Švýcarsko – Německo 3:0 (kon.) | USA – Kanada 4:3 (2:1 po s.n.) | Švédsko – Rusko 2:1 (kon.)
Česko – Finsko 1:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
USA
4:3 (1:1, 0:2, 2:0 - 0:0)
Kanada
Pátek 12.01.2018, 13:30 • Dmitrov • Mistrovství světa žen do 18 let • Semifinále
Partner:
     
    60:54
    Rozhodčí je na Kanadu v závěru zápasu opravdu neskutečně přísná a tohle se kanadským fanouškům ani trochu nelíbí! Brooke McQuiggeová (CAN) je vyloučena za podražení, USA jdou hrát šest sekund v pěti proti třem!
     
    58:59
    Neskutečná chyba kanadské trenérky. Tu rozhodčí už několikrát upozorňovaly, aby zrychlila střídání, a teď pohár trpělivosti přetekl. Střídačka inkasuje menší trest a USA jdou na přesilovku!
     
    51:06
    Teď už ale nikoli a Američanky můžou zápas z přesilovky otočit! Alexie Guayová (CAN) je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    44:46
    Nicméně teď je tady další prohřešek a teď už je zase odpískaný. Courtney Correiaová (CAN) si odpočine za úplně zbytečné hákování v útočném pásmu.
     
    42:13
    Nicméně po tvrdém faulu Allexis Adzijaové (CAN) dostávají další možnost. Autorka rozdílové trefy je na trestné už potřetí a rozhodně ne náhodou.
     
    39:57
    No, tak zkraje třetí části budou mít Američanky ideální možnost vrátit se do zápasu. Allexis Adzijaová (CAN) totiž míří na trestnou lavici za podražení.
     
    33:48
    Hned vzápětí ale Kanaďanky při rychlém protiútoku soupeřek faulovaly a jdou do čtyř. Margaret Connorsová (USA) je vyloučena za hákování.
     
    32:07
    Abigail Murphyová (USA) si odsedí dvě minuty za hru tělem.
     
    24:03
    Jessica Forceyová (CAN) míří jako další Kanaďanka na lavici hanby, přibrousila totiž ve vlastní třetině a pyká za hru tělem.
     
    19:37
    Ještě před odchodem do kabin startují Američanky svou druhou přesilovou hru. Sarah Fillierová (CAN) je vyloučena za hákování.
     
    13:03
    Madeline Wethingtonová (USA) zatáhla za záchrannou brzdu a pyká za jasné hákování.
     
    11:05
    Dobré střídání vede k první přesilovce také pro Američanky. Alexie Guayová (CAN) si odpočine na dvě minuty za krosček.
     
    00:32
    No a javorové listy hned jdou na první přesilovku! Gracie Ostertagová (USA) je vyloučena za podražení.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Heiseová (Ostertagová, Curlová), 47. O'Brienová (Websterová), 50. Browneová (Nicholsonová), rozh. náj. Websterová – 16. Boydová (Guayová), 34. Adzijaová (Guayová, Fillierová), 37. Rickwoodová (Fillierová, Adzijaová)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Connorsová (CAN)
    0:1   Heiseová (USA)
    2. série:
    0:1   Fillierová (CAN)
    1:1   Curlová (USA)
    3. série:
    1:1   Daltonová (CAN)
    1:1   Murphyová (USA)
    4. série:
    1:1   Adzijaová (CAN)
    2:1   Websterová (USA)
    5. série:
    2:1   Veilletteová (CAN)


    USA: Reedová (Franková) – Ostertagová (A), Wethingtonová (A), Nicholsonová, Hartmetzová, Nortonová, Simpsonová, Bizalová, Fardenová – Petrieová, Curlová, Heiseová (C) – Murphyová, Websterová, O'Brienová – Knollová, Brownová, Bilkaová – Bloomerová, Shearenová, Flahertyová. Trenér: Joel Johnson.
    Kanada: McArthurová (Woodlandová) – MacEachernová, Vorsterová, Boydová, Guayová, Slobodzianová, Rickwoodová – Connorsová, Fillierová (C), Daltonová – Veilletteová, Forceyová, Goslingová – Correiaová, Adzijaová, McQuiggeová – Kollmanová, Parkerová, Moloughneyová – Shirleyová. Trenérka: Delaney Collinsová.

    Rozhodčí: Fuchselová (DEN), Haacková (GER) – Hammarová (SWE), Kuonenová (SUI)
    thejrc.org