Chomutov – Mladá Boleslav 0:1 (kon.) | Jihlava – Sparta 2:4 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 5:2 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 3:4 (po pr.) | Liberec – Litvínov 5:1 (kon.) | Pardubice – Zlín 2:3 (kon.)
Plzeň – Třinec 2:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:4 (0:3, 2:1, 0:0)
HC Sparta Praha
Pátek 19.01.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:18
    Kořenář sice chytil jasnou šanci Formana, nicméně stejně nemají fanoušci Dukly důvod k radosti. Vyloučen byl Suchánek za sekání.
     
    52:05
    Forman si vzal hlavní slovo a začal se motat za domácí brankou. O puk však přišel a na druhé straně se nabídla šance Zemanovi, zblízka Aittokallia po pasu od Čachotského neprostřelil! Komerční přestávka.
     
    48:47
    Zdráhal jde ven za sekání, poměrně kontroverzní rozhodnutí. Nicméně pro Spartu celkem vítaný prostředek ke třem bodům.
     
    43:18
    V zápise o utkání se určitě objeví poznámka: nevhodné skandování domácích fanoušků. Diviš dostal zřejmě sekeru přes ruku, nevylučuje se však a hra pokračovala dále za hromadného skandování známého slovního spojení. Na ledě se po nepřesné rozehrávce dostal k puku Kumstát, sám před Kořenářem puk do branky nedostal!
     
    42:22
    Střela Michálka pořádně potrápila Kořenáře, který vůbec nevěděl, kde má kotouč a byl hodně rád, když ho odpálil pryč z brankoviště.
     
    42:07
    Další komplikace pro Jihlavu. Vyloučen je Rabbit za hru vysokou holí.
     
    39:18
    O pravidlu ochranného pásma by se tu dalo diskutovat velmi dlouho, Dukla totiž hrála chvíli v šesti, domácí reklamují právě to ochranné pásmo. Trest odpyká Žálčík.
     
    38:40
    Bryhnisveen pálil od modré, hostující obrana teď nezažívá lehké chvíle. Jiránek dostal kotouč mezi kruhy od Dostálka, trefuje Aittokalliovu vyrážečku!
     
    37:35
    Tečovanou střelu de la Roseho zastavila spojnice tyčí! Nedovedu si moc představit ten výbuch radosti v případě gólu.
     
    37:08
    Kumstát se s tím absolutně nepáral, pomalu unikajícího Hubáčka nekompromisně stáhl holí k zemi, kromě hněvu domácích tribun si vysloužil i dvě minuty.
    36:48 Tomáš ČACHOTSKÝ - 2:4
     
    36:48
    Dukla právě vstřelila branku!
    Důrazná hra Jihlavy nese ovoce! Do dalšího brejku vyslal Hamill celý útok, Anděl byl sice přitisknut k mantinelu, ale to mu vůbec nevadilo, posunul puk na rozjetého TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO a domácí kapitán rozvášnil tribuny v krátkém časovém sledu podruhé. Asistence: Lukáš Anděl, Zach Hamill.
    33:22 Lukáš ANDĚL - 1:4
     
    33:22
    Dukla právě vstřelila branku!
    Prokletí Aittokallia prolomeno jest! Obrana hostí byla fakticky ve třech, když Anděl nejprve ranou z první trefil jednoho z pražských hráčů, druhá rána, ke které se dostal, již ale gólová byla a LUKÁŠ ANDĚL snižuje na 1:4. Asistence: Erik de la Rose
     
    31:57
    Bryhnisveenova střela od modré byla někým tečována a měnila svůj směr, což mírně zaskočilo hostujícího brankáře, kotouč trefil jeho pravý beton. Dukla pokračuje v útočném tažení, Žálčík zblízka přes padajícího obránce nedostal kotouč do sítě!
     
    31:33
    Čím více je výsledek jednoznačnější, tím více stoupají emoce. Pech ve vlastním obranném pásmu krosčekoval Suchánka a jde ven na dvě minuty.
     
    30:52
    Pokusit se prolomit gólové prázdno zkusil Čachotský, který ujel do tandemu spolu se Zemanem, domácí kapitán volil střelu na pravou, bližší, tyč, finský gólman měl však připravenou svoji lapačku a zabránil tomu, aby brankový rozsvítil červené světlo za bránou!
     
    28:24
    Čtvrtý gól navíc uzavřel Voldenovu roli v utkání, vystřídá ho Josef Kořenář, pro kterého je to premiérové utkání v extralize.
    28:24 Jan BUCHTELE - 0:4
     
    28:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    První zápas, první gól. Podle těchto indicií snadno dojdete k střelci čtvrtého gólu Sparty. Po křižném pasu od Formana se dostal ke kotouči JAN BUCHTELE, sám si celou akci zrežíroval a zakončil střelou nad Voldenovu lapačku. Sparta tak zužitkovala své oslabení gólem. Asistence: Miroslav Forman, Zbyněk Michálek.
     
    26:26
    Upadnuvší Pavelka podmetl u levého mantinelu Čachotského a po komerční přestávce bude mít Dukla druhou přesilovku v utkání.
     
    22:32
    Hamill totiž v obranném pásmu roztočil Černocha a ač se kanadský útočník hodně zlobí, vyloučen je poprávu.
     
    20:19
    Ďaloga s Hamillem si vyměnili nemálo pěkných slov vůči sobě ve středním pásmu a sudí Lacina je nekompromisně vypral ven z ledu, na trestnou lavici.
     
    17:08
    A mohlo být ještě hůř pro domácí, po střele od modré propadl kotouč za domácího gólmana a sparťanský kotel dal jasně najevo, že puk je stále hratelný. Čtveřice hráčů ale kotouč do sítě nedotlačila a hra pokračuje dále.
    16:41 Juraj MIKUŠ - 0:3
     
    16:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jihlavský pohřeb. Dukle se vůbec nedaří a není málo lidí, kteří odchází domů. Kudrna vytáhl Buchteleho do jízdy, nová posila přenechala na mezikruží JURAJI MIKUŠOVI, ten pohotově propálil Voldena, který ještě není poslán na střídačku, ač by sám gólman asi z jeho gestikulace chtěl. Asistence: Jan Buchtele, Andrej Kudrna.
     
    10:44
    Černoch asi nechtěl takto šermovat s holí, je ale zodpovědný za svou hůl a proto jde za katr.
     
    06:44
    Komerční pauza, navíc jde Dukla do oslabení. Za sekání u hostující střídačky je vyloučen Bryhnisveen.
    06:10 Petr VRÁNA - 0:2
     
    06:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Co střela, to gól. Sparta moc pokusů neměla, ale je velmi produktivní, což vycítil hostující kotel a přeje si desítku. Na druhou stranu, tu může sehnat v útrobách stadionu, ale zpět k popisu gólu. Buchtele zavážel kotouč do pásma, z mezikruží přenechal na pravý kruh Kudrnovi. Jeho střelu Volden vyrazil na hůl PETRA VRÁNY, který doklepl do prázdné. Asistence: Andrej Kudrna, Jan Buchtele
    03:01 Lukáš PECH - 0:1
     
    03:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    To je pech pro Jihlavu! A platí to doslova. Aktivnější vstup do utkání od domácích je uhašen gólem hostí, podobně jako v předchozím vzájemném domácím utkání. Od modré vystřelil Klimek, Volden vyrazil betony pouze na LUKÁŠE PECHA, který doráží puk do prázdné a Sparta vede. Asistence: Lukáš Klimek, Petr Kalina.
     
    01:03
    Skořepa se utrhl s pukem na modré čáře a jel sám na Aittokallia, pravý beton finského brankáře zastavil tento puk!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 34. Anděl (de la Rose), 37. Čachotský (Anděl, Hamill) – 4. Pech (Klimek, Kalina), 7. P. Vrána (Kudrna, Buchtele), 17. Mikuš (Buchtele, Kudrna), 29. Buchtele (Forman, Z. Michálek)


    HC Dukla Jihlava: Volden (29. Kořenář) – Suchánek, Kajínek, Bryhnisveen, Stříteský, J. Zdráhal, de la Rose, D. Váňa – Zeman, Hamill, Čachotský (C) – Jiránek, Skořepa (A), Dostálek – Anděl, M. Hlinka, Rabbit – Diviš (A), R. Hubáček, Žálčík.
    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Z. Michálek, Ďaloga, Kalina, Mikuš, Švrček, T. Pavelka, Nedomlel – Klimek, Pech (A), Forman – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Říčka, Černoch, Reichenberg – Kumstát (A), Rousek, Uher.

    Rozhodčí: Lacina, Pešina – Jindra, Polonyi

    Diváci: 5 184
    thejrc.org