Třinec – JYP 4:3 (0:2 po s.n.) | Växjö – Liberec 6:1 (kon.)
po s.n. (0:2)
HC Oceláři Třinec
4:3 (1:2, 1:0, 2:0 - 0:0)
JYP Jyväskylä
Úterý 16.01.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Hokejová Liga mistrů • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    70:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým JYP Jyväskylä.
    Rozhodující trefu utkání si připisuje JARKKO IMMONEN!
    50:56 O. KOVAŘČÍK - 4:2
     
    50:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přidávají čtvrtou branku, semifinálová série s Jyväskylou tak začíná od nuly! Čtvrtá formace domácího týmu udělala pořádný vítr v útočné třetině, po přihrávkách Michala Kovařčíka a Davida Ciencialy se kotouč dostal do předbrankového prostoru, odkud se po kličce prosadil ONDŘEJ KOVAŘČÍK! Oceláři srovnávají krok! Asistence: David Cienciala, Michal Kovařčík. Průběžný celkový stav: 6:6.
     
    49:05
    Oceláři byli blízko k vyrovnání celkového skóre, dělovka Lukáše Kováře od modré čáry ale pouze orazítkovala tyč Olkinuorovy branky!
     
    47:50
    Oddechový čas pro hosty.
    47:50 MUSIL - 3:2
     
    47:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Při domácích hráčích teď stálo obrovské štěstí, Slezané se dotahují na rozdíl jediné branky! DAVID MUSIL před hostující brankou šikovně tečoval nahození Michala Kovařčíka, kotouč proskákal mezi Olkinuorovými betony do sítě! Asistence: Michal Kovařčík. Průběžný celkový stav: 5:6.
     
    45:21
    Polanský ztratil kotouč v útočném pásmu, hosté se tak rázem dostali do přečíslení čtyř proti jednomu! Proti valící se lavině z Jyväskyly stál pouze obránce Linhart, třinecký bek ale nakonec dokázal zastavit přihrávku do předbrankového prostoru!
     
    36:09
    Při domácích hráčích teď stálo velké štěstí, Juuso Puustinen mohl znovu poslat svůj tým do vedení! Hostující útočník se dostal k volnému kotouči a mohl pálit z mezikruží. Jeho střela ale letěla nad Hrubcovu branku!
     
    33:16
    Chmielewski se podél levého mantinelu dral do útočné třetiny, jeho výpad ale nedovoleným způsobem zastavil Janne Kolehmainen. Přesilovka pro Oceláře.
     
    31:44
    Michal Kovařčík dostal přihrávku za hostující obrannou linii, v úniku si to tváří v tvář rozdal s brankářem Olkinuorou. Kovařčík zkusil kličku mezi nohy, hostující brankář udržel puk před brankovou čárou!
     
    28:33
    Tlak domácím přináší početní výhodu, Juha-Pekka Hytönen poslal kotouč do ochranné sítě, odsedí si tak dvě minuty za zdržování hry.
    25:07 M. KOVAŘČÍK - 2:2
     
    25:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další atak domácích již je úspěšný a Oceláři vyrovnávají stav zápasu! Vladimír Dravecký odvedl skvělou práci kolem hostující branky, po jeho vyjetí do předbrankového prostoru se z mezikruží snažil prosadit Aron Chmielewski! Olkinuora střelu polského útočníka ještě dokázal zastavit, na dorážku MICHALA KOVAŘČÍKA však již byl krátký! Asistence: Aron Chmielewski, Vladimír Dravecký. Průběžný celkový stav: 4:6.
     
    22:45
    Vlach byl při zakončení faulován, Oceláři si tak zahrají početní výhodu. Na trestnou lavici usedá Nolan Yonkman, který se provinil sekáním.
     
    22:12
    Obrovská šance pro Romana Vlacha! Třinecký útočník dostal přihrávku před brankoviště, bekhendovým blafákem ale přestřelil!
    17:36 IMMONEN - 1:2
     
    17:36
    JYP právě vstřelilo branku!
    Hosté nakonec svou výhodu využívají a jdou do vedení! Jyväskylä se prosadila po rychlém výpadu do útočné třetiny, Hrubec dokázal vyrazit střelu Juha-Pekky Hytönena, na dorážku JARKKA IMMONENA z bezprostřední blízkosti už ale strážce třinecké svatyně nestačil! Asistence: Juha-Pekka Hytönen. Průběžný celkový stav: 3:6.
     
    16:41
    Hosté si zahrají další přesilovku, na trestnou lavici za nedovolené bránění usedá Vladimír Dravecký.
     
    11:27
    Oceláři budou mít k dispozici početní výhodu, za podražení na trestnou lavici usedá Ossi Louhivaara.
    10:49 VAINIO - 1:1
     
    10:49
    JYP právě vstřelilo branku!
    Hosté srovnávají skóre zápasu. Chvilková nepozornost se Ocelářům pořádně vymstila, kotouč se z rohu třineckého pásma dostal na vrchol kruhu pro vhazování, odkud okamžitě pálil JUUSO VAINIO! Puk skončil v pravém horním rohu Hrubcovy branky! Asistence: Jarkko Immonen. Průběžné celkové skóre: 3:5.
     
    04:48
    Uvidíme první početní výhodu zápasu, David Musil si počínal nedovoleně v útočném pásmu, když chtěl získat kotouč. Dvě minuty, nedovolené bránění.
    02:07 Martin RŮŽIČKA - 1:0
     
    02:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Parádní začátek zápasu pro Oceláře! Na led se znovu dostala nejúdernější formace domácího celku, která kombinovala kolem hostující branky. Tomáš Marcinko nakonec zpoza hostující klece poslal nabídku do prostoru mezi kruhy, odkud okamžitě pálil MARTIN RŮŽIČKA! Třinecký snajpr nekompromisně zavěsil kotouč pod horní tyč hostující branky! Asistence: Tomáš Marcinko. Průběžný stav semifinále: 3:4.
     
    01:07
    Polanského formace rozebrala hostující defenzívu, kotouč šel od Vladimíra Svačiny a Martina Adamského k nehlídanému Jiřímu Polanskému, který mohl střílet z mezikruží. Polanský ale trefil jen Olkinuorův beton!
     
    00:28
    Úvodní buly pro Oceláře. Slezané se dostali do útočné třetiny, Martin Růžička pálil z pravé strany. Brankář Olkinuora vyrazil kotouč do prostoru před svou brankou, k dorážce se tak dostal Tomáš Marcinko! Slovenský forvard mohl pálit do odkryté branky, trefil však pouze přesunujícího se brankáře hostí!

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 3. Růžička (Marcinko), 26. M. Kovařčík (Chmielewski, Dravecký), 48. Musil (M. Kovařčík), 51. O. Kovařčík (Cienciala, M. Kovařčík) – 11. Vainio (Immonen), 18. Immonen, rozh. náj. Immonen

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Polanský (TRI)
    0:0   Nattinen (JYP)
    2. série:
    0:0   Vlach (TRI)
    0:0   Puustinen (JYP)
    3. série:
    0:0   Martin Růžička (TRI)
    0:1   Immonen (JYP)
    4. série:
    0:1   Chmielewski (TRI)
    0:2   Suomela (JYP)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Roth, Kovář, Musil, Jank – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Chmielewski – Adamský, Polanský (TS), Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrňa. Trenér: Václav Varaďa.
    JYP Jyväskylä: Olkinuora (Laurikainen) – Vainio, Kalteva, Mäenpää, Kuukka, Ikonen, Jokinen, Lindroos, Yonkman – Nattinen, Immonen, Tuppurainen (A, TS) – Rooba, Hytönen (C), Louhivaara (A) – Puustinen, Suomela, Turkulainen – Saari, Stråka, Kolehmainen. Trenér: Marko Virtanen

    Rozhodčí: Mikael Andersson, Marc Lemelin – Daniel Hynek, Josef Špůr

    Diváci: 5 048
    09.01.2018
    JYP - Třinec 4:2

    Branky a nahrávky: 27. Rooba (Jokinen, Turkulainen), 33. Mäenpää (Puustinen, Tuppurainen), 34. Mäenpää (Immonen), 35. Kolehmainen (Vainio, Saari) – 12. Adamský (Polanský, Krajíček), 43. Marcinko (Svačina, Růžička)

    ocianews.com