Tatran – Panthers 5:7 (kon.) | Olomouc – Jičín 8:4 (kon.)
konec
FBS Olomouc
8:4 (3:1, 4:2, 1:1)
Finance Novák FBK Jičín
Sobota 13.01.2018, 18:00 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • ČEZ Extraliga žen • 16. kolo
     
    58:57
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoucké florbalistky se dokázaly dostat ještě k jednomu zásahu. ALICE PAVLÍKOVÁ unikla soupeřově obraně a trefou do opuštěné branky završuje hattrick. Bez asistence.
     
    57:26
    Počty na hřišti se vyrovnají, Barbora Suchánková (OLO) je totiž vykázána na trestnou lavici za hru rukou.
     
    57:21
    Lucie Florianová (JIC), která v předchozím okamžiku faulovala Lichnovou, si tak nyní v případě neproměnění nájezdu odsedí minimálně dvouminutový trest.
     
    57:21
    Barbora Lichnová měla možnost trestného střílení, ale klička do forhandu se jí nevyvedla.
     
    54:07
    Trenérský štáb Jičína si nyní vybírá oddechový čas, hosté ještě cítí šanci na zápletku!
     
    52:38
    Jičín právě vstřelil branku!
    A je tu ještě jičínské vzedmutí! Na rozdíl tří branek dostává svůj tým po individuální chybě Olomouce ŽANETA KŮŽELOVÁ, když trefila prostor mezi nohami Frankové. Asistence: Anna Drbohlavová.
     
    51:33
    Bachmaeirová ukázala své technické dovednosti a pumelicí z levého křídla nadělala Frankové asi pořádně problémy. Olomoucká brankařka musela její střelu vyrážet maskou.
     
    47:29
    Lichnová po krásném uvolnění Cholinské pálí jen do takřka bezmocné Kociánové!
     
    47:17
    Bořutová se po rychlém kontru zkusila uvolnit na pravém křídle, což se této nové tváři v sestavě nakonec i povedlo. Pumelici tahem musela zastavovat až maska Kociánové!
     
    45:15
    Mikulová vypálila neškodně vypadající střelu, kterou však ještě hráčky před Kociánovou dokázaly ztečovat. Jičínská brankařka tak musela znovu ukázat své ekvilibristické umění, které nakonec vedlo k ukončení akce. Jičín měl velkou dávku štěstí.
     
    43:10
    Rozenbergová se rozhodla k palbě na jičínskou branku přesně v momentu, kdy překračovala půlící čáru. Dalekonosná rána však brankou neskončila, míček letěl těsně vedle šibenice.
     
    42:18
    Velké množství chyb způsobilo na olomoucké polovině velký závar, který mohla zužitkovat v branku Žůrková. Franková však dokázala i tentokrát zasáhnout do trajektorie střely, Jičín bude rozehrávat z rohu.
     
    40:01
    Hosté střídají se startem třetiny brankařky, místo Adély Kociánové se dostává do brankoviště Adéla Kociánová.
     
    39:44
    Žůrková nadvakrát pálila tváří tvář Franková pouze nad horní tyčku! Jičín prováhal obrovitánské příležitosti.
     
    39:11
    Na hřišti nyní došlo ke kontroverznímu momentu, kdy brankařka Martina Franková (OLO) zahrála rukou mimo velké brankoviště. Rozhodčí jí vyměřili menší trest, na trestnou lavici usedá Marta Horáčková.
     
    38:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Zápas přináší další ofenzivní hody! Zkušená ALICE PAVLÍKOVÁ se vydala na útočný výlet, který zakončila parádní ranou do šibenice. Kociánová si na její pohyb nedokázala vyjet do správné pozice. Bez asistence.
     
    37:33
    Jičín právě vstřelil branku!
    Hosté ještě nekapitulují! Po krásné kombinace na jeden dotyk se dostala ke střelbě KRISTÝNA BACHMAIEROVÁ, jíž už stačilo pouze zasunou míček do odkryté části branky. Franková se nestačila dostatečně rychle přesunout k protilehlé tyčce. Asistence: Gabriela Žůrková.
     
    32:45
    Domácí si připisují gesto fair-play! Pavlíková odmítla, aby byla Kůželová vyloučena. Podle ní o zásah mimo mez pravidel nešlo, pokračuje se tak hrou pěti proti pěti.
     
    27:01
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí opravdu předvádějí útočný festival. Po rychlé přesilovkové kombinaci se dostal míček na vršek útočného deštníku, kde stála KAROLÍNA ŠABLATUROVÁ. Její rána znovu nadělala Kociánové velké problémy, které nakonec vyplynuly až v šestou branku Hanaček. Asistence: Lucie Cholinská.
     
    25:38
    Domácí nyní dostávají další možnost početní výhody, Markéta Kosová (JIC) si nepohlídala zákrok proti unikající Horáčkové, což je také důvodem pro její vyloučení.
     
    25:14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí zvyšují obrátky. Po rychlém nájezdu LUCIE CHOLINSKÉ na osu hřiště se dostala právě tato hráčka ke skórování. Druhou branku v zápase přidala po krásné rána, která se od břevna odrazila přímo do sítě. Asistence: Karolína Šablaturová.
     
    22:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A další zvrat! KAROLÍNA ŠABLATUROVÁ zkusila štěstí při střele z půlící čáry a i díky velké cloně před Kociánovou se nakonec dočkala čtvrté branky svého týmu. Asistence: Jitka Oháňková.
     
    20:51
    Jičín právě vstřelil branku!
    A máme tady kontaktní branku! GABRIELA ŽŮRKOVÁ si dokázala vyjet od mantinelu ke střelbě a ranou k bližší tyči se v oslabení dostává k velmi důležitému zásahu. Franková asi nebude mít po tomto momentu úplně nejlepší svědomí.
     
    19:06
    Unikající Oháňková nakonec nedokázala stihnout dojít ani k brance, Žaneta Kůželová (JIC) jí totiž vyrušila z rytmu lehkou sekerou. Domácí se tak dostanou k první přesilovce v zápase.
     
    18:14
    Cholinská se dostávala po levém křídle do rychlého kontru a vyslala na bránu svůj tradiční oblouček z výběhu. Kociánová proti jejímu pokusu dokázala ještě vystrčit svou levačku, čímž míček dostala mimo tři tyče.
     
    14:22
    A další neskutečný zákrok Kociánové! Horáčková se snažila dorážet přímo z malého brankoviště, jenže se trefila jen do své soupeřky. Jičín znovu obstál v těžké zkoušce.
     
    13:47
    Kociánová je znovu fantasticky připravena! Na ránu Pavlíkové totiž dosáhla efektním semaforem. Olomouc tak i nadále pokračuje v útočném trápení.
     
    11:01
    Jičín právě vstřelil branku!
    A máme tady první vážnější zápletku! Po rychlém přechodu půlící čáry se dostala k palbě na olomouckou klec MARKÉTA KOSOVÁ, jejíž rána přeletěla nad máchající rukou Frankové. Hostující florbalistky tak na Olomouc ztrácejí už jen dvě branky! Asistence: Lucie Florianová.
     
    10:49
    Suchánková tváří tvář Kociánové ve dvou tutovkách selhává! Jičín jejich brankařka tentokrát jednoznačně podržela.
     
    10:31
    Jiřičná se zjevila před Frankovou a už už dostávala míček nad padající soupeřku v bráně, Hanačky tak nyní dostávají možnost volného úderu.
     
    08:46
    Oháňková se nadvakrát dostala k závarům před brankou Kociánové, jenomže pokaždé stálo štěstí na straně Jičína. Brankařka hostí si tak připsala dva fantastické, spektakulární zákroky na brankové čáře!
     
    05:51
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Jičín nyní zažívá velkou psychickou krizi. Po takřka totožné akci jako u předchozí branky, leč tentokráte pro změnu z pravého křídla, se dostala ke střelbě LUCIE CHOLINSKÁ. Pokus mladého talentu vletěl přesně nad ruku brankářky Kociánové. Asistence: Tereza Mikulová.
     
    05:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle je neuvěřitelná produktivita! Olomouc se ze třetí střely na branku dostává už do dvoubrankového vedení. Peterkové se totiž podařilo zadovkou sklepnout míček přímo na hůl JITKY OHÁŇKOVÁ, jež už svou ránu poslala přesně nad nohu Kociánové. Asistence: Kateřina Peterková.
     
    04:19
    Mladá Cholinská znovu nadělala hostům velikánské potíže, když zkoušela pálit co nejníže nad palubovkou. Její pokus ještě tečovala Suchánková, Kociánová však byla pozorná a se štěstím pokus odvrátila.
     
    02:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tady první branku! ALICE PAVLÍKOVÁ si dokázala najít prostor na ose hřiště a po krásné průnikové přihrávce se ještě dostala i ke střele. Její rána tahem už na Kociánovou byla příliš, míček tak vletěl přímo do šibenice. Asistence: Jitka Oháňková.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 3. Pavlíková (Oháňková), 6. Oháňková (Peterková), 6. Cholinská (Mikulová), 23. Šablaturová (Oháňková), 26. Cholinská (Šablaturová), 28. Šablaturová (Cholinská), 39. Pavlíková, 59. Pavlíková – 12. Kosová (Florianová), 21. Žůrková (Bachmaierová), 38. Bachmaierová (Žůrková), 53. Kůželová (Drbohlavová)


    FBS Olomouc: Franková – Mandátová, Podroužková, Peterková, Mikulová (C), Pejzlová – Pavlíková, Suchánková, Lichnová – Pařízková, Rozenbergová, Oháňková – Horáčková, Šablaturová, Sklenářová – Reimerová, Cholinská, Bořutová.
    Finance Novák FBK Jičín: A. Kociánová (41. Samková) – Chlumská, N. Mrázková, Florianová, Strejcovská, Bachmaierová (C), Jiřičná – Kůželová, Drbohlavová, Kloutvorová – Žůrková, Svobodová, Exnarová – Kosová.

    Rozhodčí: Patrik Mik, Petr Szilvási
    thejrc.org