Chelsea – Leicester 0:0 (kon.) | Crystal Palace – Burnley 1:0 (kon.) | Huddersfield Town – West Ham 1:4 (kon.)
Newcastle – Swansea 1:1 (kon.) | Watford – Southampton 2:2 (kon.) | West Brom – Brighton 2:0 (kon.)
Tottenham – Everton 4:0 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
1:0 (1:0)
Burnley FC
Sobota 13.01.2018, 16:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 23. kolo
Předzápasové kurzy
    89.
     
    89
    Obrovská šance na definitivní rozhodnutí dnešního zápasu! Christian Benteke opět skvěle zapracoval ve vzdušném souboji a vyslal se do samostatného úniku, pravačkou ale rozvlnil pouze boční síť Popeovy pokladnice.
     
    85
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Johann Gudmundsson, přichází Nahki Wells.
     
    85
    Charlie Taylor u postranní lajny tvrdě dohrál Wilfrieda Zahu, načež se na hřišti strhla menší strkanice mezi oběma týmu. Sudí nakonec udělil žlutou kartu pouze faulujícímu obránci The Clarets.
     
    84
    Zajímavá příležitost The Clarets! Na dlouhatánský pas si za domácí obranu naběhl Ashley Barnes, jenž se ocitl tváří v tvář vybíhajícímu Hennesseymu, ten ale v této těžké zkouše obstál a dost možná předvedl zákrok tohoto utkání.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Phil Bardsley (Burnley FC).
     
    63
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Jeffrey Hendrick, přichází Georges-Kévin N'Koudou.
     
    58
    Teď stáli při Burnley všichni svatí! Tečovaný centr z kopačky Bakaryho Saka totiž nejprve přelétl Christiana Bentekeho, nakonec ale doputoval až do míst, kde číhal osamocený Zaha, do jeho voleje ale doslova za pět minut dvanáct padl Tarkowski.
     
    56
    Zajímavá možnost v podání hostujících fotbalistů! Na pravém křídle se díky rychlému manévru uvolnil Johann Gudmundsson, na jehož centr si u bližší tyče seběhl Vokes, po jeho hlavičce ale míč zamířil těsně mimo branku.
    44.
     
    44
    Panečku, to byla neuvěřitelná pumelice! Výtečně si počínal Timothy Fosu-Mensah, jenž se okolo Taylora propracoval až do pozice pro centr. Na jeho nabídku si v šestnáctce naběhl Bakary Sako, jeho dech beroucí ráně z voleje ale scházely decimetry.
    43.
     
    43
    Ze samotného přímého kopu ještě nic nevzešlo, Martin Kelly ale poté díky fantastickému skluzu vybojoval míč u rohového praporku a posunul jej k van Aanholtovi. Jeho přízemní pokus v malém vápně ještě tečoval Benteke, Pope ale stačil zasáhnout na brankové čáře.
     
    42
    Ashley Barnes si v souboji se Zahou počínal nedovoleně. K celé situaci ještě přiběhl Steven Defour a lehce nakopl domácího fotbalistu, za což byl o chvíli později odměněn zaslouženou žlutou kartou.
    40.
     
    40
    Fantastický zákrok Hennesseyho! Po Sakově faulu zahrávali The Clarets další standardní situaci, na Gudmundssonův centr si tentokráte naskočil Tarkowski, který připravil střeleckou pozici pro Ashleyho Barnese, jeho dělovku ale domácí gólman vytěsnil nad břevno.
    38.
     
    38
    Johann Gudmundsson ale s nařízenou standardní situací naložil bídně, když trefil jen ve zdi stojícího Saka. O chvíli později ale dostal islandský fotbalista šanci na reparát, jeho centr doputoval až k Vokesovi, ten ale z dobré pozice zacílil těsně nad branku.
     
    28
    Vedoucí branka tohoto mače domácí hráče neuvěřitelně nakopla, v posledních minutách je jich plné hřiště! Rozehrávky rohového kopu se ujal Luka Milivojević, na jehož precizní centr si v šestnáctce naskočil Christian Benteke, hlavou ale zamířil těsně nad horní tyč Popeovy svatyně.
     
    23
    Neuvěřitelné, Crystal Palace mohlo vést už o dvě branky! Zpětná přihrávka Charlieho Taylora se stala snadnou kořistí pro Zahu, který přes vybíhajícího Popea poslal míč před branku, kde se jej pokoušel doklepnout McArthur, Burnley ale od další pohromy zachránil Mee.
    21. Bakary SAKO - 1:0
     
    21
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Úvodní dvacetiminutovka příliš pohlednou fotbalovou partii nenabídla, k vidění nebyla snad žádná gólem zavánějící příležitost, nyní se ale domácí zničehonic dostávají do vedení! Na dlouhý pas od Bentekeho si na na levé straně travnaté plochy naběhl BAKARY SAKO, jenž se vydal směrem k brance soupeře, nijak se nerozmýšlel a přízemní dělovkou ke vzdálenější tyči prostřelil marně se natahujícího Popea.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 21. Sako (Ch. Benteke)

    Karty:   42. Defour (BLY), 83. Bardsley (BLY), 85. Taylor (BLY)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 16:10.
    Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Kelly, Tomkins, van Aanholt – Milivojević (C), Riedewald, McArthur – Sako, Ch. Benteke, Zaha.
    Náhradníci: Speroni – Delaney, Wan-Bissaka, Souaré, Cabaye, Kaikai, Čung-Jong.

    Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Gudmundsson (85. Wells), Cork, Defour, Barnes – Hendrick (63. N'Koudou) – Vokes.
    Náhradníci: Lindegaard – Walters, A. Westwood, Wells, Lowton, K. Long, N'Koudou.

    Rozhodčí: Michael Oliver – Simon Bennett, Mick McDonough

    Diváci: 24 696
    thejrc.org