minula a Havlíčkův Brod vyhazuje.
     
    60:04
    Cachnín při prvním dotyku s kotoučem vyhazuje za Chrásteckého branku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina skončila nerozhodně, a tak je nerozhodné i celkové skóre. Za stavu 5:5 se bude na vsetínském Lapači prodlužovat, domácím ještě zbývá 39 sekund přesilovky při vyloučení Horáka.
    Prodloužení začne cca v 19:55.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:24
    Souboj u mantinelu vyhráli Valaši a začali kombinovat. Ke střele se z pravého kruhu odhodlal Půček, jehož střela skončila na zadním mantinelu. Na stejném místě skončila i jeho střela od modré.
     
    58:58
    Vsetín stačil rozestavit přesilovkovou formaci, ale hosté rychle vyhazují.
     
    58:40
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:40
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Horák – 2 min., sekání).
     
    58:06
    Matiaško nabruslil po levém křídle za branku, odkud poslal zadovku do mezikruží, tam však nikdo ze Vsetínských nestál a puk končí na druhé straně kluziště.
     
    57:06
    Půček nejprve netrefil odražený kotouč a při druhém střeleckém pokusu zasáhl Arbelovský. Ondračka mohl dostat svůj tým do vedení postrčením kotouče, který zůstal ležet v brankovišti, ale rychlejší byla hostující obrana.
     
    56:13
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Kombinace Vsetína skončila na modré čáře u Jenáčka, který přihrávkou našel volného JÁNA PETRISKU, jenž stál připraven na hranici brankoviště. Nahrávka mu nejprve nesedla a musel si ji na hokejce připravit, to se mu ale povedlo a poslal puk za zády gólmana do pravého horního rohu. Asistence: Šimon Jenáček, Jan Vašenka.
     
    55:35
    Adamova střela skončila na betonech Chrásteckého a odrazila se na volného Kulhánka, před nímž se zjevila prázdná branka. Domácí gólman se nestačil přemístit, ale k jeho štěstí hostující útočník minul.
     
    54:23
    Klímkovu střelu z pravého kruhu vyrazil Arbelovský levým betonem zpět do hry, a tak na něj opět zamířil Kožený. Jeho pokus byl zablokován, ale odražený puk se dostal na Klímka, který podruhé vystřelil. I tento pokus skončil na hostujícím brankáři.
     
    53:46
    Ondračka se chopil kotouče za vlastní brankou a rozehrává. Hosté jsou ale nyní opravdu lepším týmem a domácí se do šancí nedostávají.
     
    52:50
    Valachům odskakuje puk od hokejek a hosté působí jistějším dojmem. Zetocha jen nahazuje do pásma, kde se puku opět ujímají Havlíčkobrodští.
     
    52:08
    Vašenka se dostal do brejku, střela mezi betony se mu ale nevyvedla a Arbelovský má puk ve své moci a drží hubený jednobrankový náskok svého týmu.
     
    50:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A vedení se opět překlopilo na stranu hostů, kteří od vstřelení druhé branky v zápase nevedli. Kombinace v útočném pásmu skončila na modré čáře, konkrétně na hokejce MARKA TECLA, který zamířil do horních pater branky. Clonící hráči odvedli výbornou práci a Chrástecký na letící puk vůbec neviděl. Asistence: Richard Cachnín.
     
    49:49
    Petržilka vyslal nebezpečnou střelu z předbrankového prostoru, kterou ještě tečoval jeden z domácích. Do protiútoku se vydal Petriska, střela z velké dálky ale skončila pod gólmanem.
     
    49:14
    První vsetínská lajna se dostala do útočného pásma a Matiaško dostal přihrávku přes obránce od Klímka. Matiaško si najel blíž ke gólmanovi a vypálil mezi betony. K brankovišti si ještě na případnou dorážku najížděl Půček, Arbelovský ale nezaváhal a kotouč má ve své moci.
     
    48:09
    Hosté v plném počtu.
     
    47:59
    Pernický vypálil od modré čáry a jeho pokus před brankou tečoval Zetocha. Arbelovského kotouč trefil, a tak neměl hostující gólman se zákrokem žádné velké problémy.
     
    47:25
    Domácí jsou v přesilovce aktivní a rychle kombinují, zatím se jim však nedaří vypálit na branku.
     
    46:34
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Půček – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Křehlík – 2 min., vražení na hrazení).
     
    46:09
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Dudycha – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:47
    Kožený už nestihl zakončit z pravého křídla, a tak objel branku a zkoušel střelu k pravé tyčce. Trasu kotouči zablokoval jeden z bránících hráčů a Kožený se k puku znovu dostal. Na druhé straně brankoviště si o přihrávku říkal Lukačka a také kotouč dostal. Brankář hostujícího celku ale kotouč tečoval, a tak domácí nemohli pálit z první.
     
    45:13
    Hosté jsou nyní na puku, nemohou se ale dostat z obranné třetiny a pouze nahazují do středního pásma.
     
    44:16
    Jenáček nabruslil na vrchol pravého kruhu, a jelikož byl po levé ruce těsně bráněn, rozhodl se pro střelu. Prudká rána se proletěla nad břevnem a skončila za brankou.
     
    43:18
    Matiaško dostal přesnou přihrávku na levý kruh, odkud branku přestřelil. Ze stejné pozice pálil i Půček, kotouč Arbelovský vyrazil pravým ramenem do bezpečí.
     
    42:28
    Vaňous nabruslil po levém křídle do útočného pásma. Jeho pokus z levého kruhu šel mimo branku a na kotouči jsou opět domácí, kteří rozehrávají. Ve třetí třetině jsme zatím moc střel na bránu neviděli.
     
    41:55
    Valaši jsou opět vyhnáni až za Chrásteckého branku, ale stále se drží na puku a snaží se vymyslet povedenou útočnou akci.
     
    41:23
    Pernický rozehrává zpoza vlastní branky a Vsetín se dostává do útoku.
     
    40:58
    Pejchal vypálil od modré, střela neprošla přes prvního bránícího hráče Vsetína.
     
    40:50
    Domácí v plném počtu.
     
    40:09
    Havlíčkův Brod si do začátku třetího dějství přenesl přesilovou hru. Na trestné lavici je domácí kapitán Ondračka a Dvořák nahazuje podél mantinelu do útočného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina zápasu mezi Vsetínem a Havlíčkovým Brodem opravdu stála za to. Vsetínští se třemi brankami dostali do dvougólového vedení a dle předváděné hry vypadalo, že svůj náskok udrží, případně navýší. Hosté ale nejprve snížili po individuální akci Petržilky a necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny vyrovnal Pokorný, taktéž po individuální pokusu.
    Třetí třetina začne cca v 19:21.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Hosté se po celou početní výhody drží před brankou a Chrástecký se musí mít na pozoru, hodně střel je mířeno k levé tyčce. V posledních sekundách zachránil svůj tým před gólem do odkryté branky Vašenka a už to vypadá, že přesilovka Havlíčkova Brodu bude pokračovat i ve třetí třetině.
     
    38:50
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondračka – 2 min., hákování).
     
    38:10
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A na Lapači máme opět vyrovnáno. Vsetínská obrana si nepohlídala LUKÁŠE POKORNÉHO, který si nabruslil na levého křídlo a ze skoro nulového úhlu vypálil bekhendem na vzdálenější horní roh. Asistence: Jakub Petržilka, Adam Dvořák.
     
    37:11
    V dalším přečíslení Vsetína byl vidět Matiaško s Baďurou. První jmenovaný přenechával kotouč zadovkou, s čímž Baďura nepočítal a hosté se dostali do brejku. Chrástecký puk zalehl a se štěstím jej ubránil před dotírajícími hráči.
     
    36:50
    Klímek s Půčkem opět potvrdili vsetínský trend přečíslení a vydali se do akce dva na jednoho. Před modrou čárou si vyměnili kotouč a pokračovali na branku, na levém kruhu byl však Půček o puk obrán a na kotouči jsou nyní hosté.
     
    35:34
    V předbrankovém prostoru nahrál Ondračka Matiaškovi, který odkrytou branku minul. K další nadějně vypadající šanci se dostal Klímek, který pálil od modré a dostal se k dorážce z mezikruží. Oba pokusy byly zablokovány.
     
    35:04
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediné branky. JAKUB PETRŽILKA se uvolil v mezikruží a vydal se sám na Chrásteckého, kterého překonal střelou do levého horního rohu. Asistence: Bez asistence.
     
    34:30
    Po pasáži ve středním pásmu se za útočnou modrou dostal Lukačka, který z vrcholu levého kruhu vypálil. Střela šla přes obránce, ale i tak ji Arbelovský viděl a bez problému pokryl.
     
    33:10
    Půček se dostal dvakrát do útočného pásma. V prvním případě mu kotouč po dlouhé přihrávce odskočil od hokejky, ve druhé šanci si nabruslil na levý kruh a bekhendem minul levý horní roh havlíčkobrodské branky.
     
    32:20
    Petržilka vystřelil od modré čáry, střelu zblokoval jeho spoluhráč Kulhánek, který se snažil objet gólmana a zakončit k pravé tyčce. S útočníkem hostujícího celku si poradil obránce Jenáček.
     
    32:02
    Vsetín se opět usadil v útočném pásmu a hosté se brání jen vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    31:38
    Oddechový čas pro hosty.
     
    31:38
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši opět využili tlaku před brankovištěm, odkud se tentokrát prosadil MARTIN BAĎURA, a to střelou k levé tyčce. Asistence: Ján Petriska.
     
    31:03
    Mikulenčák s Jenáčkem zakládají útok zpoza vlastní branky. Domácí beci jsou hodně napadáni, a tak je jejich rozehrávka nepřesná.
     
    29:46
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín otáčí vývoj utkání poté, co se hned tři hráči domácího celku dostali do blízkosti brankoviště a JÁN PETRISKA tečoval kotouč mezi betony. Asistence: Jan Vašenka, Martin Kožený.
     
    29:20
    Za brankou Chrásteckého zůstal po střetu ležet Jenáček. Domácí bek se s obtížemi zvedá a sám odjíždí na střídačku, kde je již v péči zdravotníka.
     
    28:52
    Křehlík se natlačil do brankoviště, odkud se snažil zakončit. Dotěrná hra se nelíbila Jenáčkovi a na hranici Chrásteckého pracoviště se schylovalo k potyčce. Rozhodčí včas zakročili a bude se vhazovat v útočném pásmu Havlíčkova Brodu.
     
    28:29
    Hosté v plném počtu.
     
    27:52
    Tecl se dostal do brejku, Chrástecký se ale nenechal rozhodit, zachoval chladnou hlavu a donutil Tecla zakončit až z ostrého úhlu. Nakonec ale domácí brankář nemusel vůbec zasahovat, jelikož hostující útočník kotouč netrefil.
     
    27:00
    Kožený se ve vlastním pásmu chopil kotouče, jednoduše prošel přes střední pásmo až na vrchol pravého kruhu a bez ostychů vypálil. Jeho střelu Arbelovský kryje a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    26:39
    Hosté vyhráli vhazování a okamžitě vyhodili. Chrástecký přikrývá kotouč u své levé tyčky.
     
    26:29
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Arbelovský – 2 min., podražení). Trest odpyká Pokorný.
     
    26:04
    Matiaško vypálil z mezikruží a puk letěl vzduchem. Kotouč se pokoušel tečovat Jenáček, který branku Havlíčkova Brodu těsně minul.
     
    24:50
    Půček prokličkoval obranou Havlíčkova Brodu a ještě nahrával na volného Matiaška. Přihrávka byla beky ztečována mimo hokejku střelce druhé vsetínské branky, a ten tak nemohl zakončovat k levé tyčce.
     
    23:48
    Střelu Zetochy zblokoval Petržilka a hosté mohou jít dopředu. Dobré obranné zákroky ale předvedl Pernický a Chrástecký tak nemusí likvidovat žádný nebezpečný pokus z hokejky soupeře.
     
    23:06
    Z protiútoku vypálil Křehlík, jeho střela z úhlu skončila pouze na brankovišti, a tak se hostující hráči rozhodli pro dorážku. Puk byl přizvednut a končí v ochranné síti.
     
    22:26
    Z vrcholu levého kruhu pálil Baďura, mezeru mezi Arbelovského betony netrefil. Vsetín je teď při chuti a drží se v útočném pásmu.
     
    21:36
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Na začátku druhé třetiny se domácí celek dočkal vyrovnání. Vsetínská obrana vybojovala útočné pásmo a k puku se na levém křídle dostal Vašenka. Ten nahrál do předbrankového prostoru, kde se nejlépe zorientoval MICHAL MATIAŠKO, který propasíroval kotouč mezi betony. Asistence: Jan Vašenka, Martin Kožený.
     
    20:46
    Vašenka vyhrál souboj u mantinelu a vyvezl puk do středního pásma. Mezi modrými čarami si ale vedli lépe hosté, kteří přebrali kontrolu nad kotoučem a dostali se před Chrásteckého.
     
    20:14
    Vsetín vyhrál vhazování a ihned se dostal do útočné třetiny, kde se iniciativy chopil Klímek a snaží se vymyslet něco zpoza vlastní branky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Aktivněji začali domácí, kteří po celou dobu první třetiny těžili hlavně z přečíslení. Do vedení se jako první dostali zásluhou Křehlíka hosté. Jen o minutu a půl později nabídl Kožený Havlíčkovu Brodu svým faulem přesilovku. Hosté početní výhodou nepohrdli a zvýšili na 2:0. Vsetín stále školil obranu hostů a dostával se do situací dva na jednoho. Ze čtyřech příležitostí vyšla ale až ta poslední, když se povedenou akcí prezentoval Klímek. V poslední minutě mohli domácí vyrovnat, hosty ale podržel gólman Arbelovský.
    Druhá třetina začne cca v 18:32.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Valaši se v posledních sekundách cpou do brankoviště a chtějí vyrovnat. Od pravé tyčky pálil Klímek, kotouč končí v náručí hostujícího gólmana.
     
    19:14
    Mikulenčák nabruslil na levý kruh útočného pásma a nahodil na branku. Zřejmě chtěl získat vhazování v útočném pásmu, Arbelovský však puk pravým beton pouze vyrazil za branku.
     
    17:50
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Další z řady vsetínských přečíslení už skončilo úspěchem. Klímek nahrál z vrcholu levého kruhu TOMÁŠI ONDRAČKOVI, který donutil gólmana povyjet u levé tyčky, objel brankoviště a zakončil do nepokryté pravé části branky. Asistence: Daniel Klímek, Roman Půček.
     
    17:18
    Křehlíka obral o kotouč Lukačka a pokusil projít sám mezi dvěma hráči. Úspěšnější byla přesila, ale k vypíchnutému puku se dostal ještě Pernický, který nahodil na Arbelovského branku.
     
    16:50
    Hosté v plném počtu.
     
    16:34
    Horák nabruslil po levém křídle do útočného pásma a u mantinelu drží kotouč. Do třetiny už mu najíždějí také spoluhráči, a tak bude hostující útočník moci založit útočnou akci.
     
    15:50
    Havlíčkovu Brodu se v oslabení daří a Kohout se dostal i do střelecké šance u tyčky. Vsetín se nemůže dostat do pásma, kotouč mají na svých hokejkách hosté.
     
    15:03
    Hosté hned po vhazování vyhodili. Pro kotouč k vlastní brance dojel Půček a předal jej Jenáčkovi, který zakládá útok od pravé tyčky Chrásteckého branky.
     
    14:50
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Dudycha – 2 min., vražení na hrazení).
     
    14:09
    Valaši se drží v útočném pásmu, nedaří se jim však přesně zakončit. Havlíčkův Brod aktivně napadá.
     
    13:24
    Další vsetínské přečíslení mohl po Matiaškově přihrávce využít Půček, ten ale v klíčové situaci netrefil puk.
     
    12:56
    Střely z hostujících hokejek šly mimo branku, a tak se do přečíslení dostal Matiaško s Klímkem. Druhý jmenovaný zakončil, jeho střela však skončila pouze na brankovišti a Arbelovský zasahovat nemusel.
     
    12:19
    Lukačka najel sám do útočné třetiny, těsně před brankovištěm mu ale hostující obránce zblokoval hokejku a pokus vsetínského útočníka tak neměl potřebnou razanci a Arbelovský má puk pod kontrolou u svých betonů.
     
    11:39
    Hosté v plném počtu.
     
    11:33
    Havlíčkobrodským se daří vyhazovat a držet puk dál od branky. Vypadá to, že Vsetín už v této přesilové hře neskóruje.
     
    09:50
    Valaši vystřelili hned po vhazování, střela Matiaška byla zblokována a puk skončil před brankovištěm. K levé tyčce najel Klímek a snažil se kotouč dostat za záda Arbelovského. Puk se však zastavil na brankové čáře, kde ho hostující gólman s vypětím všech sil udržel.
     
    09:39
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Pejchal – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    08:44
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Vedení Havlíčkova Brodu je už dvoubrankové. Hosté se v přesilovce dokázali udržet v útočném pásmu a předvedli pohlednou kombinaci, na jejímž konci byl u pravé tyčky MAREK TECL, kterému nedělalo zakončení do odkryté části branky problém. Asistence: Richard Cachnín, Tomáš Křehlík.
     
    08:08
    Hosté vyhráli vhazování a začínají přesilovkovou kombinaci.
     
    08:01
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kožený – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:28
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté se v sedmé minutě zápasu dostávají do vedení. Kohout poslal do přečíslení Tecla s TOMÁŠEM KŘEHLÍKEM. Tecl projel po levém křídle, domácí obránce se položil do jeho přihrávky a kotouč tečoval. Nezastavil jej však úplně a Křehlík nikým nepokrytý na pravém kruhu vypálil na vzdálenější tyčku. Asistence: Marek Tecl, Tomáš Kohout.
     
    04:59
    Matiaško poslal puk z pravého kruhu na Půčka, který nabídl kotouč Jenáčkovi, jenž stál nepokrytý v mezikruží. Vsetínský obránce si ještě vylepšil střeleckou pozici a vypálil. Arbelovský se štěstím zakročil, ale puk stále poskakoval po brankovišti, odkud se jej snažil dopravit do branky Matiaško.
     
    03:33
    Třetí formace Vsetína neudržela útočné pásmo a kotouče se chopil Kulhánek. Havlíčkobrodskému útočníkovi se podařilo projít přes obranu Vsetína a i se svými spoluhráči se tlačí do brankoviště. Chrástecký má plné ruce práce.
     
    02:53
    Kohout poslal dlouhou a přesnou přihrávku od vlastní branky do středního pásma a našel Kulhánka. Tomu kotouč přeskočil hokejku, což mu zamezilo vydat se po levém křídle do úniku.
     
    02:29
    Vašenka se už podruhé dostal do individuální akce. Tu první mu zastavil bránící hráč, nyní zasáhl Arbelovský pravým ramenem a vytěsnil puk do rohu kluziště.
     
    01:59
    Hosté vyhráli vhazování před Chrásteckým a Tecl okamžitě vystřelil. Domácí brankář byl připraven a puk vyrazil levým betonem a Valaši protečovali až do středního pásma.
     
    01:30
    Sám se na brankáře vydal Petržilka, vsetínská obrana ale byla pozorná a rychlá a hostující útok zastavila.
     
    00:55
    Matiaško nahrál do jízdy Baďurovi, jenž kotouč pouze postrčil na brankoviště Arbelovského. Hostující gólman proti puku nastavil beton a na poslední chvíli kotouč zastavil.
     
    00:06
    Valaši vyhráli úvodní vhazování a Matiaško nahazuje do útočné třetiny. Tam byl úspěšnější Havlíčkův Brod, který ale nezakončil přes Jenáčka a Ondračku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Jenáček, Ondračka, Vávra, Kožený, Mikulenčák, Pernický, Fojtášek – R. Půček, Matiaško, Klímek – Baďura, Petriska, Vašenka – Lukačka, Zetocha, Krupa.

    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Nedvěd) – Dvořák, Adam, Horák, Krejčí, Dudycha – Vaňous, Pejchal, Petržilka, Kohout, Tecl, Dudek, Rybáček, Křehlík, Pokorný, Kulhánek, Cachnín, Košťál.

    Rozhodčí: Koziol – Tomis, Carbol.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Výsledky Vsetína nejsou v poslední době stálé, první čtveřici však mají stále na dohled. Konkrétně jsou totiž na příčce páté a mají stejně bodů jako čtvrtý Litvínov. O pozici níže jsou jenom kvůli horšímu skóre.

    Utkání minulého kola
    Letňany – Vsetín 2:4
    V rámci 12. kola nadstavby se Vsetín vydal do pražských Letňan a po pátečním volném losu se opět představil na ledové ploše. Domácí celek byl nabuzen výhrou nad vedoucím týmem, na Vsetín však nevyzrál. Utkání začalo již v 13:50 a Valaši měli za sebou dlouhou cestu, předvedli ale bleskový vstup do zápasu a rychle vydobytý tříbrankový náskok si hlídali po celou dobu utkání.

    Nejvíce gólů do soupeřovy sítě vstřelil v dosavadním průběhu sezóny Michal Matiaško (19+22), mezi obránci je to pak dvojice z elitní formace – Tomáš Ondračka (6+13) a Šimon Jenáček (6+11). V minulém utkání Vsetína se v sestavě opět objevil Jan Vašenka, jehož rozjezd zabrzdilo zranění a hned po návratu se dokázal prosadit. Nejlepším hráčem Vsetína je ale Roman Půček (18+31), který vede nejen bodování svého týmu, ale také statistiky +/-, ve kterých je jako jediný hráč Vsetína v kladných hodnotách.V brance je jedničkou Viktor Chrástecký (88,79%), skvělý výkon v minulém utkání ale zaznamenal mladší dorostenec Jakub Málek, jenž v tomto ročníku nastoupil za vyšší věkovou kategorii už šestkrát a jeho úspěšnost činí 92,67%.
     
    BK Havlíčkův Brod

    Havlíčkobrodští byli dlouhou dobu na posledním nesestupovém místě. V minulém týdnu ale bodově předběhl Žďár nad Sázavou a nyní drží příčku osmou. Z jejich pohledu ale určitě není nemožné posouvat se tabulkou výše. Sedmý Třinec má stejný počet bodů, tedy devětadvacet, a šestý Chomutov má na tuto dvojici tříbodový náskok.

    Utkání minulého kola
    Havlíčkův Brod – Olomouc 2:6
    V utkání posledního kola se Havlíčkův Brod střetl s první Olomoucí a domácí Bruslařský klub se brzy dostal do dvoubrankového vedení. Z ofenzivní strany to ale bylo od Havlíčkova Brodu všechno a od poloviny zápasu už dávali góly jen hosté. Olomouc se přesněji trefila šestkrát a domácí druhou výhru v řadě na svém stadionu nezískali.

    Bodování Havlíčkova Brodu vede se 44 body (17+27) Marek Tecl. Nejlepší střelec má ještě o jednu branku více, tímto hráčem je útočník Tomáš Křehlík (18+20). V tabulce kanadského bodování je mezi těmito dvěma ještě další šikovný útočník, Richard Cachnín (15+24). Z obránců má nejvíce bodů Adam Dvořák, který je s jedním gólem sice svátečním střelcem, dvanáct asistencí ale vypovídá o jeho ofenzivním příspěvku. Havlíčkův Brod má velmi vyrovnanou brankářskou trojici, do které patří Matěj Rachůnek, Dominik Arbelovský a Martin Nedvěd.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Dnes se proti sobě postaví starší dorostenci týmů VHK ROBE Vsetín a BK Havlíčkův Brod, a to v rámci 13.kola skupiny "O umístění".
    Jeden vzájemný zápas už mají týmy za sebou. Hrálo se v Havlíčkově Brodě a rozhodující byl první třetina. Valaši v ní vsítili tři branky a vzhledem ke hře domácího celku se zdálo, že je rozhodnuto. Bruslaři ale zabrali a ve druhé třetině se dotáhli na rozdíl jediného gólu. Ve třetí třetině dodal Vsetínu klid na hokejkách Půček, a i když Vacík v 57. minutě opět snížil, vyrovnání už se domácí nedočkali.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 18. Ondračka (Klímek, Půček), 22. Matiaško (Vašenka, Kožený), 30. Petriska (Vašenka, Kožený), 32. Baďura (Petriska), 57. Petriska (Jenáček, Vašenka), 62. Matiaško (Ondračka, Půček) – 7. Křehlík (Tecl, Kohout), 9. Tecl (Cachnín, Křehlík), 36. Petržilka, 39. Pokorný (Petržilka, Dvořák), 51. Tecl (Cachnín)


    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Jenáček, Ondračka, Vávra, Kožený, Mikulenčák, Pernický, Fojtášek – R. Půček, Matiaško, Klímek – Baďura, Petriska, Vašenka – Lukačka, Zetocha, Krupa.
    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Nedvěd) – Dvořák, Adam, Horák, Krejčí, Dudycha – Vaňous, Pejchal, Petržilka, Kohout, Tecl, Dudek, Rybáček, Křehlík, Pokorný, Kulhánek, Cachnín, Košťál.

    Rozhodčí: Koziol – Tomis, Carbol
    thejrc.org