Zlín – Pardubice 3:5 (kon.) | Č. Budějovice – K. Vary 1:0 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 5:7 (kon.)
Mladá Boleslav – Warriors Brno 2:3 (po pr.) | Chomutov – Havířov 1:2 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 2:0 (kon.)
Vsetín – Havlíčkův Brod 6:5 (po pr.) | Žďár n/S – Třinec 1:3 (kon.)
po prodl.
VHK ROBE Vsetín
6:5 (1:2, 3:2, 1:1 - 1:0)
BK Havlíčkův Brod
Pátek 12.01.2018, 17:45 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    61:04
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští nakonec strhává zápas na svou stranu, když se po návratu Horáka na led nenechali obrat o pásmo a vytrvali v tlaku. Vítězný gól si připisuje MICHAL MATIAŠKO, který objel bránu a zakončil k pravé tyčce. Asistence: Tomáš Ondračka, Roman Půček.
     
    58:40
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Horák – 2 min., sekání).
     
    56:13
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Kombinace Vsetína skončila na modré čáře u Jenáčka, který přihrávkou našel volného JÁNA PETRISKU, jenž stál připraven na hranici brankoviště. Nahrávka mu nejprve nesedla a musel si ji na hokejce připravit, to se mu ale povedlo a poslal puk za zády gólmana do pravého horního rohu. Asistence: Šimon Jenáček, Jan Vašenka.
     
    50:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A vedení se opět překlopilo na stranu hostů, kteří od vstřelení druhé branky v zápase nevedli. Kombinace v útočném pásmu skončila na modré čáře, konkrétně na hokejce MARKA TECLA, který zamířil do horních pater branky. Clonící hráči odvedli výbornou práci a Chrástecký na letící puk vůbec neviděl. Asistence: Richard Cachnín.
     
    46:34
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Půček – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Křehlík – 2 min., vražení na hrazení).
     
    46:09
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Dudycha – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:50
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondračka – 2 min., hákování).
     
    38:10
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A na Lapači máme opět vyrovnáno. Vsetínská obrana si nepohlídala LUKÁŠE POKORNÉHO, který si nabruslil na levého křídlo a ze skoro nulového úhlu vypálil bekhendem na vzdálenější horní roh. Asistence: Jakub Petržilka, Adam Dvořák.
     
    35:04
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediné branky. JAKUB PETRŽILKA se uvolil v mezikruží a vydal se sám na Chrásteckého, kterého překonal střelou do levého horního rohu. Asistence: Bez asistence.
     
    31:38
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši opět využili tlaku před brankovištěm, odkud se tentokrát prosadil MARTIN BAĎURA, a to střelou k levé tyčce. Asistence: Ján Petriska.
     
    29:46
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín otáčí vývoj utkání poté, co se hned tři hráči domácího celku dostali do blízkosti brankoviště a JÁN PETRISKA tečoval kotouč mezi betony. Asistence: Jan Vašenka, Martin Kožený.
     
    27:52
    Tecl se dostal do brejku, Chrástecký se ale nenechal rozhodit, zachoval chladnou hlavu a donutil Tecla zakončit až z ostrého úhlu. Nakonec ale domácí brankář nemusel vůbec zasahovat, jelikož hostující útočník kotouč netrefil.
     
    26:29
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Arbelovský – 2 min., podražení). Trest odpyká Pokorný.
     
    21:36
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Na začátku druhé třetiny se domácí celek dočkal vyrovnání. Vsetínská obrana vybojovala útočné pásmo a k puku se na levém křídle dostal Vašenka. Ten nahrál do předbrankového prostoru, kde se nejlépe zorientoval MICHAL MATIAŠKO, který propasíroval kotouč mezi betony. Asistence: Jan Vašenka, Martin Kožený.
     
    17:50
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Další z řady vsetínských přečíslení už skončilo úspěchem. Klímek nahrál z vrcholu levého kruhu TOMÁŠI ONDRAČKOVI, který donutil gólmana povyjet u levé tyčky, objel brankoviště a zakončil do nepokryté pravé části branky. Asistence: Daniel Klímek, Roman Půček.
     
    14:50
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Dudycha – 2 min., vražení na hrazení).
     
    12:56
    Střely z hostujících hokejek šly mimo branku, a tak se do přečíslení dostal Matiaško s Klímkem. Druhý jmenovaný zakončil, jeho střela však skončila pouze na brankovišti a Arbelovský zasahovat nemusel.
     
    09:50
    Valaši vystřelili hned po vhazování, střela Matiaška byla zblokována a puk skončil před brankovištěm. K levé tyčce najel Klímek a snažil se kotouč dostat za záda Arbelovského. Puk se však zastavil na brankové čáře, kde ho hostující gólman s vypětím všech sil udržel.
     
    09:39
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Pejchal – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    08:44
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Vedení Havlíčkova Brodu je už dvoubrankové. Hosté se v přesilovce dokázali udržet v útočném pásmu a předvedli pohlednou kombinaci, na jejímž konci byl u pravé tyčky MAREK TECL, kterému nedělalo zakončení do odkryté části branky problém. Asistence: Richard Cachnín, Tomáš Křehlík.
     
    08:01
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kožený – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:28
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté se v sedmé minutě zápasu dostávají do vedení. Kohout poslal do přečíslení Tecla s TOMÁŠEM KŘEHLÍKEM. Tecl projel po levém křídle, domácí obránce se položil do jeho přihrávky a kotouč tečoval. Nezastavil jej však úplně a Křehlík nikým nepokrytý na pravém kruhu vypálil na vzdálenější tyčku. Asistence: Marek Tecl, Tomáš Kohout.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 18. Ondračka (Klímek, Půček), 22. Matiaško (Vašenka, Kožený), 30. Petriska (Vašenka, Kožený), 32. Baďura (Petriska), 57. Petriska (Jenáček, Vašenka), 62. Matiaško (Ondračka, Půček) – 7. Křehlík (Tecl, Kohout), 9. Tecl (Cachnín, Křehlík), 36. Petržilka, 39. Pokorný (Petržilka, Dvořák), 51. Tecl (Cachnín)


    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Jenáček, Ondračka, Vávra, Kožený, Mikulenčák, Pernický, Fojtášek – R. Půček, Matiaško, Klímek – Baďura, Petriska, Vašenka – Lukačka, Zetocha, Krupa.
    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Nedvěd) – Dvořák, Adam, Horák, Krejčí, Dudycha – Vaňous, Pejchal, Petržilka, Kohout, Tecl, Dudek, Rybáček, Křehlík, Pokorný, Kulhánek, Cachnín, Košťál.

    Rozhodčí: Koziol – Tomis, Carbol
    thejrc.org