Pittsburgh – NY Rangers 5:2 (kon.) | Minnesota – Vancouver 2:3 (po pr.) | Boston – Dallas 2:3 (po pr.)
Colorado – Anaheim 3:1 (kon.) | Los Angeles – San Jose 1:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
New York Rangers
Pondělí 15.01.2018, 01:30 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:01 Carl HAGELIN - 5:2
     
    58:01
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    CARL HAGELIN u střídaček šlápl do pedálů a střelou zápěstím z pravého kruhu zamířil do prázdné brány! V PPG Paints Areně je o osudu zápasu rozhodnuto. Asistence: Jamie Oleksiak.
    52:33 Sidney CROSBY - 4:2
     
    52:33
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    SIDNEY CROSBY na pravém křídle dokázal udržet útočné pásmo a po zpětné přihrávce Phila Kessela z pravého rohu ledové plochy krásnou střelou zápěstím z pravého kruhu zamířil mezi pravým betonem a vyrážečkou Henrika Lundqvista ke vzdálenější levé tyči! Asistence: Phil Kessel a Jamie Oleksiak.
    34:30 Phil KESSEL - 3:2
     
    34:30
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Conor Sheary předvedl za bránou tvrdý hit, po kterém krásnou zpětnou přihrávkou našel PHILA KESSELA a útočník Penguins nádhernou střelou zápěstím z pravého kruhu nad lapačkou Henrika Lundqvista zamířil do bližšího pravého horního rohu brány! Pittsburgh během minuty a 15 sekund otočil zápas zpět na svou stranu! Asistence: Conor Sheary.
    33:15 Dominik SIMON - 2:2
     
    33:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    DOMINIK SIMON se prosazuje z dorážky a po vstřelení prvního gólu v zámořské NHL vyrovnává na 2:2! Sidney Crosby přenesl hru z levého křídla doprava, kde Brian Dumoulin napřáhl na vrcholu pravého kruhu ke střele, kterou Henrik Lundqvist pouze vyrazil před sebe a z dorážky se prosadil český útočník Dominik Simon. Asistence: Daniel Sprong a Brian Dumoulin.
    19:06 Brendan SMITH - 1:2
     
    19:06
    Rangers právě vstřelili branku!
    BRENDAN SMITH po zpětné přihrávce Vinniho Lettieriho zpoza brány napřáhl na vrcholu levého kruhu bez přípravy k prudké ráně s příklepem, která se od vyrážečky Tristana Jarryho odrazila do levé tyče a poté zamířila do sítě! Rangers dokázali ještě před přestávkou otočit skóre a vedou 2:1! Asistence: Vinni Lettieri a Paul Carey.
    15:17 Michael GRABNER - 1:1
     
    15:17
    Rangers právě vstřelili branku!
    MICHAEL GRABNER se od obranné modré čáry řítil po nabrání dobré rychlosti sám na bránu a po nádherném bekhendovém blafáku nad lapačkou Tristana Jarryho zamířil k pravé tyči! Penguins mohli zdvojnásobit své vedení, jenže krátce na to inkasovali a je to 1:1!
    03:14 Patric HÖRNQVIST - 1:0
     
    03:14
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Henrik Lundqvist nedokázal udržet pod lapačkou prudkou střelu Carla Hagelina od modré čáry, čehož využil u levé tyče PATRIC HÖRNQVIST, když puk bekhendem poslal po ledě ke vzdálenější pravé tyči odkryté brány! Penguins vedou 1:0! Asistence: Carl Hagelin a Kris Letang.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Hörnqvist (Hagelin, Letang), 34. Simon (Sprong, Dumoulin), 35. Kessel (Sheary), 53. Crosby (Kessel, Oleksiak), 59. Hagelin (Oleksiak) – 16. Grabner, 20. Br. Smith (Lettieri, Carey)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, J. Schultz, Hunwick, Oleksiak – Simon, Crosby (C), Sprong – Hagelin, Malkin (A), Hörnqvist – Sheary, Guentzel, Kessel – Kühnhackl, Sheahan, Reaves.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – Br. Smith, Holden, Skjei, Shattenkirk, M. Staal (A), Kampfer – J. T. Miller, Zibanejad, Zuccarello (A) – Rick Nash (A), Nieves, Fast – Vesey, Desharnais, Bučněvič – Grabner, Carey, Lettieri.

    Rozhodčí: Kendrick Nicholson, Chris Lee. Čároví: Brian Mach, Devin Berg

    Diváci: 18647
    thejrc.org