Boston – Montreal 4:1 (kon.) | Anaheim – Pittsburgh 5:3 (kon.)
konec
Boston Bruins
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 18.01.2018, 01:45 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Patrice Bergeron (BOS) (0 + 2)
    Brad Marchand (BOS) (1 + 1)
    Tuukka Rask (BOS) (21 zásahů) (04:22:49)
     
    Československá stopa v utkání

    David Krejčí (BOS) (1 + 1, 2 střely, čas na ledě 15:58)
    David Pastrňák (BOS) (1 + 0, 4 střely, čas na ledě 14:57)
    Zdeno Chára (BOS) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 21:52)
    Jakub Jeřábek (MTL) (1 + 0, 2 střely, čas na ledě 20:32)
    Tomáš Plekanec (MTL) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 14:37)
     
    Střely na branku v zápase

    Boston Bruins: 32

    Montreal Canadiens: 22
     
    Je konec. Sledovali jsme dlouho napínavé a těsné utkání, ze kterého dva body za výhru v základní hrací době nakonec berou Boston Bruins. Nutno říci, že zaslouženě. Domácí sice nejprve prohrávali, postupně ale skóre otočili. Co je ale nejdůležitější, Boston měl po většinu duelu herní převahu a tvořil si spoustu šancí. Naděje Canadiens na lepší výsledek držel hlavně brankář Carey Price. Zápas nabídl ještě jedno specifikum. Prosadili se v něm tři různí čeští hokejisté. Svůj premiérový gól v NHL oslavil Jakub Jeřábek, pak se za Bruins trefili David Pastrňák a David Krejčí. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Čas na poslední akci zápasu, za Montreal to zkoušel Carr. Když ale zakončoval, o pořádný kus přestřelil horní tyčku.
     
    59:06
    Ačkoli má Boston dostatečný náskok, ani tak nepolevuje a snaží se ještě prosadit. Konkrétně na pravé straně kličkovat volný Danton Heinen.
     
    58:25
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. DeBrusk si ještě hledal cestu dopředu, ale když nahrál Backesovi, utekl domácím kotouč z hokejek.
     
    57:48
    Už se spíše jen dohrává. Montreal sice zlobí před brankou Raska, ani teď z toho ale není žádná větší práce pro finského brankáře.
    56:46 David KREJČÍ - 4:1
     
    56:46
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je velmi pravděpodobně rozhodnuto o vítězi tohoto zápasu. Sotva Montreal odvolal brankáře, udělali hostující hráči chybu ve středním pásmu, která jim sebrala poslední naděje na lepší výsledek. David Backes na modré čáře posunul puk na hokejku DAVIDA KREJČÍHO a forvard Bruins dává čtvrtou branku Bostonu. Krejčí je zároveň třetím českým hokejistou, jenž se v tomto klání střelecky prosazuje. Asistence: David Backes.
     
    56:27
    Hra přerušena ve středním pásmu a obě strany na led pošlou čerstvé síly. Carey Price zároveň odjíždí z branky a Canadiens to zkusí se šesti hráči v poli.
     
    56:08
    Carr měl dobře nabrusleno po levé straně, ale obrana Bruins ho zavčas zastavila. Potom domácí jen nahodili puk dopředu tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    55:43
    Canadiens příliš spěchali do útočného pásma, je jim odpískáno postavení mimo hru.
     
    55:18
    Montreal má největší problémy projít přes střední pásmo, tam končí všechny jeho akce. Jako třeba nyní v případě Petryho, který ztratil puk.
     
    54:49
    Znovu přerušení lapačkou hostujícího brankáře, Price nechce očividně vůbec nic riskovat a vždy raději puk podrží, než aby bez rozmyslu rozehrával.
     
    54:41
    Ještě budeme sledovat jednu komerční přestávku, potom už pokračuje zbytek základní hrací doby. Montreal musí začít daleko více riskovat.
     
    54:38
    Další špatná rozehrávka hostujícího týmu, i proto se píská zakázané uvolnění.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 7. Pastrňák (Bergeron, Marchand), 23. Spooner (Krejčí, DeBrusk), 44. Marchand (Bergeron, Krug), 57. Krejčí (Backes) – 1. Jeřábek (Hudon, Byron)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Chára (C), McAvoy, Krug, Carlo, Grzelcyk, McQuaid – Marchand, Bergeron, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Spooner – Heinen, Riley Nash, Backes – Schaller, Kuraly, Acciari.
    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – Alzner, Petry, Jo. Benn, Jeřábek, Mete, Schlemko – Pacioretty (C), Byron, Hudon – Lehkonen, Plekanec, Gallagher – Galchenyuk, J. de La Rose, Drouin – Deslauriers, Froese, Carr.

    Rozhodčí: Charron, Pollock – Murray, Murphy

    Diváci: 17 565
    thejrc.org