Olomouc – Warriors Brno 3:1 (kon.) | Vítkovice – HC Plzeň 0:2 (kon.) | Č. Budějovice – Liberec 3:2 (2:0 po s.n.)
Chomutov – Mladá Boleslav 4:0 (kon.) | Zlín – K. Vary 2:3 (kon.) | Kladno – Pardubice 6:3 (kon.)
Mountfield HK – Slavia 2:1 (po pr.) | Letňany – HC Litvínov 1:6 (kon.) | Vsetín – Třinec 8:5 (kon.)
Žďár n/S – Havířov 1:3 (kon.)
po s.n. (2:0)
HC Motor České Budějovice
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 19.01.2018, 15:00 • Budvar aréna • Extraliga staršího dorostu • 15. kolo
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Motor České Budějovice.
    Je konec! V nájezdové loterii se dvakrát trefili domácí hokejisté, zatímco hosté ani jednou. Rozhodující branku má na svědomí JAKUB ČÍŽEK, jenž dostal puk po bekhendovém blafáku jen pár centimetrů za čáru!
     
    63:51
    Strnad jel sám na Svobodu a posílal mu puk mezi nohy! Domácí brankář dokázal včas zaklapnout betony!
     
    61:40
    Ne, Čížkovi ta branka není přána! Jel se spoluhráčem dva na nikoho a dostal pas, kdy jen stačilo nastavit hokejku. Domácí hráč ale trefil jen boční síť.
     
    61:10
    Vomáčka se dostal k puku v obranném pásmu po chybě Nováka, ale Svoboda ho skvěle vychytal!
     
    59:59
    Dvě vteřiny před koncem se ještě vhazovalo v útočném pásmu Motoru. Kubíček se ještě dostal ke střele. Před hostujícím brankářem stál ještě jeho spoluhráč, ale Novák podržel svůj tým zákrokem betonem!
     
    57:59
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A to se vyplatilo, jelikož domácí srovnávají! Vávra vypálil od modré a Čížek jeho pokus tečoval. Liberecký brankář jen tak tak puk vyrazil vedle sebe. Tam byl připravený PAVEL NOVÁK, který se střelou do odkryté brány nemýlil.
    Asistence: Jakub Čížek a Jan Vávra.
     
    57:40
    Budějovice to zkoušejí v šesti!
     
    56:01
    Opět Čížek se Silným v rychlém protiútoku! Silný tentokrát vypálil a hostující brankář jeho pokus jen vyrazil vedle sebe. Čížek chtěl dorážet, avšak na hranici faulu byl sražen. Sudí ale vylučovat nebudou.
     
    54:44
    Ne, Budějovicím dnes zakončení prostě nejde! Novák poslal zadovku na Čížka, čímž jel domácí útočník sám na brankář. Zakončil ale jen doprostřed branky.
     
    52:50
    Faulovaným hráčem byl Pavel Novák, který také jel trestné střílení. Rozjel se celkem rychle a rozhodl se pro bekhendový blafák. Pokus ale nezvedl tak vysoko, jak by potřeboval a Novák v bráně jeho pokus vyrazil betonem!
     
    52:50
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šimon Bieniek – trestné střílení, podražení).
     
    52:01
    Budějovice jely opět dva na jednoho a opět to nekončí brankou! Novák na sebe natáhl hráče a na hranici brankoviště poslal puk na Masopusta, ten zakončit nedokázal.
     
    48:15
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Patrik Škola – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Benjamin Vomáčka – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:16
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Matouš Hrubec.
     
    46:25
    Silný s Jakubem Čížkem jeli do dalšího přečíslení dva na jednoho. Druhý jmenovaný dostal puk a z první pálil ke vzdálenější tyči, minul!
     
    45:00
    Další gólová šance v podání Budějovic nekončí brankou! Řezáč ukázal, že má rychlé nohy a dostal svůj tým do přečíslení tři na dva. Nahodil puk na Nováka, kterému vypadl a zastavil se před brankovou čárou! Domácí se zde snažili dorážet, avšak kotouč nedostali za brankovou čáru!
     
    44:03
    Neskutečné, co dokáží Jihočeši zahodit! Tentokrát z toho nebyla branka, přestože domácí hráč dorážel do prázdné brány!
     
    42:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři otáčejí stav utkání a jdou do jednobrankového vedení! Křepelkovu střelu tečoval MATĚJ HÁJEK, jenž dostal svůj tým do vedení.
    Asistence: Jan Křepelka
     
    40:11
    Obrovská šance v podání Budějovic! Kubíček našel rychlým pasem Jakuba Čížka, jenž se hnal sám na gólmana. Chtěl poslat puk pod jeho betony, avšak Novák skvěle zakročil!
     
    39:08
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Adam Liška – 2 min., krosček).
     
    37:33
    Veliká šance Budějovic! Egert ujížděl s Grossmannem do přečíslení. Grossmann byl ale dobře bráněn, a tak Egert pálil. Proti jeho střele si ale Novák připsal dobrý zákrok.
     
    36:17
    Stále se hokejisté Liberce nedostali do útočného pásma. Naopak puk vybojoval Silný, který se hnal do zakončení. Měl to ale těžké, jelikož byl bráněn a jeho bekhendový puk byl sražen do ochranné sítě.
     
    35:09
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Josef Melichar – 2 min., držení protihráče).
     
    32:21
    Nádherná teč v podání Liberce! Drábek tečoval nahozený kotouč mezi nohy Svobody, ten ale předvedl skvělý zákrok a možná měl i trochu štěstí, že puk nakonec skončil mimo branku.
     
    31:05
    Starý se prezentoval střelou z rychlého protiútoku. Tu Svoboda vyrazil jen před sebe, kde dorážel Liška. Tomu se ale pokus nepovedl a domácí brankář ho vyrazil.
     
    28:10
    Naopak jsou to oni, kdo mají tlak v útočném pásmu! Žemba si sjel na pas. nebyl nikým atakován a ještě mohl přhrát. Rozhodl se pro střelu, ale tu Svoboda vyrazil betonem!
     
    27:19
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jakub Šuráň – 2 min., podražení).
     
    26:27
    Egert mohl skórovat v oslabení! Vydal se do samostatného úniku, ale jeho střela nebyla moc umístěna, a tak ji Novák vyrazil betonem
     
    25:27
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Adam Čížek – 2 min., podražení).
     
    23:20
    Chytře to zkoušel Silný, jenž chtěl poslat Čížkovi křižný pas, po kterém by pálil do odkryté brány. Tato přihrávka byla ale sražena. Naopak se po chvíli dostal ke střele Silný, po jehož střela zazněla tyč!
     
    21:59
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Daniel Ira – 2 min., podražení).
     
    21:30
    Velký závar před brankou hostí! Budějovice budou hrát přesilovou hru, ale skórovat mohly klidně o pár vteřin dříve.
     
    19:59
    Vteřinu před koncem třetiny měli ještě domácí slušnou šanci! Dostali se do přečíslení tři na dva. Skvělý pas dostal Čížek, který ale nepálil z první. Se střelou počkal a mezitím se stihl hostující brankář přesunout ke své tyči.
     
    17:27
    Nádherná akce v podání Řezáče, ten hraje poslední zápasy ve skvělé formě! Obešel dva protihráče, poslal puk před brankou, kde byla hned trojice domácích hráčů. Nejblíže k dorážce měl Grossmann, avšak stav stále zůstává vyrovnaný.
     
    10:39
    Velká šance Hrubce! Ten jel se spoluhráčem do útok dva na dva. Celou akci vzal na sebe, předvedl velmi pěknou kličku, ale Novák si místečko u tyčky pohlídal.
     
    08:16
    Tak tohle budějovický brankář vůbec nevymyslel dobře! Chtěl dojet odražený puk a byl u něj dříve, ale svou rozehrávkou jen trefil Křepelku! Od toho se jen puk odrazil vedle branky.
     
    05:57
    Hosté se mohli dostat do vedení, avšak jejich přečíslení vyřešil rychlým vykopnutím betonu Svoboda. Na dorážku již Bitman nedosáhl!
     
    04:35
    Liberec právě vstřelil branku!
    Máme srovnáno! Vypadá to, že dnes by mohli vidět diváci dost branek. Tygři vybojovali kotouč v útočném pásmu. Ten se dostal k Adamcovi, jenž se na modré moc nerozpakoval a vypálil. jeho střelu tečoval někdo z domácích a Svoboda kotouč vyrazil jen před sebe. Zde byl nejrychlejší MICHAEL DRÁBEK, který překonal bezmocného Svobodu.
    Asistence: Miloslav Adamec.
     
    01:31
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak tomu se říká skvělý start do utkání, jelikož domácí vedou po minutě a půl! Hrubec vypálil, ovšem jeho střelu hostující brankář vyrazil. Po zmatcích v brankovišti si puk našel ALEŠ ŘEZÁČ, jenž ho poslal do branky mezi nohama Nováka.
    Asistence: Matouš Hrubec
     
    01:00
    Naopak, velmi zajímavá šance byla na druhé straně! Silný ujel s Čížkem do přečíslení dva na jednoho. Přihrávka na druhého jmenovaného ale byla moc dlouhá, a ten jí tak jen posunul směrem na Nováka.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 2. Řezáč (Hrubec), 58. Novák (J. Čížek, Vávra), rozh. náj. Čížek – 5. Drábek (Adamec), 43. Hájek (Křepelka)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Michal Silný (CEM)
    0:0   Miloslav Adamec (LIB)
    2. série:
    1:0   Jakub Čížek (CEM)
    1:0   Jan Žemba (LIB)
    3. série:
    1:0   Pavel Novák (CEM)
    1:0   Jan Cikhart (LIB)
    4. série:
    2:0   Matouš Hrubec (CEM)
    2:0   Matěj Hájek (LIB)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Pánek, Vávra, Kubíček, Škola, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, P. Novák, Krcho, Řezáč, Egert, Tisoň, Hrubec, Vaculík, J. Čížek, Melichar, Masopust, Grossmann
    Bílí Tygři Liberec: K. Novák (Zajíček) – Adamec, Šuráň, Hampl, Bieniek, Žůre, Starý, Ira – Maťátko, Liška, Drábek, Cikhart, Křepelka, Vomáčka, Bitman, Hájek, Strnad, Žemba, Šafařovský, Šeliga

    Rozhodčí: Pokorný – Horký, Kotrba
    bahis siteleri