New Jersey – Philadelphia 3:5 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 4:1 (kon.) | Montreal – Boston 3:4 (1:2 po s.n.)
Dallas – Colorado 1:4 (kon.) | Vegas – Edmonton 2:3 (po pr.) | San Jose – Arizona 6:5 (po pr.)
Los Angeles – Anaheim 2:4 (kon.) | Chicago – Detroit 0:4 (kon.) | Carolina – Calgary 1:4 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Detroit Red Wings
Neděle 14.01.2018, 18:40 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět zámořská NHL a my v rámci dnešních utkání budeme sledovat duel mezi Chicagem Blackhawks a Detroitem Red Wings. Zápas startuje lehce po půl sedmé večer, tak si ho nenechte ujít.
     
    Chicago Blackhawks

    Domácí Chicago Blackhawks je v tabulce Západní konference na devátém místě se ziskem padesáti bodů. Stále tak hokejisté tohoto celku bojují o vyřazovací boje. Naposledy se zaskvěli v utkání s Winnipegem čeští hráči Jan Rutta a David Kämpf, kteří se zasloužili o těsnou výhru nad kanadským celkem, když se oba prezentovali vstřelenou brankou a David Kämpf přidal ještě asistenci u gólu Jan Rutty. Oba bývalí chomutovští hráči se tak vlastně postarali o těsné vítězství a důležité dva body do tabulky. Dnes Chicago čeká další těžký zápas, a sice proti Detroitu.
     
    Detroit Red Wings

    To Detroit Red Wings je na tom o něco hůře. Ve Východní konferenci mu patří až třináctá příčka s jednačtyřiceti body a také Rudá křídla musí o play-off bojovat. Základní část ale má před sebou ještě téměř další polovinu zápasů, a tak rozhodně není nic ztraceno. V posledních dvou duelech se ale Křídlům příliš nedařilo. Nejprve prohrála 2:5 s Tampou Bay a poté 1:4 s Pittsburghem. Dnes by rádi hokejisté tohoto celku na chicagském ledě brali důležité body, ale rozhodně je nečeká nic lehkého. Zápas nabídne jistě zajímavou podívanou, tak si ho nenechte v příznivý čas ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se oba celky utkaly v září loňského roku v rámci přípravy a úspěšnější tehdy bylo Chicago, které zvítězilo v Detroitu 4:2. Jak si oba celky povedou dnes, to se musíme nechat překvapit.
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Rutta (CHI)
    David Kämpf (CHI)
    Michal Kempný (CHI)
    Michal Rozsíval (CHI) – dlouhodobé zranění
    Marián Hossa (CHI) – dlouhodobé zranění
    Tomáš Jurčo (CHI)

    Petr Mrázek (DET)
    Martin Frk (DET)
    Tomáš Tatar (DET)
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: J. Glass (A. Forsberg) – Oesterle, Keith (A), Rutta, Forsling, Seabrook (A), C. Murphy – Hinostroza, J. Toews (C), Saad – P. Kane, Schmaltz, Hartman – DeBrincat, Kämpf, Duclair – Bouma, Wingels, Sharp.

    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Green, DeKeyser, Daley, Ericsson, Jensen, Kronwall (A) – Mantha, Zetterberg (C), Nyquist – Bertuzzi, D. Larkin, Athanasiou – Tatar, Nielsen, Frk – Witkowski, Turgeon, Booth.

    Rozhodčí: McCauley, O´Rourke – Barton, Heyer.
     
    Utkání začne s malým zpožděním, jak je v zámoří zvykem.
     
    Chicagskou halou už zní americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí hokejisté se jako první po vhazování vydali do útočného pásma a pokusili se ohrozit Mrázka v detroitské brance. To se jim ale nepodařilo a na druhou stranu míří hosté.
     
    00:32
    Henrik Zetterberg prověřil domácího brankáře svou střelou, ale Jeff Glass byl pozorný a svým zákrokem podržel svůj tým. Zároveň pak přerušil hru.
     
    01:12
    Alex DeBrincat se rozjel mezi kruhy a poté vystřelil na Petra Mrázka. Jeho rána ovšem letěla pouze vysoko nad jeho branku.
     
    01:48
    V rychlém sledu pokračovala další akce a v ní byl David Kämpf, ale byl čistě zastaven hostující obranou. Akce Chicaga tak měla pouze a jen jepičí život.
     
    02:37
    V rohu kluziště v útočném pásmu chtěl vybojovat kotouč Patrick Kane, ale nevyšlo mu to. U puku poté byli znovu hosté a už s ním míří zase před Glasse.
     
    03:37
    Jonathan Toews si sjel na pravou stranu a z otočky hledal spoluhráče Hinostrozu, ale ten puk nepřijal. Rázem se tak rodí další akce na druhé straně.
     
    03:39
    Mantha dostal nabito před branku domácích, ale jeho rána šla úplně mimo.
     
    04:08
    Detroit právě vstřelil branku!
    Nyní se to už ale hostům povedlo a Red Wings jdou do vedení. Andreas Athanasiou šikovně našel stahovačkou zpoza domácí branky volného DYLANA LARKINA, který se pohotovou střelou tváří v tvář Jeffu Glassovi prosazuje – 0:1. Asistence: Andreas Athanasiou a Tyler Bertuzzi.
    04:08 Dylan LARKIN - 0:1
     
    04:10
    Domácí se snažili najít odpověď na inkasovanou branku, ale Saadova nepříjemná střela skončila na pozorném Petru Mrázkovi.
     
    06:18
    Detroit právě vstřelil branku!
    A rázem je to o dva góly. Po neúspěšné střele domácích se do rychlého protiútoku dostali hosté. Anthony Mantha si sjel na pravou stranu a odtud poslal kotouč volnému MIKU GREENOVI na druhou stranou a ten dělovkou propálil Glasse, který tak musí podruhé v krátkém sledu po sobě lovit kotouč ze své sítě – 0:2. Asistence: Anthony Mantha a Gustav Nyquist.
    06:18 Mike GREEN - 0:2
     
    06:18
    Na řadě je první komerční přestávka.
     
    06:57
    Domácí hráči si museli znovu dát pozor na rozjeté hosty, kteří opět zahrozili před Glassovou brankou. Nakonec vše ustáli a míří do další útočné akce.
     
    07:25
    Jan Rutta vyslal do úniku svého spoluhráče, ale obrana Detroitu se stačila vrátit zpět a do zakončení pak nepustila Davida Kämpfa.
     
    08:38
    Patrick Sharp hledal přihrávkou svého spoluhráče, opět to ale bylo ze strany domácích velmi nepřesné a ti se pak sami vykázali do středního pásma.
     
    09:29
    Před brankou Chicaga tentokráte útok hostů nevyšel. Chicago si tak přebírá kotouč a snaží se dostat znovu na opačný konec kluziště.
     
    09:46
    Kotouč zaletěl příliš daleko a je z toho zakázané uvolnění Detroitu. Hra se tak stěhuje do blízkosti Petra Mrázka, kde se také bude za malý okamžik vhazovat.
     
    10:55
    Patrick Sharp se probil do útočného pásma přes obránce Detroitu. Kotouč mu ale ujel příliš dopředu a nedosáhl na něj. Následně pak spěchají do útoku zase hráči Detroitu.
     
    11:29
    Jonathan Ericsson dostává dvě minuty za nedovolené bránění a domácí si tak jako první zahrají přesilovou hru, ve které mají šanci dostat se Detroitu na dostřel jediné branky.
     
    11:29
    Další komerční přestávka.
     
    11:49
    Domácí rozvinuli akci před hostující brankou, poté dostal na pravý kruh přihrávku Patrick Kane a pohotovou střelou nechal vyniknout Mrázka, který levým betonem puk vykopl.
     
    12:27
    A znovu agilní Patrick Kane, jenž se ocitl těsně před Petrem Mrázkem. Jeho akce ale byla zastavena a hned na to se hosté osvobozují.
     
    13:07
    Petr Mrázek rozehrál kotouč za vlastní brankou a pomohl tak vyhodit kotouč do bezpečí. Ten ale domácí zachytili a od modré čáry střílel Jan Rutta, bylo to ale opět do pozorné obrany.
     
    13:25
    A neujala se ani střela Hinostrozy, kterou znovu chytil Mrázek a oslabení hosté už zřejmě zvládnou.
     
    13:29
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    14:16
    Domácí zabrali a nyní se znovu dostali před branku Mrázka, kde vyslali nebezpečnou střelu. Ovšem český brankář ve službách Detroitu Petr Mrázek si připsal další cenný zákrok.
     
    15:11
    Detroitští s přehledem brání svoje vlastní pásmo a zase do zakončení Blackhawks nepustili. Zatím tak drží svůj dvoubrankový náskok a také nulu na kontě Mrázka.
     
    15:58
    Brent Seabrook si nabruslil těsně před hostující branku, a ač byl v těžkém úhlu, přesto vystřelil a donutil tak Petra Mrázka k dalšímu dotyku kotouče svým betonem.
     
    16:06
    Na řadě je další komerční pauza.
     
    16:27
    Mantha hledal Henrika Zetterberga, ten ho ale nezachytil a hosté se tak do další akce před Glassem nedostali. Domácí poté otočili hru na opačnou stranu a ještě se pokusí o nějakou střelu.
     
    16:32
    Jenže Brandon Saad sekl protihráče a dostává dvě minuty. Zbytečně tak oslabil svůj tým a hosté tak ve své první přesilové hře mohou své vedení navýšit.
     
    17:19
    Domácí se velmi rychle stihli osvobodit a hosté tak musí zakládat svou další přesilovkovou akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    17:40
    A znovu po dalším vyhození puku až před Mrázka jdou do útoku hráči Detroitu od vlastního brankáře. Tato přesilovka se jim vůbec nedaří a vypadá to, že i Chicago své oslabení zvládne.
     
    18:32
    Saad je na ledové ploše a Chicago je v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:07
    Connor Murphy dostal přihrávku na levý kruh, odkud pálil na Mrázka, ale tomu pomohla obrana Blackhawks a znovu se tak hosté další akci domácích dokázali ubránit.
     
    19:47
    Tomáš Tatar dostal těžkou přihrávku do předbrankového prostoru Chicaga, ale střela mu vůbec nesedla. Obrana domácích si tak převzala puk do své moci a už se řítí naposledy do útočného pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. V ní jsme viděli dvě rychlé branky hostů, kteří se dostali do dvoubrankového náskoku. V páté minutě otevřel střelou zblízka utkání Dylan Larkin a o dvě minuty později ho napodobil Mike Green, jenž se trefil z levého kruhu. Domácí se snažili dostat se soupeři alespoň na dostřel jediného gólu, zatím ale marně dobývají svatyni Petra Mrázka, jenž je prozatím neprůstřelný. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 19:30.
     
    Střely na branku: 10 – 7
    Hosté na Chicago doslova vlétli a v sedmé minutě vedli už o dvě branky.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Saad zastavil střelu Ericssona a následně pak se domácí vydali do útočného pásma.
     
    21:15
    Další vyloučení Chicaga. Forsling dostává dvě minuty za nedovolené bránění a už sedí na trestné lavici. Hosté tak mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    21:52
    Henrik Zetterberg nevyslal vůbec špatnou střelu z pravého kruhu, ale obrana Chicaga byla na místě a po jejím zásahu nemusel Jeff Glass vůbec zasahovat.
     
    22:25
    Domácí se osvobodili a hosté tak museli zakládat další akci znovu od začátku. Hráči Chicaga zatím své oslabení hrají velmi dobře.
     
    22:54
    Ve vlastním oslabení hledal Toews Saada před brankou hostů, druhý jmenovaný se ale ke střele nedostal. Nicméně domácí díky tomu pošetřili další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    23:15
    Forsling je už na ledové ploše a domácí jsou už v plném počtu.
     
    23:56
    Frans Nielsen se dostal ke střele před domácí brankou, ale domácí obránce Jan Rutta ji zastavil a poté hned kotouč rozehrál mezi své spoluhráče, kteří spěchají na druhou stranu.
     
    25:22
    Brandon Saad dostal přihrávku do těsné blízkosti před Mrázkovou brankou, ale jeho rána končí znovu na pozorném českém brankáři, který tak opět podržel svůj tým.
     
    26:07
    Akce střídá akci. Nyní byli zase v šanci hosté a jejich střela málem ohrozila Glassovu klec. Ale i ten byl pozorný a neinkasoval. Znovu se tak domácí hráči mohou dostat do útočného pásma.
     
    27:30
    A znovu se dostali do zakončení hráči Detroitu, kteří zahrozili před chicagskou brankou, ale Anthony Mantha byl ve své střele hodně nepřesný.
     
    28:18
    Brent Seabrook zachytil puk po nepřesné střele hostů a sám poté zavezl puk do středního pásma. Domácí pak pokračovali dále, ale další šanci před brankou Mrázka spálili.
     
    29:12
    Forsling se natlačil až před Petra Mrázka, který raději před jeho dotíráním kotouč ukryl pod svojí lapačkou a přerušil hru. Vhazovat se tak bude znovu těsně před ním.
     
    29:12
    Další komerční pauza.
     
    29:19
    Na pravou stranu si z ničeho nic sjel Jonathan Toews a na Mrázka vyslal tvrdo střelu. Ale znovu se Petr Mrázek zaskvěl mezi třemi tyčemi a podržel svou nulu na svém kontě.
     
    29:58
    Nick Schmaltz se dopustil podražení a už míří na lavici hanby. Detroit tak má k dispozici další přesilovou hru.
     
    31:15
    Hostům se ale další početní výhoda nedaří jak by chtěli a domácí se už potřetí dokázali osvobodit a vyhodili puk až před Petra Mrázka.
     
    31:51
    Gustav Nyquist střílel doprostřed branky domácích a Jeff Glass včas sklapl betony a dalším zákrokem podržel naděje svého týmu. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    31:58
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    32:18
    Anthony Mantha střílel z levé strany a po jeho ráně se zaskvěl Jeff Glass. Je přerušeno a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    32:18
    To ale až po další komerční přestávce.
     
    32:37
    Nahození před branku Chicaga si podržel Jeff Glass a díky jeho další rychlé rozehrávce se domácí bleskově přesunuli do útočného pásma.
     
    33:22
    Jenže domácí pokračují ve své střelecké nemohoucnosti a další jejich aktivita před hostující brankou skončila rychleji, než vůbec začala.
     
    33:48
    Andreas Athanasiou zahákoval soupeře a jde na trestnou lavici. Chicago si zahraje druhou přesilovou hru. Podaří se domácím konečně skórovat?
     
    34:16
    Jonathan Toews to zkoušel z levé strany, ale jeho střela skončila na obraně hostů. Ti poté zásluhou Mrázka raději zastavili hru a domácí udrželi útočnou třetinu.
     
    34:43
    Jenže po faulu Toewse se síly na ledě srovnají. Ten dostává dvě minuty za vysokou hůl a uvidíme tak hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    35:13
    Alex DeBrincat si vyměnil kotouč se Schmaltzem, druhý jmenovaný se ale nakonec ke střele vůbec nedostal.
     
    35:48
    Hosté jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    35:48
    A také domácí jsou už kompletní a pokračuje tak hra v klasickém počtu hráčů.
     
    37:26
    Dlouhá pasáž hry, kdy se nehrálo ani před jednou brankou. Oba celky se tak do zakončení nedostaly. Nyní už jsou u puku zase hosté a operují před brankou Chicaga.
     
    38:27
    Anthony Duclair vyslal z levé strany hodně nebezpečnou střelu na Petra Mrázka, ten ji ale má ve své moci. Dalším zákrokem tak podržel dvoubrankové vedení svého týmu.
     
    38:27
    Přichází další komerční přestávka.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:04
    Hosté dotírali před domácí brankou. Henrik Zetterberg dorážel před Glassem střelu spoluhráče, ale brankář domácích vytěsnil kotouč do bezpečí.
     
    39:45
    Ještě je hra přerušena, když zakročil proti další střele hostů Jeff Glass a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhá třetina je minulostí. V ní jsme neviděli ani jednu branku. Stále sledujeme marnou snahu dobýt branku Detroitu ze strany Chicaga, které je zatím bezmocné. Hosté drží stále svůj dvoubrankový náskok, kterého docílili v první periodě a jsou tak zatím blíže dnešní výhře. Domácí rozhodně nic nebalí a ještě se pokusí s utkáním něco udělat. Třetí dějství začne přibližně ve 20:20.
     
    Střely na branku: 15 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Petr Mrázek si hned připsal první zákrok v poslední části hry a byl znovu úspěšný. Poté před dotírajícími útočníky Chicaga raději přerušil hru.
     
    41:06
    Další šance Chicaga. Brandon Saad střílel z levé strany, ale Petr Mrázek byl znovu pozorný. Hra je znovu přerušena.
     
    41:10
    Přesilovka pro Chicago. Tatar inkasuje dvě minuty za hákování a domácí mají další možnost dostat se na dostřel jediného gólu.
     
    41:54
    Hosté své oslabení hrají znovu velmi dobře a po necelé minutě tak nepustili domácí do zakončení. Branka Petra Mrázka tak ohrožena zatím nebyla.
     
    42:05
    Hosté se opět osvobozují a kotouč tak letí až před Jeffa Glasse.
     
    42:58
    Brandon Saad to zase zkoušel z levého kruhu, jeho rána ale končí za brankou hostů a ti znovu posílají černou gumu až před domácí klec.
     
    43:10
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    43:39
    Gustav Nyquist se postavil na pravý kruh a jeho střela pak končí zase na Jeffu Glassovi. Ten puk vyrazil před sebe a následně pak si ho převzala obrana Chicaga.
     
    44:19
    Přetlačovaná ve středním pásmu vyšla lépe hostům, kteří se nakonec k puku dostali a hned ho zavezli až do útočného pásma. Tam ale před Glassem střelu nevyslali a domácí tak otáčejí směr hry na opačnou stranu.
     
    45:30
    Před Mrázkem vznikla menší skrumáž, ale ani z této situace nezapršelo.
     
    45:46
    Detroit právě vstřelil branku!
    A místo toho přichází další branka hostů. Henrik Zetterberg to udělal parádně. Zavezl kotouč podél pravého mantinelu do útočného pásma, poté přenechal puk ANTHONYMU MANTHOVI, který se poté svou střelou nemýlil a potřetí poslal kotouč za Glassova záda – 0:3. Asistence: Henrik Zetterberg a Andreas Athanasiou.
    45:46 Anthony MANTHA - 0:3
     
    47:36
    Domácí se znovu natlačili před branku Mrázka a po střele Keitha se musel znovu mít na pozoru brankář Detroitu. Za jeho zády totiž zazvonila tyčka.
     
    47:36
    Další komerční pauza.
     
    48:32
    Anthony Mantha se po nepřesné střele Kämpfa dostal na druhé straně těsně před Glasse, ale překonat podruhé ho nedokázal.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:27
    Znovu se hráči domácího celku dostali do zakončení před Petrem Mrázkem, ale ten nemusel zasahovat. Pomohla mu totiž obrana a hned na to šel jeho tým znovu do útočného pásma.
     
    50:37
    David Booth se prosmýkl obranou domácích a chtěl se dostat na pravém kruhu do zakončení. Ale kotouč mu trochu odskočil a nakonec střelu na Jeffa Glasse nevyslal.
     
    51:29
    Gustav Forsling vyslal střelu z levého kruhu, tu ale srazil vysoko do ochranné sítě Anthony Mantha a i když se Petr Mrázek po střele natahoval, opět zasahovat nemusel. Hra je přerušena.
     
    51:29
    Znovu je na řadě komerční přestávka.
     
    51:42
    Hezká kombinace hostů, Anthony Mantha se dostal znovu do dobré šance, ale jeho zakončení skončilo nepřesně. U puku jsou tak znovu domácí a míří s ním před branku Petra Mrázka.
     
    52:39
    Petr Mrázek nyní znovu lapil střelu domácích, kteří jsou v posledních chvílích hodně aktivní. Zatím se ale znovu střelecky hodně trápí.
     
    53:37
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté zřejmě pečetí svou dnešní výhru. Jdou do vedení o čtyři branky, když TYLER BERTUZZI dokázal dorazit mezi betony Jeffa Glasse Jensenovu střelu a vůbec poprvé se synovec Todda Bertuzziho dokázal prosadit v NHL – 0:4. Asistence: Nick Jensen a Martin Frk.
    53:37 Tyler BERTUZZI - 0:4
     
    55:24
    Hosté se nyní spíše věnují obranné činnosti, aby pomohli českému brankáři k shot outu. Zatím se jim to daří a nyní vyhodili kotouč do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    55:35
    Brent Seabrook vyslal štiplavou střelu na Petra Mrázka, který si připsal další zákrok v tomto utkání a poté raději znovu přerušil hru. Vhazovat se tak bude po jeho levé ruce.
     
    57:11
    Další útok domácích, kteří to ještě zkouší. Gustav Forsling střílel na branku hostů, kde se znovu prezentoval dobrým a pohotovým zákrokem Petr Mrázek.
     
    57:47
    A do třetice Petr Mrázek, ten nyní chytil přízemní střelu Patricka Kanea a znovu je hra přerušena.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:24
    Do útočného pásma se opět prodrali domácí hráči a do zakončení z levé strany se dostal Patrick Kane, jenž nechal vyniknout opět českého brankáře v detroitské brance.
     
    58:56
    Andreas Athanasiou si nyní zahrál na obránce a zastavil střelu Brenta Seabrooka. Ten tak opět branku Detroitu nepřekonal. Ta je pro domácí hráče dnes doslova zakletá i díky skvělému výkonu Mrázka.
     
    59:45
    Hosté drží kotouč na svých holích a už ho zřejmě nepustí. Zápas spěje do svého konce a Petr Mrázek tak vychytá druhou nulu v právě probíhající sezóně.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec ve třetí třetině přidali další dvě branky. V šestačtyřicáté minutě se prosadil Anthony Mantha a šest minut před vypršením třetí části hry pak vsítil svou první branku v NHL synovec slavného strýce Todda Bertuzziho Tyler Bertuzzi a pečetil tak výhru dnes rozjetého Detroitu. Hosté tak získávají dva body do tabulky, domácí odejdou ze svého ledu s prázdnou.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Anthony Manta (DET) 1+1
    2. Petr Mrázek (DET) 27 zák., 0 gólů, 100%
    3. Dylan Larkin (DET) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    David Kämpf (CHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:25
    Jan Rutta (CHI) 0+0, 3 střely, čas na ledě 20:26

    Petr Mrázek (DET) 27 zákroků, 0 gólů, 100%
    Martin Frk (DET) 0+1, 0 střel, čas na ledě 12:48
    Tomáš Tatar (DET) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:29
     
    Utkání sledovalo 21 830 diváků.
    Petr Mrázek zastavil všech sedmadvacet střel Chicaga, připsal si druhou nulu v sezóně a stal se druhou hvězdou utkání.

     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (21:10:04)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. D. Larkin (Athanasiou, Bertuzzi), 7. Green (Mantha, Nyquist), 46. Mantha (Zetterberg, Athanasiou), 54. Bertuzzi (Jensen, Frk)


    Chicago Blackhawks: J. Glass (A. Forsberg) – Oesterle, Keith (A), Rutta, Forsling, Seabrook (A), C. Murphy – Hinostroza, J. Toews (C), Saad – P. Kane, Schmaltz, Hartman – DeBrincat, Kämpf, Duclair – Bouma, Wingels, Sharp.
    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Green, DeKeyser, Daley, Ericsson, Jensen, Kronwall (A) – Mantha, Zetterberg (C), Nyquist – Bertuzzi, D. Larkin, Athanasiou – Tatar, Nielsen, Frk – Witkowski, Turgeon, Booth.

    Rozhodčí: McCauley, O´Rourke – Barton, Heyer

    Diváci: 21 830
    thejrc.org