Banská Bystrica – Nitra 6:3 (kon.) | Nové Zámky – Zvolen 1:4 (kon.) | Žilina – Poprad 4:2 (kon.)
Trenčín – Lipt. Mikuláš 1:2 (kon.) | Košice – Detva 4:3 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
HKM Zvolen
sk Neděle 14.01.2018, 16:00 • Zimný štadión, Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Dnes sa pozrieme na konfrontáciu mužstiev, ktorým sa v roku 2018 príliš nedarí. Nové Zámky na svojom ľade privítajú HKM Zvolen. Zápas sa začne o 16:00 hod.

    NOVÉ ZÁMKY

    Nové Zámky vstúpili do nového roka parádnou otočkou v zápase so Žilinou, no víťazstvo 5:4 po predĺžení je zatiaľ ich posledným. Ostatné tri stretnutia prehrali, pričom získali len bod. Vďaka tomu spadli na deviate miesto, teda mimo pozície pre účasť v play off. Naposledy neuspeli pod Zoborom, kde favorizovanej Nitre podľahli 1:5. Zbabrali najmä druhú tretinu, v ktorej v priebehu 326 sekúnd inkasovali päť gólov. Nepresvedčivé výkony si vyžiadali svoju daň nielen prepadom v tabuľke, ale aj trénerskou zmenou. Ladislava Lubinu nahradil Miroslav Mach, ktorý ešte donedávna viedol HC Slovan Ústi nad Labem. Nové Zámky majú druhú najhoršiu defenzívu. Inkasujú v priemere 3,7 gólu na zápas, a tak zlepšenie obrany bude jedným zo základných cieľov nového kouča. Bielo-zelení využívajú 15% presilových hier a doposiaľ ubránili viac než 82% oslabení. Nové Zámky už nemôžu rátať s Marekom Dubcom, ktorý pred siedmimi dňami odohral svoj rozlúčkový zápas proti Košiciam.

    HKM ZVOLEN

    Tohto ročník hokejovej Tipsport ligy je mimoriadne vyrovnaný, keď prvých päť tímov delí od seba len šesť bodov. Na špici tabuľky sa drží aj HKM Zvolen. Po odohraní 38 zápasov je tretí s dvojbodovou stratou na vedúcu Duklu Trenčín. Bryndziari odštartovali výbornú sériu výsledkov 6. októbra, keď zdolali na domácom ľade Košice. Odvtedy odohrali do konca roka sedemnásť zápasov a získali 36 z možných 51 bodov. Ostatné dva zápasy ale nezvládli, keď doma podľahli Trenčínu 3:4pp a predvčerom padli aj v Steel aréne. Najproduktívnejším hráčom tímu je Tim Coffman, ktorý má na konte 35 bodov s bilanciou 20+15. Sila mužstva sa ešte zvýšila po tom, čo sa do starého známeho prostredia vrátil Radovan Puliš. Po MSJ 2018 prichádza do Zvolena aj Vojtech Zeleňák, ale na druhej strane klub rozviazal spoluprácu s Lukášom Juríkom a Janisom Andersonsom. Zverenci Petra Mikulu v tejto sezóne v Nových Zámkoch ešte naplno nebodovali, keď prehrali 1:5 a vyhrali 4:3 po samostatných nájazdoch.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Salija, Husák, Plášil, M. Novák, Šimek, M. Jass, Látal – Cetkovský, Novotný, Varga – Saulietis, Šimun, Zbořil – Fábry, Škoda, Šille – Ondrušek, Rehák, Tužinský.

    HKM Zvolen: Nieminen (Šimko) – Drgoň, Ross, Bokroš, Kováčik, Ťavoda, Hraško, Wharton – Coffman, Steen, Obdržálek – Puliš, Špirko, Šišovský – Matis, Fekiač, Ďaloga – Kelemen, Síkela, Dubeň.

    Rozhodcovia: Peter Jonák, Jozef Kubuš – Michal Orolin, Roman Výleta.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:25
    Prvý zvolenský útok sa dokázal usadiť v útočnom pásme. K strele od modrej čiary sa napokon dostal obranca Adam Drgoň, ale jeho strelecký pokus nebol presný.
     
    00:51
    Na druhej strane pohrozil individuálnou akciou Štěpán Novotný. Strela českého útočníka bola ale zblokovaná, a tak puk skončil len na ochrannej sieti.
     
    01:38
    Po ľavej strane vnikol do útočného pásma Rastislav Špirko. Následne to skúsil tvrdou strelou, ale brankár Samuel Baroš si bez väčších problémov poradil.
     
    02:12
    Od začiatku zápasu sa hrá pomerne tvrdo. Maris Jass sa dostal za zvolenskú bránu, no nekompromisne ho poslal na zadný mantinel jeden z obrancov súpera.
     
    02:44
    Domáci hokejisti teraz chybovali v rozohrávke. Práve Maris Jass poslal puk priamo na hokejku Kyla Whartona, no ten strelou z priestoru medzi kruhmi nedokázal skórovať.
     
    03:35
    Prvýkrát sa nám v ofenzívnom svetle výraznejšie ukázali aj domáci hokejisti. Adam Zbořil zostal osamotený v nebezpečnom priestoru, ale po prihrávke Eduarda Šimuna spoza brány netrafil zvolenskú bránu.
     
    04:18
    Na druhej strane predviedol veľmi dobrý zákrok Samuel Baroš. Po rýchlej výmene puku zostal pred domácou bránou osamotený Tim Coffman, ale jeho bekhendové zakončenie skončilo len na pravom betóne.
     
    04:52
    Zvolenčania neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami. Jeden z čiarových rozhodcov prerušuje hru, a tak bude nasledovať vhadzovanie v neutrálnom pásme.
     
    05:23
    Domáci hokejisti sa v priebehu niekoľkých sekúnd dvakrát prezentovali zakázaným uvoľnením. Hra sa tak opäť presťahuje do ich obrannej tretiny.
     
    05:43
    Po vyhranom buly v obrannom pásme Zvolena pálil od modrej čiary Patrik Husák. Jeho tvrdá strela ale bola nepresná, a tak fínsky brankár Janni Nieminen nemusel zasahovať.
     
    06:25
    Teraz sa nám tempo hry trošku zvýšilo. Radovan Puliš sa snažil presadiť strelou spoza obrancu, ale mám pocit, že ani len netrafil domácu bránu.
     
    07:42
    Prvú presilovú hru dnešného zápasu budú hrať domáci hokejisti. V útočnom pásme sa totiž previnil voči pravidlám podrazením Viktor Fekiač.
     
    08:19
    Domáci hokejisti rýchlo stratil útočné pásmo, ale následne sa do neho vrátili. K strele z pravého kruhu na vhadzovanie sa dostal Arturs Salija, ale tesne minul bránu Janniho Nieminena.
     
    09:00
    Fínsky brankár v službách Zvolena musel zasahovať. Krásnym individuálnym prienikom sa zaskvel Kaspars Saulietis, no zakončenie lotyšského útočníka v sieti súpera neskončilo.
     
    09:31
    Hostia vyhrali buly vo vlastnom obrannom pásme a následne vyhodili puk cez všetky čiary. Vyzerá to tak, že prvé oslabenie prežijú bez toho, aby inkasovali gól.
     
    10:06
    Už v rovnovážnom počte hráčov na ľade predviedol peknú akciu Tim Coffman. Najproduktívnejší hráč hostí sa natlačil pred Samuela Baroša, ale v poslednej chvíli mu sťažil zakončenie Karel Plášil.
     
    11:22
    Presilovú hru si vyskúšajú aj zverenci Petra Mikulu. Na trestnú lavicu totiž smeruje domáci obranca Michal Novák, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    11:40
    Zvolen dal gól!
    Hostia pomerne rýchlo využívajú početnú výhodu a vyháňajú Michala Nováka z trestnej lavice. Po súbojoch v rohu klziska dostal puk na hokejku Adam Drgoň, nádhernou strieľanou prihrávkou našiel pred bránou PETRA OBDRŽÁLKA, ktorý jemným tečom usmernil puk do siete. Asistencie: Adam Drgoň a Oscar Steen.
     
    12:10
    Presne 30 sekúnd po inkasovanom góle budú mať domáci hokejisti šancu na odpoveď. Na trestnú lavicu si sadá Jozef Kováčik, ktorý dostáva trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    13:05
    Domáci hokejisti sa usadili v útočnom pásme, ale zatiaľ sa nedostali k nejakému vážnejšiemu streleckému pokusu. Janni Nieminen zatiaľ veľa práce nemal.
     
    13:45
    Zvolenčania opäť dostali puk zo svojho obranného pásma. Dokonca sa na chvíľu dostali k puku aj v útočnej tretine a nazbierali cenné sekundičky.
     
    14:10
    Novým Zámkom táto početná výhoda príliš nevychádza. Karel Plášil sa teraz dostal k strele z ľavého kruhu na vhadzovanie, ale Janni Nieminen predviedol ľahký zákrok betónom.
     
    15:28
    Teraz sme sledovali trošku rozháraný úsek hry. Napokon puk končí len na tribúne štadióna, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    15:58
    Zverenci Miroslava Macha sa dostávali do nádejného prečíslenia troch proti jednému, ale puk napokon neprešiel na hokejku Štěpána Novotného. Následne sa píska ďalšie postavenie mimo hru.
     
    16:32
    Zvolenčania sa teraz dostali do útočného pásma, ale do zakončenia už nie. Každopádne, domáci fanúšikovia reagujú na slabší výkon Nových Zámkov piskotom.
     
    17:22
    Pekná akcia hráčov v bielo-zelených dresoch. Po prihrávke Eduarda Šimuna spoza brány zakončoval Branislav Fábry, ale fínsky brankár Janni Nieminen včas spojil svoje betóny.
     
    17:38
    Po zblokovanej strele Radovana Puliša skončil puk na ochrannej sieti. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme domácich, no ešte predtým budeme svedkami drobnej úpravy ľadovej plochy.
     
    18:04
    Zvolen dal gól!
    Domáci hokejisti teraz bránili veľmi pasívne a sú za to potrestaní gólom vo svojej sieti. RASTISLAV ŠPIRKO zaviedol puk do útočného pásma, následne si ho vymenil s Radovanom Pulišom a z tesnej blízkosti prekonal Samuela Baroša. Asistencia: Radovan Puliš.
    18:04 ŠPIRKO - 0:2
     
    18:27
    Hra musela byť prerušená, pretože pri domácej hráčskej lavici zostal ležať Ján Ťavoda. Dokázal sa však otriasť po tvrdom súboji a na striedačku ide po vlastných. Rozhodcovia napokon vylučovať nebudú.
     
    19:04
    V priebehu niekoľkých sekúnd sme videli zaujímavé šance na oboch stranách. Najskôr zasiahol ľavým betónom Janni Nieminen, no a na druhej strane nedokončil peknú akciu Peter Šišovský.
     
    19:42
    V samotnom závere ešte musel zasahovať brankár Zvolena. Myslím, že to bol Kaspars Saulietis, kto dostal peknú prihrávku spoza brány, ale následne mieril len do Janniho Nieminena.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina zápasu priniesla očakávanú prevahu hráčov spod Pustého hradu. Zvolenčania boli aktívnejší a zaslúžene vedú dvojgólovým rozdielom. Najskôr presilovú hru využil Petr Obdržálek a necelé dve minúty pred klaksónom zakončil peknú akciu gólovou strelou Rastislav Špirko. Domáci diváci dali najavo svoju nespokojnosť piskotom. Nové Zámky mali síce niekoľko striel, no s väčšinou z nich nemal Janni Nieminen najmenšie problémy.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:32
    V úvode druhého dejstva sme videli nepresnosti na oboch stranách. Vylepšiť dojem sa snažil Tim Coffman, ale proti presile domácich obrancov sa nedokázal presadiť.
     
    20:55
    Obranca Patrik Husák sa vybral na útočný výlet, spoza zvolenského hráča vystrelil švihom, ale napokon našiel len pripravenú lapačku Janniho Nieminena.
     
    21:27
    Teraz to skúsil ďalší novozámocký obranca. Michal Novák prešiel do útočného pásma, no puk po jeho zblokovanej strele skončil len na ochrannej sieti.
     
    22:08
    Obrovská šanca na strane Nových Zámkov. Vladimír Škoda využil zlé striedanie súpera, poľahky sa dostal do úniku, ale v jasnej pozícii nedokázal trafiť priestor zvolenskej brány.
     
    22:45
    Domáci hokejisti predsa len zlepšili svoj herný prejav. O to viac môžu ľutovať situáciu spred niekoľkých sekúnd, keď mohli skorigovať stav zápasu.
     
    24:00
    Domáci hokejisti teraz zatlačili súpera do obranného pásma. Najskôr individuálne neuspel Štěpán Novotný, následne pálil od modrej čiary Michal Novák, ale napokon celú situáciu rieši Janni Nieminen.
     
    24:39
    Eduard Šimun sa dostal v priebehu pár sekúnd do dvoch gólových príležitosti. Najskôr nedotiahol svoju individuálnu akciu a následne pri prečíslení troch proti jednému mieril len do dobre postaveného zvolenského brankára.
     
    25:24
    Domáci hokejisti zbytočne chybovali v rozohrávke. Individuálne sa snažil presadiť Matúš Matis, ale tiesnený obrancom súpera nedokázal kvalitnejšie zakončiť bekhendom.
     
    25:48
    Počas jedného striedania sa Matúš Matis dostal do ďalšieho dobrého zakončenia. Tentokrát ale pochválime Samuela Baroša, ktorý jeho bekhendové zakončenie dokázal vyraziť.
     
    26:17
    Samuel Baroš mal opäť plné ruky práce. Od modrej čiary vystrelil Peter Hraško, ale našiel len betóny novozámockého brankára. Každopádne, Zvolen trošku otupil tlak súpera.
     
    27:22
    Teraz hráme veľmi dlho bez prerušenia. Útočné akcie sa striedajú na oboch stranách, ale o nejakých ďalších veľkých gólových šanciach nemožno hovoriť.
     
    27:43
    Domácim hokejistom nevyšiel prechod do útočného pásma. Vhadzovať sa tak bude v neutrálnej zóne, pretože čiarový rozhodca si všimol postavenie mimo hru.
     
    28:25
    Na Zimnom štadióne v Nových Zámkoch sa bude pokračovať po reklamnej prestávke. Hráči sa presunú do útočného pásma domácich, pretože predošlá strela Vladimíra Škodu bola zblokovaná.
     
    29:00
    Hostia spravili veľký vietor v novozámockom obrannom pásme. Po odraze od zadného mantinelu poslal puk pred bránu Peter Šišovský, ale ani aktívny Ján Ťavoda ho nepretlačil za chrbát Samuela Baroša.
     
    29:34
    Zvolen má teraz na ľade štvrtú útočnú formáciu. Po zbytočnej chybe domácich zakončoval strelou švihom Matej Síkela, ale mieril nad bránu.
     
    30:17
    Zápas sa nám presunul do svojej druhej polovice. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme Zvolena, pretože Janni Nieminen predviedol istý zákrok po strele od modrej čiary.
     
    30:51
    Zvolenčania budú mať výhodu presilovej hry. Jeden z hlavných rozhodcov posiela na tresnú lavicu Jiřího Cetkovského, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    31:34
    Hostia sa dokázali usadiť v útočnom pásme, ale k strele sa nedostali. Naopak, dobrú prácu odviedol Vladimír Škoda a dostal puk aspoň do stredného pásma.
     
    32:20
    Zvolenu táto presilovka príliš nevychádza. Samuel Baroš musel zasahovať až teraz, keď ho preveril strelou od modrej čiary obranca Nick Ross.
     
    32:45
    Nové Zámky opäť dostali puk zo svojho obranného pásma. Už to vyzerá tak, že sa tentokrát ubránia presilovej hre súpera.
     
    33:22
    Domáci hokejisti robia až príliš veľa chýb v rozohrávke. Teraz jednu vyviedol aj Samuel Baroš, no mal šťastie, že jeden zo zvolenských hráčov nereagoval pohotovejšie.
     
    34:41
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domácim hokejistom sa podarilo stenčiť náskok súpera. Tretí útok dokázal zavrieť Zvolenčanov v obrannom pásme. Bekhendovú strelu Eduarda Šimuna brankár hostí len vyrazil, čím poskytol BRANISLAVOVI FÁBRYMU priestor pre dorážku. Asistencie: Eduard Šimun a Timotej Šille.
    34:41 FÁBRY - 1:2
     
    35:24
    Hostia sa okamžite snažia prinavrátiť si svoje dvojgólové vedenie. Trošku pridali do korčuľovania a svojim pohybom robia domácemu mužstvu problémy.
     
    35:50
    Tim Coffman je dnes veľmi aktívny. Aj teraz sa natlačil pred domáceho brankára, ale ten napokon situáciu ustál. Vhadzovať sa bude po jeho pravej ruke.
     
    36:38
    Janni Nieminen musel zasahovať. Od modrej čiary prudko vystrelil lotyšský obranca Arturs Salija, ale našiel len pripravené betóny brankára spod Pustého hradu.
     
    37:27
    Domáci hokejisti neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami. Čiarový rozhodca píska ofsajd, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    38:41
    Michal Novák sa z pozície obrancu vysunul až za zvolenskú bránu. Tam zviedol niekoľko súbojov s Jozefom Kováčikom, no ten ho do nebezpečného zakončenia nepustil.
     
    38:55
    Niečo viac ako minúta zostáva do konca druhého dejstva. Vhadzovať sa bude v domácom obrannom pásme, pretože Samuel Baroš dobre zasiahol pri strele Radovana Puliša.
     
    39:42
    V samotnom závere druhej tretiny predviedol individuálnu akciu Róbert Varga. Natlačil sa pred bránu, mieril do horných partii brány súpera, ale Janni Nieminen drží zvolenský náskok.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Nové Zámky v druhej tretine zlepšili svoj herný prejav a dokázali skresať svoje gólové manko o polovicu. V 35. minúte pretlačil puk za bránkovú čiaru Branislav Fábry, keď využil dobrú prácu spoluhráčov z tretej formácie. Zvolen sa trošku uspokojil. Stále vyhráva, no pokiaľ chce v Nových Zámkoch prvýkrát v sezóne bodovať naplno, mal by sa vrátiť k svojej hre z prvej časti zápasu. Tretia tretina sa začne o 17:45 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:32
    Kombinácia Nových Zámkov v úvode tretej tretiny viazne. Videli sme už druhé zakázané uvoľnenie, po ktorom sa opäť hra presťahuje pred Samuela Baroša.
     
    41:05
    Tomáš Bokroš si teraz dobre splnil svoje obranné povinnosti. Dokázal odtlačiť Róberta Vargu, a tak mohol fínsky brankár predviesť jednoduchý zákrok.
     
    41:36
    Od modrej čiary vystrelil Karel Plášil. Jeho pokus bol zblokovaný, no domáci mali následne smolu, že sa Adam Zbořil nedostal ku gólovej dorážke. Dobrú prácu odviedol Ján Ťavoda.
     
    42:16
    Hra teraz musela byť prerušená, pretože na ľade zostal ležať Maris Jass. S bolestivou grimasou odcupital na hráčsku lavicu, ale zrejme bude môcť pokračovať v dnešnom zápase.
     
    42:42
    Domáci hokejisti mali možnosť vyrovnať skóre zápasu. Najskôr nepresne mieril z prvej Vladimír Škoda a o niekoľko sekúnd neskôr z priestoru medzi kruhov trafil brankára Timotej Šille.
     
    43:24
    Domáci hokejisti opäť zahrotili. Patrik Husák videl nabiehajúceho Artursa Saliju, ale ten z ľavého kruhu na vhadzovanie nedokázal trafiť bránu.
     
    44:00
    Hra má teraz vysoké tempo. Vidíme strely na oboch stranách, brankári sa rozhodne nenudia. Nové Zámky sú blízko k vyrovnaniu, ale Janni Nieminen drží zvolenské šance veľmi vysoko.
     
    44:52
    Jeden zo zvolenských hráčov sa dostal do úniku. Bol to napokon Matúš Matis, no tiesnený obrancom Denisom Šimekom nedokázal kvalitnejšie zakončiť z tesnej blízkosti.
     
    45:34
    Denis Šimek tentokrát vystrelil od modrej čiary. Fínsky brankár v službách Zvolena bol ale pozorný a betónmi zrazil puk do bezpečného priestoru.
     
    46:15
    Domáci hokejisti pôjdu do štyroch. Zle striedali a chvíľu ich bolo na ľade šesť. Hostia tak majú možnosť streliť dôležitý tretí gól.
     
    46:43
    Zvolenčania hrajú presilovú hru celkom dobre. Nechýba početná streľba, čo je základ. Samuel Baroš teraz musel zasahovať po strele Jozefa Kováčika, ktorej rozhodne nechýbala razancia.
     
    47:18
    Tim Coffman sa teraz snažil natlačiť pred bránu súpera. Napokon sa mu to aj podarilo, no s výsledkom určite spokojný nebude. Namiesto puku takmer skončil v bráne on, a tak ju dostal zo svojho postavenia.
     
    47:55
    Po vyhranom vhadzovaní prudko vystrelil od modrej čiary Tomáš Bokroš. Samuel Baroš bol ale pripravený a puk vyrazil svojou vyrážačkou.
     
    48:10
    Zvolen dal gól!
    Bryndziari odskakujú svojmu súperovi na rozdiel dvoch gólov. Peter Šišovský šikovnou prihrávkou spoza brány našiel RASTISLAVA ŠPIRKA a ten zasunul puk za chrbát dezorientovaného Samuela Baroša. Asistencie: Peter Šišovský a Radovan Puliš.
    48:10 ŠPIRKO - 1:3
     
    49:32
    Spomínal som, že Zvolen by sa mal vrátiť k svojej hre z prvej tretiny. Zverenci Petra Mikulu akoby čítali tento textový prenos a dali na moju radu. Opäť sú lepším mužstvom na ľade a sú blízko k víťazstvu.
     
    49:56
    Zverencom Miroslava Macha tretia tretina nevychádza podľa predstáv. Kombinačne sa im nedarí, čo dokumentuje aj ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    50:15
    Domáci hokejisti budú mať šancu vrátiť sa späť do zápasu. Na trestnú lavicu smeruje Tomáš Bokroš, ktorý dostáva dve minúty za seknutie.
     
    50:46
    Domácim hokejistom sa zatiaľ v presilovke nedarí. Zvolenčania vyhadzujú puk mimo obranného pásma a budú môcť poslať na ľad čerstvé sily.
     
    51:22
    Adam Zbořil to skúsil individuálne. Z pravej strany sa natlačil až pred Janniho Nieminena, no ten situáciu ustál a nedovolil puku prejsť bránkovou čiarou.
     
    52:00
    Novým Zámkom sa skutočne absolútne nedarí v tejto početnej výhode. Okrem predošlého individuálneho prieniku Adama Zbořila sme prakticky nevideli nič zaujímavé.
     
    52:25
    Matej Síkela to teraz spravil veľmi šikovne. Nahodil puk na Samuela Baroša, dokorčuľoval za ním a vybojoval útočné pásmo. Vhadzovať sa bude ale až po reklamnej prestávke.
     
    53:17
    Miloš Kelemen zaviedol puk do útočného pásma. Následne našiel na modrej čiare Nicka Rossa, ale jeho prudká strela v bráne neskončila.
     
    53:48
    Zvolen mohol definitívne rozhodnúť o svojom víťazstve. Tim Coffman peknou "žabkou" uvoľnil Petra Obdržálka, ale ten z nebezpečného priestoru nechal vyniknúť Samuela Baroša.
     
    54:35
    Domácim sa veľmi rýchlo kráti čas na to, aby ešte niečo spravili s dnešným duelom. V tretej tretine ale ešte nemali vyloženú gólovú príležitosť a navyše inkasovali po tretí raz.
     
    55:12
    Hostia to hrajú skutočne veľmi umne. Držia puk na svojich hokejkách, držia ho pri mantineli a nepúšťajú súpera ani len do vlastného obranného pásma.
     
    56:32
    Domáci hokejisti teraz nemohli ísť do útočného pásma, pretože bol signalizovaný ofsajd. Na druhej strane si ale príliš nerozumeli ani zverenci Petra Mikulu.
     
    57:19
    Hrá sa veľmi dlho bez prerušenia. Nové Zámky sa k nejakému tlaku nedostali a uvidíme či sa Miroslav Mach pri svojej premiére odhodlá aj k hre bez brankára.
     
    57:37
    Šance domáceho tímu na prípadný obrat sú ešte viac minimalizované. Na trestnú lavicu totiž smeruje Branislav Fábry, ktorý dostáva menší trest za držanie proti hráča.
     
    58:02
    Zvolenčania sa príliš do zakončenia nehrnú. Kombinujú v útočnom pásme a dobre vedia, že teraz hrá čas v ich prospech. Séria prehier bude onedlho zrejme minulosťou.
     
    58:38
    Zvolen dal gól!
    Je rozhodnuté! Hostia využívajú tretiu presilovú hru v dnešnom zápase. Od modrej čiary nahadzoval puk na bránu Nick Ross a jeho strelu nechytateľne tečoval PETR OBDRŽÁLEK. Asistencie: Nick Ross a Oscar Steen.
    58:38 OBDRŽÁLEK - 1:4
     
    59:15
    Zápas sa už len dohráva. Je jasné, že Nové Zámky si pripíšu na konto ďalšiu prehru a ešte viac si tak skomplikujú súboj o postup do play off.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hokejisti Nových Zámkov prehrávajú štvrtý zápas po sebe. Dnes predviedli pozerateľný výkon len v druhej tretine, ktorú najtesnejším rozdielom aj vyhrali. Okrem tohto úseku však boli lepší Zvolenčania a zaslúžene vyhrali 4:1. O víťazstvo sa postarali Petr Obdržálek a Rastislav Špirko, ktorí zhodne dvakrát skórovali. Domáci doplatili aj na nedisciplinovanosť, keďže trikrát inkasovali v početnej nevýhode. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (18:30:44)

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 35. Fábry (Šimun, Šille) – 12. Obdržálek (Drgoň, Steen), 19. Špirko (Puliš), 49. Špirko (Šišovský, Puliš), 59. Obdržálek (Ross, Steen)


    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Salija, Husák, Plášil, M. Novák, Šimek, M. Jass, Látal – Cetkovský, Novotný, Varga – Saulietis, Šimun, Zbořil – Fábry, Škoda, Šille – Ondrušek, Rehák, Tužinský.
    HKM Zvolen: Nieminen (Šimko) – Drgoň, Ross, Bokroš, Kováčik, Ťavoda, Hraško, Wharton – Coffman, Steen, Obdržálek – Puliš, Špirko, Šišovský – Matis, Fekiač, Ďaloga – Kelemen, Síkela, Dubeň.

    Rozhodčí: Peter Jonák, Jozef Kubuš – Michal Orolin, Roman Výleta.
    thejrc.org