Standard – Eupen 3:2 (kon.) | Oostende – Kortrijk 2:1 (kon.) | Waasland-Beveren – Sint-Truiden 3:1 (kon.)
Mechelen – Waregem 0:2 (kon.)
konec
Waasland-Beveren
3:1 (2:1)
Sint-Truiden VV
Sobota 20.01.2018, 20:00 • Freethiel Stadion, Beveren • Belgická liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Přeji krásný sobotní večer, vítejte u duelu 22. kola belgické Jupiler League, ve kterém Waasland-Beveren vyzve Sint-Truiden VV.
     
    Waasland-Beveren se v tabulce nachází na 11. místě, na kontě má sedm výher, čtyři remízy a pět porážek. Z posledních pěti zápasů porazil jen Standart Lutych 3:1, uhrál remízu s Lokerenem 1:1, ale podlehl Kortrijku 1:4, poté 1:3 Oostende a naposledy prohrál překvapivě 0:1 v posledním Eupenu. Nejlepším střelcem týmu je švédský útočník Isaac Kiese Thelin, jenž se trefil už desetkrát.

    Sint-Truiden okupuje šestou příčku zaručující postup do skupiny o titul, avšak utápí se v krizi. Jeho poslední výhra se datuje na 26. října, od té doby třikrát prohrál a šestkrát remizoval, naposledy podlehl 0:3 doma Antverpám. Truiden nemá žádného výrazného střelce, góly rozkládá mezi plejádu hráčů. Nejvíce branek na kontě má irský útočník Yohan Boli, konkrétně pět.
     
    Poslední tři vzájemné zápasy, dva v loňské sezóně a jeden letos, ovládl Sint-Truiden, dokonce v nich nedostal ani jeden gól! Nejprve zvítězil 3:0, poté dvakrát 1:0. Nyní je však v krizi. Dokáže se Truiden po přestávce oklepat a zvítězí po třech měsících, nebo Beveren zabere a vyšplhá se do boje o elitní šestku?
     
    Úvodní sestavy:

    Waasland-Beveren: Roef – Opoku Ampomah, Boljević, Camacho, J. Cools – Caufriez, Demir, Jans, Morioka (C) – Schryvers, Kiese Thelin.
    Náhradníci: Goblet – De Schutter, Dierckx, Buatu Mananga, Marquet, Mmaee, Myny, Ndiaye.

    Sint-Truiden VV: Pirard – Boli, Bourard, De Norre, De Petter – De Sart, Goutas (C), Kitsiou, Legear – Teixeira, Vetokele.
    Náhradníci: Steppe – Abrahams, Antunes, Asamoah, Bezus, Botaka, Dussaut..
     
    Hráči nastupují na hrací plochu a vše je připraveno k zahájení dnešního utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zápas začíná z obou stran velice opatrně.
     
    4
    První prohřešek dnešního utkání má na svědomí Boli za hru rukou. Rozhodčí se však rozhodl kartu neudělovat.
     
    5
    Domácí hráči netrpělivě čekají na nějakou skulinku v obraně hostujících a v poklidu kombinují na své obranné půlce.
     
    6
    Domácí nyní zahrávali standartku ze zajímavé pozice. Brankář Pirard si však bez problému stáhl balon ze vzduchu.
     
    8
    Poprvé se také dostali do útoku hosté. Z jejich rohového kopu však nevzplanulo žádné vzrušení pro obranu domácích.
     
    11
    Waasland právě vstřelil branku!
    První větší šance dnešního zápasu a hned je z toho branka. Velice pohlednou akci nyní předvedli hráči Waaslandu, kdy jeden z hráčů odcentroval před bránu a smolařem okamžiku se stal DIMITRIS GOUTAS, který si srazil balon do vlastní brány.
    11. Samy BOURARD - 1:0
     
    15
    Waasland právě vstřelil branku!
    Obrovskou minule teď předvedli hráči hostujících. Dlouhý balon za obranu hostí poslal Rjota Morioko, který našel ALEKSANDARA BOLJEVIĆE, jenž utekl obraně a při následném zakončení zachoval chladnou hlavu, obešel si brankáře Pirarda a střelou do prázdné brány zvyšuje vedení domácích. Asistence: Rjoto Morioka
    15. Aleksandar BOLJEVIĆ - 2:0
     
    17
    Sint-Truiden právě vstřelil branku!
    Tak s goly se nám nyní opravdu roztrhl pytel, protože hned o dvě minuty později snižují hosté jen na rozdíl jedné branky. Centr z pravé strany, jenž měl na svědomí Legear, doputoval po chybě domácí obrany až k IGORU VETOKELE. Tomu stačilo pouze nastavit nohu a usměrnit míč brány domácích, což zvládl perfektně a dramatizuje tak dnešní utkání. Asistence: Jonathan Legear.
    17. Igor VETOKELE - 2:1
     
    21
    Po snižující brance hostujících nyní znovu přebírají kontrolu nad hrou domácí.
     
    24
    Hra se nám přiostřuje. Během pár vteřin jsme byli svědky hned několika zákroků, které by nejeden rozhodčí ocenil žlutou kartou. Rozhodčí dnešního zápasu, však zůstává prozatím v klidu.
     
    26
    Sporný zákrok na hranici domácí šestnáctky, po kterém se hostující hráči dožadovali penalty, rozhodčí však byl opačného názoru, a tak se pokračuje ve hře.
     
    28
    Nezdařená akce hostujících, kteří v posledních minutách srovnávají obraz hry, končí za brankovou čárou a Roef se po dlouhé době dotkne balonu.
     
    30
    Chybnou rozehrávku domácích měli šanci potrestat hosté, ti však o balon také záhy přišli a jen potvrdili jak vypadají poslední minuty na hřišti, tedy souboj vedle souboje, pokažená nahrávka střída pokaženou nahrávku.
     
    31
    Do dobré šance se hrnul Vetokele, jeho dobré počínání však zhatil praporek jednoho z pomezních rozhodčích, což nemůže znamenat nic jiného než ofsajd.
     
    33
    Po brankovém nášupu se nám hra uklidnila a již dlouho si žádný z týmů nevytvořil nějakou kloudnou akci, která by vedla k ohrožení jednoho, či druhého golmana.
     
    35
    Domácí trpělivě kombinují na vlastní polovině a zřejmě znovu čekají na nějakou chybičku v obranném systému hostujícíh. Jednou, respektive dvakrát se jim to již povedlo, uvidíme, zda-li budou nyní hosté v obraně důslednější.
     
    39
    Po hodně dlouhé době znovu vzrušení na hřišti. Akce, která hodně připomínala druhou branku domácích, tentokrát s rozdílem, že na Pirarda šli hned dva hráči domácích. Schryvers chtěl vzít celou akci na sebe, a tak se rozhodl nenahrát spoluhráči, nýbrž zakončit. Toto rozhodnutí, však zřejmě připravilo domácí o branku, jelikož Schryvers při zakončení uklouzl, a tak na první pohled nebezpečná akce skončila snadnou prací pro golamana Pirarda.
    39.
     
    41
    Nebezpečnou standartku rozehrávali domácí, ovšem trefili pouze zeď hostujících.
     
    44
    Neuvěřitelné co tedˇ nedal za šanci Kiese Thelin. Po krásném centru Janse stačilo pouze nastavit škrtnout balon a nasměrovat ho do brány. Druhý úkol však Kiese Thelin nezvládl a míč končí vedle tyče Pirarda.
     
    45
    Po hodně dlouhé době zahrozili také hráči hostí, když na hranici vápna dostal míč Boli. Je zřejmé, že hráč se pokusil o zakončení do pravé šibenice, to mu však brutálně nevyšlo a minul bránu o dobré dva až tři metry.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Skončil nám první poločas dnešního zápasu, který nám přinesl celkem tři branky v rozpětí čtyř minut. Sledujeme fotbal plný chyb a nepřesností, které však mnohdy ústí v nebezpečnou šanci, kterých nakonec nebylo málo. I proto Vás zvu na druhý poločas, který začnu zhruba za 15 minut.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:02
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhé půle už ale nezasáhne Bourard, kterého nahrazuje Botaka.
     
    48
    Obrana hostujících je dnes opravdu nepoučitelná. Třetí úplně stejná akce, kdy se jeden z hráčů domácích dostal k samostatnému úniku na brankáře Pirarda. Nyní to byl Morika, který situaci nevyřešil správně a poslal míč do rukou brankáře Pirarda.
    48.
     
    50
    Na hráčích Sint-Truidenu je v druhé půli vidět odhodlání se zápasem něco udělat. Uvidíme jak jejich snaha dopadne a bude-li vést k nějakému bodovému zisku.
     
    52
    A nový hráč na hřišti Botaka, nyní nebyl daleko k vyrovnání, když k němu proletěl centr přes všechny domácí hráče. Botaka trefil míč ideálně, ale pouze do jednoho z bránících hráčů.
     
    55
    Druhá půle je zatím zcela v režii hostí, nyní budou zahrávat rohový kop.
     
    56
    Žádná velká šance, však z něho nevznikla, ba naopak do protiútoku se hnali hráči Waaslandu, a dokázali ohrozit Pirarda. Ten si však na střele pochutnal a zneškodnil akci domácích.
     
    57
    Nyní se zkoumá video, pro údajné zahrání rukou jednoho z hostujících hráčů v penaltovém území.
    57.
     
    58
    Hra rukou se potvrdila a Waasland bude zahrávat pokutový kop.
     
    59
    Waasland právě vstřelil branku!
    K penaltě se postavil ISAAC KIESE THELIN a byl neomylný. Zkušeně si počkal na pohyb brankáře a poslal míč na druhou stranu.
    59. Isaac Kiese Thelin - 3:1
     
    61
    A domácí se znovu vrhli vstříc brance hostí, situaci tři na jednoho však překombinovali a obrana hostí se stihla vrátit a zažehnat tuto nebezpečnou situaci
     
    64
    Na hráčích Sint-Truidenu je nyní opravdu vidět, jak je třetí branka do jejich sítě zlomila. Nyní nenápadnou střelou z pravé strany prověřil brankáře hosté Demir, zdánlivě jednoduchou střelu, však vyrazil před sebe, kde byl zcela osamocený Schryvers, ten se však pro odražený balon nedokázal natáhnout, a tak stav zůstává zatím "pouze" 3:1.
    64.
     
    66
    Hosté měli šanci rozehrávat pokutový kop, ovšem bezprostředně po jeho rozehrání je pískán útočný faul, a tak se míč znovu dostává k domácím hráčům.
     
    67
    Na bližší tyč to teď úhlu zkoušel střelou po zemi jeden z domácích hráčů. Na Pirarda si však nepřišel.
     
    69
    Další z šance domácích. Z hranice velkého vápna to zkoušel na vzdálenější tyč Kiese Thelin. Střela však své místo mezi třemi tyčemi zhruba o třicet centimetrů nenašla.
    69.
     
    71
    Hosté se v posledních minutách opravdu jen brání a je jen otázkou času, kdy inkasují další branku.
     
    73
    Až nyní jsme svědky první žluté karty v zápase. Obdržel jí domácí hráč s číslem 69 Rudy Camacho.
     
    74
    To však nemění nic na tom, že domácí si tento zápas prozatím opravdu hlídají a drží míč na soupeřově polovině.
     
    76
    Po opravdu hodně dlouhé době se dostali hostující hráči k zakončení. Z pravé strany to zkoušel De Sart. Na Roefa si však nepřišel.
     
    79
    Rohový kop nyní rozehrávali domácí hráči. Výborně kopnutý centr dopadl až na hlavu Schryverse, který o malý kousek hlavičkuje nad bránu.
     
    80
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Jonathan Legear, přichází Kurt Abrahams.
     
    82
    Hosté nyní logicky sází všechno na útok a snaží si vytvořit nějakou šanci.
     
    83
    To se jim zatím příliš nedaří a domácí hrají tak, jak potřebují, tudíž odkopávají balony co nejdál od své poloviny.
     
    85
    Hosté sice jsou stále na balonu, ale zatím se jim nedaří dostat se přes dobře sehranou obranu domácích do nějakého zakončení.
     
    86
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Aleksandar Boljević, přichází Tuur Dierckx.
     
    87
    Až nyní to zkoušel Vetokele. Jeho střela však zdaleka neměla golové parametry a spíše udržela brankáře Roefa v provozní teplotě.
     
    89
    Hosté zahrávali rohový kop, po kterém se jeden z jejich hráčů dostal k hlavičkovému zakončení. Míč však zdaleka netrefil bránu a rozehrávat budou tedy domácí. O vítězi dnešního utkání je tak zřejmě rozhodnuto.
     
    90
    Budou se nastavovat tři minuty.
     
    90+1
    Hosté rozehrával dva rohové kopy za sebou. Z obou si vytvořili zajímavé šance. Ty však skončili na dobře chytajícím Roefovi, respektive na jednom z bránících hráčů.
     
    90+2
    Odražený balon skončil na kopačkách domácích hráčů, kteří podnikli rychlý protiútok. Jelikož téměř všichni hostující hráči byli ve vápně, tak na půlce zůstal jediný bránící hráč hostujících. Situaci tři na jednoho domácí opravdu nevyřešili dobře a nepovedenou nahrávku chytil Pirard.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    To však bylo to poslední co se v dnešním zápase stalo, protože po jeho výkopu se rozhodčí rozhodl ukončit dnešní zápas.
     
    Jsme u konce dnešního zápasu, který ovládli domácí hráči. První polovina byla ve znamení soubojů a nepřesností. Z první poloviny, tak jde vyzdvihnout pouze rozmezí dvanácté až šestnácté minuty, během nichž padli celkem tři branky. Druhou polovinu začali lépe hosté, kteří si vytvořili několik slibných příležitostí, ani jedna však neskončila golem. Jejich nápor však zlomila konzultace rozhodčího u videa, po kterém byla nařízena penalta ve prospěch domácích, kterou bezpečně proměnili. Poté již byl zápas zcela pod kontrolou domácích hráčů, kteří hostující hráče k žádné velké šanci nepustili a dokráčeli si tak pro kýžené a zasloužené tři body do tabulky.
     
    Já se s Vámi pro tento přenos loučím a budu se na Vás těšit u nějakého dalšího onlajnu, nashledanou. (22:05:54)

    Vojtěch Řádek

    Branky: 11. Bourard (vla.), 15. Boljević, 59. Kiese Thelin (pen.) – 17. Vetokele

    Karty:   73. Camacho (WAS)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:10. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:7.
    Waasland-Beveren: Roef – Jans, Caufriez, Camacho (C), Demir – Boljević (86. Dierckx), J. Cools, Morioka, Schryvers, Opoku Ampomah – Kiese Thelin.
    Náhradníci: Goblet – De Schutter, Dierckx, Buatu Mananga, Marquet, Mmaee, Myny, Ndiaye.

    Sint-Truiden VV: Pirard – Kitsiou, Teixeira, Goutas (C), De Norre – Bourard (46. Botaka), De Petter (C), De Sart, Legear (80. Abrahams) – Boli, Vetokele.
    Náhradníci: Steppe – Abrahams, Antunes, Asamoah, Bezus, Botaka, Dussaut.

    Rozhodčí: Smet W.
    thejrc.org