Toronto – St. Louis 1:2 (po pr.) | NY Islanders – New Jersey 1:4 (kon.) | NY Rangers – Philadelphia 5:1 (kon.)
Detroit – Dallas 2:4 (kon.) | Nashville – Vegas 1:0 (kon.) | Arizona – San Jose 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
Detroit Red Wings
2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Dallas Stars
Středa 17.01.2018, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Faksa trefil pouze boční konstrukci! Detroit hájí prázdnou branku už téměř čtyři minuty.
     
    56:03
    Domácí bez brankáře! Vyhození hostů orazítkovali tyčku prázdné branky.
    49:13 Martin HANZAL - 2:4
     
    49:13
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hosté navyšují své vedení na rozdíl dvou branek! Průnik Remi Elieho byl zastaven až na hranici brankoviště hned trojicí domácích hráčů, kteří puk Eliemu vypíchli mezi kruhy. Tam si z druhé vlny sjel MARTIN HANZAL a jeho následná dorážka skončila za brankovou čarou. Asistence: Remi Elie a Stephen Johns.
    34:08 Jason SPEZZA - 2:3
     
    34:08
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hosté využívají druhou přesilovkou hru a podruhé jdou do vedení! Jamie Benn za brankou přistrčil puk na Alexandra Radulova, který oklamal soupeře rychlou přihrávkou přes brankoviště k levé tyči. Tam byl nehlídaný střelec JASON SPEZZA, který bez problému rozvlnil síť. Dnes již podruhé. Asistence: Alexandr Radulov a Jamie Benn.
    33:47 Nastřelená tyč Nielsena!
     
    33:47
    Dva na nikoho ve vlastním oslabení! Nielsen trefil pouze levou tyč! Dallas jde rychle do protiútoku.
    33:03 Luke Witkowski (DET), Stephen Johns (DAL)
     
    33:03
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Luke Witkowski – 2 min., hrubost + 5 min., bitka). Trest odpyká Martin Frk.

    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Stephen Johns – 5 min., bitka).
    31:43 Andreas ATHANASIOU - 2:2
     
    31:43
    Detroit právě vstřelil branku!
    Co se nepodařilo před malou chvíli Jensenovi, se podařilo dvaasedmdesátce Red Wings! Tyler Bertuzzi dlouhou přihrávkou našel rozjetého ANDREASE ATHANASIOUA, který v samostatném úniku vymíchal Bishopa a forhendovým zakončením za položeného brankáře srovnal stav utkání. Asistence: Tyler Bertuzzi a Niklas Kronwall.
     
    30:21
    Kotouč si tělem skvěle pokryl Jensen, který z vrchu pravého kruhu vyslal prudkou střelu přímo do horní tyče! Detroit byl velmi blízko vyrovnání.
     
    27:18
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Alexandr Radulov – 2 min., hákování).
     
    26:28
    Velmi nebojácně si až k levé tyči sjel z levého křídla Pitlick! I přes obránce na zádech se osmnáctka Stars dostala do zakončení, které zlikvidoval Howard.
     
    24:23
    Útok Detroitu zastavil ve středním pásmu Radulov, přičemž kotouč získal Seguin. Ten si vylepšil pozici na pravém kruhu, ale Howarda střelou do pravého růžku nepřekonal.
     
    17:50
    Daley byl na levém křídle úplně osamocený, ale přihrávku dostal příliš za sebe a tak se obránce Red Wings pokoušel zakončit alespoň z ostrého úhlu.
     
    09:11
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Martin Hanzal – 2 min., podražení).
    08:55 Jason SPEZZA - 1:2
     
    08:55
    Dallas právě vstřelil branku!
    Dvě vteřiny před návratem Witkowskiho Stars využívají přesilovou hru! John Klingberg mířil do pravého růžku, ale do střely mu čepelí sáhl JASON SPEZZA, jenž nasměroval puk nechytatelně pod Howardovu lapačku. Asistence: John Klingberg a Alexandr Radulov.
     
    07:50
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dominic Turgeon – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    06:56
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Luke Witkowski – 2 min., faul loktem).
    02:48 Radek FAKSA - 1:1
     
    02:48
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hosté nalézají rychlou odpověď a srovnávají! Esa Lindell napálil puk na modré čáře přímo na branku, před kterou do trajektorie střely sáhl svou holí RADEK FAKSA. Howard střelu vůbec neviděl a na Faksovu teč neměl šanci zareagovat. Asistence: Esa Lindell a Mattias Janmark.
    00:44 Trevor DALEY - 1:0
     
    00:44
    Detroit právě vstřelil branku!
    To je začátek jaký si může přát každý! Tyler Bertuzzi zavezl kotouč do útočné třetiny, kde tvrdou střelou prověřil Bishopa. Ten první střelu vyrazil zpět na Bertuzziho, který zajel za branku, zpoza které našel na středu pravého kruhu najíždějícího TREVORA DALEYHO, jenž uklidil kotouč do odkryté branky. Asistence: Tyler Bertuzzi a Danny DeKeyser.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 1. Daley (Bertuzzi, DeKeyser), 32. Athanasiou (Bertuzzi, Kronwall) – 3. Faksa (Lindell, Janmark), 9. Spezza (J. Klingberg, Radulov), 35. Spezza (Radulov, Ja. Benn), 50. Hanzal (Elie, Johns)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – DeKeyser, Green, Ericsson, Daley, Kronwall, Jensen – Athanasiou, D. Larkin, Bertuzzi – Mantha, Zetterberg, Nyquist – Tatar, Nielsen, Frk – Booth, Turgeon, Witkowski.
    Dallas Stars: Bishop (Lehtonen) – Lindell, J. Klingberg, Hamhuis, Pateryn, Johns, Honka – Ja. Benn, Seguin, Radulov – Roussel, Faksa, Pitlick – Janmark, Hanzal, D. Shore – Elie, Spezza, B. Ritchie.
    ocianews.com