Kometa Brno – Č. Budějovice 3:4 (po pr.) | Jihlava – HC Plzeň 1:4 (kon.) | Zlín – K. Vary 4:1 (kon.)
Liberec – Sparta 2:1 (2:1 po s.n.) | Mladá Boleslav – Slavia 4:2 (kon.) | Olomouc – Kladno 4:3 (1:0 po s.n.)
Třinec – Chomutov 3:4 (kon.) | Vítkovice – HC Litvínov 7:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Olomouc
4:3 (0:3, 2:0, 1:0 - 0:0)
Rytíři Kladno
Pátek 19.01.2018, 17:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Olomouc.
    Autorem vítězné branky je PATRIK ŘÍČKA.
     
    62:49
    Šíma nahrával přímo na hůl Vildumetzovi, ten se však tváři tvář Matouškovi neprosadil. Hanáci ustáli velkou tutovku soupeře.
     
    58:16
    Rytíři nyní podstupují galeje v obraně, neboť olomoucké šiky neúnavně dobývají branku svého soupeře. Hosté se však dopustili i chyby, za přílišnou snahu v rohu a sekání je vyloučen Daniel Klusáček (KLA).
     
    53:25
    Domácí jdou znovu do čtyř, za menší faul ve středním pásmu si půjde menší trest odsedět bek Michal Smutný (OLO) Důvodem byla hrubost.
     
    53:15
    Po návratu Tomaníka do hry se valil do své další stoprocentní šance Marek, jenže při dokončování kličky mu lehce ujel puk. Stahl tak nakonec s obrovskou dávkou štěstěny danou situaci ustál.
     
    52:05
    Matoušek nyní vychytal obrovitánskou tutovku! Vildumetz už mířil s Patyk pouze na olomouckého brankáře, jenomže jejich kombinace nakonec v trefu nevyplynula. Olomoucký brankář dokázal kotouč vytečovat špičkou vyrážečky do ochranné sítě.
     
    51:07
    Hosté nyní dostávají impuls ke vzpruze, neboť si zahrají přesilovku. Pavel Tomaník (OLO) je vyloučen za obranný faul, který byl klasifikován jako držení.
     
    48:27
    K Janečkovi se odrazil kotouč přesně na mezikruží, ale domácí útočník nakonec při tutovce selhal. Jeho rána tak letěla pouze těsně vedle Stahlovy branky.
     
    43:21
    Domácí dostávají další zajímavou možnost na zdramatizování duelu, po faulu v obranném pásmu je totiž vyloučen Štěpán Bláha (KLA). Rytíři se i přes velký odpor musejí seskupit do čtyř mužů.
     
    42:36
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Po olomouckém tlaku se k ráně skoro z modré čáry protlačil PATRIK ŘÍČKA, jehož střelu před Stahlem zřejmě ještě hostující beci ztečovali, kladenský brankář tak byl na ledě pozdě. Asistence: Jan Beier, Dominik Marek.
     
    39:01
    Olomouc se nyní nedokázala ubránit připsání faulu, neboť Ludvík Rutar (OLO) po držení Vildumetze odchází na trestnou lavici. Pro kohouty nastávají na konci periody krušné chvíle.
     
    35:11
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Zápletka jako hrom! Domácí se po individuálním zaváhání Rytířů v defenzívě dostávají ke vstřelení kontaktní branky. Jelínek totiž dokázal najít žabičkou spurtujícího ROKA MACUHA, jenž kotouč nakonec i silou vůle dotlačil do sítě pod Stahlem. Asistence: Radek Jelínek.
     
    31:12
    Na ledě tentokrát zůstal ležet kanonýr Vildumetz, který obdržel pořádný bodyček od Martina Pěchy (OLO). Olomoucký útočník za svůj faul bude taktéž pykat po udělení menšího trestu.
     
    26:55
    Domácí měli další stoprocentní tutovku! Kuba krásně našel Tomaníka před Stahlem, jenže ten svou kličku nakonec do konce nestačil provést. Kladenský brankář ještě stačil vystrčit beton, kterým puk vystrčil mimo tři tyče.
     
    25:08
    V obrovské šanci se ocitl Cach, který unikal naprosto osamocen na Stahla. Ve své šanci ovšem nakonec neuspěl, jeho rána letěla mimo kladenskou branku.
     
    24:51
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tu zápletku! LUDVÍK RUTAR zůstal zapomenutý za kladenskou obranou, čehož domácí bek okamžitě využil. Jeho cesta tak vedla přímo na klec soupeře, do které se nakonec trefil, když si vybral prostor mezi Stahlovými betony. Asistence: Dominik Marek, Miroslav Kuba.
     
    24:30
    Olomouc se nyní dostane k přesilové hře, jelikož Tomáš Vildumetz (KLA) si nedokázal pohlídat svou hokejku pří bránění Marka. Podle sudích šlo o podražení.
     
    22:53
    Rozhodčí nyní uklidňují emoce na ledě, Marek Husták (OLO) totiž zahákoval unikajícího Petra Patyka (KLA), ten se však podle všeho svůj pád teatrálně přihrál. Oba týmy tak budou hrát ve čtyřech.
     
    21:49
    Macuh nabídl Cachovi stoprocentní tutovku, když si domácí útočník najížděl na Stahla úplně sám. Pod tlakem očekávání však nakonec selhal, jeho rána totiž letěla mimo kladenskou klec.
     
    20:01
    Domácí zkouší dát zápasu nový impuls, místo Jakuba Ovčařiho tak do brány zamířil Jiří Matoušek.
     
    19:48
    Domácí se nyní dočkávají další přesilovky, na ledě totiž znovu leží slovinský útočník Macuh. Tentokrát je již ovšem autor na zákroku na jeho osobu potrestán, Jegor Gnusin (KLA) je vykázán za faul kolenem.
     
    19:26
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři přidávají psychicky velice důležitou trefu! Po zmatcích v domácí obraně se na konci kombinace objevil MICHAL KUČERA, jehož rána z osy hřiště zamířila přímo k pravé tyči. Ovčaři podle všeho na střelu moc neviděl. Asistence: Vincent Keszi, Štěpán Bláha.
     
    16:36
    Olomouc dostává poprvé v utkání k dispozici přesilovku, Tomáš Vildumetz (KLA) totiž nastavil svou hokejkou záchrannou brzdu, podle sudích však šlo o jasně viditelné sekání.
     
    11:16
    Tomaník unikal úplně sám na kladenskou bránu a nakonec svůj nájezd zkoušel dokončit po pravém křídle. Stahl však byl i tentokráte na svém místě, rána olomouckého forvarda tak skončila pouze na betonech kladenského golmana. Domácí tak na první branku v utkání stále čekají.
     
    10:27
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A je tu další zásah! Kladno využilo svého menšího tlaku, který navíc podpořil ne úplně vhodným odpálením puku Ovčaři. Puk totiž nabil přímo na hůl TOMÁŠE BŘEZINY, jehož pumelice vletěla přímo do šibenice. Asistence: Jegor Gnusin, Daniel Klusáček.
     
    08:54
    Kučera se zjevil na levém křídle úplně sám, jenže volného prostoru nakonec ve svůj prospěch nevyužil. Jeho rána nakonec zamířila těsně nad horní tyčku do ochranné sítě.
     
    07:52
    Domácí mají další velkou starost, neboť Rok Macuh (OLO) se nyní provinil proti pravidlům. Kladno tak nyní čeká minimálně dvouminutová přesilovka, důvodem bylo podle názorů sudích držení.
     
    07:25
    Jelínek vypálil od modré čáry a do trajektorie jeho pokusu ještě byla nakonec vložena hokejka hostí. Stahl však byl v brance velmi pozorný, puk tak se štěstím ukryl po výstrojí. Tohle byla ryzí gólovka!
     
    05:54
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla prvotřídní divácká paráda! Kladenská ofenzíva se v šesti hráčích po signalizovaném trestu mohla pustit do své práce, což se Hanákům nakonec vymstilo. Elitní forvardi Rytířů rozjeli svou kombinaci na jeden dotyk, na jejímž konci stál nejlepší hráč bodování celé soutěže TOMÁŠ VILDUMETZ. Jeho rána po krásném sklepnutí Patyka z osy hřiště už byla pro Ovčařiho nechytatelná. Asistence: Petr Patyk, Michal Šíma.
     
    00:34
    Olomouci aktivita přináší první plody ovoce, po rychlém Markově vjezdu do rohu kladenského pásma jej nedovoleným způsobem zastavil Marek Husarik (KLA). Domácí tak čeká po soupeřově podražení první přesilová hra.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 25. Rutar (Marek, Kuba), 36. Macuh (Jelínek), 43. Říčka (Beier, Marek), rozh. náj. Říčka – 6. Vildumetz (Patyk, Šíma), 11. Březina (Gnusin, Klusáček), 20. Kučera (Keszi, Bláha)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Zich (KLA)
    1:0   Říčka (OLO)
    2. série:
    1:0   Vildumetz (KLA)
    1:0   Palička (OLO)
    3. série:
    1:0   Müller (KLA)
    1:0   Janečko (OLO)
    4. série:
    1:0   Patyk (KLA)
    1:0   Kuba (OLO)
    5. série:
    1:0   Haspeklo (KLA)


    HC Olomouc: Ovčaři (21. Matoušek) – Szturc, Rutar, Kuchař, Holiš, Smutný, Jelínek – Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Palička, Beier, Macuh, Marek (C), Tomaník, Janečko, Pěcha, Skopal, Kuba
    Rytíři Kladno: Stahl (Blažek) – Kryll, Zich, Klusáček, Šíma, Kučera, Müller, Haspeklo – Gnusin, Patyk (C), Bláha, Řepka, Vildumetz, Husarik, Keszi, Kučera, Březina, Svoboda

    Rozhodčí: Přikryl – Novotný, Šimčík
    bahis siteleri