Opava – Nový Jičín 2:4 (kon.) | SHK Hodonín – Kopřivnice 6:3 (kon.) | Šumperk – Poruba 2011 5:2 (kon.)
Nymburk – Havlíčkův Brod 2:3 (po pr.) | Děčín – Letňany 2:6 (kon.) | Kolín – Písek 0:1 (kon.)
konec
HC Děčín
2:6 (1:1, 0:1, 1:4)
HC Letci Letňany
Středa 17.01.2018, 18:00 • HC Děčín • 2. liga skupina Západ • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký večer z děčínského zimního stadionu přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu jediný zápas ve druhé lize ve skupině Západ. Jde o dohrávku sedmadvacátého kola a hokejisté HC Děčín přivítají na svém ledě svého soupeře z HC Letci Letňany.
     
    HC Děčín

    Medvědi začali nový rok velmi dobře. Kobru na jejím ledě porazili 6:2. Pak ale přišly dva zápasy bez zisku jediného bodu a z obou duelů hrozivé skóre 4:18. Nejprve na domácím ledě smetlo Vrchlabí Děčín vysoko 11:2 a další vysoká prohra se pak zrodila v Trutnově, tedy týmu, který to na Děčín dlouhou dobu umí a i zde se zrodila vysoká prohra – 2:7. V tabulce tak Medvědi propadli na čtvrtou pozici, na svém kontě mají čtyřiapadesát bodů a dnes budou s Letňany bojovat o další výhru, která by zastavila dvojzápasový půst. Jednoduché to nebude. Letňany, coby nováček soutěže, by rády poprvé ve druhé lize prokoukly do vyřazovacích bojů a také by rády odčinily dvě prohry s děčínskými hráči. Na ledě Děčína tak bude k vidění rozhodně zajímavý duel.
     
    HC Letci Letňany

    Hosté z Letňan v posledních třech duelech získali šest bodů. Po výhře nad Dvorem Králové, tedy druhým nováčkem ligy, zvítězili doma 6:4. Poté nestačili na Sokolov, jenž vyhrál těsně 3:2. Další zisk tří bodů byl z kontumace 5:0 s odstoupivším Mostem. Letňanští jsou v tabulce na osmém místě se čtyřiatřiceti body. Zatím tedy drží elitní osmičku, která zaručuje vyřazovací boje a na děčínský led jedou s jasným cílem, a sice získat nejlépe všechny body, aby si tuto pozici minimálně udrželi. Podaří se hostům poprvé v sezóně porazit děčínské Medvědy?
     
    Vzájemná utkání

    Jak už bylo zmíněno, dvě předchozí vzájemná utkání vyhrál Děčín. Nejprve doma 5:1 a poté v Praze v Letňanech brali Medvědi výhru 8:3, ač ještě ve druhé třetině prohrávali 1:3. Nakonec ji srovnali a v posledním dějství pak Letňanům nasázeli pět branek. Jak si povedou oba celky v dnešním duelu? To nám samozřejmě napoví až samotné utkání, které si rozhodně nenechte ujít.
    Budou se potřetí Medvědi radovat z výhry nad nováčkem soutěže?
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Havlík Š. (Lavinger) – Hříbal, Kaltenböck, Havlík D., Michajličenko, Tenkrát, Chmel, Molnár – Zajan, Volráb, Horák K. – Faigl, Oliverius, Chovanec – Petráš, Vacek, Hašek – Kopta, Amirov

    HC Letci Letňany: Pírs (Hamalčík) – Gebell, Uhlíř, Lytvynov, Beran, Novák, Chvála, Saňa – Honetschläger, Švarc, Prchal Vojtěch – Dyrynk, Kadaně, Volek – Kotyra, Hozák, Horák J. – Havlůj, Lojka, Prchal Václav

    Rozhodčí: Vyštejn – Hynčica, Janíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Hosté hned v úvodu první třetiny vlétli do útočného pásma, kde střílel od modré čáry Marek Novák, jeho rána ale skončila na betonu Šimona Havlíka.
     
    01:10
    Na druhé straně pak do útoku vyrazili poprvé Medvědi, ale ani jejich střela z hole Oliveriuse neměla gólové parametry. Po převzetí kotouče míří na opačnou stranu znovu Pražané.
     
    01:57
    Na útočné modré čáře ztratil kotouč Kopta. Nicméně ho hned vybojoval zpět a Děčínští jsou znovu v útočné třetině, kde obléhají hostující branku.
     
    02:30
    Opět z toho nic nebyla a směr hry se tak otáčí zase na opačnou stranu, tedy před branku, kterou dnes hájí Šimon Havlík.
     
    02:50
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Ondřej Hříbal – 2 min., podražení).
     
    03:16
    Daniel Volráb sebral kotouč ve vlastním obranném pásmu a poté ho poslal až před hostující branku. Medvědi se tak osvobozují.
     
    03:42
    Navíc Dominik Havlík zatáhl kotouč do pásma hostů a dokonce se ve vlastním oslabení dostal ke střele, kterou ale Hamalčík pokryl.
     
    04:18
    Ladislav Kadaně se napřáhl ke střele z levého kruhu, ale ta byla hodně nepřesná. Následně pak se domácí hráči znovu osvobozují.
     
    04:50
    Medvědi jsou v plném počtu.
     
    05:24
    Na modré čáře se k mohutné střele napřáhl Tomáš Chvála, Šimon Havlík ji ale vyráží znovu svým levým betonem a podržel svůj tým. Hned na to pak jdou Medvědi útočit.
     
    06:16
    Havlůj nyní provětral lapačku Šimona Havlíka, když na něho vyslal prudkou střelu z pravého kruhu. Další zákrok domácího brankáře byl úspěšný.
     
    07:22
    Z pravé strany najížděl hostující Kotyra a sjel si až do blízkosti děčínské branky. Další zákrok Šimona Havlíka, jenž následně pak ukryl kotouč pod svojí lapačkou a raději přerušil hru.
     
    07:31
    Hosté z Letňan jsou zatím aktivnějším týmem a neustále se tlačí před domácí branku. Výsledkem toho byl další zákrok domácího brankáře a další přerušení hry.
     
    08:12
    Z levé strany vyslal vzdušnou střelu Radim Vacek, po jeho ráně ale zasahoval Petr Hamalčík, jenž také před dotírajícími děčínskými útočníky zastavil hru.
     
    08:26
    Tomáš Faigl dotíral před hostující brankou, nakonec mu kotouč sebrala obrana Letňan a vyhodila ho do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    09:01
    Dominik Volek našel z pravé strany svou přihrávkou na opačné straně volného Kadaněho, ten ale střílel vedle.
     
    09:20
    Letňany právě vstřelily branku!
    Hosté se ujímají vedení. Před domácí branku se natlačil MAREK NOVÁK a tomu poslal kotouč Hozák. Prvně jmenovaný pak zblízka dokázal prostřelit domácího brankáře, který tak musel poprvé lovit kotouč ze své sítě – 0:1. Asistence: Jiří Hozák.
     
    10:35
    Dominik Zajan si sjel do prostoru mezi kruhy a odtud pak vyslal prudkou ránu. Tu ale zneškodnil Petr Hamalčík a dalším zákrokem podržel svůj tým.
     
    11:03
    A na druhé straně se po bleskové akci pro změnu zaskvěl Šimon Havlík, jenž pohotově zachytil střelu hostů.
     
    11:03
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Pavel Zajan – 2 min., hákování).
     
    11:24
    Dominik Havlík zachytil puk po střele hostů a okamžitě ho vyvezl pryč z pásma. Medvědi se poprvé v dalším oslabení dokázali osvobodit.
     
    11:57
    Hosté nyní nepronikli do útočného pásma a toho využili domácí k dalšímu vyhození kotouče až před Petra Hamalčíka.
     
    12:31
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Václav Beran – 2 min., podražení).
     
    12:31
    Síly na ledě se srovnají. Beran podrazil Zdeňka Petráše, který se dostal do šance ve vlastním oslabení a uvidíme tak hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    13:03
    Medvědi jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    13:29
    Oliverius našel zpoza hostující branky svou přihrávkou Jaroslava Haška, který z pravé strany trefil boční síť hostující branky. Poté se hosté osvobozují.
     
    14:19
    Dominik Havlík střílel od modré čáry, kotouč doskákal až k brance Letňan, ale nakonec ho sebral brankář hostů a vyhodil ho do bezpečí.
     
    14:31
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    16:03
    Děčín právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno. Po pěkné kombinaci před brankou Letňan dostal přihrávku těsně před Petra Hamalčíka MICHAL OLIVERIUS a kapitán děčínského týmu pak svou střelou poprvé překonal hostujícího brankáře – 1:1. Asistence: Radim Vacek a Zdeněk Petráš.
     
    16:52
    Fair play gesto od Pavla Zajana. Dyrynk měl jít na trestnou lavici za sekání, ovšem děčínský útočník sudím řekl, že ho hráč hostí nefauloval a následně tak vyloučení odvolal.
     
    17:57
    Dominik Havlík se napřáhl na modré čáře a po jeho ráně pak musel zasahovat Hamalčík.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    Zajan dostal přihrávku od Hříbala a poté střílel z otočky před hostující brankou. Obránci hostů ovšem pomohli svému brankáři a ten nemusel zasahovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. V ní se nejprve do vedení dostali zaslouženě hosté, když se v desáté minutě trefil mezi tři tyče Marek Novák. Medvědi však našli odpověď o sedm minut později. Kapitán Michal Oliverius zužitkoval přihrávku svého spoluhráče a bylo vyrovnáno. Uvidíme, co nám přinese další třetina, která začne přibližně v 18:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Před branku hostů si sjížděl Pavel Zajan, kam poté mířila přihrávka. Ale jeden z hostujících obránců puk zachytil a rázem je tak akce Děčína u konce.
     
    21:15
    Na druhé straně vyzkoušel pozornost Hamalčíka Radim Vacek. Jeho střela se ale otřela o jeho levý beton a následně pak si kotouč přebírají opět hosté.
     
    21:49
    Ivan Lytvynov na druhé straně střílel z levého kruhu a Šimon Havlík puk vyrazil svým tělem a opět tak podržel svůj tým. Ten tak spěchá do další útočné akce.
     
    22:45
    Náznak dalšího útoku Děčína překazili hosté už ve středním pásmu, do svého teritoria tak Medvědy vůbec nepustili.
     
    23:17
    Ti se tam ale po chvíli vrátili zpět a z pravé strany napálil kotouč Jaroslav Hašek, jenž nechal vyniknout Petra Hamalčíka. Ten ukryl puk ve své lapačce a hned ho poslal svým spoluhráčům.
     
    24:36
    Zdeněk Petráš našel šikovně před brankou hostů volného Michala Oliveriuse, před kterým chvíli zívala poloodkrytá klec. Jenže střela mu nesedla a nakonec se stihl Hamalčík vrátit zpět a kotouč chytil.
     
    25:21
    Ladislav Kadaně si nabruslil zpoza domácí branky a poté hledal svou přihrávkou Lojku, ale i do jejich souhry vložil svoji hůl obránce Dominik Havlík a hosty do zakončení nepustil. Zároveň pomohl svému bratrovi v děčínské brance, který nemusel zasahovat.
     
    26:36
    Volráb našel zpětnou přihrávkou Jaroslava Haška, tomu ale poté puk sjel z čepele a do zakončení před brankou Letňan se tak nakonec dostat nemohl.
     
    27:15
    Agilní Zdeněk Petráš si sjel do blízkosti hostující branky, jeho střela švihem ale skončila na Hamalčíkovi, jenž si proti němu připisuje další přesný zákrok.
     
    28:23
    Dominik Havlík si klepl o přihrávku mezi kruhy, tu poté dostal a jeho rána pak byla hosty sražena vysoko nad Hamalčíkovu branku. Nyní mají více ze hry Medvědi, kteří se snaží strhnout vedení na svou stranu.
     
    29:41
    Martin Kotyra číhal těsně před Šimonem Havlíkem. Hned na to se dostal ke kotouči, ale děčínského brankáře svou přízemní střelou nepřekonal.
     
    30:01
    Zápas se nám přehoupl do druhé poloviny a stav je stále nerozhodný. Vhazovat se bude před brankou hostů, konkrétně po pravici Petra Hamalčíka. To ale až po krátké nucené pauze. Jeho branka je totiž vychýlena a bude muset být usazena zpět.
     
    30:24
    Ondřej Hříbal jel v tandemu s Jaroslavem Haškem. Poté mu poslal kotouč na pravý kruh a následnou dělovku Haška vyráží svou vyrážečkou Petr Hamalčík, jenž tak nyní hodně podržel svůj tým.
     
    31:19
    Hosté mohli jet tři na jednoho, ale zastavilo je postavení mimo hru a rázem se tak nemohli dostat do pásma. Na druhé straně pak znovu střílel Dominik Havlík, jenž trefil betony Hamalčíka.
     
    32:21
    Jaromír Chmel dostal nabito na pravý kruh od Tomáše Faigla a jeho střela pak skončila u levé tyčky hostující branky, kde svou nohou puk vykopl opět Petr Hamalčík. Ten je v posledních chvílích pod velkým tlakem.
     
    32:49
    Poté do útočného pásma spěchali hosté, ale nakonec před Šimonem Havlíkem nezahrozili. Puk jim sebrala obrana Děčína a ta otáčí hru na opačnou stranu.
     
    33:41
    Z půlky hřiště se dostal až před Hamalčíka Ondřej Kopta, jeho střela švihem ale končí na hostujícím brankáři, jenž se znovu ve svém brankovišti zaskvěl.
     
    34:25
    Letňany právě vstřelily branku!
    Z další útočné akce už se hosté prosazují a znovu strhávají vedení na svou stranu. Dominik Volek našel před brankou Děčína volného JIŘÍHO HOZÁKA, jenž se poté nemýlil a prostřelil Šimona Havlíka mezi jeho betony – 1:2. Asistence: Dominik Volek a Petr Havlůj.
     
    36:22
    Vzápětí došlo před brankou Letňan ke skrumáži, ve které se ale lépe zorientovala obrana hostů a poslala puk do bezpečí.
     
    37:10
    Hosté předvedli opět pěknou kombinaci před domácí brankou, střela Havlůje ale skončila mimo tři tyče. Následný protiútok Děčína skončil opět zmarem a u kotouče jsou tak opět Pražané.
     
    38:23
    Šimon Havlík dostal pukem do masky a hra je přerušena. Za malý okamžik se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    38:54
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Tomáš Faigl – 2 min., držení protihráče).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:29
    Dominik Volek střílel z levého kruhu, svým pravým betonem ale jeho střelu vyrazil Šimon Havlík, který si tak připisuje další důležitý zákrok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní se oba celky dlouho přetahovaly o vstřelení rozdílové branky, až se to v pětatřicáté minutě povedlo Jiřímu Hozákovi, jenž strhl vedení zpět na stranu Pražanů. Domácí tak budou muset ve třetí třetině, která začne přibližně v 19:36, dohánět jednobrankové manko.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Hosté dohrávají svou přesilovou hru a už se uhnízdili v pásmu Děčína. Medvědi se zatím nemohou osvobodit a čelí tak menšímu tlaku.
     
    40:54
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    41:21
    Střela Vojtěcha Prchala z pravého kruhu prosvištěla okolo branky Děčína, ale nakonec puk skončil v moci domácí obrany. Ta vyváží puk směrem dopředu.
     
    42:19
    Hosté se opět natlačili před branku Šimona Havlíka, kde se ke střele dostal Dyrynk, ale ta skončila jen vedle ní. Následně pak znovu Medvědi jdou do útoku.
     
    42:58
    Děčín právě vstřelil branku!
    A hned v útočném pásmu založili další akci, po které dostal nabito na levý kruh JAROSLAV HAŠEK a ten pořádnou pumelicí vymetl všechny pavučiny za zády Petra Hamalčíka – 2:2. Je tedy opět vyrovnáno. Asistence: Pavel Zajan a Daniel Volráb.
     
    44:26
    Jenže Pražané se znovu dostali před domácí branku, kde se pokoušeli o strhnutí vedení na svou stranu, ale Hříbal zabránil střele Havlůje.
     
    45:28
    Medvědi po vyrovnávací brance notně ožili a i nyní zahrozili před pražskou brankou. Jenže Hamalčík si svůj prostor kolem brankoviště pohlídal a nedopustil, aby šli Medvědi poprvé do vedení.
     
    46:02
    Střelu z pravé strany z hole Dominika Havlíka zastavil svojí hokejkou jeden z obránců hostů a zabránil tak další velké šanci děčínského celku.
     
    47:14
    Marek Novák zachytil nahozený kotouč do vlastního pásma a okamžitě ho poslal na opačnou stranu. Ve středním pásmu si ho převzal Hozák, jenž se ale do medvědího teritoria nedostal.
     
    48:24
    Dominik Volek střílel z vrcholu levého kruhu a kotouč prosvištěl těsně nad brankou Šimona Havlíka.
     
    49:25
    Letňany právě vstřelily branku!
    Hosté potřetí v tomto utkání strhávají vedení na svou stranu. Vojtěch Prchal nechal puk VÁCLAVU PRCHALOVI, jenž ho po chybě děčínské obrany dokázal propasírovat za záda Šimona Havlíka – 2:3. Znovu tak mají k dnešní výhře blíže, než domácí celek. Asistence: Vojtěch Prchal.
     
    51:25
    Medvědi si vypracovali tlak před hostující brankou, ale dvě střely, které mířily na Hamalčíka, brankář hostů chytil a podržel tak těsné vedení svého celku.
     
    52:12
    Tváří v tvář se ocitl Dominik Havlík hostujícímu brankáři, před kterým sklepl kotouč a Hamalčík svým pohotovým zákrokem znovu podržel svůj tým.
     
    52:43
    Domácí bojovali o kotouč za brankou hostů, nakonec ho dostali na svoji stranu, ale před Hamalčíkem pak střela Volrába skončila jen vysoko nad.
     
    53:41
    Následně pak si sjel do blízkosti brankáře hostů Radim Vacek, ale střílel z úhlu. Přesto Hamalčík nastavil svoji hůl a poslal kotouč svým spoluhráčům.
     
    54:40
    Na druhé straně se rodilo přečíslení Pražanů, ale Dominiku Volkovi utekl kotouč z čepele a následně pak se do blízkosti domácí branky nedostal. Hosté hrají velmi dobře odzadu a snaží se své vedení udržet.
     
    55:03
    Letňany právě vstřelily branku!
    Poprvé v utkání jdou hosté do dvoubrankového vedení. Z další akce se dokázali prosadit, když do předbrankového prostoru dostal přihrávku MARTIN GEBELL a uklidil ho za záda děčínského brankáře – 2:4. Asistence: Václav Prchal a Vojtěch Prchal.
     
    56:27
    Hosté zabránili další akci Děčína a hned na to se vydali do rychlého protiútoku. Zastavilo je ale postavení mimo hru a ta se tak stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    57:06
    Tomáš Dyrynk zblízka střílel na Šimona Havlíka, který reflexním zákrokem nedopustil, aby šly Letňany do tříbrankového trháku.
     
    57:18
    Oddechový čas si vyžádala domácí lavička.
     
    57:18
    Branka Děčína je prázdná, domácí hráči to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    57:30
    Letňany právě vstřelily branku!
    Zřejmě je o osudu tohoto utkání rozhodnuto. Děčínští po vhazování v útočném pásmu přišli o kotouč, toho se zmocnil DOMINIK VOLEK, který z vlastního obranného pásma trefil kotouč přesně a ten skončil v opuštěné domácí kleci – 2:5. Bez asistence.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:35
    Letňany právě vstřelily branku!
    Domácí opět propadli v obraně a hosté toho využili, natlačili se před jejich branku a zblízka pak prostřelil brankáře Děčína DOMINIK VOLEK, který si tak připisuje druhou branku po sobě – 2:6. Bez asistence.
     
    58:48
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Jan Chovanec – 2 min., faul kolenem).
     
    59:45
    Hosté mají kotouč na svých holích a už se nikam neženou, byť hrají přesilovou hru. O tento náskok už přijít nemohou. Zápas tak pomalu, ale jistě spěje do svého konce.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec vítězí 6:2 a poprvé v sezóně tak porážejí Děčín. Po celý zápas byli lepším týmem a za skalpem Děčína si tak došli naprosto zaslouženě. Medvědi tak potřetí v řadě zůstávají bez zisku jediného bodu.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:48:21)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 17. Oliverius (Vacek, Petráš), 43. Hašek (Zajan, Volráb) – 10. Novák (Hozák), 35. Hozák (Volek, Havlůj), 50. Prchal Václav (Prchal Vojtěch), 56. Gebell (Prchal Václav, Prchal Vojtěch), 58. Volek, 59. Volek


    HC Děčín: Havlík Š. (Lavinger) – Hříbal, Kaltenböck, Havlík D., Michajličenko, Tenkrát, Chmel, Molnár – Zajan, Volráb, Horák K. – Faigl, Oliverius, Chovanec – Petráš, Vacek, Hašek – Kopta, Amirov
    HC Letci Letňany: Hamalčík (Pírs)– Gebell, Uhlíř, Lytvynov, Beran, Novák, Chvála, Saňa – Honetschläger, Švarc, Prchal Vojtěch – Dyrynk, Kadaně, Volek – Kotyra, Hozák, Horák J. – Havlůj, Lojka, Prchal Václav

    Rozhodčí: Vyštejn – Hynčica, Janíček
    ocianews.com