Třinec – JYP 4:3 (0:2 po s.n.) | Växjö – Liberec 6:1 (kon.)
konec
Växjö Lakers
6:1 (3:0, 1:1, 2:0)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 16.01.2018, 18:30 • Vida Arena, Växjö • Hokejová Liga mistrů • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:15 Elias PETTERSSON - 6:1
     
    58:15
    Växjö právě vstřelilo branku!
    A je tu další přesná střela domácích. Po pěkné souhře našel zpětnou přihrávkou Kiiskinen ELIASE PETTERSSONA, který poté z mezikruží svou prudkou střelou nedal Janusovi žádnou šanci – 6:1. Domácí tak už mohou začít slavit postup do finále hokejové Ligy mistrů. Asistence: Tuomas Kiiskinen a Noah Welch.
    52:12 Pontus NETTERBERG - 5:1
     
    52:12
    Växjö právě vstřelilo branku!
    Nejprve si Fasth připsal přesný zákrok a poté se dostal k puku PONTUS NETTERBERG, jenž se proháčkoval celým kluzištěm až před Jaroslava Januse, kterého z pravé strany v pádu prostřelil – 5:1. Domácí tak jdou do čtyřbrankového náskoku a zřejmě je tak o osudu zápasu rozhodnuto. Bez asistence.
    39:10 Petr JELÍNEK - 4:1
     
    39:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    A Tygři svou přesilovou hru velmi rychle využívají. Od modré čáry napálil puk Lukáš Krenželok a těsně před Fasthem ho tečoval PETR JELÍNEK. Kotouč změnil směr a dostal se až za Fasthova záda – 4:1. Tygři tak vykřesali alespoň ještě malou jiskru naděje na úspěch v dnešním utkání. Asistence: Lukáš Krenželok a Martin Ševc.
    21:40 Tuomas KIISKINEN - 4:0
     
    21:40
    Växjö právě vstřelilo branku!
    No a domácí jdou do čtyřbrankového trháku. Derner ztratil kotouč ve střední pásmu, ten si převzal Janne Pesonen, jenž ho zatáhl do útočné třetiny a z pravé strany našel na druhé straně volného TUOMASE KIISKINENA, který z levé strany mezikruží propálil Januse – 4:0. Asistence: Janne Pesonen a Joel Petrsson.
    15:35 Linus FRÖBERG - 3:0
     
    15:35
    Växjö právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro hosty pořádná rána. Ti znovu chybovali a propadli už ve středním pásmu. Poté se do úniku vydal Pontus Netterberg, jenž střílel na Janusovu branku. Kotouč se poté odrazil a skončil kousek před ním. Ale na levé straně připravený LINUS FRÖBERG byl přesný a zblízka tak překonal libereckého brankáře po tom, co mu Netterberg prostrčil puk – 3:0. Asistence: Pontus Netterberg a Noah Welch.
    06:26 Martin LUNDBERG - 2:0
     
    06:26
    Växjö právě vstřelilo branku!
    Během chvilky je to už o dvě branky. Tygři chybovali v obranném pásmu, poté se k puku dostal Brendan Shinnimin, který našel u levé tyčky Janusovy branky volného MARTINA LUNDBERGA, který uklidil kotouč do odkryté klece – 2:0. Asistence: Brendan Shinnimin a Andrew Calof.
    05:50 Elias PETTERSSON - 1:0
     
    05:50
    Växjö právě vstřelilo branku!
    Domácí hráči svou přesilovou hru bleskově využívají. ELIAS PETTERSSON dostal nabito na pravý kruh a pohotovou střelou pak propálil Januse, kde našel skulinu mezi jeho rukou a levou tyčkou branky – 1:0. Växjö se tak ujímá vedení. Asistence: Eric Martinsson a Janne Pesonen.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Pettersson (Martinsson, Pesonen), 7. Lundberg (Shinnimin, Calof), 16. Fröberg (Netterberg, Welch), 22. Kiiskinen (Pesonen, Persson), 53. Netterberg, 59. Pettersson (Kiiskinen, Welch) – 40. Jelínek (Krenželok, Ševc)


    Växjö Lakers: Fasth (Andrén) – Persson (TS), Rahimi, Martinsson, Lundberg A., Högberg, Welch, Bohm – Calof, Shinnimin, Lundberg M. – Pesonen, Pettersson, Kiiskinen (A) – Netterberg, Fröberg, Røndbjerg – Brodecki, Josefsson (A), Reddox (C) – Carnbäck
    Trenér: Sam Hallam

    Bílí Tygři Liberec: Janus (Will) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Husa, Derner, Bednář – Bakoš (TS), Jelínek (A), Krenželok – Lakatoš, Jašek, Ordoš – Král, Bližňák, Psota – Hrabík, Vantuch, Špaček
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Schrader, Piechaczek – Lundgren, Pihlblad

    Diváci: 4 711
    09.01.2018
    Liberec - Växjö 1:1

    Branky a nahrávky: 47. Jašek (Lakatoš) – 21. Reddox (Fröberg)

    thejrc.org