TJ Ostrava – Olomouc 0:3 (kon.)
konec
TJ Ostrava
0
22 23 16  
VK UP Olomouc
3
25 25 25  
Pondělí 15.01.2018, 19:15 • Hala míčových sportů, Ostrava • Uniqa extraliga žen • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    0:0
    Olomouc potvrdila roli mírného favorita a z Ostravy si odváží tři důležité body v boji o druhou příčku v extraligové tabulce.

    Úvod prvního setu se Ostravankám vůbec nepovedl, domácí hráčky prohrávaly rychle 3:11, následně se ale svěřenkyně Zdeňka Pommera dokázaly zvednout a dokonce v závěru setu dorovnat Olomouc na 22:22. Závěrečné tři body však šly na konto Olomouce. Ve druhém setu naopak vedla i pětibodovým náskokem Ostrava. Ve střední pasáži se však mírné favoritky dostaly do tempa a závěr už patřil Olomouci. Závěrečná sada už byla zcela v režii druhého týmu extraligy. Olomouc se dostala do vedení záhy po začátku setu a svůj náskok ještě do konce navýšila. (20:49:55)
     
    16:25
    Třetí set skončil.
     
    16:25
    Je konec. Iva Nachmilnerová se jako poslední postavila za koncovou lajnu, ale své podání napálila jen do sítě.
     
    16:24
    Jana Napolitano-Šenková našla servisem Faltínovou, poté útočila Diatková jen lehce přes blok, ale nakonec vytlouká blok Klára Faltínová.
     
    15:24
    Místo Žolnerčíkové přichází do hry Faltínová. Po servisu Napolitano-Šenkové je tady hned devět mečbolů! Nyní neuspěla na přihrávce Makauskaiteová.
     
    15:23
    Napolitano-Šenková na podání a je to přímý bod. Ostravanky nedokázaly přihrát.
     
    15:22
    Vilte Makauskaiteová na servisu. Strušková dokázala sklepnout míč po méně přesné nahrávce Dudová na stranu soupeřek.
     
    15:21
    Až nyní se prosazuje také Ostrava. Nachmilnerová zachraňuje situaci útokem středem sítě.
     
    14:21
    S Ostravou to vypadá ve třetím setu zle. Ani druhý oddechový čas nepomáhá. Sajdová předvedla povedené podání a Makauskaiteová je poté zablokována Napolitano-Šenková.
     
    14:20
    Sajdová pokračuje na podání. Napolitano-Šenková se ještě útokem neprosadila, ale Valková na druhou přes neuspěla proti bloku Struškové. Ještě jeden oddechový čas pro Ostravu.
     
    14:19
    Olomouc se dostává již do pětibodového vedení. Nikol Sajdová na podání. Poté útočila lehce Makauskaiteová a Michalíková perfektním útokem po lajně skóruje.
     
    14:18
    Nikol Sajdová přichází místo Čutukové na podání. A Olomouc znovu vede o čtyři body. Nachmilnerová tentokrát na středu sítě bez bodu a poté je zablokována na hlavním kůlu Makauskaiteová. Zdeněk Pommer si bere oddechový čas.
     
    14:17
    Tereza Diatková za koncovou lajnou. Po nahrávce Dudové se prosazuje oběhem kolem nahrávačky Napolitano-Šenková.
     
    14:16
    Monika Dedíková znovu na servisu. Za Ostravu odpovídá smečí středem sítě Nachmilnerová.
     
    13:16
    A je to o tři body. Monika Dedíková dokázala servisem najít Makauskaiteovou, poté právě Litevka nesložila míč proti jednobloku a Michalíková nachází povedeným útokem roh kurtu. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    13:15
    Olomouc má stále dvoubodové vedení. Zemanová podává do autu.
     
    13:14
    Ostrava se dotahuje na rozdíl jediného bodu. Zemanová dokázala servis nadělal hostujícím hráčkám problémy. Bodovku proměňuje na středu síti Nachmilnerová.
     
    12:14
    Dudová na podání. Diatková našla volné místo v zadní části kurtu.
     
    11:14
    Olomouc si i nadále drží nadějné vedení. Po nepřesné přihrávce mohly útočit domácí hráčky, ale prosazuje se až Dedíková z hlavního kůlu.

    Vít Schück

    TJ Ostrava: Šípová, Valková (C) – Faltínová, Kojdová, Makauskaiteová, Žolnerčíková – Nachmilnerová, Sedláčková, Zemanová – Čuboňová, Diatková – Chevalierová, Teperová
    Trenér: Zdeněk Pommer

    VK UP Olomouc: Dudová (C), Kubínová – Košická, Michalíková, Dedíková – Čutuková, Sajdová, Strušková, Kneiflová – Napolitano-Šenková, Orvošová – Sainová
    Trenér: Jiří Teplý

    Rozhodčí: Daniel Trumpeš – Petr Horký
    thejrc.org