Espanyol – Sevilla 0:3 (kon.) | Atlético – Girona 1:1 (kon.) | Villarreal – Levante 2:1 (kon.)
Las Palmas – Valencia 2:1 (kon.)
konec
UD Las Palmas
2:1 (1:1)
Valencia CF
Sobota 20.01.2018, 20:45 • Estadio de Gran Canaria • Španělská LaLiga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu dvacáté kolo španělské Primera Division a my budeme prostřednictvím tohoto online přenosu sledovat utkání mezi týmy UD Las Palmas a Valencia CF. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    UD Las Palmas

    Domácí UD Las Palmas je v tabulce na posledním, tedy dvacátém místě se ziskem jedenácti bodů. Zatím to tedy s hráči Las Palmas nevypadá vůbec dobře a pohybují se v pásmu sestupu do druhé španělské ligy. Do konce sezóny zbývá odehrát ještě osmnáct zápasů a šance udržet se v nejvyšší soutěži rozhodně žije. Las Palmas však musí sbírat bod za bodem a zrovna v dnešním utkání to nebude nic jednoduchého.
     
    Valencia CF

    Valencia CF se totiž pohybuje v úplně jiných vodách. V tabulce je třetí a na své konto si hosté připsali rovných čtyřicet bodů. Zatím tak drží pozici, jenž zaručuje postup do skupinové fáze Ligy mistrů a v dnešním duelu, ve kterém budou favorité, se pokusí na hřišti soupeře získat další důležité body, aby si kontakt se špičkou tabulky udrželi. Čeká nás zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se spolu oba celky utkaly před nedávnem v rámci španělského poháru a Valencia smetla Las Palmas 4:0 na svém hřišti. Bude i dnes úspěšná?
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    UD Las Palmas: Chichizola – Navarro, Lemos, Gálvez, D. Castellano – Tana, Peňalba, Viera (C) – Toledo, Calleri, Jairo.
    Náhradníci: Lizoain – David García, Simón, Halilović, V. Gómez, J. Castellano, Expósito.

    Valencia CF: Neto – Montoya, Gabriel, Vezo, Lato – Nemanja Maksimović, Coquelin, Kondogbia, Gil – S. Mina, Rodrigo (C).
    Náhradníci: Doménech – Vidal, Garay, Guedes, Pereira, Vietto, Zaza.

    Rozhodčí: Munuera – Baena, Alcoba.
     
    Oba celky už vstupují na hrací plochu a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté se dostali do první akce před brankou Las Palmas, ale brankář domácích byl pozorný a okolí své branky si pohlídal.
     
    2
    Gabriel Peňalba založil z pravé strany akci před brankou Valencie, ale ani tato situace brankáře na druhé straně neohrozila.
     
    3
    Znovu byli hráči ve žlutých dresech, tedy ti domácí, aktivní před brankou hostů, ale střela Jaira byla nepřesná a skončila jen vedle branky Valencie.
     
    4
    Nacho Gil pronikal do velkého vápna, ale byl zastaven jedním z domácích hráčů a následovat bude volný přímý kop z dobré vzdálenosti.
     
    5
    Santiago Mina zahrál standardní situaci, ale trefil pouze připravenou zeď z hráčů domácích. Poté se k němu dostal ještě odražený míč, ale ani poté branku netrefil. Hosté aspoň vybojovali rohový kop.
     
    5
    Valencia právě vstřelila branku!
    A po jeho zahrání se hosté prosazují a jdou do vedení. V pokutovém území si na centr svého spoluhráče vyskočil SANTIAGO MINA a hlavou pak usměrnil míč za záda domácího brankáře – 0:1. Asistence: Nacho Gil.
    5. Santiago MINA - 0:1
     
    7
    Domácí se snažili najít rychlou odpověď po tom, co rozehráli míč uprostřed hřiště, ale hosté jim ho sebrali a namířili si to znovu na útočnou polovinu.
     
    9
    Domácím nevyšla souhra, míč poté zakopli do velkého vápna, kde si ho ale převzal hostující brankář a poslal ho daleko od svého zařízení.
     
    10
    Další akce domácích se zrodila hned poté, střela jednoho z útočníků ale skončila na obraně hostů, která míč zakopla za zadní čáru. Následuje rohový kop pro domácí Las Palmas.
     
    11
    Z této standardní situace ale nezapršelo a následovat tak bude útok hostů, kteří se už zmocnili balónu.
     
    12
    Neto odkopl míč do poloviny hřiště, nikdo z jeho spoluhráčů ho ale nezachytil a rázem tak mají míč na svých kopačkách opět hráči Valencie.
     
    13
    Jonathan Calleri se přiřítil do velkého vápna, tam ale jeho cesta s míčem končí. Obrana hostů zastavila akci domácích a ti se tak znovu nedostali ke střele před brankou Neta.
     
    14
    Rodrigo si nabíhal středem hřiště do blízkosti velkého vápna, nakonec tam ale neprošel. Další precizní zákrok domácí obrany.
     
    15
    Z hloubi vlastní poloviny založili hosté další akci, ale Minu zastavil ofsajd, což postrannímu sudímu na pravé straně neuniklo a ten tak zdvihl svůj praporek.
     
    16
    Santiago Mina šel úplně sám na brankáře domácích. Poté na něho vyslal střelu, která i za pomoci Leandra Chichizoly proskákala až k brance, kde se otřela o jeho pravou tyčku! Mina tak mohl podruhé skórovat, štěstí ale stálo při domácím týmu.
    16. Santiago Mina nebyl daleko od své druhé branky. Po zákroku domácího brankáře míč doputoval na tyčku.
     
    18
    Na druhé straně nevymysleli nic před hostující brankou domácí fotbalisté a výsledkem toho byl další útok hostů. Rodrigo svou střelou nechal vyniknout brankáře Las Palmas, jenž chytil míč do svých rukavic.
     
    20
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno. Z nenápadné akce domácích se v blízkosti hostující branky dokázal k míči dostat JONATHAN VIERA, jenž sklepl míč a umístil ho pod horní část hostující brány – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Jonathan Calleri.
    20. Jonathan VIERA - 1:1
     
    21
    Jonathan Viera měl hned další šanci před brankou Neta, ale tentokráte ji trefit nedokázal. Nicméně domácí ožili a hru s hosty prakticky srovnali.
     
    22
    Hostující Lato nevybíravě zajel do soupeře, který padl k zemi. Dostává za to žlutou kartu.
     
    24
    Neto si nyní trochu pohrál s útočníky domácích, před kterými udělal několik kliček. Nakonec se dostal do volného prostoru a odkopl míč daleko od své branky.
     
    25
    Obrana domácích musela zasahovat proti střele hostů a poslala míč vysoko za vlastní branku. Následuje tak další rohový kop pro Valencii.
     
    27
    Další faul hostů a další žlutá karta. Rubén Vezo zajel do nohou soupeře a také on vyfasoval žlutý kartónek.
     
    28
    Domácí zahráli další akci daleko od velkého vápna, nakonec se dovnitř nedostali a museli spěchat zpět. Hosté totiž unikali znovu před branku Las Palmas.
     
    30
    Nemanja Maksimović střílel z hranice velkého vápna a jeho přízemní střelu pak znovu chytá do svých rukavic brankář domácích.
     
    31
    Nacho Gil byl v další hostující šanci. Také on vystřelil kus od velkého vápna, jeho střela ale končí znovu na domácím brankáři.
     
    32
    Francis Coquelin přidržel soupeře a domácí tak budou mít k dispozici další standardní situaci v podobě volného přímého kopu kousek za velkým vápnem.
     
    33
    Jonathan Viera ale nacentroval míč přímo do rukavic Neta a ten tak okamžitě poslal míč daleko od své brány a jeho spoluhráči se tak jali do útoku.
     
    34
    Po další akci domácích musela nadvakrát zasahovat obrana hostů, která nakonec dostala balón do bezpečí a hosté spěchali do další útočné akce.
     
    35
    Jairovi utekl míč daleko od nohy a u branky hostů ho tak nedoběhl. Balón si tak přebírá opět brankář Neto a odkopne ho na opačnou stranu.
     
    36
    Hosté zakopli míč do zámezí a je tu autové vhazování pro Las Palmas, které zahraje Mauricio Lemos.
     
    37
    Další faul hostů a domácí mají ponechanou výhodu. Jonathan Viera se dostal ke střele z rohu velkého vápna, ale míč skončil jen vedle hostující brány.
     
    39
    Náznak akce na straně Valencie překazili domácí hráči a okamžitě se vydali až před hostující branku. Jenže obránci hostů byli opět pozorní a nic takového nedopustili.
     
    40
    Hosté znovu zahrozili před domácí brankou, jejich střela ale skončila pouze vysoko nad ní.
     
    42
    Jonathan Calleri hledal vhodnou pozici ke střele uvnitř velkého vápna, nakonec byl ale tísněn obranou Valencie a následně pak také o míč přišel.
     
    43
    Znovu lehce pronikli domácí fotbalisté do velkého vápna, kde patičko našel volného spoluhráče Jairo, ale obránci Valencie zase pomohli svému brankáři, který nemusel zasahovat.
     
    45
    Ještě jedna akce hostů, která skončila na domácím brankáři a vypadá to, že první poločas nebude nastaven ani o minutu navíc. Sudí se už chystá tuto část hry ukončit.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. V něm se nejprve do vedení dostali hosté, když se trefil v páté minutě Santiago Mina hlavičkou v pokutovém území. Domácí ovšem našli odpověď ve dvacáté minutě. Z nenápadné akci udeřil Jonathan Viera a bylo vyrovnáno. Tento stav zatím drží i po prvním poločase a uvidíme, co nám přinese ten druhý, který začne přibližně ve 21:50.
     
    Střely na branku: 2 – 7
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Mauricio Lemos, přichází David Simón.
     
    47
    Domácí se dostali do útočné akce jako první ve druhém poločase. Ovšem byli v postavení mimo hru a opět to neuniklo čárovému sudímu.
     
    47
    Jonathan Viera upadl v pokutovém území a dožadoval se penalty. Sudí ovšem naznačuje, že vše bylo v rámci pravidel a nechal hru pokračovat dále.
     
    48
    Hernán Toledo střílel z hranice velkého vápna, jeho střelu těsně nad zemí ale kontroloval svým zákrokem brankář hostů Neto.
     
    49
    Rohový kop zahrávali hosté, ale míč se snesl přímo do rukavic Leandra Chichizoly, jenž ho z výskoku chytil a poté hned odkopl od své branky.
     
    50
    Na druhé straně pak byli znovu v dobré akci domácí hráči, ale jejich finální střela zamířila jen vysoko nad Netovu branku.
     
    51
    Hernán Toledo se málem prokličkoval až do zakončení. Jeho průnik před Neta ale nedokončil. Brankář Valencie dokázal zasáhnout v pravý čas.
    51. Toledo byl v dobré akci před Netem, ten ale jeho střelu chytá.
     
    52
    Po faulu na domácího hráče nařizuje hlavní sudí penaltu pro Las Palmas.
     
    52
    Gabriel se dopustil faulu v pokutovém území, dostává žlutou kartu a domácí budou kopat pokutový kop.
     
    53
    A Gabriel něco ostrého sudímu řekl a za protesty dostává další žlutou a následně pak i červenou kartu.
     
    53
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Na značku pokutového kopu si míč postavil JONATHAN CALLERI posté umístil míč k levé tyči z pohledu hostujícího brankáře, který na něho nedosáhl. Domácí tak otáčejí stav utkání na svou stranu – 2:1.
    53. Jonathan CALLERI - 2:1
     
    55
    Hosté jsou rozhození a se stavem, jaký právě je, se nesmířili. Hned se dostali do blízkosti domácí branky, ale marně ji dobývali. Hráči Las Palmas otáčejí směr hry znovu na opačnou stranu.
     
    57
    Další akce hostů. Na pravé straně se do zakončení hnal Nemanja Maksimović, ale jeho následná střela skončila jen na pozorné domácí obraně.
     
    58
    Domácí hráči mají nyní navrch, nejen, že otočili utkání na svou stranu, ale také hrají o jednoho hráče v poli navíc po vyloučení hostujícího Gabriela.
     
    58
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Nacho Gil, přichází Gonçalo Guedes.
     
    60
    Střela Toleda zblízka končí opět na pozorném hostujícím brankáři, jenž si připsal důležitý zákrok.
     
    61
    Stejný hráč za malou chvilku později zahrával volný přímý kop, ale míč poslal jen do rukavic Neta. Ten tak odkopne balón daleko od své branky.
     
    62
    Znovu se žlutí. Hostující Montoya zajel ostře do soupeře a hlavní sudí neváhal opět vytáhnout žlutou kartu.
     
    63
    Domácí hráči stále hýří velkou aktivitou. Nyní střílel kousek před velkým vápnem Jonathan Viera, ale jeho střela zamířila jen těsně vedle levé tyče Netovy branky.
    63. Viera střílel kus před velkým vápnem, bylo to ale jen vedle hostující brány.
     
    65
    S přibývajícím časem přibývá také nervozita hostů, kteří zatím neví, jak na rozjeté domácí hráče hrát. Těch je plné hřiště.
     
    66
    Další střela z kopačky domácích fotbalistů mířila na Neta. brankář Valencie byl ale znovu pozorný a míč ukryl ve svých rukavicích.
     
    68
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Rodrigo, přichází Luciano Vietto.
     
    69
    Dělovka Davida Simóna z hranice velkého vápna zamířila mimo tři tyče. Hosté si tak mohli opět oddychnout a nyní sami míří do útočné akce.
     
    71
    Jdeme do poslední dvacetiminutovky tohoto utkání a domácí Las Palmas stále vedou o jednu branku. Nyní mají výhodu volného přímého kopu.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Neto (Valencia CF).
     
    72
    Jonathan Viera rozehrál standardní situaci a míč poslal jen do náruče Neta, který si tak hledá vhodnou pozici, aby ho mohl odkopnout do bezpečí.
     
    73
    Dlouhý nákop hostů takřka z poloviny hřiště končí v rukou Leandra Chichizoly, jenž se zaskočit nenechal.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Jairo (UD Las Palmas).
     
    74
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Santiago Mina, přichází Simone Zaza.
     
    75
    Zaza hned po tom, co přišel na trávník, dostává žlutou kartu. Dnes jich hlavní sudí rozdal už šest a k tomu i jednu červenou.
     
    76
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Jairo, přichází Alen Halilović.
     
    77
    A také Halilović dlouho na hřišti nepobyl a i on hned inkasuje žlutou kartu po ostřejším faulu na hostujícího hráče.
     
    79
    Gabriel Peňalba se ocitl na zemi a naznačuje, že to dobře nevypadá. Na hrací plochu také vjelo vozítko, které ho odveze mimo hrací území. Uvidíme, zda se po ošetření bude moci vrátit zpět, nebo zda domácí trenér bude muset sáhnout k nucenému střídání.
     
    80
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Gabriel Peňalba, přichází Javi Castellano.
     
    80
    Nastala tedy druhá varianta. Gabriel Peňalba už nemůže zasáhnout do hry a nahradil ho tedy spoluhráč.
     
    81
    U míče jsou znovu hráči Las Palmas a spěchají do dalšího útoku před branku hostů. Stále tak drží nejtěsnější možný náskok.
     
    82
    Před Netem bylo opět rušno, na jeho branku letěly další střely, ty ale neměly gólové parametry. Míč po jeho odkopu míří před domácí branku, kam už spěchají také jeho spoluhráči.
     
    84
    Tony Lato poslal míč z levé strany nabíhajícímu spoluhráči, ale ten mu sebral jeden z obránců domácích. Ti tak stále drží své vedení a do výraznějšího zakončení Valencii nepouštějí.
     
    85
    Hosté se pomalu smiřují s tím, že zřejmě tento zápas nevyhrají. Směrem dopředu jim to od vyloučení Gabriela vůbec nejde, naopak domácí hráči jsou na koni a hrají v absolutní pohodě.
     
    86
    Od své branky provede odkop domácí brankář Leandro Chichizola a pošle znovu své spoluhráče do útočné akce.
     
    88
    Rubén Vezo trefil soupeře do hlavy a dostává žlutou kartu. A protože je to už jeho žlutá karta v tomto utkání, půjde předčasně do sprch. Inkasuje totiž také červený kartónek.
     
    88
    Do šance se po delší době dostali hosté, ale před brankou domácích prakticky nic nevymysleli. Navíc Lato nečistě zastavil jednoho z domácích hráčů a může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu, ale pouze domluvu hlavního sudího.
     
    90
    Začíná poslední minuta utkání. Uvidíme, zda hlavní sudí nějakou minutu navíc ještě přidá.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě čtyři minuty.
     
    90+1
    Zaza uvnitř velkého vápna vyslal z pravé strany prudkou ránu a míč skončil jen těsně vedle levé tyče z pohledu domácího brankáře. Vyrovnání z toho tedy nebylo.
     
    90+2
    Hosté se ještě snaží o srovnání stavu, ale obrana domácích jim nic takového nepovolila. Sami hráči Las Palmas se tak dostávají zpět před hostující branku.
     
    90+3
    Zaza se znovu dostal k velkému vápnu, tentokráte ale nemohl vystřelit. Byl tísněn obranou Las Palmas, která zapracovala opět na jedničku.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Francis Coquelin (Valencia CF).
     
    90+4
    Po faulu na Vieru budou domácí hráči zahrávat ještě volný přímý kop v blízkosti velkého vápna. Zajímavá standardní situace v závěru utkání.
     
    90+4
    Nic z toho ale nebylo. U míče jsou nyní zase hosté a pokusí se ještě o útok. Zřejmě poslední v tomto utkání.
     
    90+5
    Tak už to nestihnou. Hlavní sudí bere píšťalku a už tento zápas ukončí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec ve druhé půli otočili zápas na svou stranu, když se z penalty prosadil Jonathan Calleri a svůj náskok tak udrželi. Hosté obdrželi dvě červené karty a v oslabení se jim vyrovnat nepodařilo. Domácí tak získávají tři body, favorizovaná Valencia tak odjede s prázdnou.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 10:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 18:16.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (22:40:47)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 20. Viera (Calleri), 53. Calleri (pen.) – 5. S. Mina (Gil)

    Karty:   73. Jairo (LPA), 77. Halilović (LPA) – 22. Lato (VAL), 27. Vezo (VAL), 52. Gabriel (VAL), 62. Montoya (VAL), 72. Neto (VAL), 75. Zaza (VAL), 90+3. Coquelin (VAL)   53. Gabriel (VAL), 88. Vezo (VAL)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 10:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 18:16.
    UD Las Palmas: Chichizola – Navarro, Lemos (46. Simón), Gálvez, D. Castellano – Tana, Peňalba (80. J. Castellano), Viera (C) – Toledo, Calleri, Jairo (76. Halilović).
    Náhradníci: Lizoain – David García, Simón, Halilović, V. Gómez, J. Castellano, Expósito.

    Valencia CF: Neto – Montoya, Gabriel, Vezo, Lato – Nemanja Maksimović, Coquelin, Kondogbia, Gil (58. Guedes) – S. Mina (74. Zaza), Rodrigo (C) (68. Vietto).
    Náhradníci: Doménech – Vidal, Garay, Guedes, Pereira, Vietto, Zaza.

    Rozhodčí: Munuera – Baena, Alcoba
    thejrc.org