Košice – Zvolen 6:2 (kon.) | Banská Bystrica – Poprad 2:3 (kon.) | Nitra – Nové Zámky 5:1 (kon.)
Trenčín – Detva 2:5 (kon.) | Žilina – Lipt. Mikuláš 2:3 (po pr.)
konec
HC Košice
6:2 (2:1, 3:1, 1:0)
HKM Zvolen
sk Pátek 12.01.2018, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie 38. kola Tipsport ligy, v rámci ktorého si hokejky skrížili hráči HC Košice a HKM Zvolen. Po výsledku 6:2 sa z výhry a troch bodov tešia domáci.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 39:22

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:50:54)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:21
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Wharton – 2 min., držanie hokejky).
     
    59:20
    V záverečnej minúte ešte veľký košický tlak. Marek Hovorka teraz rozdal niekoľko prihrávok, následné strely sa ale neujalil.
     
    58:22
    Košičania sa chceli rýchlo presunúť pred bránku svojho súpera, nevyšlo im to ale podľa predstáv. Puk postupne preťal všetky čiary, pískalo sa tak zakázané uvoľnenie Oceliarov.
     
    58:06
    Plynú posledné dve minúty tretej tretiny. Zdá sa, že v Košiciach sa dnes neudeje už nič podstatné.
     
    57:26
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    57:24
    Píska sa zakázané uvoľnenie Zvolena.
     
    56:57
    Zápas sa už len dohráva, aj keď Košičania by ešte nepochybne radi dopriali tretí gól v zápase svojmu kapitánovi Ladislavovi Nagyovi.
     
    55:48
    Medzičasom sú domáci v plnom počte.
     
    55:20
    Aj tentokrát ale strávili Zvolenčania dlhé sekundy hrou pri mantineli, kam ich domáci výborne vytláčali. Hra sa presunie na opačnú stranu klziska.
     
    54:46
    Hostia sú opäť usadení pred Habalom.
     
    54:17
    Úvodný tlak Zvolena počas tejto presilovky Košice zvládli, puk už teraz môže pokojne letieť cez všetky čiary až k Šimkovi.
     
    53:39
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Hovorka – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    53:37
    Jenčíkova dobrá prihrávka za kruhy, strelu odtiaľ musel Marek Šimko pohotovo vykopnúť na zadný mantinel.
     
    52:42
    Pískalo sa postavenie mimo hry v podaní domáceho celku.
     
    52:16
    Šoltés si pri mantineli pýtal svojím pohybom vylúčenie zvolenského obranca, napokon ale padol len po čistom súboji. V tomto prípade sa tak počet hráčov na ľadovej ploche meniť nemusel.
     
    51:20
    Košičania pokračujú už s piatimi korčuliarmi.
     
    51:04
    Zvolenu dnes presilové hry príliš nevychádzajú, čo sa potvrdzuje aj v tomto momente. Bryndziarom dnes snahu uprieť rozhodne nemožno, chýba im ale väčší pokoj na hokejkách a rozvaha v zakončení.
     
    50:28
    A ďalšie pohotové vyhodenie puku.
     
    50:02
    Nagy to nemyslel vôbec zle, Košičania sa už ale dostali do stredného pásma. Každopádne, domáci celok kombinuje aj počas vlastného oslabenia.
     
    49:30
    Košičania sa rýchlo oslobodili, puk už svojou hokejkou za bránkou zachytáva gólman Marek Šimko.
     
    49:19
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    48:40
    Smerom dopredu sa vydal aj Zvolen. Jeho hráči si ale nerozumeli a puk poslali k zadnému mantinelu, pričom v tomto priestore boli Košičania v prevahe.
     
    47:30
    Košická exhibícia ale pokračovala touto útočnou akciou, po ktorej sa ocitol vo veľkej šanci Nagy. Ten mohol v dnešnom zápase zavŕšiť hetrik, avšak Šimkova lapačka bola proti.
     
    46:30
    Závar pred zvolenskou bránkou, kde sa na malí moment ocitli dvaja domáci útočníci a rovnaký počet obrancov Zvolena. Celá situácia napokon skončila bez lepšej strely.
     
    46:07
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    45:39
    Naopak, Košice sa teraz nemajú kam ponáhľať. Vedia to aj ich hráči, ktorí takticky striedajú počas hry a krátia si tak zostávajúci čas tretej tretiny.
     
    44:34
    Zvolenu sa stále nedarí prechod s pukom cez stredovú červenú čiaru. V tomto ohľade dnes majú hostia značné rezervy, čo ich napokon bude s najväčšou pravdepodobnosťou stáť zápas.
     
    43:48
    Habal bol na kolenách, napokon ale zakročiť nemusel. Hr sa dlho odohrávala za košickou bránkou a práve tam sa český gólman v službách Košíc obzeral.
     
    42:18
    Zdá sa, že o víťazovi je už pri momentálnej mizérii Zvolena rozhodnuté. Zaujímať nás ale bude konečné skóre, napokon, dnešný zápas je na góly poriadne bohatý.
     
    41:02
    Košice dali gól!
    Košické prečíslenie dvoch proti jednému, po ktorom neostane neprekonaný ani Marek Šimko. Prihrávka do strany a zakončenie, ktorým pridáva šiesty gól Oceliarov GABRIEL SPILAR. Asistencie: Ladislav Nagy, Martin Dudáš.
     
    40:44
    Oba tímy medzičasom hrajú už s piatimi hráčmi, košické vyhodenie puku cez všetky čiary tak znamená len zakázané uvoľnenie domáceho celku. Buly pred Vladislavom Habalom.
     
    40:22
    Hlavný arbiter sa postaral o tradičné vhadzovanie puku v stredovom kruhu, po ktorom už nestojí poslednej tretine nič v ceste. Budeme zvedaví, či nám nasledujúcich 20 minút hry ešte prinesie nejaké zaujímavé momenty.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Siréna v Steel aréne nám ohlásila koniec aj druhej dvadsaťminútovky, dve tretiny zo zápasu sú tak už minulosťou. Do šatní odchádzajú tímy za stavu 5:2.

    Pomer striel po 2. tretine: 32:14

    Tretia tretina sa začne približne o 19:20.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:06
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    38:30
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Coffman – 2 min., hákovanie).
     
    38:28
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Nagy – 2 min., hrubosť).
     
    38:26
    Kesselova nádherná kolmica spoza košickej útočnej bránky až na útočnú modrú čiaru, mohol z toho byť samostatný únik, avšak napokon sa píska košický faul.
     
    38:06
    Zvolen sa ale dobre bráni a puk opätovne vyváža.
     
    37:30
    Po úvodnom košickom tlaku sa Zvolen dokázal oslobodiť a puk podržať v pásme svojho súpera. Ten už ale opäť koršuľuje pred bránku stráženú Marekom Šimkom.
     
    36:53
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Ťavoda – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    36:53
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    36:52
    Pacan zaviezol puk do košickej útočnej tretiny, tam ale jeho spoluhráči nič prevratné nevymysleli. Po zvoenskom góle tak hra mierne stratila na svojom tempe.
     
    35:40
    Zvolen dal gól!
    Smerom dopredu to ešte nezabalili ani hostia, čo demoštrovali aj pri tomto góle. Habal bol dlhší čas bez práce, tento puk ale skončil v jeho sieti. Postaral sa o to najproduktívnejší Zvolenčan TIM COFFMAN. Asistencia: Petr Obdržálek.
     
    34:28
    Košičania aj naďalej tlačia na svojho súpera, ktorý sa teraz bráni zubami-nechtami. Zvolen by sa už videl nepochybne najradšej v šatni, kde by si rozdal pokyny pred treťou tretinou.
     
    33:37
    Vhadzovať sa bude v pásme Zvolena, ani jeden z celkov teraz na ľad neposlal čerstvé sily zo striedačky.
     
    32:10
    Marek Šimko je už od úvodných sekúnd svojho pobytu v bránke v plnej permanencii. Nuž, tomuto mužovi teraz rozhodne nezávidím.
     
    31:31
    Góll síce uznaný nebol, košickým divákom to ale absolútne neprekáža. Steel arénou sa teraz nesie mexická vlna, košickým priaznivcom sa dnešný zápas páči.
     
    31:31
    Košičania možno skórovali opäť, o všetkom rozhodne videorozhodca.
     
    31:16
    Zmena v bránke Zvolena. Odišiel Jani Nieminen, prišiem Marek Šimko.
     
    31:16
    Košice dali gól!
    Keď sa darí, tak sa darí. Zvolenu nepomohol ani oddychový čas, a tak tu máme nevídaný moment a tretí košický gól v priebehu niekoľkých sekúnd. Po chybe Nieminena sa presadil ŠIMON PETRÁŠ. Asistencie: Dávid Šoltés, Eduard Šedivý.
     
    31:04
    Oddychový čas hostí.
     
    31:04
    Košice dali gól!
    Nuž, Košičanom to teraz začalo poriadne padať, čo nie je pre Zvolen rozhodne dobrá správa. V krátkom časovom slede pridali Oceliari aj štvrtý presný zásah, tentokrát sa oň postaral PETR KAFKA. Asistencie: Jere Pulli, Marek Hovorka.
     
    30:35
    Košice dali gól!
    Košičania si krásnou postupnou akciou rozobrali defenzívu Zvolena na drobné a tešia sa tak z tretieho gólu v sieti Nieminena. Ten sa teraz všemožne snažil, puk sa mu ale zachytitť nepodarilo. Za strelca gólu je označený RICHARD JENČÍK. Asistencie: Martin Dudáš, David Pacan.
     
    29:58
    Obdržálek si puk podržsal na bekhende, prikorčuľoval k bránkovisku a prihral. Našťastie pre Košice tento puk adresáta nenašiel, v opačnom prípade mohlo byť opäť vyrovnané.
     
    28:49
    Ostatné minúty nám v Košiciach pripomínajú reklamu na hokej. Oba celky si dokázali vypracovať niekoľko dobrých šancí na gól, drvivú väčšinu z nich vyriešili obe defenzívy s chladnou hlavou.
     
    27:32
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    27:18
    Hra sa teraz presúvala zo strany na stranu, čo sa košickým divákom páčilo. Oba celky ale budú potrebovať striedať, a keďže sa počas druhej tretiny často neprerušuje, budú tak musieť urobiť počas hry.
     
    26:10
    Na druhej strane sa tlakom prezentoval Zvolen. Dvojica Čížek – Boltun sa ale postarala o to, že Vladislav Habal medzi tromi žrďami veľa práce nemal.
     
    25:07
    Tvrdú ranu príklepom od modrej teraz Jani Nieminen pohladil svojou lapačkou, puk mu napokon prepadol na zadný mantinel. Košičania boli blízko tretieho gólu.
     
    24:38
    Oba celky potrebovali striedať, zápas však nebol dlhší čas prerušený. Striedania tak prišli na oboch stranách počas hry, tempo hry z tohto dôvodu výrazne opadlo.
     
    23:18
    Špirko za bránkou súpera skúsene vybojoval puk pre svoj celok a vysunul spoluhráča do šance, na strelu z otočky si dal ale Habal dostatočný pozor a hru prerušil.
     
    22:27
    Dudáš využil pošmyknutie zvolenského útočníka na individuálny útočný výpad, ktorý ukončil strelou priamo do lapačky Nieminena. Druhá tretina zatiaľ patrí domácim Košiciam.
     
    21:59
    Zakázané uvoľnenie Zvolena, vhadzovať sa bude pred bránkou Janiho Nieminena.
     
    21:26
    Šedivého kolmica smerovala, a to aj napriek nevôli košických fanúšikov, len do postavenia mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    20:37
    Dudáš posielal popri mantineli puk von z obrannej tretiny Košíc, napokon ale hrací predmet zapadol na hráčsku lavicu hosťujúceho Zvolena.
     
    20:20
    Prostredná časť riadnej hracej doby nám už v Košiciach odštartovala. Puk sa nachádza v strednom pásme a my budeme sledovať, ktorý z tímov ho pošle k súperovmu brankárovi ako prvý.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina šlágra 38. kola Tipsport ligy medzi Košicami a Zvolenom je už na konci. Po 20 minútach hry sa pôjde do šatní za priebežného stavu 2:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 11:7

    Druhá tretina sa začne približne o 18:26.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:05
    Košice dali gól!
    Košičania sa v závere prvej tretiny ujímajú vedenia. Prvá strela Nieminenovi vypadla a puk sa zakotúľal priamo do bránkovisko. To využil LADISLAV NAGY. Ten si pripísal druhý gól v zápase. Asistencia: David Pacan.
     
    18:03
    Košičania sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Do prihrávky Boltuna sa však výborne hodil jeden z brániacich hokejistov, a tak bolo po šanci domácich.
     
    17:06
    Teraz to už ale bolo o poznanie zaujímavejšie. Vykopnutý puk dokorčuľoval Marek Hovorka, ktorý strieľal príklepom. Jeho ranu bez prípravy ale Nieminen dobre prečítal a puk poslal späť do hry.
     
    16:27
    Petráš sa snažil v črtajúcom sa prečíslení domáceho celku posunúť lepšie postavenému spoluhráčovi, napokon ale zastavila mladú košickú formáciu skúsená defenzíva Zvolena.
     
    15:46
    Zvolen pokračuje s piatimi korčuliarmi.
     
    15:12
    A opäť sa dokázal celok zo stredného Slovenska oslobodiť. Svojou čepeľou bude chcieť pomôcť v kombinácii spoluhráčom aj Vladislav Habal.
     
    14:58
    Vhadzovať sa bude po ľavici Janiho Nieminena. Tento muž nemal počas zvolenského oslabenia doteraz príliš veľa práce.
     
    14:28
    Košičanom sa teraz puk poriadne poodrážal a po nepresvedčivom prebratí Pacanovej prihrávky Nagyom sa tak Zvolen dokázal oslobodiť. Zatiaľ je to bez strely.
     
    13:43
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Wharton – 2 min., podrazenie).
     
    13:28
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    13:06
    S pukom sa do útočnej tretiny vydal aj Zvolen, ktorý donútil svojho súpera odpáliť na zakázané uvoľnenie. Košice teraz nemôžu striedať, čersvé sily ale na ľad nepošlú ani Bryndziari.
     
    12:09
    Klíma sa chcel presunúť do útočnej tretiny Zvolena, pred modrou si však neodpustil kľučku, na ktorú napokon nebol jeho spoluhráč pripravený. Košičania sa tak dostali do postavenia mimo hry.
     
    11:06
    Jenčík sa teraz presúval pred bránku s úmyslom tečovať strelu od modrej čiary priamo do odkrytej časti zvolenskej svätyne, letiaci puk ale tesne minul.
     
    10:30
    Ťavoda to teraz nemyslel vôbec zle, realizácia už ale bola o poznanie horšia. Aj z tohto dôvodu sa Zvolenčania dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    09:59
    Gól nepadol, pokračujeme tak s remízovým stavom 1:1. Na ľade sa opäť stretnú piati korčuliari z oboch celkov.
     
    09:55
    Košičania hrajú s piatimi korčuliarmi. Hostia sa už tešili z gólu, na celú situáciu sa ale ešte bude musieť pozrieť videorozhodca.
     
    08:43
    Poriadne to ale vrelo aj pred Vladislavom Habalom, ktorý si teraz na svoje konto pripísal v krátkom časovom slede tri úspešné zákroky. Ani jeden z nich pritom nebol vôbec jednoduchý.
     
    08:05
    Košice dali gól!
    Košičania na začiatku vlastného oslabenia unikli súperovi a v prečíslení dvoch proti jednému vyrovnávajú na 1:1. LADISLAV NAGY poslal puk pomedzi betóny Nieminena až do siete. Asistencia: David Pacan.
     
    07:54
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Boltun – 2 min., sekanie).
     
    07:22
    Ďalší pekný hokejový moment. Šoltés sa dostal do súboja jedného proti jednému, v ktorom zvolil vnútorný oblúk a rýchlu strelu zápästím spoza obrancu. Jani Nieminen však ostal pozorný a puk chytil.
     
    06:24
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    06:23
    Hovorka vybojval puk za bránkou pre Šoltésa, ktorý zasa našiel medzi kruhmi postaveného Jenčíka. Ten to skúsil tvrdou ranou, ktorá zadunela na zadnom mantineli.
     
    05:39
    Pulli sa snažil puk zvolenskému gólmanovi od lapačky odpáliť, napokon sa mu to ale nepodarilo. Hra je prerušená, vhadzovať sa bude po pravici Janiho Nieminena.
     
    05:00
    K puku sa ale teraz dostal Vrábeľ, ktorý si ho ešte premiešal na čepeli a skúsil to strelou čepeľou. Nieminen podobný pokus čakal, preto puk betónom vykopol.
     
    04:45
    Bokroš chcel počkať na dostriedanie svojich spoluhráčov, s pukom sa tak spoza bránky Nieminena nikam neponáhľal.
     
    03:48
    Hra sa teraz presúvala zo strany na stranu, snahu zakončiť mali predovšetkým domáce Košice. Demonštroval to aj Suja, ktorý ale Nieminena neohrozil.
     
    02:59
    Košičania v snahe o rýchlu odpoveď, hosťujúci celok ale súpera okamžite vytlačil z výhodnej streleckej pozície.
     
    01:31
    Zvolen dal gól!
    A napokon sa to ukázalo ako správny ťah. Zvolen totiž súboj pri mantineli vyhral, presunul sa pred Habala a rýchlo sa ujal vedenia. Postaral sa o to TOMÁŠ BOKROŠ. Asistencie: Peter Šišovský, Viktor Fekiač.
     
    01:17
    V rohu klziska sa teraz odohrával pomerne dlhý osobný súboj, čo využila prvá zvolenská formácia na prestriedanie svojich hráčov.
     
    00:36
    Zvolen chcel rozohrať smerom dopredu, poriadne sa ale unáhlil. Bryndziari sa tak dopustili len zbytočného zakázaného uvoľnenia.
     
    00:28
    Puk si na pozícii centra prebral Nagy, ktorý s ním vkorčuľoval do pásma a preveril pozornosť Nieminena. Ten strelu dobre vykopol na ochrannú sieť.
     
    00:19
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk sa dostal z rúk hlavného arbitra na hokejky domácich Košičanov, ktorí sa teraz z hĺbky vlastnrj defenzívy pokúsia o založenie prvej útočnej akcie v zápase.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Lundström) – Kessel, Dudáš, Čížek, Šedivý, Pulli, Koch, Novotný, Michalčin – Nagy, Pacan, Spilar – Jenčík, Hovorka, Šoltés – Suja, Boltun, Kafka – Klíma, Vrábeľ, Petráš

    HKM Zvolen: Nieminen (Šimko) – Ross, Wharton, Kováčik, Hraško, Ťavoda, Bokroš, Dubeň – Obdržálek, Špirko, Coffman – Šišovský, Kytnár, Puliš – Kelemen, Fekiaš, Matis – Ďaloga, Síkela, Marcinek

    Rozhodca: Jonák, Snášel – Kacej, Výleta.
     
    Steel aréna prinesie v piatok 12. januára o 17:30 šláger 38 kola Tipsport ligy, v rámci ktorého si sily zmerajú hokejisti HC Košice a HKM Zvolen.

    HC Košice neprežíva na začiatku predposlednej rotácie zápasov práve najvydarenejšie obdobie. Prejavilo sa to aj na tabuľkovom postavení Oceliarov, ktorí postupne klesli až na piate miesto, s ktorým nie sú rozhodne spokojní. Celok z východného Slovenska nie je zvyknutý ani na pomerne nízky počet bodov, ktorých majú Košice 69, a to pri skóre 120:88. Na to, aby dobehli prvý Trenčín, im tak chýba deväť bodov, na dorovnanie štvrtej Nitry body dva.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HC Košice – HK Dukla Trenčín 4:2
    HK Nitra – HC Košice 4:3 pp
    HC Nové Zámky – HC Košice 1:2 pp

    HKM Zvolen sa radí medzi najpríjemnejšie prekvapenia prebiehajúcej sezóny Tipsport ligy. Znači to aj jeho postavenie v tabuľke, keď patrí "Bryndziarom" priebežné tretie miesto. Zaujímavý je ale počet bodov celku zo stredného Slovenska, a síce 76. To je len o dva body menej, ako má vedúca Dukla Trenčín, pričom Zvolen zaostáva za krajským súperom z Banskej Bystrice o jediný bod. Gólov inkasovali Zvolenčania zatiaľ rovných sto, sami ich do sietí súperov poslali 128.

    Posledné tri zápasy Zvolena:
    HKM Zvolen – Dukla Trenčín 3:4 sn
    MsHK Žilina – HKM Zvolen 0:3
    HKM Zvolen – HC 05 Banská Bystrica 1:8

    Ak sa pozrieme na vzájomné zápasy oboch mužstiev z aktuálneho ročníka, zistíme, že Zvolen vyhral všetky tri zápasy. Najjednoznačnejšie ten prvý, a to pomerom 4:1. Nasledovali výhry 2:0, respektíve 4:3 po samostatných nájazdoch.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 9. Nagy (Pacan), 20. Nagy (Pacan), 31. Jenčík (Dudáš, Pacan), 32. Kafka (Pulli, Hovorka), 32. Petráš (Šoltés, Šedivý), 42. Spilar (Nagy, Dudáš) – 2. Bokroš (Šišovský, Fekiač), 36. Coffman (Obdržálek)


    HC Košice: Habal (Lundström) – Kessel, Dudáš, Čížek, Šedivý, Pulli, Koch, Novotný, Michalčin – Nagy, Pacan, Spilar – Jenčík, Hovorka, Šoltés – Suja, Boltun, Kafka – Klíma, Vrábeľ, Petráš
    HKM Zvolen: Nieminen (32. Šimko) – Ross, Wharton, Kováčik, Hraško, Ťavoda, Bokroš, Dubeň – Obdržálek, Špirko, Coffman – Šišovský, Kytnár, Puliš – Kelemen, Fekiaš, Matis – Ďaloga, Síkela, Marcinek

    Rozhodčí: Jonák, Snášel – Kacej, Výleta
    thejrc.org