Los Angeles – San Jose 1:4 (kon.) | Montreal – NY Islanders 4:5 (po pr.)
po prodl.
Montreal Canadiens
4:5 (2:2, 1:2, 1:0 - 0:1)
New York Islanders
Úterý 16.01.2018, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Mathew Barzal (NYI) (1 + 2)
    John Tavares (NYI) (2 + 0)
    Alex Galchenyuk (MTL) (0 + 2) (04:35:37)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (MTL) (0 + 0, 4 střely na branku, čas na ledě 17:29)
    Jakub Jeřábek (MTL) (0 + 2, 3 střely na branku, čas na ledě 19:10)
     
    Střely na branku v zápase

    Montreal Canadiens: 56

    New York Islanders: 24
     
    Máme za sebou pohledný hokejový zápas plný branek a zajímavých momentů. New York Islanders v Bell Centru dvakrát vedli o dvě branky. Nejdříve 2:0 a později také 4:2. Jenže ani jednou náskok neudrželi, Canadiens nehodili flintu do žita a utkání dotáhli zaslouženě do prodloužení. V něm měli nejdřív šance domácí, ti se však neprosadili. A tak o bodu navíc pro newyorský celek rozhodl kapitán Ostrovanů John Tavares. První dva kanadské body v NHL si potom zapsal do statistik český obránce Jakub Jeřábek. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
    61:51 John TAVARES - 4:5
     
    61:51
    Islanders právě vstřelili branku!
    Nejdříve domácí brankář Carey Price předvedl zákrok zápasu, když u pravé tyče zachránil svůj tým a udržel ho ve hře o body. Jenže New York Islanders se dokázali udržet na kotouči, nepolevili a nakonec skórují. Jejich kapitán JOHN TAVARES byl tím, kdo z pozice před brankou poslal kotouč do sítě a rozhodl, dnes mířil přesně již podruhé. Hosté tak berou z Montrealu bod navíc. Asistence: Thomas Hickey.
     
    61:20
    Jonathan Drouin se ukázkově sám protáhl mezi dvěma hráči soupeře a byl sám proti Greissovi. Jenže potom nedokázal dobře zakončit.
     
    60:58
    Za Islanders to zkoušel Mathew Barzal, který ale tak dlouho kličkoval, až o kotouč přišel. Potom už má puk v rukavici Carey Price, jenž přerušil hru.
     
    60:18
    Hned po dalším vhazování na levém kruhu opět Pacioretty zakončoval. Tentokrát ale tak přesný nebyl, úplně minul pravou tyčku.
     
    60:09
    Domácí vyhráli vhazování ve středovém kruhu a Max Pacioretty se hned hnal do šance. Greiss musel proti němu vytahovat důležitý zákrok lapačkou.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut na určení vítěze nestačilo, takže uvidíme prodloužení. Montreal v zápase dvakrát dotáhl ztrátu o dvě branky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:38
    Ještě Barzalova střela, ale tu dokázal Carey Price vyrazit před sebe.
     
    59:06
    Poslední minuta je tu a zatím jsou na kotouči hosté. Pulock posunul na Eberleho. Jenže druhý jmenovaný neměl dostatek prostoru ani času na to, aby vypálil.
     
    58:26
    Zakázané uvolnění New York Islanders, vhazovat se tak bude znovu u jejich klece.
     
    58:07
    Ohlášeny poslední dvě minuty základní hrací doby. Tomáš Plekanec si připsal další střelu na branku, ani tentokrát se ale neprosadil.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 9. Deslauriers (Jeřábek), 13. Byron (Schlemko), 40. Drouin (Galchenyuk, Jeřábek), 54. Pacioretty (Petry, Galchenyuk) – 2. Beauvillier (Barzal), 7. Barzal (Eberle), 23. Pelech (Barzal, Eberle), 26. Tavares, 62. Tavares (Hickey)


    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – Alzner, Petry, Jo. Benn, Jeřábek, Mete, Schlemko – Galchenyuk, Drouin, Carr – Pacioretty, Byron, Hudon – Lehkonen, Plekanec, Gallagher – Deslauriers, J. de La Rose, Froese.
    New York Islanders: Greiss (Halák) – Leddy, Mayfield, Pelech, Aho, Hickey, Pulock – Lee, Tavares, Quine – Beauvillier, Barzal, Eberle – Dal Colle, B. Nelson, Prince – Chimera, Fritz, Clutterbuck.

    Rozhodčí: Pollock, Schlenker – Cormier, Nowak

    Diváci: 21 302
    thejrc.org