Brighton – Chelsea 0:4 (kon.) | Arsenal – Crystal Palace 4:1 (kon.) | Burnley – Manchester Utd. 0:1 (kon.)
Everton – West Brom 1:1 (kon.) | Leicester – Watford 2:0 (kon.) | Stoke – Huddersfield Town 2:0 (kon.)
West Ham – Bournemouth 1:1 (kon.) | Manchester City – Newcastle 3:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
4:1 (4:0)
Crystal Palace FC
Sobota 20.01.2018, 16:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se s Vámi zase někdy příště budu těšit na počtenou. (18:00:46)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 1:1. Rohy: 5:11. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:8.
     
    Je dobojováno, londýnské derby mezi Arsenalem a Crystal Palace ovládli domácí fotbalisté, kteří zvítězili vysoko 4:1. O jejich triumfu bylo v podstatě rozhodnuto už po dvaadvaceti minutách, do té doby se totiž stihli Gunners čtyřikrát prosadit. Nejprve se hlavou trefil Nacho Monreal, po jeho asistencích pak další branky přidal Alex Iwobi a Laurent Koscielny, na 4:0 zvyšoval Alexandre Lacazette. Po přestávce se Orli herně přeci jen trochu zvedli, o jejich čestnou trefu se v osmasedmdesáté minutě postaral Luka Milivojević, který tak Petru Čechovi sebral naději na vychytání dvoustého čistého konta v Premier League.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Kombinace Gunners v bezprostřední blízkosti gólmana Hennesseyho pokračovala. Xhaka v šestnáctce přenechal kulatý nesmysl Lacazetteovi, jenž byl ve vápně nedovoleně atakován Tomkinsem, sudí ale penaltu neodpískal.
     
    90+2
    Sead Kolašinac byl ve snaze dostat se do pokutového území faulován Wilfriedem Zahou, Arsenal tak měl k dispozici přímý kop. Na centrovaný balon z kopačky Granita Xhaky ale nikdo nedosáhl.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Yohan Cabaye, přichází Jaïro Riedewald.
     
    89
    Yohan Cabaye, který se dnes vrátil po zranění, dnešní utkání nedohraje. Na trávník jsou k němu přivolána nosítka, na několik posledních minut jeho místo ve středu zálohy zaujme mladý Nizozemec Riedewald.
     
    88
    Arsenal kombinoval na útočné polovině, Bellerín ale nakonec v rámci gesta fair-play odkopl míč do zámezí. Na trávníku totiž zůstal ležet Yohan Cabaye, jenž si v souboji s Mustafim zřejmě přivodil nějaký zdravotní problém.
     
    87
    Hodgosnovi svěřenci se naopak ještě snaží alespoň o kosmetickou úpravu výsledku, který pro ně i nadále vypadá celkem hrozivě. Cabaye vymyslel průnikový pas na Bentekeho, tomu ale plány zhatil Mustafi.
     
    85
    Až nyní se domácí konečně vydali směrem vpřed. Konkrétně to byl mladičký Reiss Nelson, jenž si míč navedl mezi trojici protivníků a po kontaktu s Kellym se poroučel k zemi, sudí ale nechal hru pokračovat.
     
    84
    O pár okamžiků později měl podobné potíže Shkodran Mustafi, kterého se vydal atakovat Christian Benteke. Při německém obránci ve službách Kanonýrů stálo štěstí, od útočníka Eagles se totiž míč odrazil do zámezí.
     
    83
    Wengerova družina se začíná zatahovat do hluboké defenzivě a počíná si až příliš pasivně. Koscielny měl nyní plné ruce i nohy práce s napadajícím Sakem, načež balon odklidil pouze na tribunu. Aut pro Orly.
     
    82
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alex Iwobi, přichází Sead Kolašinac.
     
    81
    Do konce základní hrací doby zbývá necelých deset minut, ale je možné, že se ještě dočkáme drobného nastavení. Pohlídá si Arsenal komfortní vedení, nebo ještě budeme svědky malého dramatu?
     
    80
    Domácí si zničehonic mohli čtyřbrankový náskok vzít zpět. Před Hennesseym se totiž objevil zcela opomenuty Alexandre Lacazette, brankář Crystal Palace ale díky včasnému výběhu zmenšil střelecký úhel a předvedl povedený zákrok.
    78. Luka MILIVOJEVIĆ - 4:1

    Vojtěch Tůma

    Branky: 6. Monreal (Xhaka), 10. Iwobi (Monreal), 13. Koscielny (Monreal), 22. A. Lacazette (Özil) – 78. Milivojević (Ch. Benteke)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 1:1. Rohy: 5:11. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:8.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal (34. Maitland-Niles) – Elneny, Xhaka – Iwobi (82. Kolašinac), Wilshere, Özil (72. Nelson) – A. Lacazette.
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Kolašinac, Maitland-Niles, Chambers, Nketiah, Nelson.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Tomkins, Kelly, van Aanholt – Milivojević, Cabaye (C) (90. Riedewald), McArthur – Zaha, Ch. Benteke, Sako.
    Náhradníci: Speroni – Souaré, J. Ward, Delaney, Riedewald, Čung-Jong, Townsend.

    Rozhodčí: Chris Kavanagh – Peter Kirkup, Adam Nunn

    Diváci: 59 386
    thejrc.org