Omsk – Magnitogorsk 3:4 (po pr.) | Jekatěrinburg – Novosibirsk 1:4 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Čeljabinsk 0:4 (kon.)
Toljatti – Barys 4:3 (po pr.) | Čerepovec – N.Novgorod 3:4 (1:2 po s.n.) | Jaroslavl – Vladivostok 1:3 (kon.)
Minsk – Chabarovsk 0:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Kunlun 5:2 (kon.) | Petrohrad – Spartak Moskva 4:1 (kon.)
po prodl.
Avangard Omsk
3:4 (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
Úterý 16.01.2018, 14:00 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:46
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Magnitogorsk dnes vítězí. Rozhoduje o tom ANDREJ ČIBISOV, který ujel po levém křídle a prostřelil Furcha mezi betony. Asistence: Grigorij Dronov.
    51:00 Wojtek WOLSKI - 3:3
     
    51:00
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Změna skóre opravdu přichází. Mozjakin zpoza branky přihrál WOJTEKU WOLSKIMU, který byl trestuhodně neobsazen. Člen kanadské olympijské nominace se nijak nerozpakoval a prostřelil Furcha u bližší tyče. Asistence: Sergej Mozjakin, Denis Kokarev.
    37:07 Jevgenij MEDVEDĚV - 3:2
     
    37:07
    Avangard právě vstřelil branku!
    Obrovský tlak a domácí si vedou vedení zpět. Omsk nyní svého soupeře sevřel do obrovských kleští a hra se odehrávala na velmi malém prostoru. Obránci ostřelovali Košečkina a do jednoho z odražených puků se opřel JEVGENIJ MEDVEDĚV, který rozvlnil síť za bezmocným Košečkinem. Asistence: Jegor Martynov, Ilja Michejev.
    34:51 Grigorij DRONOV - 2:2
     
    34:51
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku a prosazují se z nenápadné akce. Puk se dostalna modrou čáru ke GRIGORIJI DRONOVOVI, jehož střela do horních pater branky skončila až za Furchem, který neviděl ideálně. Přesto je tento gól trochu překvapivý. Asistence: Denis Kokarev.
    30:07 Kirill SEMJONOV - 2:1
     
    30:07
    Avangard právě vstřelil branku!
    Magnitogorsk ani napodruhé nedokázal vyhodit kotouč z obranného pásma a přichází trest. Michejev se neohroženě vydal za branku a okamžitou zadovkou našel volného KIRILLA SEMJONOVA, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Košečkina. Asistence: Ilja Michejev,
    10:32 André PETERSSON - 1:1
     
    10:32
    Avangard právě vstřelil branku!
    To byla nádhera. Domácí zaslouženě vyrovnávají a obranu Magnitogorsku teď rozložili na prvočinitele. Purcell přihrál Medveděvovi na vrchol kruhů, kde již měl ideální střeleckou pozici, ten se ale neukvapil a celou akci ještě vyšperkoval. U tyčky našel neobsazeného ANDRÉHO PETERSSONA, který puk dopravil do prázdné klece. Klobouk dolů! Asistence: Jevgenij Medvěděv, Teddy Purcell.
    01:23 Artur BOLTANOV - 0:1
     
    01:23
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak to je rychlé. Furch si při rozehrávce nerozuměl s Minejevem a puku se za brankou zmocnil Kovář, ten poté našel zcela volného ARTURA BOLTANOVA před brankou a útočník s číslem 96 našel volné místo v brance. Asistence: Jan Kovář.

    Tomáš Majer

    Branky a nahrávky: 11. A. Petersson (J. Medveděv, Purcell), 31. K. Semjonov (I. Michejev, Berezin), 38. J. Medveděv (Martynov, I. Michejev) – 2. Boltanov (Jan Kovář), 35. Dronov (Kokarev), 51. Wolski (Kokarev), 62. Čibisov


    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – J. Medveděv, Martynov, Ahnelöv, Čudinov, Berezin, Minejev, Meňšikov – Košelev, I. Michejev, K. Semjonov – Rau, Purcell, A. Petersson – A. Galimov, Pěrežogin, Chochrjakov – Fisenko, Kovaljov, Samochvalov.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – J. Birjukov, Běreglazov, S. Těreščenko, Bobrjašov, Děnisov, Budkin, Dronov – Mozjakin, Timkin, Ellison – Osala, Kokarev, Wolski – Jan Kovář, Čibisov, Boltanov – Švyrjov, Kaletnik, Berestennikov – Platonov.

    Rozhodčí: Gofman, Jeřábek – Sazonov, Sadovnikov
    thejrc.org