Třinec – Kometa Brno 2:5 (kon.) | Litvínov – Plzeň 4:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Jihlava 3:2 (2:1 po s.n.)
Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.) | Olomouc – Chomutov 5:3 (kon.) | Sparta – Pardubice 2:4 (kon.)
Zlín – Vítkovice 2:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 14.01.2018, 17:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:03 Jan BERGER - 3:1
     
    55:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je to 3:1, Východočeši se necelých pět minut před koncem třetí části dostávají do dvoubrankového náskoku! Radovan Pavlík našel kousek za modrou čárou krásným postrčeným startujícího Lukáše Vopelku, jenž dovezl puk téměř před bránu a žabkou nahrál JANU BERGEROVI. Ten kotouč usměrnil po přesném dopadu na hokejku mezi Janusovy betony. Asistence: Lukáš Vopelka, Radovan Pavlík.
    46:43 Radek SMOLEŇÁK - 2:1
     
    46:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Vrátil se z trestné lavice a o chvíli později vstřelil branku – RADEK SMOLĚŇÁK poslal Hradecké podruhé v zápase do jednobrankového vedení! Smoleňák nejprve přiklépaval do brány nahrávku od Petra Koukala a poté využil svého důrazu k tomu, aby sérií dotěrných dorážek dostrkal kotouč za Janusova záda – 2:1. Asistence: Petr Koukal.
    35:57 Marek KVAPIL - 1:1
     
    35:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři ve druhé třetině střelecky nad svým soupeřem dominují a právě nyní se jim dostává odměnu v podobě vyrovnání! Střelu Martina Ševce dokázal Pavelka vyrazit jenom před sebe, kde číhal MAREK KVAPIL. Ten se bleskově ujal kotouče a pohotově ho zasunul do odkryté části klece – 1:1. Asistence: Martin Ševc, Filip Pyrochta.
    17:53 Oskars CIBULSKIS - 1:0
     
    17:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Branka platí! Hradec využívá přesilovku a ujímá se vedení. Dominik Graňák si sjel ke střele na levé kruh a jeho pumelice se odrazila v brankovišti k OSKARSI CIBULSKISOVI. Ten poté sklepl kotouč do liberecké klece a odjel se radovat ke svým spoluhráčům – 1:0. Asistence: Dominik Graňák, Radek Smoleňák.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 18. Cibulskis (Graňák, Smoleňák), 47. Smoleňák (Koukal), 56. Berger (Vopelka, R. Pavlík) – 36. M. Kvapil (Ševc, Pyrochta)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Rybár) – Pláněk, Vydarený, Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák – Köhler (A), Dragoun, Cingel – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Džerinš – Smoleňák, Koukal (A), Látal – Vopelka, Berger, R. Pavlík – Šimánek.
    Bílí Tygři Liberec: Janus (Will) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Maier, Derner – Bakoš, Redenbach, L. Krenželok – Ordoš, P. Jelínek (A), M. Kvapil – Lakatoš, Bližňák, Jašek – D. Špaček, Vantuch, J. Vlach.

    Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Kis, Rampír

    Diváci: 4646
    thejrc.org