Ufa – CSKA Moskva 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Viťaz 3:1 (kon.) | Kazaň – HC Slovan 2:4 (kon.)
Soči – Jokerit 2:1 (kon.)
konec
HK Soči
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Jokerit Helsinky
Pátek 19.01.2018, 17:30 • Ledový palác Bolšoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Niklas Jensen zcela sám před brankářem trefil pouze Barulinovu hruď.
     
    59:05
    Zapolski uhání na střídačku, finský celek je v šesti!
    55:09 Arťom TOMILIN - 2:1
     
    55:09
    Soči právě vstřelilo branku!
    Domácí udělali rázný krok k plnému bodovému zisku! Vybojovaný puk v levém rohu obdržel do mezikruží Sean Collins, jehož ránu Zapolski vytěsnil před sebe. Tam ale číhal pohotový ARŤOM TOMILIN, které neváhal a bekhendem dopravil kus gumové pryže za bezmocného brankáře Jokeritu. Asistence: Sean Collins, Alexandr Akmaldinov.
     
    43:24
    Po přerušení hry došlo za brankou Soči k drobné potyčce, kterou dvojice arbitrů raději hned trestá. Za hrubost putují na trestnou lavici Niemi (JOK) a Lugin (SOC). Bude se tak hrát ve čtyřech.
     
    37:41
    Bude se vylučovat, v závěru druhé třetiny si zahraje v početní výhodě Soči. Za sekání putuje na trestnou lavici Peter Regin (JOK).
    28:52 Andrej IVANOV - 1:1
     
    28:52
    Soči právě vstřelilo branku!
    Domácí se nakonec přece jenom dočkali, a to po bleskovém protiútoku, který vedl Vadim Chlopotov. Domácí borec následně poslal přesnou přihrávku do jízdy, kterou bezprostředně zužitkoval ANDREJ IVANOV. Asistence: Vadim Chlopotov.
     
    25:25
    První přesilovou hru v zápase si zahraje také Soči. Za hákování putuje na trestnou lavici Niklas Jensen (JOK). Podaří se domácím vyrovnat?
     
    23:22
    Bude se opět vylučovat, Jokerit si zahraje hned čtvrtou přesilovou hru. Soči je potrestáno za příliš mnoho hráčů na ledové ploše. Trest odpyká Ivanov (SOC).
     
    22:14
    Matthew Gilroy měl na holi druhý přesný zásah, když se ocitl ve vynikající palebné pozici v mezikruží. Prudkým švihem ale jen těsně minul levou tyč Barulinovy svatyně. Po nastalém zmatku domácí mág raději přerušil hru.
     
    17:15
    Tolvanen mohl navýšit vedení Jokerit, když dostal vynikající přihrávku do jízdy. Zcela sám před Barulinem se rozhodl vypálit příklepem, avšak nakonec orazítkoval pouze levou tyč!
     
    10:02
    Tak to je neskutečné, Arťom Čmychov (SOC) putuje v krátkém sledu podruhé na lavici hanby. A opět za podobný zákrok, když vysekl svému soupeři hůl. Jak hosté s touto možností naloží?
     
    08:21
    Henri Ikonen dostal puk do mezikruží, kde měl poměrně dost času a prostoru zakončit. Finský útočník ale podle svých představ zcela jistě nepálil, puk trefil pouze Barulinovu hruď. Domácí brankář poté přerušil hru. Následuje další reklamní pauza.
    6:56 Matthew GILROY - 0:1
     
    6:56
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Hosté se nakonec přece jenom prosadili. Po typické kombinaci dostal MATTHEW GILROY puk na modrou čáru, odkud se rozhodl vypálit švihem. Těsně před branku se Palola ještě snažil tečovat, avšak puk netrefil. Touš ale přesto doputoval až za Barulinova záda. Asistence: Peter Regin, Olli Palola.
     
    05:04
    Tak to bylo velmi zbytečné. Sotva domácí opustili lavici hanby, putují na toto místo znovu. Za zbytečné vyražení hole svého soka odchází pykat. Arťom Čmychov (SOC).
     
    02:59
    Domácí zvýšili aktivitu, avšak až moc to přehnali. Za nedovolené bránění dostává dvě minuty Sean Collins (SOC).

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 29. A. Ivanov (Chlopotov), 56. Tomilin (Collins, Akmaldinov) – 7. Gilroy (Regin, Palola)


    HK Soči: Barulin (Šikin) – Jokipakka, Lisov, Polášek, Blum, Mamkin, Čmychov, Pedan – Lugin, Lapenkov, Collins – Padakin, O'Dell, Šmeljov – Točickij, Tomilin, Akmaldinov – Starkov, Chlopotov, Laričev – A. Ivanov.
    Jokerit Helsinky: Zapolski (Ratilainen) – Kivistö, Gilroy, Lepistö, J. Jensen, O. Lauridsen, Huhtala – Wirtanen, Moses, N Jensen – Regin, Tolvanen, O'Neill – H. Ikonen, Jormakka, Palola – Norman, Anttila, Mäki – Niemi.

    Rozhodčí: Fatejev, Vasiljev – Černyšov, Dedjulja
    thejrc.org