Lipt. Mikuláš – Košice 2:4 (kon.) | Poprad – Trenčín 5:4 (kon.) | Banská Bystrica – Žilina 5:2 (kon.)
Nitra – Zvolen 2:1 (kon.) | Detva – Nové Zámky 0:2 (kon.)
konec
HK Nitra
2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
HKM Zvolen
sk Pátek 19.01.2018, 18:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Zvolena dve tretiny viedli na horúcom nitrianskom ľade, ale napokon si spod Zobora neodnesú ani bod. V záverečnom dejstve najskôr v presilovke vyrovnal Jamie Milam a šesť minút pred koncom sa presadil aj ďalší domáci obranca – Martin Rýgl. Presný zásah českého obrancu bol napokon tým víťazným, pretože v samotnom závere hostia nevyužili presilovku šiestich na štyroch. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:31:00)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Zvolenčania dokázali zatlačiť súpera do obranného pásma. K strelám od modrej čiary sa dostali Jozef Kováčik a Nick Ross, no obaja obrancovia spod Pustého hradu minuli bránu.
     
    59:11
    Zvolen bude hrať presilovú hru šiestich proti štyrom. Za nebezpečnú hru vysokou hokejkou putuje na trestnú lavicu Marek Slovák a takisto opúšťa priestor svojej brány Jani Nieminen.
     
    58:54
    Zvolenčania chybovali v rozohrávke a Róbert Lantoši mohol definitívne rozhodnúť o osude dnešného zápasu. Z priestoru medzi kruhov ale prudkou strelou netrafil bránu, v ktorej stojí Jani Nieminen.
     
    58:15
    Nitrania teraz chybovali v rozohrávke, a tak zadarmo ponúkajú hosťom vhadzovanie v ich útočnom pásme. Peter Mikula už nemá oddychový čas a zatiaľ ponecháva v bráne aj Janiho Nieminena.
     
    57:33
    Judd Blackwater vystrelil spoza zvolenského obrancu, ale našiel len lapačku Janiho Nieminena. Fínsky brankár tak prerušuje hru, vhadzovať sa bude po jeho pravej ruke.
     
    56:54
    Po zblokovanej strele Petra Hraška sa puk odrazil na hokejku Radovana Puliša. Ten to skúšal strelou z otočky, ale tesne minul priestor nitrianskej svätyne.
     
    56:16
    Individuálnu akciu teraz predviedol Radoslav Macík. Z pravej strany sa natlačil pred bránu, následne sa snažil dorážať Henrich Ručkay, ale tretí upokojujúci gól nepridal.
     
    54:53
    Po skončení reklamnej prestávky vyhrali Zvolenčania buly v útočnom pásme. Okamžite posielal puk na bránu Adam Drgoň, ale od modrej čiary netrafil priestor, ktorý stráži Nathan Lawson.
     
    54:33
    Peter Mikula si po inkasovanom góle zobral oddychový čas, no jeho zverenci teraz kopili v obrannom pásme jednu chybu za druhou. K dvom zakončeniam sa dostal Matej Paulovič, ale na 26. gól v sezóne si musí počkať.
    53:58 RÝGL - 2:1
     
    53:58
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti otáčajú priebeh zápasu. Peter Ordzovenský naskočil na ľad z trestnej lavice a zapojil sa do útočnej akcie svojho tímu. Následne posunul puk na MARTINA RÝGLA, ktorý presnou strelou švihom prekonal Janiho Nieminena. Asistencie: Peter Ordzovenský a Judd Blackwater.
     
    53:15
    Hostia čakajú na to, keď naskočí na ľad Oscar Steen. Po tom sa začne krátka presilová hra Zvolena, ktorá však môže mať veľký význam na výsledok zápasu.
     
    52:32
    Rastislav Špirko zaviedol puk do útočného pásma, ale veľmi dobrú prácu odviedol domáci kapitán Michal Krištof. Ten ho svedomito bránil a následne aj vytlačil z obranného pásma.
     
    51:46
    Presilová hra hokejistov spod Zobora dlho netrvala. Hlavní rozhodcovia posielajú na lavicu hanby aj Petra Ordzovenského, ktorý si vyslúžil menší trest za nedovolené bránenie.
     
    51:23
    Domáci hokejisti budú mať šancu v priebehu niekoľkých sekúnd dokonale otočiť vývoj zápasu. Na trestnú lavicu totiž smeruje Oscar Steen, ktorý dostáva menší trest za podrazenie.
    50:54 MILAM - 1:1
     
    50:54
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti sa predsa len dočkali vyrovnávajúceho gólu. Po prihrávke Mareka Slováka nahadzoval puk na bránu Zvolena od modrej čiary JAMIE MILAM a so šťastím prekonal fínskeho gólmana Janiho Nieminena. Asistencia: Marek Slovák.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 51. Milam (Slovák), 54. Rýgl (Ordzovenský, Blackwater) – 6. Kytnár (Puliš, Šišovský)


    HK Nitra: Lawson (Laco) – Rais, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Pupák, Versteeg, Korím, Kollár – Paulovič, Krištof, Macík – Blackwater, Slovák, Lantoši – H. Ručkay, J. Ručkay, Csányi – Kovacs, Šiška, Rzavský.
    HKM Zvolen: Nieminen (Šimko) – Drgoň, Ross, Bokroš, Kováčik, Ťavoda, Hraško, Zeleňák, Wharton – Coffman, Steen, Obdržálek – Šišovský, Kytnár, Kelemen – Puliš, Špirko, Matis – Síkela, Fekiač, Ďaloga.

    Rozhodčí: Milan Novák, Vladimír Goga – Jozef Tvrdoň, Michal Orolin.

    Diváci: 2704
    thejrc.org