Standard – Eupen 3:2 (kon.) | Oostende – Kortrijk 2:1 (kon.) | Waasland-Beveren – Sint-Truiden 3:1 (kon.)
Mechelen – Waregem 0:2 (kon.)
konec
Standard Lutych
3:2 (2:2)
KAS Eupen
Sobota 20.01.2018, 18:00 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
    90+2. Sébastien POCOGNOLI - 3:2
     
    90+2
    Standard právě vstřelil branku!
    Tak se domácí přeci jen dočkali a celé Stade Maurice Dufrasne se otřásá v základech! Z rohu hřiště centrující Mpoku našel SÉBASTIENA POCOGNOLIHO, který hlavou s přispěním pravé tyče vystřelil svému týmu vítězství.
     
    87
    Jordan Lotiès (KAS Eupen) odhodil Sá jako kus nějakého papíru a za faul mimo souboj o míč musí podle pravidel následovat žlutá karta.
     
    87
    KAS Eupen vystřídal naposledy: dolů jde Eric Ocansey, bránit přichází Florian Raspentino.
     
    81
    Pomalé střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště vůbec nepospíchá Jean Thierry Lazare Amani, u postranní čáry už na něj čeká Alessio Castro-Montes.
     
    74
    Třetí výměna v týmu Standard Lutych: na střídačku míří Alexander Scholz, úkol strhnout vedení na stranu svého celku má Carlinhos.
     
    71
    Koného po překročení půlící čáry skolil Christian Luyindama Nekadio (Standard Lutych) a tento zákrok se neobešel bez žluté karty.
    67. Červená karta po druhé žluté
     
    67
    Smutný konec má utkání pro Mbaye Leyeho, který po šlapáku na Scholze inkasoval druhou žlutou kartu. Ta automaticky znamená vyhazov ze hřiště. Eupen teď čeká ještě docela dlouhá hra v oslabení.
     
    65
    Standard Lutych opět vystřídal: Edmilson Junior pustil na trávník Moussu Djenepa.
     
    64
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Renaud Emond, přichází Duje Čop.
     
    59
    Střídání v týmu KAS Eupen: po necelé hodině dohrál Silas Gnaka, pobíhat po hřišti bude George Jamabo.
     
    53
    Rizikový byl také přímý kop! K rozehrávce se postavil Marin (Standard Lutych), jehož pumelici musel Van Crombrugge zkrotit nadvakrát.
     
    50
    Tato akce zaváněla nebezpečím! Křižný pas si v pravé části pokutového území našel Edmilson Junior (Standard Lutych) a míč odražený od jeho hrudi rozvlnil boční část sítě.
    45+1. Orlando SÁ - 2:2
     
    45+1
    Standard právě vstřelil branku!
    Domácím se půjde do kabin příjemněji, protože v nastaveném čase svým druhým gólem v utkání vyrovnal ORLANDO SÁ. Balon před branku mu naservíroval Marin a na pohotovou ránu zblízka neměl gólman Van Crombrugge nárok.
     
    45
    Za podražení Scholze pyká Eric Ocansey (KAS Eupen) žlutou kartou. Spravedlivý trest.
    40. Mamadou KONÉ - 1:2
     
    40
    Eupen právě vstřelil branku!
    Před chvílí zahozenou šanci svého spoluhráče napravil MAMADOU KONÉ. Hráč pocházející z Pobřeží slonoviny si zpracoval míč v pravé části pokutového území, aby střelou kolem obránce vymetl vzdálenější šibenici. Skvělá trefa!
     
    38
    Ze strany prudce centrovaný míč vyrazil Ochoa kousek před sebe a dobíhající Ocansey trestuhodně překopl břevno. Tato promarněná tutovka může hostující tým hodně mrzet!
     
    30
    Terč v podobě brány trefil z hranice vápna střílející Mpoku (Standard Lutych). A bylo z toho velké pozdvižení! Z Van Crombruggeho rukavic se totiž pořádně zaprášilo.
    24. Žlutá karta
     
    24
    Zlost z předchozího nezdaru si Mbaye Leye (KAS Eupen) spravil na dohrání souboje s Luyindamou Nekadiem, za nějž inkasoval žlutou kartu.
     
    18
    Obrat ve skóre mohl zařídit Edmilson Junior (Standard Lutych), jehož rána z rohu šestnáctky prolétla kousíček nad břevnem!
     
    15
    Standard právě vstřelil branku!
    Domácí bleskově vyrovnávají! Uvnitř vápna číhající Emond zastavil balon pro ORLANDA SÁ. ten se mezi dvěma soupeři proháčkoval až před brankáře a střelou do jeho protipohybu mu nedal sebemenší šanci na jakýkoliv zákrok.
    13. Mbaye LEYE - 0:1
     
    13
    Eupen právě vstřelil branku!
    Nařízený roh rozehrávající García posadil míč na hlavu MBAYE LEYEHO, který střelou doprostřed branky otevřel gólový účet zápasu. Ochoa míč sice vyrazil, ale až za brankovou čárou.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 15. Sá, 45+1. Sá, 90+2. Pocognoli – 13. Leye, 40. M. Koné

    Karty:   71. Luyindama Nekadio (STA) – 24. Leye (EUP), 45. Ocansey (EUP), 87. Lotiès (EUP)   67. Leye (EUP)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:1. Rohy: 9:1.
    Standard Lutych: Ochoa – Fai, Luyindama Nekadio, Laifis, Pocognoli – Edmilson Junior (65. Djenepo), Scholz (74. Carlinhos), Marin, Mpoku – Emond (64. Čop), Sá.
    Náhradníci: J-F. Gillet – Goreux, Čop, Djenepo, Carlinhos, Lučkevič.

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Diagné, Gnaka (59. Jamabo), Lotiès, Blondelle, Ocansey (87. Raspentino) – García, Lazare Amani (81. Castro-Montes), Valiente – M. Koné, Leye.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Castro-Montes, Mouchamps, Tirpan, Raspentino, Jamabo.

    Rozhodčí: Dierick – Meers, Devriese
    thejrc.org