Banská Bystrica – Nitra 6:3 (kon.) | Nové Zámky – Zvolen 1:4 (kon.) | Žilina – Poprad 4:2 (kon.)
Trenčín – Lipt. Mikuláš 1:2 (kon.) | Košice – Detva 4:3 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
6:3 (1:1, 3:0, 2:2)
HK Nitra
sk Neděle 14.01.2018, 16:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:27
    Nitra dala gól! MATEJ PAULOVIČ ukázal, že v aktuálnej sezóne je pri streleckej chuti. Mladý forvard si prebral puk na útočnej modrej čiare, postupoval sám na Lukáša a namieril presne do pravého vinkla. Asistencie: Martin Rýgl, Judd Blackwater.
     
    53:12
    Ďalší ašpirant na olympijskú nomináciu Michal Krištof nabral rýchlosť na ľavom krídle, nikto mu nestíhal, a tak mohol zakončovať bekhendom. Lukáš si dal pozor.
     
    51:56
    Nitra dala gól! Konečne sa tešia aj hostia, ktorých presný zásah prišiel veľmi neskoro. RÓBERT LANTOŠI skóroval hneď v prvom zápase po prestupe z Nových Zámkov, keď využil presnú nahrávku Mareka Slováka. Asistencie: Marek Slovák, Judd Blackwater.
     
    51:41
    Banská Bystrica dala gól! Nitra je síce strelecky aktívnejšia, ale efektivita je jasne na strane domáceho tímu. MILOŠ BUBELA poľahky vnikol do útočného pásma, vystrelil švihom spoza hráča a poslal puk do horného rohu brány. Asistencie: Marek Bartánus, Adam Sedlák.
     
    51:06
    Corgoni mohli z ničoho nič zmeniť skóre. Mitch Versteeg nahodil puk od modrej čiary, ten sa zastavil na hornej žŕdke domácej svätyne a následne spadol do bránkoviska.
     
    48:26
    Rozhodcovia zase vylučujú. Guillaume Asselin zastavil prenikajúceho Judda Blackwatera a inkasoval dve trestné minúty za podrazenie.
     
    45:56
    Presilovka hostí sa skončila po desiatich sekundách. Jameson Milam nestíhal v korčuliarskom súboji s Patrikom Lamperom a podrazil ho.
     
    45:46
    Skóre sa môže zmeniť aj v presilovke hostí. Nitrania budú hrať v početnej prevahe, pretože Cason Hohmann zasiahol hokejkou do tváre Radoslava Macíka.
     
    45:37
    Marek Bartánus sa natlačil spoza brány pred Foltána a poslal puk do ľavej žŕdky. Nenápadná akcia domáceho útočníka mohla priniesť zmenu skóre.
     
    40:57
    Banská Bystrica dala gól! CASON HOHMANN zavŕšil hetrik. Americký útočník v službách majstra využil nariadené trestné strieľanie a vydareným blafákom prekonal brankára Foltána.
     
    35:42
    Obrovská šanca hostí. Marek Slovák našiel v brejku dvoch proti jednému voľného Róberta Lantošiho, ktorý zblízka netrafil bránu a nedokázal znížiť na rozdiel dvoch gólov.
     
    29:47
    Nebezpečná situácia pred domácou svätyňou. Puk poskakoval v bránkovisku, ale Ivan Ďatelinka ho s pomocou spoluhráčov odpratal ďalej od Lukáša.
     
    28:00
    Nitriansky tréner Antonín Stavjaňa si zobral oddychový čas, počas ktorého vymenil brankárov. Nathana Lawsona nahradil Frederik Foltán.
     
    28:00
    Banská Bystrica dala gól! Ubehlo iba pätnásť sekúnd a majster zvyšuje svoj náskok. CASON HOHMANN hľadal v prečíslení voľného Mareka Bartánusa, ale hosťujúci obranca si nešťastne zrazil puk do vlastnej siete. Asistencia: Mislav Rosandič.
     
    27:45
    Banská Bystrica dala gól! Domácim síce nevyšiel brejk podľa predstáv, ale zostali nasťahovaní pred bránou Nitry a dokázali skórovať. Po dobrej práci spoluhráčov sa presadil z tesnej blízkosti obranca IVAN ĎATELINKA. Asistencie: Tomáš Surový, Cason Hohmann.
     
    24:39
    Banská Bystrica dala gól! Barani otáčajú skóre vo svoj prospech. Bartánus posunul puk pred bránu voľnému CASONOVI HOHMANNOVI a ten zblízka prekonal Lawsona. Asistencie: Marek Bartánus, Ivan Ďatelinka.
     
    19:23
    Hostia výborne zakombinovali v situácii troch proti dvom. Na konci nebezpečnej akcie bol Marek Slovák, ktorý zblízka tesne minul bránu.
     
    12:59
    Domáci diváci sa hnevajú, pretože banskobystrickí hokejisti mali šancu na skórovanie a rozhodcovia vtedy prerušil hru. Dôvodom bol faul Martina Rýgla.
     
    06:22
    Rudolf Lauff signalizoval prvé vylúčenie v dnešnom stretnutí. Na trestnú lavicu odišiel za krosček Banskobystričan Miloš Bubela.
     
    04:00
    Banská Bystrica dala gól! Nathan Lawson výrazne pomohol domácim k vyrovnaniu. Nitriansky brankár nevedel, kde má puk a ten sa odrazil od zadného mantinelu nešťastne za jeho chrbát. Presný zásah si pripísal GUILLAUME GÉLINAS.
     
    02:54
    Nitra dala gól! Elitná formácia hostí otvorila skóre. MATEJ PAULOVIČ zahodil jednu šancu, ale zostal dobre postavený pred súperovou bránou a dotlačil puk za čiaru cez Lukášov betón. Asistencia: Michal Krištof, Matúš Rais.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 4. Gélinas, 25. Hohmann (Bartánus, Ďatelinka), 28. Ďatelinka (Surový, Hohmann), 28. Hohmann (Rosandič), 41. Hohmann (TS), 52. Bubela (Bartánus, Sedlák) – 3. Paulovič (Krištof, Rais), 52. Lantoši (Slovák, Blackwater), 55. Paulovič (Rýgl, Blackwater)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lukáš – Kubka, Ďatelinka, Delisle, Rosandič, Sedlák, Gélinas, Košecký – Lamper, Surový, Brittain – Hohmann, Bubela, Bartánus – Giľák, Faille, Asselin – Kabáč, Češík, Bortňák – Gabor.
    HK Nitra: Lawson (28. Foltán) – Rýgl, Rais, Milam, Ordzovenský, Versteeg, Pupák, Korím – Macík, Krištof, Paulovič – Kovacs, Slovák, Blackwater – Lantoši, J. Ručkay, H. Ručkay – Rzavský, Šiška, Csányi.

    Rozhodčí: Kalina, Lauff – M. Korba, Smrek
    thejrc.org