Chelsea – Leicester 0:0 (kon.) | Crystal Palace – Burnley 1:0 (kon.) | Huddersfield Town – West Ham 1:4 (kon.)
Newcastle – Swansea 1:1 (kon.) | Watford – Southampton 2:2 (kon.) | West Brom – Brighton 2:0 (kon.)
Tottenham – Everton 4:0 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
1:0 (1:0)
Burnley FC
Sobota 13.01.2018, 16:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (18:04:34)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 16:10.
     
    Je dobojováno, Crystal Palace pokračuje ve zlepšených výkonech a i dnes si do tabulky připisuje si další důležité tři body, tentokráte to odnesli fotbalisté Burnley. Vstup do zápasu byl z obou stran poměrně ospalý, v jednadvacáté minutě ale jako blesk z čistého nebe udeřil Bakary Sako, na jehož dělovku neměl Pope šanci dosáhnout. Poté se s šancemi roztrhl pytel, McArthurovi zhatil zakončení Mee, Benteke hlavičkoval těsně nad, podobně si počínal i Gudmundsson. Excelovali také oba gólmani, Hennessey výtečně vyškrábl Barnesovu ránu, Pope zase na brankové čáře zastavil Bentekeho, Sakově pumelici zase scházely decimetry.

    Po přestávce se tempo podle očekávání poněkud uklidnilo. V šestapadesáté minutě těsně vedle hlavičkoval Vokes, nedlouho nato mohl vedení svého týmu navýšit Zaha, do jeho voleje ale na poslední chvíli padl Tarkowski. Pár minut před závěrečným hvizdem mohl vyrovnat Barnes, tváří v tvář Hennesseymu ale neuspěl, stejně tak si o pár okamžiků později počínal i Benteke, jenž trefil boční síť. Crystal Palace tak i nadále stoupá tabulkou směrem vzhůru, naopak The Clarets nevyhráli už šest utkání v řadě.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Georges-Kévin N'Koudou to udělal fantasticky, když díky rychlé kličce nechal za zády van Aanholta. Poté ještě sklepával Bardsleymu, pro jehož centr si ale ve vzduchu došel Wayne Hennessey.
     
    90+2
    N'Koudou u postranní lajny přešel přes van Aanholta, načež přihrával střídajícímu Wellsovi. Na jeho nabídku si sice v šestnáctce nabíhali Barnes s Vokesem, ovšem ani jeden z nich neměl šanci na přetažený centr dosáhnout.
     
    90+1
    Wilfried Zaha to opět udělal výborně, když si pokryl balon tělem a poté byl u postranní lajny jednoznačně nedovoleně atakován dotírajícím Philem Bardsleym. Crystal Palace tak má šanci na získání několika cenných vteřinek.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
    89.
     
    89
    Obrovská šance na definitivní rozhodnutí dnešního zápasu! Christian Benteke opět skvěle zapracoval ve vzdušném souboji a vyslal se do samostatného úniku, pravačkou ale rozvlnil pouze boční síť Popeovy pokladnice.
     
    88
    Na Barnesovu nabídku si na hraně pokutového území naskočil Mee, jenž balon přepustil Tarkowskimu, na jehož nabídku si před branku nabíhal Sam Vokes, na kulatý nesmysl ale o kousek nedosáhl.
     
    87
    James Tomkins si v hlavičkovém souboji s Vokesem zcela očividně pomohl rukama, tento zákrok nemohl zraku hlavního sudího Olivera ujít. Hosté tak budou mít k dispozici standardní situaci.
     
    86
    Timothy Fosu-Mensah narýsoval přesnou kolmici pro Bakaryho Saka, jenž se dobře zorientoval a ještě nahrával lépe postavenému Bentekemu. Ten se sice dostal ke střele, s včasným blokem ale přispěchal pohotový Ben Mee.
     
    85
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Johann Gudmundsson, přichází Nahki Wells.
     
    85
    Charlie Taylor u postranní lajny tvrdě dohrál Wilfrieda Zahu, načež se na hřišti strhla menší strkanice mezi oběma týmu. Sudí nakonec udělil žlutou kartu pouze faulujícímu obránci The Clarets.
     
    84
    Zajímavá příležitost The Clarets! Na dlouhatánský pas si za domácí obranu naběhl Ashley Barnes, jenž se ocitl tváří v tvář vybíhajícímu Hennesseymu, ten ale v této těžké zkouše obstál a dost možná předvedl zákrok tohoto utkání.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Phil Bardsley (Burnley FC).
     
    83
    Bakary Sako byl sice nedovoleně atakován, ovšem i tak stačil balon poslat k Zahovi. Ten kousek před pokutovým územím ještě nahrával McArthurovi, domácí středopolař ale s nadějnou možností nenaložil dobře, když trefil pouze padajícího Bardsleyho.
     
    82
    Wayne Hennessey teď příliš dlouho váhal s odkopem od branky, důvodem byl také velmi nepříjemně clonící Ashley Barnes, jenž se pokoušel domácího gólmana rozhodit. Vše se ale nakonec obešlo bez zbytečné chyby velšského reprezentanta.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 21. Sako (Ch. Benteke)

    Karty:   42. Defour (BLY), 83. Bardsley (BLY), 85. Taylor (BLY)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 16:10.
    Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Kelly, Tomkins, van Aanholt – Milivojević (C), Riedewald, McArthur – Sako, Ch. Benteke, Zaha.
    Náhradníci: Speroni – Delaney, Wan-Bissaka, Souaré, Cabaye, Kaikai, Čung-Jong.

    Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Gudmundsson (85. Wells), Cork, Defour, Barnes – Hendrick (63. N'Koudou) – Vokes.
    Náhradníci: Lindegaard – Walters, A. Westwood, Wells, Lowton, K. Long, N'Koudou.

    Rozhodčí: Michael Oliver – Simon Bennett, Mick McDonough

    Diváci: 24 696
    thejrc.org