Espanyol – Sevilla 0:3 (kon.) | Atlético – Girona 1:1 (kon.) | Villarreal – Levante 2:1 (kon.)
Las Palmas – Valencia 2:1 (kon.)
konec
Atlético Madrid
1:1 (1:0)
Girona FC
Sobota 20.01.2018, 16:15 • Estadio Wanda Metropolitano, Madrid • Španělská LaLiga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Španělská Primera Division má na programu své dvacáté pokračování. V jeho rámci změří síly celky Atlético Madrid a Girona FC. Úvodní výkop je ve středovém kruhu Wanda Metropolitano, tedy domovském stánku Atlética, naplánován na 16:15. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik:

    Atlético je momentálně jedním z mála celků, které ještě mohou reálně pomýšlet na dostižení ve výborné formě hrající Barcelony. Aktuálně madridský celek okupuje se ziskem 42 bodů druhou příčku, přičemž na lídra soutěže ztrácí devět bodů. V posledním ligovém duelu získalo Atlético tři body díky vítězství 1:0 na půdě Eibaru.

    Girona se momentálně nachází v poklidném středu tabulky, konkrétně na desáté pozici. Na svém kontě má 26 bodů. V předchozím kole si mužstvo s chutí zastřílelo, v domácím prostředí zdolalo Las Palmas v poměru 6:0.

    Atlético bude stavět na pevné defenzivě, v dosavadním průběhu soutěže obdrželo pouhých 8 branek! Žádný z celků La Ligy se takto kvalitní obranou pochlubit nemůže. Podaří se Gironě prorazit tento obranný val?
    Na madridském trávníku již probíhá rozcvička hostujícího celku.

     
    Úvodní sestavy:

    Atlético Madrid: Oblak – Lucas Hernández, Savić, J. Giménez, Vrsaljko – Ferreira-Carrasco, Saúl Ñíguez (C), Partey, Á. Correa – Griezmann, D. Costa.
    Náhradníci: Moyà – Juanfran, Koke, Gabi, Vitolo, Gameiro, F. Torres.

    Girona FC: Bono – Ramalho, Espinosa, Juanpe – Aday, Pons, Granell (C), Mojica – Portugués, B. García – Olunga.
    Náhradníci: Iraizoz – Kayode, Douglas Luiz, Maffeo, Muniesa, Planas, Timor.

    Rozhodčí: De Burgos – Díaz, Núñez.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky již nastupují na hrací plochu. Utkání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Griezmann byl při svém ofenzivním snažení faulován, a tak bude Atlético rozehrávat volný kop. Ten ale nepřinesl žádné větší nebezpečí, Bono v poklidu lapil nepříliš prudký pokus.
     
    2
    Již od prvních minut jsou domácí aktivnějším mužstvem. Tentokráte to zkoušeli podél pravé lajny, avšak hosté byli pozorní.
     
    3
    Poněkud krkolomná kombinace brankou nekončí, Correa chtěl posunout míč na lépe postaveného Griezmanna, který však byl v ofsajdovém postavení.
     
    4
    Na polovinu soupeře se poprvé podívali také hosté, ovšem dlouhý centr skončil v zámezí. Rozehrávat bude brankář Oblak, který si tak poprvé sáhl na míč.
     
    5
    Girona působí poměrně odvážným dojmem, aktuálně kombinuje na polovině Atlética. Domácí ale zatím žádné potíže nepřipouští.
     
    6
    García při svém snažení fauloval, když srazil Giméneze. Rozehrávat bude podruhé v krátkém sledu Oblak.
     
    7
    Costa se chtěl prohnat do velkého vápna, avšak balon si příliš předkopl. Hostující obránci tak mohli odkopnout míč do klidných vod.
     
    8
    Correa upadl v pokutovém území, načež se dožadoval penalty. Hlavní sudí De Burgos je však jiného názoru. Hrát může opět Girona.
     
    9
    Atlético má míč ve své moci, oba celky se pohybují v okolí středového kruhu, kde žádné nebezpečí nehrozí.
     
    10
    Dlouhý nákop na Diega Costu neslavil úspěch, neboť byl domácí útočník chycen v ofsajdové pasti. Madridu se zatím nedaří kombinace, Girona brání velmi soustředěně.
     
    11
    Faulem se tentokráte provinil Saúl Ñíguez. Následný centr hostí byl sražen na první rohový kop zápasu, který se odehraje z pravé strany.
     
    12
    Oblak správně vychytal směr centr a stáhl si balon ze vzduchu. Hnedle nato dlouhým odkopem rozehrál. Míč však získali opět hosté.
     
    13
    Girona zatím překvapuje, s favoritem utkání hraje vyrovnanou partii. Držení míče je dokonce ve prospěch hostí, a to v poměru 58% – 42%. Uvidíme, jak tomu bude nadále.
     
    14
    Griezmann byl faulován na úrovni půlící čáry, a tak bude rozehrávat domácí Atlético. To zatím působí zakřiknutým dojmem.
     
    15
    Dlouhý centr se domácím nepovedl, hrát tak mohou opět borci ve žlutých trikotech. Utkání aktuálně skutečně příliš krásy nepřináší.
     
    16
    Po delší době je u míče opět Atlético, které kombinuje na útočné polovině. Nakonec ale Costa fauloval, a tak bude u míče znovu Girona.
     
    17
    Souboj u rohového praporku Correa prohrál. O rozehrávku se postará Bono. Hostující mág tak učinil pomocí dlouhého odkopu.
    Michael Olunga je prvním keňským fotbalistou, který skóroval v La Lize. A hned z toho byl hattrick proti Las Palmas! Přenese si hostující snajpr formu i do tohoto duelu?

     
    18
    Ofsajdové postavení zastavuje ofenzivu Atlética. Doposud jsme neviděli žádnou vážnější střeleckou příležitost. Ofenziva je zatím oběma táborům cizí.
     
    19
    Girona vybojovala autové vhazování na polovině soupeře. Následně rozvinula poklidnou kombinaci a zahájila vyčkávání na chybu Atlética.
     
    20
    Je za námi úvodních dvacet minut, v nichž jsme nebyli svědky prakticky žádné střelecké příležitosti. Doufejme, že nastane zlepšení.
     
    21
    Po nepřesné kombinaci se o rozehrávku postará hostující Bono.
     
    22
    Atlético má míč ve své moci, přičemž kombinuje na úrovni půlící čáry. Balon ale následně končí mimo hrací plochu, a tak bude Girona vhazovat.
     
    23
    Stejně tak Girona nepůsobí v ofenzivní činnosti příliš přesvědčivě. Momentálně znovu přišla o balon. Hrát tak může Atlético.
     
    24
    Konečně první vzrušení! Griezmann vedl bleskový protiútok, načež poslal přihrávku do běhu Correovi. Domácí středopolař sice dokázal zakončit, avšak Bono perfektním zásahem vytěsnil míč nad branku.
    24. Correa měl na kopačkách otevření skóre. Bono se však zaskvěl pohotovým zákrokem.
     
    25
    Následný rohový kop žádné větší nebezpečí nepřinesl, Bono si v poklidu stáhl letící balon ze vzduchu.
     
    26
    Atlético obrovská možnost nakopla, domácí jsou momentálně aktivnější. Také další centr z Carrascovy kopačky končí v Bonově moci.
     
    27
    Opět svižná kombinace domácího celku, leč i nyní skončil míč mimo, a to po nepřesné přihrávce. Bono bude vykopávat.
     
    28
    Atlético momentálně na hrací ploše vládne, a to alespoň opticky. Do větších možností se zatím nedostává.
     
    29
    Další atak zastavuje nedovolený zákrok, kterého se dopustil Griezmann. Rozehrávka pro Gironu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodinka hry, která zatím přinesla pouze jeden nebezpečný moment. Correa však nedokázal z bezprostřední blízkosti zakončit dle představ.
     
    31
    Bude se poprvé žlutit. Rozvíjející atak Madridu zakončil Juanpe (GIR) pouze za cenu nedovoleného zákroku. Atlético má navíc možnost v podobě volného kopu.
     
    32
    Griezmannův pokus ze zhruba třiceti metrů a nebyl vůbec nebezpečný, Bono doprostřed branky letící ránu bez sebemenších potíží eliminoval.
     
    33
    Costa byl ve vzdušném souboji faulován. Tentokráte se však udělovat karta nebude. Domácí rozehrají na úrovni půlící čáry.
     
    34
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Domácí se nakonec přece jenom dočkali! Thomas poslal centr do vápna, který se těsně před Bonem pokusil zakončit Diego Costa. To se mu sice nepovedlo, avšak balon se odrazil k ANTOINEMU GRIEZMANNOVI. Pohotový útočník pak v poklidu dopravil mí do odkryté branky.
    34. Antoine GRIEZMANN - 1:0
     
    35
    Atlético je nabuzené, momentálně má mnohem více ze hry. Uvidíme, zda se to projeví i na světelné tabuli.
     
    36
    Další žlutá karta, kterou tentokráte obdržel Aday (GIR). Ten u postranní lajny fauloval domácího kapitána Saúla.
     
    37
    Faul je ale k vidění i na druhé straně kolbiště, Carrasco podrazil Garcíu, který se jen velice obtížné zvedal z trávníku.
     
    38
    Volný kop hostujícího celku nepřinesl žádné větší nebezpečí, domácí gólman oblak si s ním poradil.
     
    39
    Na druhé straně se dral do zakončení Carrasco, ovšem míč mu utekl k připravenému Bonovi.
     
    40
    Aday centroval z levé strany, leč balonu dal velkou razanci. Oblak se postará o výkop.
     
    41
    Girona působí v závěru poločasu aktivně, nyní kombinuje těsně před velkým vápnem. Kvalitní obrana Atlética ale zatím komplikace nepřipouští.
     
    42
    Poměrně nebezpečný byl centr na Olungu, kterého ale domácí Giménez přehlavičkoval. Následný odkop se však Madridu nevydařil podle představ, hrát mohou opět hosté.
     
    43
    Hostující brankář zřejmě utržil nějaký šrám, neboť hlavní sudí volá lékaře k jeho ošetření. Pokračovat se tak bude po krátké přestávce.
     
    44
    Hostující brankář je již v pořádku, utkání tak může pokračovat.
     
    45
    Rychlý protiútok hostí nyní zastavil za cenu faulu Thomas Partey (ATM). Domácí záložník dostává žlutou kartu.
     
    45
    K základní hrací době prvního poločasu bude nastavena rovná minuta.
     
    45+1
    Girona je sice v nastavení aktivní, avšak zatím se pohybuje v dostatečné vzdálenosti od branky Madridu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi úvodní poločas, který byl poměrně dlouho poměrně neatraktivní. Poté však domácí šlápli na plyn, za což se jim dostalo odměny. Skóre zápasu otevřel Antoine Griezmann. Více dramatu již první dějství nepřineslo. Atlético tak půjde do druhé půle s těsným náskokem. Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 3:1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Bonovo zranění je zřejmě vážnější, hostující brankář již nemůže pokračovat v zápase. Nahradí jej Iraizoz.
     
    46
    Druhé dějství zahájila lépe Girona, která kombinuje na polovině svého soka.
     
    47
    Celá situace končí centrem z levé strany, který vyslal Ramalho. Domácí však v pohodě toto nebezpečí odvrátili.
     
    48
    Carrasco se zkoušel probít individuálně, ovšem hosté jej zastavili. Míč má ve své moci opět Iraizoz, který rozehrál nakrátko.
     
    49
    Atlético zkusilo přejít dopředu po pravé straně, kde agilně operoval Correa. Girona ale celou situaci zvládla a může se pokusit o další atak.
     
    50
    Lucas se natahoval po dlouhém centr, který ale na hrací ploše nezastihl. Girona bude mít k dispozici autové vhazování na úrovni půlící čáry.
     
    51
    Diego Costa se pokusil zakončit ze střední vzdálenosti, leč jeho rána byla zblokována hostující obranou. Ta následně balon pouze odkopla, hrát budou znovu domácí.
     
    52
    Costa se pokusil zaběhnout za obranu Girony, ovšem nakonec byl chycen v ofsajdové pasti.
     
    53
    Griezmann velice pohledně zakombinoval s Costou, načež se ve velkém vápně zjevil Lucas. Domácí zadák, který se udělal výlet do ofenzivy, však byl příliš pomalý. Míč získal Iraizoz.
     
    54
    Rychlá kombinace Atlética končí rohový kopem z pravé strany kolbiště. Přinese tato situace nebezpečí?
     
    55
    Carrasco se opřel do balonu, načež nastal před Iraizozem zmatek. Ten ukončil až hvizd pomezního sudího, který spatřil v ofsajdu domácího kapitána Saúla.
     
    56
    Dlouhý hostující centr pouze docestoval na levou stranu, kde fauloval Espinosa. Rozehrávat budou domácí fotbalisté.
     
    57
    Diego Simeone zatím není s výkonem svých svěřenců příliš spokojen, za postranní lajnou působí poměrně nervózním dojmem.
     
    58
    Atlético kombinuje na úrovni půlící čáry, kde žádné nebezpečí nehrozí. Na domácí straně se již chystá první střídání.
     
    59
    Nepřesná kombinace Madridu končí v zámezí, Girona bude mít k dispozici autové vhazování.
     
    60
    Je za námi hodina čistého času, domácí fotbalisté zatím nadále drží těsný jednobrankový náskok.
     
    61
    Domácí střídají. Místo Diega Costy naskočí do hry Kevin Gameiro.
     
    63
    Domácí mohli navýšit své vedení! Po rychlé kombinaci se zcela sám před Iraizozem objevil Carrasco, avšak domácí záložník nedokázal zakončit podle představ, brankář Girony byl pohotový.
     
    64
    Madrid pokračuje v ofenzivní činnosti, momentálně je jednoznačně lepším celkem.
     
    65
    Girona se snaží napadat, o tom žádná. Nutno však podotknout, že technicky jsou na tom mnohem lépe domácí fotbalisté.
     
    66
    Bude se znovu žlutit. Za loket v soupeřově obličeji dostává menší karetní trest Vrsaljko (ATM). Jednalo se však spíše o nešťastnou náhodu, přesto ale musí dojít k drobnému ošetření.
     
    67
    Ošetření se protahuje, zřejmě se jedná o zásah do nosu, což bývá dosti nepříemné. Zdá se však, že bude Mojica v pořádku.
     
    68
    Volný kop Girony žádné nebezpečí nepřinesl, balon se snesl pouze k připravenému Oblakovi, který neměl sebemenší potíže.
     
    69
    Griezmann pěkným defenzivním zákrokem vypíchl hostům balon. Girona tak bude vhazovat, a to poměrně blízko branky Atlética.
     
    70
    Correa se dostal nadvakrát ke střele, leč ani jednou se míč nedostal přes obranu Girony. Následovat bude další střídání.
     
    70
    Ze hřiště odchází střelec Griezmann, kterého nahradí Koke.
     
    71
    García chtěl projít po levé straně do vápna, avšak byl zastaven. O pokutovém kopu však nemůže být řeč, vše se odehrálo v dostatečné vzdálenosti od lajny. Bude však následovat nebezpečný volný kop.
     
    73
    Girona právě vstřelila branku!
    Hosté se dočkali vyrovnání! Po nebezpečném volném kopu Girona pokračovala v kombinaci, načež se míč dostal k volnému CRISTIANU PORTUGUÉSOVI, který pohotově dopravil míč za Oblakova záda.
    73. Cristian PORTUGUÉS - 1:1
     
    74
    Girona pokračuje ve zvýšené aktivitě, Atlético obdržená branka poměrně dost zaskočila.
     
    75
    Dlouhý nákop na Olungu hostům nevyšel podle přestav, domácí se osvobodili dlouhým odkopem.
     
    76
    Z tribun se ozývá pískot, domácí příznivci nejsou s výkonem svých oblíbenců příliš spokojení.
     
    77
    Faul na úrovni půlící čáry, rozehrávat bude madridská ekipa.
     
    78
    Celá akce domácích končí míčem v zámezí. O rozehrávku se tak postará brankář Iraizoz.
     
    79
    Rychlé přenesení hry na levou stranu vypadalo nebezpečně, avšak Girona se nakonec zkonsolidovala a vytlačila svého soupeře do dostatečné vzdálenosti od branky.
     
    80
    Poslední střídání v domácím táboře. Místo Vrsaljka nastoupí do hry Vitolo. Jednoznačné posílení ofenzivy.
     
    81
    Vypadá to, že závěr zápasu bude o tom, zda se Girona ubrání. Na hrací ploše navíc planou emoce!
     
    81
    Za oplácení soupeři obdržel žlutou kartu domácí Giménez (ATM).
     
    81
    Současně je za nesportovní chování potrestán také Espinosa (GIR).
     
    82
    Dlouhý centr se nyní snesl na Giménezovu hlavu, ovšem domácí záložník zakončil mimo tři tyče. Následovat bude odkop od branky.
     
    83
    Girona střídá. Místo Granella naskočí do hry Timor.
     
    84
    Aday se dostal do zajímavé střelecké pozice na levé straně velkého vápna, avšak jeho pokus byl zablokován. Hrát může opět domácí družina.
     
    85
    Partey hledal prudkým pasem z pravé strany Gameira, ovšem ten ani ve skluzu na balon nedosáhl.
     
    86
    Correa rozvinul rychlý útok, ovšem poté si s Gameirem nerozuměl. Přesto domácí pokračují v ofenzivním snažení.
     
    87
    Dalekonosný pokus od pravé lajny nepřinesl žádné větší nebezpečí, Iraizoz v poklidu tuto ránu eliminoval.
     
    88
    Girona se na malou chvíli dostala dopředu, leč nikterak zahrozit nedokázala. Přesto aspoň pošetřila cenné sekundy.
     
    89
    A znovu hosté operují v ofenzivě, velice dobře si počíná Mojica, který rozvinul poklidnou kombinaci.
     
    90
    Olunga se řítil do ofenzivy, načež jej Oblak (ATM) doslova sestřelil ostrým skluzem. Za to dostává žlutou kartu.
     
    90
    K základní hrací době budou nastaveny tři minuty.
     
    90+1
    Volný kop Girony žádné nebezpečí nepřinesl, zeď zapracovala podle představ.
     
    90+2
    Atlético se stále snaží o moment překvapení, ovšem defenziva Girony pracuje výborně.
     
    90+3
    Oblak se snaží pomoct svému celku a vydává se dopředu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Ve druhém poločase se zdálo, že Atlético bude pokračovat v nastoleném tempu, což se také dělo. Poté však stačil jeden chybný odkop a Cristian Portugués pohotově vyrovnal. Závěrečný tlak se domácím příliš nepovedl, a tak klání skončilo nerozhodně 1:1. Velmi cenný je tento bod především pro Gironu, Atlético mířilo za tříbodovým ziskem. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 4:3 (18:11:48)

    Libor Kucza

    Branky: 34. Griezmann (D. Costa) – 73. Portugués (Espinosa)

    Karty:   45. Partey (ATM), 66. Vrsaljko (ATM), 81. J. Giménez (ATM), 90. Oblak (ATM) – 31. Juanpe (GIR), 36. Aday (GIR), 81. Espinosa (GIR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:1. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 13:15.
    Atlético Madrid: Oblak – Lucas Hernández, Savić, J. Giménez, Vrsaljko (80. Vitolo) – Ferreira-Carrasco, Saúl Ñíguez (C), Partey, Á. Correa – Griezmann (70. Koke), D. Costa (61. Gameiro).
    Náhradníci: Moyà – Juanfran, Koke, Gabi, Vitolo, Gameiro, F. Torres.

    Girona FC: Bono (46. Iraizoz) – Ramalho, Espinosa, Juanpe – Aday, Pons, Granell (C) (83. Timor), Mojica – Portugués, B. García – Olunga.
    Náhradníci: Iraizoz – Kayode, Douglas Luiz, Maffeo, Muniesa, Planas, Timor.

    Rozhodčí: De Burgos – Díaz, Núñez
    thejrc.org