Brighton – Chelsea 0:4 (kon.) | Arsenal – Crystal Palace 4:1 (kon.) | Burnley – Manchester Utd. 0:1 (kon.)
Everton – West Brom 1:1 (kon.) | Leicester – Watford 2:0 (kon.) | Stoke – Huddersfield Town 2:0 (kon.)
West Ham – Bournemouth 1:1 (kon.) | Manchester City – Newcastle 3:1 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
0:4 (0:2)
Chelsea FC
Sobota 20.01.2018, 13:30 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, někdy příště na počtenou. (15:28:49)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:5.
     
    Je dobojováno, Chelsea si připisuje první ligové vítězství v roce 2018, na Amex Stadium dnes zvítězila vysoko 4:0. Do vedení se Blues dostali už ve třetí minutě, když se prosadil Eden Hazard, nedlouho nato Ryana překonal také Brazilec Willian. Brighton se postupem času svému soupeři začal vyrovnávat, po faulu na Schelotta se měl kopat penalta, o chvíli později Caballero v jasné šanci vychytal Hemeda. V ofenzivní partii se pokračoval i po přestávce, v jednapadesáté minutě trefil tyč Pröpper, nedlouho nato jej napodobil Willian. Definitivní stvrzenku na vítězství hostí dal v sedmasedmdesáté minutě Eden Hazard, v samotném závěru na konečných 4:0 zvyšoval Victor Moses.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Tribuny na Amex Stadium se pomalu začínají vyprazdňovat, utkání se v podstatě už pouze dohrává. Směrem do útoku se ještě něco pokoušel vymyslet Stephens, jenž těsně před vápnem nalezl Izquierdo, jeho ránu ale zablokoval Azpilicueta.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty.
     
    90
    Schelotto narazil Kayalovi, na jehož přetažený a vysoký centr si u zadní tyče naskakoval Glenn Murray, hlavičkoval ale v záklonu a jeho zakončení podle toho také vypadalo.
    89. Victor MOSES - 0:4
     
    89
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Tohle už je debakl, Chelsea pár minut před závěrečným hvizdem přidává čtvrtou branku! Kanté ve středu hřiště nahrál střídajícímu Musondovi, který vyslal milimetrově přesný pas pro VICTORA MOSESE. Ten si balon ukázkově zpracoval, načež se ocitl sám proti Ryanovi, s jehož překonáním neměl sebemenší problém.
     
    88
    K přímému kopu se kromě Musondy postavil Hazard, volba ale nakonec přeci jen padla na talentovaného křídelníka. Ten ale místo očekávaného centru nahrál Mosesovi, který bude pro Chelsea získávat cenné vteřinky.
     
    87
    Na svěřencích Chrise Hughtona je vidět lehké rozčarování z toho, jak se utkání vyvinulo. Charly Musonda byl na pravém křídle tvrdě atakován Davym Pröpperem, jenž může být rád, že za své počínání neobdržel žlutou kartu.
     
    86
    Eden Hazard podnikl další samostatný výpad vstříc obraně soupeře. Užuž to vypadalo, že znovu zkusí své štěstí, místo toho ale přišla nahrávka pro Batshuayie, s jehož přízemní ranou, která navíc směřovala doprostřed branky, si ale Ryan věděl rady.
     
    85
    Poprvé po svém příchodu na hřiště o sobě dal vědět José Izquierdo. Rychlonohý Kolumbijec se hnal za dlouhým pasem od Pröppera, u postranní lajny si ale v souboji jeden na jednoho neporadil s Azpilicuetou.
     
    84
    Eden Hazard stále nemá dost, vidina hattricku jej, zdá se velmi láká. Belgického šikulu vyslal na zteč Victor Moses, načež se Hazard propracoval až do pokutového území, tam byl ale zdvojen a následně obrán Lewisem Dunkem.
     
    83
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Solly March, přichází José Izquierdo.
     
    82
    I přes to, že v dnešním mači už na body pomýšlet nemohou, se domácí fotbalisté ještě sympaticky snaží o zaznamenání čestného úspěchu. Znovu se zkoušel prosadit Suttner, proti ale byl ve skluzu zasahující Davide Zappacosta.
     
    81
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Willian, přichází Charly Musonda.
     
    80
    Po faulu na Hazarda měli hosté k dispozici přímý kop z nějakých pětatřiceti metrů. Jeho exekuce se ujal David Luiz, který z podobných vzdáleností umí trefit branku, tentokráte ale nepochodil.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Connor Goldson (Brighton & Hove Albion FC).

    Vojtěch Tůma

    Branky: 3. E. Hazard, 6. Willian (Batshuayi), 77. E. Hazard (Willian), 89. Moses (Musonda)

    Karty:   36. Schelotto (BRN), 56. Duffy (BRN), 79. Goldson (BRN)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:5.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Goldson, Duffy, Dunk (C) – Schelotto, Stephens, D. Pröpper, Suttner – March (83. Izquierdo), Groß (68. Kayal) – Hemed (68. G. Murray).
    Náhradníci: Krul – Hünemeier, Rosenior, Kayal, Izquierdo, Baldock, G. Murray.

    Chelsea FC: Caballero – Azpilicueta (C), Rüdiger, Christensen (58. David Luiz) – Moses, Bakayoko, Kanté, Alonso (75. Zappacosta) – Willian (81. Musonda), Batshuayi, E. Hazard.
    Náhradníci: Eduardo – David Luiz, Zappacosta, Ampadu, Barkley, Musonda, D. Sterling.

    Rozhodčí: Jonathan Moss – Eddie Smart, Andy Halliday

    Diváci: 30 600
    bahis siteleri