Standard – Eupen 3:2 (kon.) | Oostende – Kortrijk 2:1 (kon.) | Waasland-Beveren – Sint-Truiden 3:1 (kon.)
Mechelen – Waregem 0:2 (kon.)
konec
Waasland-Beveren
3:1 (2:1)
Sint-Truiden VV
Sobota 20.01.2018, 20:00 • Freethiel Stadion, Beveren • Belgická liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Odražený balon skončil na kopačkách domácích hráčů, kteří podnikli rychlý protiútok. Jelikož téměř všichni hostující hráči byli ve vápně, tak na půlce zůstal jediný bránící hráč hostujících. Situaci tři na jednoho domácí opravdu nevyřešili dobře a nepovedenou nahrávku chytil Pirard.
     
    86
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Aleksandar Boljević, přichází Tuur Dierckx.
     
    80
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Jonathan Legear, přichází Kurt Abrahams.
     
    73
    Až nyní jsme svědky první žluté karty v zápase. Obdržel jí domácí hráč s číslem 69 Rudy Camacho.
    69.
     
    69
    Další z šance domácích. Z hranice velkého vápna to zkoušel na vzdálenější tyč Kiese Thelin. Střela však své místo mezi třemi tyčemi zhruba o třicet centimetrů nenašla.
     
    67
    Na bližší tyč to teď úhlu zkoušel střelou po zemi jeden z domácích hráčů. Na Pirarda si však nepřišel.
    64.
     
    64
    Na hráčích Sint-Truidenu je nyní opravdu vidět, jak je třetí branka do jejich sítě zlomila. Nyní nenápadnou střelou z pravé strany prověřil brankáře hosté Demir, zdánlivě jednoduchou střelu, však vyrazil před sebe, kde byl zcela osamocený Schryvers, ten se však pro odražený balon nedokázal natáhnout, a tak stav zůstává zatím "pouze" 3:1.
     
    61
    A domácí se znovu vrhli vstříc brance hostí, situaci tři na jednoho však překombinovali a obrana hostí se stihla vrátit a zažehnat tuto nebezpečnou situaci
    59. Isaac Kiese Thelin - 3:1
     
    59
    Waasland právě vstřelil branku!
    K penaltě se postavil ISAAC KIESE THELIN a byl neomylný. Zkušeně si počkal na pohyb brankáře a poslal míč na druhou stranu.
     
    58
    Hra rukou se potvrdila a Waasland bude zahrávat pokutový kop.
    57.
     
    57
    Nyní se zkoumá video, pro údajné zahrání rukou jednoho z hostujících hráčů v penaltovém území.
    48.
     
    48
    Obrana hostujících je dnes opravdu nepoučitelná. Třetí úplně stejná akce, kdy se jeden z hráčů domácích dostal k samostatnému úniku na brankáře Pirarda. Nyní to byl Morika, který situaci nevyřešil správně a poslal míč do rukou brankáře Pirarda.
     
    46
    Do druhé půle už ale nezasáhne Bourard, kterého nahrazuje Botaka.
     
    44
    Neuvěřitelné co tedˇ nedal za šanci Kiese Thelin. Po krásném centru Janse stačilo pouze nastavit škrtnout balon a nasměrovat ho do brány. Druhý úkol však Kiese Thelin nezvládl a míč končí vedle tyče Pirarda.
    39.
     
    39
    Po hodně dlouhé době znovu vzrušení na hřišti. Akce, která hodně připomínala druhou branku domácích, tentokrát s rozdílem, že na Pirarda šli hned dva hráči domácích. Schryvers chtěl vzít celou akci na sebe, a tak se rozhodl nenahrát spoluhráči, nýbrž zakončit. Toto rozhodnutí, však zřejmě připravilo domácí o branku, jelikož Schryvers při zakončení uklouzl, a tak na první pohled nebezpečná akce skončila snadnou prací pro golamana Pirarda.
    17. Igor VETOKELE - 2:1
     
    17
    Sint-Truiden právě vstřelil branku!
    Tak s goly se nám nyní opravdu roztrhl pytel, protože hned o dvě minuty později snižují hosté jen na rozdíl jedné branky. Centr z pravé strany, jenž měl na svědomí Legear, doputoval po chybě domácí obrany až k IGORU VETOKELE. Tomu stačilo pouze nastavit nohu a usměrnit míč brány domácích, což zvládl perfektně a dramatizuje tak dnešní utkání. Asistence: Jonathan Legear.
    15. Aleksandar BOLJEVIĆ - 2:0
     
    15
    Waasland právě vstřelil branku!
    Obrovskou minule teď předvedli hráči hostujících. Dlouhý balon za obranu hostí poslal Rjota Morioko, který našel ALEKSANDARA BOLJEVIĆE, jenž utekl obraně a při následném zakončení zachoval chladnou hlavu, obešel si brankáře Pirarda a střelou do prázdné brány zvyšuje vedení domácích. Asistence: Rjoto Morioka
    11. Samy BOURARD - 1:0
     
    11
    Waasland právě vstřelil branku!
    První větší šance dnešního zápasu a hned je z toho branka. Velice pohlednou akci nyní předvedli hráči Waaslandu, kdy jeden z hráčů odcentroval před bránu a smolařem okamžiku se stal DIMITRIS GOUTAS, který si srazil balon do vlastní brány.

    Vojtěch Řádek

    Branky: 11. Bourard (vla.), 15. Boljević, 59. Kiese Thelin (pen.) – 17. Vetokele

    Karty:   73. Camacho (WAS)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:10. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:7.
    Waasland-Beveren: Roef – Jans, Caufriez, Camacho (C), Demir – Boljević (86. Dierckx), J. Cools, Morioka, Schryvers, Opoku Ampomah – Kiese Thelin.
    Náhradníci: Goblet – De Schutter, Dierckx, Buatu Mananga, Marquet, Mmaee, Myny, Ndiaye.

    Sint-Truiden VV: Pirard – Kitsiou, Teixeira, Goutas (C), De Norre – Bourard (46. Botaka), De Petter (C), De Sart, Legear (80. Abrahams) – Boli, Vetokele.
    Náhradníci: Steppe – Abrahams, Antunes, Asamoah, Bezus, Botaka, Dussaut.

    Rozhodčí: Smet W.
    thejrc.org