Toronto – St. Louis 1:2 (po pr.) | NY Islanders – New Jersey 1:4 (kon.) | NY Rangers – Philadelphia 5:1 (kon.)
Detroit – Dallas 2:4 (kon.) | Nashville – Vegas 1:0 (kon.) | Arizona – San Jose 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
Nashville Predators
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Vegas Golden Knights
Středa 17.01.2018, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:58
    Marc-André Fleury naskočil na střídačku a Golden Knights zkoušejí vyrovnat ve hře bez brankáře!
     
    56:23
    James Neal krásnou přihrávkou z levého křídla přenesl puk doprava, kde jeden z jeho spoluhráčů střelou zápěstím z vrcholu pravého kruhu mířil ke vzdálenější levé tyči, Juuse Saros ale puk na poslední chvíli vyrážečkou vytáhl mimo!
     
    55:58
    Alex Tuch se snažil po nádherné kombinaci na jeden dotek a sklepnutí puku od jednoho ze svých spoluhráčů v blízkosti levé tyče prostřelit Juuseho Sarose bez přípravy mezi betony, Juuse Saros šel ale rychle do kolen a přerušil hru!
     
    55:40
    Nick Bonino fauloval na ose obranného pásma Jamese Neala a dostal dvě minuty za držení.
     
    52:53
    Juuse Saros před pár okamžiky vyrazil střelu Vegas betonem a nyní předvedl v akci ten pravý! Střelou z vrcholu mezikruží se ho snažil překonat marně Colin Miller.
     
    52:12
    Kevin Fiala u hrazení na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné střele zápěstím a málem zdvojnásobil vedení Predators, jenže jeho pokus mířící do vzdálenějšího pravého rohu se od spojnice horní a pravé tyče odrazil zpět do hry!
     
    49:05
    Jonathan Marchessault si najel před bránu na nahození Reillyho Smitha z levého kruhu pro vhazování a ze vzduchu se ho snažil sklepnout do sítě, jenže Juuse Saros lapil puk do lapačky!
    48:00 Kevin FIALA - 1:0
     
    48:00
    Nashville právě vstřelil branku!
    P. K. Subban napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování k prudké střele s příklepem, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči a Marc-André Fleury ji pravým betonem vyrazil, přestože vůbec nic neviděl, jenže odražený puk poté poslal z úhlu pod horní tyč KEVIN FIALA! Predators udeřili jako první a vedou 12 minut před koncem 1:0! Asistence: P. K. Subban a Colton Sissons.
     
    47:15
    Pontus Åberg střelou zápěstím z levého kruhu a blízkosti mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže od hole jednoho z jeho spoluhráčů se puk odrazil do ochranné sítě!
    44:17 Fleury ve stylu Dominika Haška vychytal Coltona Sissonse!
     
    44:17
    Colton Sissons si najel do mezikruží na krásnou diagonální přihrávku z levého křídla a po nádherném bekhendovém blafáku už zasouval puk do odkryté brány, jenže Marc-André Fleury mu vleže dokázal gól ukradnout fenomenálním zákrokem!
     
    43:14
    James Neal se ocitl v pravém kruhu ve velké šanci a střelou zápěstím mířil ke vzdálenější levé tyči, jenže Juuse Saros měl volný výhled a puk vyrážečkou vyrazil mimo!
     
    41:14
    James Neal našel krásnou bekhendovou přihrávkou zpoza brány do mezikruží najíždějícího Erika Haulu, jehož střela bez přípravy zamířila těsně vedle pravé tyče!
     
    39:24
    Ryan Johansen zůstal ležet na ledové ploše poté, co ho u hrazení zezadu tvrdě dohrál William Carrier!
     
    38:00
    Juuse Saros si puk po nahození Vegas z pravého rohu útočného pásma na bližší tyči přizvedl puk holí nechtěně do vzduchu a na vzdálenější levé tyči ho poté vpádu stáhl do náruče, aby nepustil do zakončení dotírajícího Erika Haulu.
     
    36:23
    Colton Sissons podruhé v zápase usedl na trestnou lavici, tentokrát na dvě minuty za hákování.
     
    34:15
    James Neal měl po přihrávce z pravého rohu ledové plochy na vzdálenější levé tyči velkou šanci, jenže jeho střela z kruhu pro vhazování zamířila do náruče klečící Juuseho Sarose! Reklamní přestávka.
     
    33:37
    Brad Hunt se ocitl v mezikruží ve velké šanci a z blízkosti mířil do levého horního rohu brány, Juuse Saros ale dokázal puk vyrazit mimo a připsal si další fantastický zákrok!
     
    32:55
    Golden Knights vytvořili před bránou Nashvillu obrovský závar hned dvakrát, ani v jednom případě se jim ale překonat výtečného Juuseho Sarose nepodařilo!
     
    31:41
    Reilly Smith už se chystal vypálit v blízkosti levého kruhu, jenže Colton Sissons ho zezadu fauloval a dostal dvě minuty za sekání.
     
    30:54
    Brad Hunt napřáhl na vrcholu levého kruhu k prudké střele s příklepem, kterou Juuse Saros vyrazil maskou, a o několik sekund později zkoušel v blízkosti pravé tyče štěstí po přihrávce z pravého křídla Ryan Carpenter, Juuse Saros ale jeho pokus z blízkosti zastavil a přerušil hru!
     
    28:22
    Juuse Saros předvedl nádherný semafor proti střele Vegas z levého kruhu, která nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči! Následuje komerční přestávka.
     
    26:45
    Colton Sissons se ocitl v mezikruží ve velké šanci, jenže jeho bekhendová střela skončila na pravém betonu fantastického Marca-Andrého Fleuryho!
     
    25:59
    Predators ihned po vhazování střelou od modré čáry mířili nad ledem k pravé tyči, jenže Marc-André Fleury dokázal puk na poslední chvíli lapačkou vytěsnit mimo!
     
    25:54
    Brayden McNabb za vlastní bránou narazil zezadu na hrazení Nicka Bonina a dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    22:19
    William Karlsson z levého kruhu nahodil puk před bránu, kde se ho snažil tečovat mezi betony domácího brankáře Jonathan Marchessault, Juuse Saros je ale včas sevřel a puk vyrazil!
     
    18:25
    James Neal dostal dvě minuty za sekání a Nashville dohraje první část utkání v přesilové hře, pokud ji nevyužije.
     
    17:56
    Jonathan Marchessault na levém křídle sprintoval za nahozeným kotoučem a po přebruslení vracejícího se Romana Josiho do něj dokázal plácnout bekhendem! Vypadalo to na snadný zákrok klečícího Juuseho Sarose, brankář Nashvillu měl ale nakonec co dělat, aby puk na brankové čáře pod sebou zastavil!
     
    13:27
    Alexej Jemelin dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Golden Knights si zahrají první přesilovou hru utkání.
     
    12:45
    Colton Sissons se ocitl před bránou po přihrávce z pravého kruhu v obrovské šanci a z otočky mířil nad ledem k levé tyči, jenže Marc-André Fleury k ní dokázal včas natáhnout ruku a vyrážečkou puk vyrazil! Spektakulární zákrok brankáře Vegas.
     
    11:45
    Juuse Saros fantasticky zasáhl pravým betonem proti střele Vegas, která z pravého kruhu těsně nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči, a po ofsajdu Nashvillu následuje reklamní přestávka!
     
    06:32
    Mattias Ekholm krásnou bekhendovou přihrávkou přenesl hru v blízkosti brány z levé strany doprava, kde se v blízkosti pravé tyče ocitl ve slibné šanci Miika Salomäki! Útočník Predators ale nedokázal puk ideálně zpracovat a jeho bekhendový pokus z nulového úhlu se po ledě od vnějšího oblouku brány odrazil pod ležícího Andrého-Marca Fleuryho.
     
    05:31
    Před bránou Vegas vznikl po nahození z levého kruhu obrovský zmatek, kterého mohl u pravé tyče využít Craig Smith, z blízkosti ale Marca-Andrého Fleuryho nepřekonal!
     
    03:55
    Reilly Smith se ocitl u levé tyče ve skvělé šanci, jenže procedit puk za záda Juuseho Sarose z blízkosti nedokázal! Brankář Predators vyrazil puk za svou bránu a nepustil hosty k dorážce.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 48. Fiala (P. K. Subban, Sissons)


    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Ekholm, Ellis (A), Jemelin, P. K. Subban, Josi (C), Irwin – Sissons, Johansen (A), F. Gaudreau – Fiala, Turris, C. Smith – Hartnell, Bonino, Åberg – Salomäki, Järnkrok, Watson. Hlavní trenér: Peter Lavilette.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb (A), Schmidt, Theodore, Engelland (A), Hunt, C. Miller – R. Smith, W. Karlsson, Marchessault – Perron (A), Haula, Neal – O. Lindberg, Carpenter, Tuch – Nosek, Bellemare, Carrier. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

    Rozhodčí: Dan O'Rourke, Tom Chmielewski. Čároví: Steve Barton, Brad Kovachik

    Diváci: 17150
    thejrc.org