Olomouc – Prostějov 5:0 (kon.) | Karviná – Zabrze 2:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Zápy 2:0 (kon.)
Senica – Dunajská Lužná 1:0 (kon.) | Vyškov – Brno 1:6 (kon.) | Žilina – Pohronie 0:0 (kon.)
Olomouc – Hlučín 7:0 (kon.) | Bardejov – Michalovce 1:3 (kon.) | Trnava – Opava 3:5 (kon.)
Ostrava – Trenčín 3:0 (kon.) | Plzeň – Sokolov 6:0 (kon.) | Dukla Praha – Neugersdorf 2:0 (kon.)
Žilina B – Dubnica 1:1 (kon.) | Trnava – Opava 3:2 (kon.) | Rapid – Zlín 1:1 (kon.)
konec
FC Spartak Trnava
3:2 (2:1)
Slezský FC Opava
Sobota 13.01.2018, 14:10 • UMT hřiště, Senec • Přípravný zápas
     
    Opava zvítězila v prvním vzájemném utkání proti Trnavě 5:3, vedoucí celek slovenské ligy ale dokázal českému týmu porážku oplatit, když po dvou gólech Erika Jirky a vítězného gólu Marvina Egha zvítězil 3:2. Za Opavu skórovali Nemanja Kuzmanović a Tomáš Čelůstka. Konečné skóre. Spartak Trnava 3 Opava 2. (15:56:05)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Za okamžik se rozeběhne poslední minuta dnešního druhého vzájemného připraveného utkání. Trnava vede 3:2.
     
    88
    Andrej Kadlec krásným přízemním centrem z pravého křídla našel na přední tyči z blízkosti zakončujícího Marvina Egha, kterého fantasticky vychytal Lasák! A poté mu pomohl jeden ze spoluhráčů, který míč před brankovou čárou odkopl do bezpečí.
     
    87
    Čelůstka podél levé postranní čáry vysouval dlouhým kolmým pasem Puškáče, útočník Opavy ovšem pod tlakem dvou protihráčů nedokázal míč zpracovat a Trnava se ubránila.
     
    86
    Lasák podruhé v zápase chyboval při rozehrávce a pořádně zavařil Kolískovi, přes kterého se snažil na levé straně hřiště proniknout do šestnáctky Sloboda. Jenže do něj tvrdě narazil a byl mu odpískán faul, po kterém muselo dojít k ošetření opavského stopera.
     
    85
    Marvin Egho odvedl v blízkosti vlastního pokutového území skvělou práci, když si vykoledoval faul a rozehrávky se ujal brankář Urminský.
     
    84
    Erik Jirka dokázal na levém křídle udržet míč na hrací ploše a po dlouhém sprintu se snažil kolmou přihrávkou najít v šestnáctce Čeredničenka, vybíhající Lasák šel ale rychle na zem, aby těsně před ním míč ukryl pod sebou.
     
    83
    Helebrand z pravé strany šestnáctky posílal před bránu nebezpečný a prudký přízemní centr, který na přední tyči odvrátil na rohový kop Ivan Hladík. Následný centr nebezpečí nepřinesl.
     
    82
    Sice už jsem to zmiňoval, ale jelikož je opakování matka moudrosti, Opava porazila Trnavu v prvním utkání hraném od 12:00 v nádherném zápase 5:3. Ani druhý zápas ovšem nikterak nezaostává. Už jsme byli svědky pěti branek a nějaký ten gól je ještě možná před námi.
     
    81
    Spartak Trnava na pravém křídle založil útok dlouhou kolmou přihrávkou podél pravé postranní čáry, míč byl ale příliš prudký a brankář Lasák ho odkopl po krátkém výběhu z brány do bezpečí.
     
    80
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut a vedoucí celek slovenské ligy je na dobré cestě, aby Opavě oplatil porážku z prvního dnešního vzájemného střetnutí, které se hrálo od 12:00.
     
    79
    Hladík na poslední chvíli zablokoval střelu či přízemní centr Opavy z levé strany a následný rohový kop nic kloudného nepřinesl.
    77. Marvin EGHO (TRN) - 3:2


    Zdroj: YouTube – FCSpartak.TV
     
    77
    Trnava právě vstřelila branku!
    MARVIN EGHO na levé straně šestnáctky nasadil Helebrandovi jesličky, a přestože přízemní střelou z úhlu fantastického Lasáka nepřekonal, vzápětí se dostal k dorážce a z blízkosti poslal míč do prázdné brány! Trnava sice přišla o dvoubrankové vedení, krátce před koncem ale znovu vede – tentokrát 3:2!
     
    76
    Hladík se rozhodl založit útok dlouhým nákopem vpřed a míč skončil pouze na kopačce jednoho z hráčů českého celku.
     
    75
    Opava před pár okamžiky rozehrála na pravé straně hřiště rohový kop, po jeho rozehrání se ale k ničemu nedostala.
     
    74
    V Senci začalo před několika minutami hustě snažit a pořadatelé museli zapnout umělé osvětlení, aby hráči vůbec něco viděli.
     
    73
    Hra se v pravidelném rytmu přelévá ze strany na stranu a zejména poslední okamžiky utkání jsou velmi atraktivní.
     
    71
    Lasák podržel Opavu skvělým zákrokem, na druhou stranu ale dodat, že mu to Marvin Egho nechtěně ulehčil. Kdyby hlavičkoval pod břevno, zřejmě by z toho byl gól.
     
    70
    Čeredničenko nádherně odcentroval z levého křídla a na vzdálenější pravé tyči se dostal k hlavičce Marvin Egho, který mířil k zemi a zároveň k tyči, ovšem také do náruče brankáře Opavy!
     
    69
    Tomáš Vantruba se z ničeho nic ocitl uprostřed šestnáctky v obrovské šanci, jeho přízemní střela se ale zřejmě otřela o levou tyč a poté zamířila do zámezí!
     
    69
    Gombala ve středovém kruhu předvedl ostrý skluz, po kterém Opava dostala výhodu a Puškáč se snažil prosadit na levém křídle, kde ho zastavil na chvíli Hladík. Útočník Opavy se ale k míči vrátil a krátkou kolmou přihrávkou našel Marka Sochu, jehož centr nebo technická střela z ostrého úhlu zamířila vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    67
    Nemanja Kuzmanović se po rychlém otočení hry málem řítil na pravém křídle sám na bránu, jenže vracející se Ivan Hladík se dokázal dostat před něho a míč odkopl za postranní čáru.
     
    66
    Hladík se uprostřed šestnáctky Opavy dostal k hlavičce, jenže místo na bránu zamířil vysoko do vzduchu a pomohl soupeři.
     
    64
    Helebrand si na pravé straně šestnáctky naběhl na diagonální pas ze středu a po krásném centru bez přípravy našel na vzdálenější levé tyči nabíhajícího Marka Sochu, který pohotově vypálil těsně nad!
     
    63
    Opava po autovém vhazování na pravé straně otočila hru přes Helebranda doleva, kde se do hry zapojil střídající Marek Socha, jeho kolmá přihrávka ale našla pouze Andreje Kadlece.
     
    62
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Martin Musila, přichází Marek Socha.
     
    61
    Sloboda na levé straně šestnáctky předvedl koloběžku a poté míč poslal pod sebe, Čeredničenkova technická střela z hranice šestnáctky ale byla na vzdálenější pravé tyči zablokována.
     
    60
    Jeden z hráčů Opavy zůstal ležet v blízkosti půlící čáry na hřišti a zřejmě kvůli krvavému zranění musel být vzápětí ošetřován.
     
    58
    Marvin Egho si z levé strany hřiště navedl míč až k šestnáctce, místo střely ale zvolil přihrávku doprava, kde Erik Jirka bez přípravy tvrdou ránou bez přípravy minul bližší horní roh brány!
    56. Tomáš ČELŮSTKA (OPA) - 2:2


    Zdroj: YouTube – FCSpartak.TV
     
    56
    Opava právě vstřelila branku!
    Nemanja Kuzmanović si na pravé straně šestnáctky naběhl na další dobrou kolmou přihrávku a na vzdálenější levé tyči tentokrát skvělou přihrávkou napříč malým pokutovým územím našel TOMÁŠE ČELŮSTKU! Fotbalisté Trnavy vzápětí jen sledovali, jak z bezprostřední blízkosti doráží míč do brány. Český tým smazal dvoubrankové vedení a vyrovnal na 2:2!
     
    56
    Lasák chtěl rozehrát a našel pouze Čeredničenka, který se na levém křídle otočil s míčem a po jeho těžkém zpracování napřáhl zpoza šestnáctky k prudké střele pravačkou, která přes hradbu těl neprošla.
     
    55
    Spartak Trnava ze standardní situace nic nevytěžil a na opačné straně hřiště mohla zahrozit Opava, jejíž hráči z pravé strany šestnáctky nebezpečně posílali míč před bránu, tam ale nebyl nikdo.
     
    54
    Egho kombinoval na pravém křídle zřejmě s Jirkou, kterého ostrým skluzem sestřelil opavský Petr Zapalač.
     
    53
    Už to vypadalo, že se Anton Sloboda na pravém křídle dostane do útoku, jenže mu byl vzápětí odpískán faul.
     
    52
    Petr Zapalač se u levé postranní čáry v hloubi útočné poloviny Opavy vrhl mezi tři protihráče a šanci na průnik měl minimální.
     
    51
    Hladík působí ve stoperské dvojici s Gombalou a oba fotbalisté nyní v klidu kombinují před vlastním pokutovým územím, respektive kombinovali, protože Opava mohla na pravém křídle vhazovat.
     
    50
    Střídající Tomáš Vantruba a Oliver Janso si dobře narazili míč na minimálním prostoru u levé postranní čáry, vzápětí už ale opavští jejich kombinaci přerušili a pískal se faul.
     
    49
    Trnava spěchala na levém křídle do protiútoku, kromě autového vhazování v blízkosti rohového praporku se ale k ničemu nedostala. Čeredničenko navíc vrátil míč do středu hřiště.
     
    47
    Trnava s jednou změnou na hrotu rozehrála druhý poločas, v jehož úvodu oba týmy v rychlém sledu spěchaly do útoku, ani jeden z hráčů se ale sám na bránu nakonec neřítil.
     
    46
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Tomáš Vantruba, přichází Reynaldo dos Santos Silva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:08.
     
    Erik Jirka odehrál fantastický první poločas, během něhož ve druhém přípravném zápase mezi Trnavou a Opavou poslal slovenský tým do dvoubrankového vedení. Na jeho druhý gól ale dokázal bleskově odpověď Nemajna Kuzmanović, který vrátil rychle tým z druhé nejvyšší české soutěže zpět do zápasu. Skóre po prvním poločase. Spartak Trnava 2 Opava 1.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Reynaldo dos Santos Silva opět číhal na hranici ofsajdového postavení, tentokrát k němu ale míč nedoputoval.
     
    44
    Trnava po pravém křídle rozjížděla další nebezpečný útok, v blízkosti půlící čáry ho ale rychle přerušil faulující Rychlý.
     
    43
    Reynaldo dos Santos Silva mohl poslat Trnavu zpět do dvoubrankového vedení, po kterém centru z levého křídla ale na přední tyči hlavičkoval těsně mimo opavské brány!
    41. Nemanja KUZMANOVIĆ (OPA) - 2:1


    Zdroj: YouTube – FCSpartak.TV
     
    41
    Opava právě vstřelila branku!
    NEMANJA KUZMANOVIĆ bleskově odpověděl na druhý gól Trnavy, když si na pravé straně šestnáctky zpracoval míč a krásnou přízemní střelou zamířil ke vzdálenější levé tyči!
    40. Erik JIRKA (TRN) - 2:0


    Zdroj: YouTube – FCSpartak.TV
     
    40
    Trnava právě vstřelila branku!
    Reynaldo dos Santos Silva nádhernou kolmou přihrávkou z poloviny hřiště poslal do samostatného úniku ERIKA JIRKU, který nezaváhal a ze středu pokutového území po dlouhém sprintu zamířil přízemní střelou k levé tyči – 2:0!
     
    38
    Puškáč na pravém křídle zpracoval těžký míč a posunul ho na rozběhnutého Janetzského, jehož centr byl zablokován.
     
    36
    Petr Zapalač rozehrál na levé straně hřiště rohový kop, po jeho následném centru se ale opavští k přesnému zakončení nedostali a Peter Urminský odkopával od brány.
     
    34
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Tomáš Fusek, přichází Martin Musila.
     
    32
    Opavský brankář Lasák si stejně jako jeho protějšek Peter Urminský na opačné straně hřiště nesáhl na míč a nemusel předvést žádný zákrok, na rozdíl od něj už ale jednou lovil míč ze sítě.
     
    31
    Celým jménem Reynaldo Dos Santos Silva si na levé straně hřiště nabíhal v blízkosti šestnáctky na kolmou přihrávku, jenže si nedokázal pohlídal ofsajdové postavení a praporek šel nahoru.
     
    29
    Andrej Kadlec zabojoval v blízkosti šestnáctky a ještě dokázal míč zachytit na hrací ploše, trnavští fotbalisté se ale kromě autového vhazování na pravé straně hřiště k ničemu nedostali.
     
    28
    Trnava je po vstřelení úvodní branky mnohem aktivnější, zatím se jí ale jednobrankového vedení zdvojnásobit nepodařilo.
     
    26
    Erik Jirka je hodně aktivní a nyní si na pravé straně šestnáctky naběhl na krásnou kolmou přihrávku, po které mířil na vzdálenější levou tyč a jeden z jeho spoluhráčů u ní dopravil jeho přízemní střelu z ostrého úhlu do sítě, jenže stál v ofsajdu!
     
    25
    Andrej Kadlec rozehrál na levé straně hřiště volný přímý kop po faulu Rychlého, jeho střela ale byla hodně nepřesná.
     
    22
    Erik Jirka na pravém křídle založil rychlý protiútok Trnavy, po kterém pálil zpoza šestnáctky těsně vedle levé tyče Ilija Čeredničenko!
     
    20
    Fotbalisté Trnavy se snažili přenést kru kolmým diagonálním pasem doprava, jenže nabíhající Kadlec na něj nedosáhl.
    18. Erik JIRKA (TRN) - 1:0


    Zdroj: YouTube – FCSpartak.TV
     
    18
    Trnava právě vstřelila branku!
    Marvin Egho si na levé straně šestnáctky naběhl na krásnou kolmou přihrávku od Antona Slobody a poté ho poslal pod sebe, čehož využil nabíhající ERIK JIRKA a míč o břevno dopravil prudkou střelou do sítě! Trnava vede 1:0.
     
    15
    Do šestnáctky Opavy přilétl z levého křídla krásný centr, po kterém se snažil rozvlnit síť poprvé v zápase Reynald, nová posila Trnavy ale nedokázala míč dostatečně zasáhnout a míč následně skončil vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    13
    A znovu v akci Hladík, který tentokrát uvnitř vlastní šestnáctky odvracel na přední tyči centr Opavy z pravého křídla.
     
    12
    Opava vybojovala na obranné polovině standardní situaci a chtěla rychle rozehrát, akci českého týmu ale zastavil Hladík.
     
    11
    Fotbalisté Opavy se opět po pravém křídle hnali do útoku, jejich snahu ovšem zhatila příliš prudká kolmá přihrávka.
     
    9
    Rychlý na levé straně šestnáctky dokázal vybojovat míč, jenže poté nepřesně přihrál před bránu a Trnava se ubránila.
     
    7
    Opavský Pučkáč se postaral o první střelecký pokus tohoto zápasu, jeho střela zpoza šestnáctky ale byla nepřesná.
     
    6
    Janetzký po neúspěšném útoku slovenského celku vybojoval míč a rozdal ho doprava. Z protiútoku Opavy ale nic nebylo.
     
    5
    Janetzký fauloval ve středu hřiště a fotbalisté Trnavy hrající v kompletně bílých dresech mohli v klidu rozehrávat.
     
    3
    Reynaldo Dos Santos Silva se v prvním zápase nepředstavil, v základní sestavě Trnavy pro druhý duel už ale nová posila nechybí.
     
    1
    Druhý vzájemný zápas mezi Spartakem Trnavou a SFC Opavou začal a osobně jsem zvědav na to, zda bude na góly tak bohatý jako ten první, v němž český tým zvítězil 5:3.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Spartak Trnava: Urminský – Kadlec, Hladík, Gombala, Janso – Greššák , Sloboda – Jirka, Egho, Čeredničenko – Reynaldo.

    SFC Opava: Lasák – Kolísek, Radić, Čelůstka – M. Helebrand, Fusek, Janetzký, Rychlý, Zapalač – Kuzmanović, Puškáč.

    Rozhodčí: Peter Kráľovič. Asistenti: Roman Slyško, Zdeno Štrba.
     
    Fotbalisté Opavy porazili v úvodním zápase Spartak Trnava v utkání bohatém na góly 5:3 a za pár okamžiků už je čeká proti vedoucímu celku slovenské ligy druhý přátelský duel.

     
    Fotbalisté Opavy se představí v sobotu odpoledne na hřišti s umělým povrchem proti velice zajímavému soupeři. Tým z druhé nejvyšší české soutěže změří v Senci síly s vedoucím celkem slovenské ligy Spartakem Trnava, proti kterému ho čekají dva zápasy. První je na programu ve 12:00 a druhý od 14:00 hod. V dresu slovenského týmu by se mohla představit nová brazilská posila Reynaldo Dos Santos Silva, který působil pět let v Anderlechtu a do Trnavy přišel z tureckého Adanasporu. Opava dá příležitost mladíkům a kromě nich také třem posílám, kterými jsou obránce Jaroslav Svozil, ofenzivní záložník a navrátilec Jakub Janetzský a Ondřej Kotlík, který přišel do moravskoslezského týmu na zkoušku z Dukly Jižní Město, a poté se uvidí, co dál.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Tomáš Reiner

    Branky: 18. Jirka, 40. Jirka, 77. Egho – 41. Kuzmanović, 56. Čelůstka


    FC Spartak Trnava: Urminský – Kadlec, Hladík, Gombala, Janso – Greššák , Sloboda – Jirka, Egho, Čeredničenko – Reynaldo (46. T. Vantruba).
    Slezský FC Opava: Lasák – Kolísek, Radić, Čelůstka – M. Helebrand, Fusek (34. Musila – 62. Socha), Janetzký, Rychlý, Zapalač – Kuzmanović, Puškáč.

    Rozhodčí: Peter Kráľovič. Asistenti: Roman Slyško, Zdeno Štrba
    thejrc.org