Košice – Zvolen 6:2 (kon.) | Banská Bystrica – Poprad 2:3 (kon.) | Nitra – Nové Zámky 5:1 (kon.)
Trenčín – Detva 2:5 (kon.) | Žilina – Lipt. Mikuláš 2:3 (po pr.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
HK Poprad
sk Pátek 12.01.2018, 17:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:48
    Patrik Svitana mohol rozhodnúť, keď unikal po ľavom krídle. Guillaume Gelinas ho zastavil iba nedovoleným držaním a dostal dvojminútový trest.
     
    59:10
    Teemu Lassila zamieril na hráčsku lavicu. Barani hrajú v šestici, no nevedia sa usadiť v útočnom pásme.
     
    58:39
    Bondrov únik stroskotal v strednom pásme a nasledovalo prerušenie hry, ktoré využili domáci na timeout.
     
    55:37
    Popradčania sa pripravili o výhodu presilovky, pretože Samuel Mlynarovič odchádza na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    53:20
    Banskobystričania sa dopustili v ostatných sekundách viacerých zákrokov na hranici pravidiel a rozhodcom napokon došla trpezlivosť. 2+2 trestné minúty za hru so zdvihnutou hokejkou dostal Marek Bartánus. Domáci útočník jasne zasiahol do tváre Krempaského a fanúšikovia majstra sa zbytočne hnevajú.
     
    52:26
    Vylúčenie na oboch stranách. Rozhodcovia udelili dve trestné minúty za hrubosť Dávidovi Romaňákovi a Daliborovi Bortňákovi.
     
    49:18
    Poprad dal gól! Kamzíci nečakane udreli a zase idú do vedenia. Do streleckej listiny sa zapísal DÁVID BUC, ktorého prudké nahodenie od modrej čiary zapadlo až za chrbát Lassilu. Asistencia: Marcel Petran.
     
    46:15
    Aktívny Michal Kabáč prenikol okolo mladého Davida Romaňáka a ten ho musel zastaviť za cenu faulu. Popradský obranca inkasoval dve trestné minúty za držanie.
     
    37:15
    Ivan Ďatelinka urobil chybu na útočnej modrej čiare a pustil do brejku Filipa Vašaša. Mladý forvard si však posunul puk príliš ďaleko od seba a nedokázal zakončiť.
     
    34:17
    Guillaume Asselin atakoval pred bránou Daniela Brejčáka a rozhodcovia signalizovali trest pre domáceho útočníka. Obranca Popradu sa však nenechal vyprovokovať a pustil sa do svojho protivníka v bielom drese. Arbitri napokon udelili Asselinovi 2+2 minúty za krosček a hrubosť, ku ktorým dostal desaťminútový osobný trest. Brejčák inkasoval iba dvojku za hrubosť.
     
    33:20
    Domáci hokejisti si zahrajú ďalšiu presilovku. Dávid Buc podrazil súpera a odišiel na trestnú lavicu, kde strávi dve minúty.
     
    29:23
    Banská Bystrica dala gól! Je vyrovnané. GUILLAUME ASSELIN si spracoval puk na ľavom kruhu, najskôr naznačil prihrávku, no potom nečakane vystrelil a Corbeil nedokázal na jeho pokus zareagovať. Asistencie: Eric Faille, Matej Giľák.
     
    25:42
    Domáci fanúšikovia sa radujú, pretože Banská Bystrica bude hrať prvú presilovku v dnešnom dueli. Na trestnú lavicu odišiel popradský útočník Filip Vašaš.
     
    24:27
    Banská Bystrica dala gól! Popradčania nehrali svoju presilovku vôbec dobre a napokon v početnej výhode inkasovali. Slabý dôraz hosťujúcej defenzívy využil ERIC FAILLE, ktorý odbkrúžil bránu a spoza nej prekvapil Corbeila.
    Asistencie: Dalibor Bortňák, Adam Sedlák.
     
    22:55
    Gilbert Gabor sa vrátil na ľadovú plochu, no domáci hrali v plnom počte iba niekoľko sekúnd. Tomáš Surový zasiahol hokejkou Dávida Buca a odchádza na trestnú lavicu.
     
    20:50
    Domáci hokejisti nezvládli striedanie a hrali v šestici. Dve trestné minúty za príliš veľa hráčov na ľade si odpyká Gilbert Gabor.
     
    15:25
    Poprad dal gól! Matej Češík už bol chvíľu na ľade, ale nedokázal sa ešte zapojiť do hry. Tesne po skončení početnej výhody nahodil puk od modrej čiary IĽJA DAVYDOV a jeho nenápadný pokus skončil v hornom rohu brány. Asistencie: Lukáš Hvila, Radomír Heizer.
     
    13:19
    Barani doplácajú na svoju nedisciplinovanosť. Dvojminútový trest si odpyká aj Matej Češík, ktorý bol napomínaný za podrazenie.
     
    12:08
    Poprad si zahrá druhú presilovku. Guillaume Asselin dostal dve trestné minúty za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    09:01
    Veľká šanca Popradu. Hostia sa dostali do brejku troch proti dvom. Od Vartovníka putoval puk cez Bondru až k voľnému Matúšovi Paločkovi, ktorého tvrdú strelu aj so šťastím vytlačil Teemu Lassila.
     
    06:11
    Domáci hokejisti sa budú musieť brániť. Dalibor Bortňák dostal dve trestné minúty za držanie a oslabil svoj tím.
     
    03:27
    Poprad dal gól! Domáci brankár Lassila chcel posunúť puk do bezpečia, ale poslal ho priamo na hokejku RADOMÍRA HEIZERA, ktorého tvrdú strelu z ľavého kruhu zastavila až sieť. Asistencia: Peter Lichanec.
     
    01:11
    Marek Bartánus sa ocitol v samostatnom nájazde na popradského brankára, ale Mathieu Corbeil dokázal pokryť jeho zakončenie medzi betóny aj následnú dorážku.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 25. Faille (Bortňák, Sedlák), 30. Asselin (Faille, Giľák) – 4. Heizer (Lichanec), 16. Davydov (Hvila, Heizer), 50. Buc (Petran)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lassila – Kubka, Ďatelinka, Delisle, Rosandič, Aliu, Gélinas, Sedlák – Bortňák, Surový, Brittain – Hohmann, Bubela, Bartánus – Giľák, Faille, Asselin – Kabáč, Tamáši, Češík – Gabor
    HK Poprad: Corbeil – McDowell, D. Brejčák, Petran, Davydov, Dinda, Krempaský, Romaňák – Svitana, Mlynarovič, Matej Paločko – Buc, Heizer, Lichanec – Bondra, Vartovník, Matúš Paločko – Hvila, Bjalončík, Vašaš – Nespala.

    Rozhodčí: Lokšík, Müllner – Jobbágy, Stanzel
    thejrc.org