Rennes – Marseille 0:3 (kon.) | Caen – Lille 0:1 (kon.) | Dijon – Méty 1:1 (kon.)
Montpellier – Monaco 0:0 (kon.) | Nice – Amiens 1:0 (kon.) | Troyes – Bordeaux 0:1 (kon.)
konec
Montpellier HSC
0:0 (0:0)
AS Monaco
Sobota 13.01.2018, 20:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:10. (21:54:55)
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a zápas tak končí bezbrankovou remízou. V prvním poločase bylo sice Monako aktivnějším týmem, ale ani jednou nedokázalo Benjamina Lecomta prověřit střelou. Naopak Montpellier si vytvořilo několik nadějných protiútoku, ale Subašič podržel obhájce francouzského titulu. Ve druhém poločase se tempo zápasu výrazně zvedlo, ale na vstřelenou branku to nestačilo. Domácí celek držel více míč pod kontrolou, ale paradoxně více práce měl tentokrát Lecomte, který hasil tečovanou střelu Lemara, i parádní hlavičku po rohovém kopu od Diakhabyho.

    Monako bez svého elitního střelce Radamela Falcaa ztratilo ve snaze dotáhnout se na zatím suverénní PSG.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Subašič skvěle vyběhl proti přetažené přihrávce na Dollyho. Útočník Montpellier ale poté zcela zbytečně zajel do Subašiče, který inkasoval zásah kopačkou. Dolly je potrestán žlutou kartou.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    K míči se postavil Thomas Lemar a Rachid Ghezzal. Nakonec to vzal na sebe Alžířan. Střelou přes zeď však našel jen místo vedle bližší tyče.
     
    90
    Hilton je dalším potrestaným žlutou kartou, když nepříjemně zajel do nohou Fabinha. Monako má jednu z posledních šancí ohrozit čisté konto Benjamina Lecomteho.
     
    90
    Jorge měl otevřený prostor u levé postranní lajny, ale neměl komu přihrávat a tak raději zvolil cestu zpět. Nakonec se k centru odhodlal Lemar, ale Lecomte se předvedl dalším povedeným vyboxováním.
     
    89
    Keagan Dolly měl dobrou rychlost poradil si s Glikem, ale přihrávka na střídajícího hráče byla až příliš prudká a končí až u Subašiče.
     
    88
    Střídající Stevan Jovetič zatím nebyl příliš vidět na trávníku. Nyní se připomněl povedeným centrem do vápna, ale Lecomte si pohlídal míč a nenechal Ghezzala hlavičkovat.
     
    87
    Tradiční exekutor Thomas Lemar centroval před branku Montpellier. Kamil Glik se cpal k hlavičce, ale byl přidržen při výskoku, ale ani nyní není pískán pokutový kop.
     
    86
    Aguilar zatáhl za dres unikajícího Diakhabyho a je za to odměněn žlutou kartou. Monako má příležitost poslat míč do vápna.
     
    85
    Montpellier je stále nastěhováno v pokutovém území Monaka. Po dalším rohovém kopu hlavičkoval na zadní tyči Mukiele, ale přes Glika nemohl pořádně zamířit.
     
    84
    Již méně než deset minut i s nastavením zbývá oběma týmům. V posledních okamžicích je aktivnějším týmem Montpellier, ale Subašič zatím drží obhájce titulu ve hře o tři body.
     
    83
    Montpellier se drželo v blízkosti vápna Monaka, ale Mendes si pomohl v souboji o prostor v šestnáctce přidržením protihráče.
     
    82
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Facundo Píriz, přichází Paul Lasne.
     
    81
    Roussillon centroval z levého kraje, míč srazil velmi nepříjemně pro Subašiče Touré. Hostující brankář musel jistit míč skokem k pravé tyče.
    79. Benjamin Lecomte předvedl zákrok zápasu, když vyrazil hlavičku střídajícího Diakhabyho

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   32. Skhiri (MON), 74. Mendes (MON), 86. Aguilar (MON), 90. Hilton (MON), 90+2. Dolly (MON) – 63. Jorge (ASM)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:10.
    Montpellier HSC: Lecomte – Mukiele, Hilton (C), Mendes – Aguilar, Skhiri, Píriz (82. Lasne), Roussillon – Ikoné (66. Mbenza), Sio (66. Dolly), Sambia.
    Náhradníci: Pionnier – Congré, Lasne, Mbenza, Camara, Dolly, Sessègnon.

    AS Monaco: Subašić (C) – A. Touré, Glik, Jemerson (46. Raggi), Jorge – Fabinho, N'Doram – R. Ghezzal, Lemar, Rony Lopes (65. Jovetić) – Baldé Diao (74. Diakhaby).
    Náhradníci: Benaglio – Carrillo, Sidibé, Raggi, Diakhaby, Moutinho, Jovetić.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Jeanne
    thejrc.org