Nantes – Bordeaux 0:1 (kon.) | Amiens – Guingamp 3:1 (kon.) | Montpellier – Toulouse 2:1 (kon.)
Rennes – Angers 1:0 (kon.) | Štrasburk – Dijon 3:2 (kon.) | Troyes – Lille 1:0 (kon.)
konec
Amiens SC
3:1 (1:1)
EA Guingamp
Sobota 20.01.2018, 20:00 • Stade de la Licorne, Amiens • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje již dvaadvacátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Amiens, které před domácím publikem přivítá Guingamp.
     
    Amiens SC

    Amiens v minulé sezoně dokázalo uhrát druhé místo v Ligue 2 a dostat se tak přímo do nejvyšší francouzské soutěže. Se ziskem šestašedesáti bodů nestačilo jen těsně na první Štrasburk.

    Do nové sezony však Amiens nevstoupilo vůbec ideálně. Z prvních osmi zápasů se muselo hned šestkrát sklonit před svým soupeřem. Zlom přišel až v domácím utkání proti Bordeaux, které Amiens vybojovalo nejtěsnějším výsledkem 1:0. Série sedmi zápasů se získaným minimálně bodem skončila v Rennes. Právě od té doby čeká Amiens na výhru! Ze sedmi odehraných posledních zápasů Amiens vstřelilo jen dva góly a získalo pouhý bod za remízu s Montpellier. Nepovedený závěr roku 2017 se projevil i na postavení v tabulce, kde Amiens je aktuálně na šestnácté pozici pouhý bod nad sestupovou hranicí.
     
    EA Guingamp

    Guingampu stačilo padesát bodů v minulém roce jen na konečné desáté místo, které nezaručilo pohárovou Evropu v nové sezoně.

    V nové sezoně však patří do lepší poloviny francouzské soutěže. Po jednadvaceti odehraných zápasech se Guingamp pohybuje na sedmé pozici, k tomuto umístění pomohl především povedený prosinec loňského roku, kdy Guingamp připsal deset bodů za tři výhry a remízu. Poslední zápas se ale Guingampu příliš nevydařil, proti favorizovanému Lyonu nedokázal vstřelit branku a na domácí půdě prohrál 0:2.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    28.10. 2017 Guingamp – Amiens 1:1
    02.03. 2012 Guingamp – Amiens 1:1
    30.09. 2011 Amiens – Guingamp 0:0
    09.07. 2011 Guingamp – Amiens 4:0
    13.05. 2011 Amiens – Guingamp 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    Amiens SC: Gurtner – El Hajjam, Gouano, Dibassy, Adénon – Monconduit, Zungu – Mendoza, G. Kakuta, Gakpé – Mou. Konaté.
    Náhradníci: Bouet – Manzala, Fofana, Bourgaud, Bodmer, Cissokho, N'Gosso.

    EA Guingamp: Johnsson – Ikoko, Sorbon, Kerbrat, Rebocho – Deaux, Diallo – Salibur, Benezet, Regis Coco – Briand.
    Náhradníci: Caillard – Ngbakoto, Didot, Phiri, Eboa Eboa, Giresse, Tabanou.

    Rozhodčí: Desiage – Grosbost, Boudikian.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas dvaadvacátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí se ihned po rozehrávce dostali k balonu. Kakuta si našel prostor na pravé straně, ale poté mu míč od kopačky odskočil a toho využil k nakopnutí Sorbon.
     
    3
    Johnsson nezačal zápas zrovna šťastně, když jeho první výkop končí za postranní lajnou ještě před polovinou trávníku. Guingamp se tak musí rychle vracet do obrany.
     
    4
    Domácí jsou v úvodu zápasu aktivní při napadání. Obrana hostujícího týmu ale nebezpečnou situaci zvládla, přešla s přehledem do útoku, ale střela Brianda se mezi tři tyče nevešla.
     
    5
    Ve středu pole vyhrál boj o balon hostující Diallo. Záložník Guingampu byl poté bleskově faulován Zungou. Guingamp tak může pokračovat rozehrávkou z klidové pozice.
     
    7
    Domácím se nepodařilo přejít s míčem u kopačky ani na útočnou polovinu. Guingamp potvrdil povedený vstup do zápasu ziskem míče a pokračuje tak v aktivitě směrem dopředu.
     
    8
    Briand čaroval s míčem před vápnem Amiens, ale poté přišel nepříjemný souboj s Dibassy, který kapitán hostujícího týmu prohrál. Amiens může uklidnit hru postupným útokem.
     
    9
    Dalším tvrdým faulem se prezentoval hostující Marcus Coco, který zcela zbytečně zajel do rozehrávajícího Monconduita. Amiens má k dispozici rozehrávku volného přímého kopu.
     
    10
    Přesně po deseti minutách prvního poločasu se odhodlal k centru levou nohou Kakuta. Míč proletěl klubkem hráčů a skončil až u Johnssona, který s klidem sbírá pokus do rukavic.
     
    11
    Po dlouhém pasu za obranu se dostal k míči hostující Benezet. Dibassy se však stačil vrátit a dokázal tečovat míč za postranní lajnu.
     
    12
    Nadějná akce Amiens končí na noze Kerbrata, který na posledních chvíli zblokoval přihrávku směřující na zcela volného Konatého.
     
    13
    Konaté se však ještě dostal k míči na levém kraji, ne zcela ideálně poslal balon do středu vápna. Tam ale zaváhal při odkopu Sorbon a musel ho zajistit až Kerbrat.
     
    14
    O další faul se postaral Deaux, který poslal k zemi rozehrávajícího Monconduita. Vše bylo v těsné blízkosti hlavního rozhodčího, který ale hostujícího záložníka žlutou kartou netrestá.
     
    15
    Začátek zápasu je plný nepřesností. Zungu nedal přesnou přihrávku na několik metrů, následně podobně chyboval na druhé straně Diallo.
     
    16
    Pokutový kop pro Amiens!
    16. Penaltový zákrok
     
    16
    Amiens právě vstřelilo branku!
    Míč si postavil na penaltový bod hrotový útočník Amiens MOUSSA KONATÉ, který se s tím ale vůbec nepáral. Hráč s patnáctkou na zádech vsadil na razanci a udělal dobře. Johnsson byl v brance Guingampu bez šance.
    16. Moussa KONATÉ - 1:0
     
    18
    Amiens pokračuje v aktivní hře. Několikrát za sebou se pokoušel Zungu o průnikovou přihrávku na Konatého, ale ani jednou neuspěl.
     
    19
    Také Guingamp se dostal na útočnou polovinu. Benezet měl před sebou na levé straně dostatek prostoru, ale nedokázal míč prostrčit až do šestnáctky.
     
    20
    Johnsson musel být znovu připravený. Střelu z úhlu však stačil vyrazit alespoň na rohový kop. Následná hlavička po rohovém kopu už hostující obraně problémy nenadělala.
     
    22
    Amiens je stále na útočné polovině trávníku. Mendoza bojoval se Saliburem, dokázal se prosadit, ale hrát Guingampu ho natolik rozhodil, že končí míč za postranní lajnou.
     
    23
    Souboj o míč v blízkosti středového kruhu končí úspěchem pro Dialla. Domácí nyní zaspali v obraně, ale nabíhající Briand toho nedokázal využít.
     
    24
    Nebezpečný pas do vápna předvedl Gakpé. Nakonec pálil z nedobré pozice Mendoza jen daleko od pravé tyče Johnssonovy branky.
     
    25
    Amiens nebylo daleko od druhé branky. Střílený přízemní centr měl najít Konatého, který se ze všech sil natahoval za míčem, ale nakonec ho netrefil. Domácí však mohou pokračovat rohovým kopem.
     
    26
    Coco měl na levém kraji dobrou rychlost, nedokázal si však zpracovat míč prvním dotekem a při tom druhém už u něj byl bránící El Hajjam.
     
    28
    Po divoké úvodní dvacetiminutovce se hry nyní uklidňuje. Guingamp se chce dostat více do útoku, ale domácí obránci skvěle vyplňují prostory u postranní čar.
     
    29
    Ikoko vhazoval zpoza postranní lajny. Dlouhý hod měl najít Salibura, ale ofenzivní hráč Guingampu byl obklopen hned dvěma protihráči.
     
    30
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Zničehonic je srovnáno! MARCUS REGIS COCO dostal přihrávku přesně proti noze, na nic nečekal, ihned vypálil a poté se už mohl jít radovat. Míč zapadl přesně do pravého horního rohu Gurtnerovy branky. Parádní střela ze třiceti metrů!
    30. Marcus Regis Coco - 1:1
     
    32
    Hráči domácího týmu jsou zmraženi vyrovnávací brankou. Naopak Guingamp je plný sil. Nyní to předvedl na levém kraji Salibur, který obešel dva hráče, ale na třetího už nestačil.
     
    34
    Dlouhý pas našel přesně Konatého, ale poté přišla nepřipravená střela, kterou s velkým přehledem lapil Johnsson.
     
    35
    Guingamp se snaží ještě do poločasu zvrátit stav zápasu na svou stranu. Aktivní hrou se prezentoval Benezet, ale jeho postup zastavil Monconduit.
     
    36
    Po několika nepřesnostech ve středu pole se dostal k balonu hostující Ikoko. Po jeho průniku na levém kraji však přišla nepřesná nahrávka do vápna na Brianda.
     
    37
    Amiens chce uklidnit hru postupným útokem. Gakpé kombinoval s Kakutou, poté se dostal míč ke Konatému, který však po lehkém přidržení ztrácí míč. Faul se však nepíská.
     
    38
    Benezet rozehrával od rohovému praporku. Jeho centr do vápna končí jen na hlavě bránícího Dibassyho. Na druhou stranu pádil s míčem Konaté, ale ani on přihrávku na Gakpého nedal přesně.
     
    40
    První poločas míří ke svému závěru. Zápas pokračuje ve vynikajícím tempu, oba týmy se zaměřují především na útočnou fázi.
     
    41
    Johnsson rozehrál dlouhým nákopem. Salibur byl u balonu nejdříve, dokázal si poradit i s bránícím Adénonem, ale poté přihrávku pod sebe na nabíhajícího Benezeta opět zazdil.
     
    42
    Mendoza si skvěle obhodil bránícího Kerbrata, ale poté napálil centrem prvního hráče Guingampu. Amiens však bude pokračovat rohovým kopem.
     
    43
    Ten se však domácím vůbec nevydařil. Po lehké hlavičce se dostal zcela zadarmo k balonu hostující brankář Karl-Johan Johnsson.
     
    44
    Minutu před pauzou se vydali do útoku hráči domácího celku. Gapké hledal centrem ve vápně Konatého, ale střelec první branky zápasu se ke hlavičce nedostal.
     
    45
    Ve středu pole byl faulován hostující Benezet. Hosté tak mohou rozehrát jednu z posledních akcí prvního poločasu z klidové pozice.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak první pětačtyřicetiminutovka končí. Již v šestnácté minutě šli domácí do vedení, když suverénně proměnil pokutový kop útočník Moussa Konaté. I nadále se domácím dařilo držet míč, ale poté přišel blesk z čistého nebe. Marcus Coco zmrazil domácí hráče i fanoušky parádní ránou z prvního doteku přesně do levého horního rohu. Gurtner neměl do té doby žádnou práci. Do konce poločasu se již žádný z týmů do větší šance nedostal.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí hráči. Gakpé se chtěl uvolnil na levém kraji, ale rychle narazil na bránícího Ikoka.
     
    48
    Parádní souhru ve středu pole podpořil přihrávkou na levou stranu Mendoza. Následně pálil z velkého úhlu Gakpé, ale míč se svezl po kopačce a končí vysoko nad.
     
    49
    Úvod druhého poločasu začíná opatrně z obou stran. Dibassy se musel vracet pro nepřesnou přihrávku Gouana. Následně špatně nahrával a k míči se dostal Briand, který ale vybojoval jen rohový kop.
     
    50
    Nicolas Benezet hledal centrem od rohového praporku ve vápně Brianda. Kapitán Guingampu byl však bráněn hned dvěma protihráči.
     
    52
    Benezet dostal ještě jednu šanci, tu již dokázal využít mnohem lépe. Jeho pas našel hlavu Salibura, ale Gurtner byl pozorný na branková čáře.
     
    53
    Gouano si pohlídal přihrávku za jeho záda. Briand tentokrát neměl žádnou šanci dostat se k balonu.
     
    54
    Po kontaktu se soupeřem to nevypadá vůbec dobře s Kerbratem, který leží na trávníku a drží se za koleno. Zatím však nebude potřebovat ani ošetření a pokračuje se tak velmi brzy ve hře.
     
    55
    Hned ve čtyřech se vydali domácí do rychlého útoku. Konaté si pomohl lehkým faulem, který ale neunikl hlavnímu rozhodčímu a akce končí.
     
    56
    Po několika tvrdých zákrocích před vápnem Guingampu se píská. Amiens bude mít k dispozici nadějnou pozici pro ohrožení branky hostujícího týmu.
     
    57
    Míč si postavil na místo přestupku Mendoza. Jeho dělovka byla však tečována obrannou zdí. Amiens bude pokračovat rohovým kopem.
     
    58
    Na pravé straně to zkusil individuálně hostující Salibur. Domácím se však podařilo velmi rychle zbrzdit a nakonec úplně zastavit jeho postup k brance.
     
    60
    Po hodině hry je stále stav vyrovnaný. Po opatrném začátku druhého poločasu se do sebe týmy začínají pořádně pouštět.
     
    61
    Amiens se drží na útočné polovině několik minut, ale nebezpečný pas do vápna před Johnssona ještě nepřiletěl. Hostující obrana zatím funguje skvěle.
     
    62
    Benezet prodlužoval nakopnutý míč na Brianda. Hostující kapitán však nezareagoval včas a míč tak končí vcelku lehce na kopačkách hráčů Amiens.
     
    63
    Na pravé straně bojoval o balon Mendoza. Jeho přetažený centr sice nenašel nikoho v bílém dresu, ale dostatečně zaměstnal hostující obranu.
     
    64
    Kerbrat fauloval Kakutu a vidí za to žlutou kartu. Měl k tomu co říct i Salibur a i on je potrestán žlutou kartou.
     
    65
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Yannis Salibur, přichází Yeni Ngbakoto.
     
    66
    Benezet se hnal sám proti velké přesile obránců. Domácí celek si s nabíhajícím útočníkem s přehledem poradil.
     
    67
    Coco si výborně poradil v nepříjemné pozici u rohového praporku. Pod tlakem však dokázal vymyslet přihrávku patou. Skvělá rozehrávka hostujícího záložníka.
     
    68
    Amiens sice drží více míč na kopačkách v posledních minutách, ale Johnsson ještě nemusel řešit žádné větší nebezpečí ve vlastním vápně.
     
    69
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Serge Gakpé, přichází Harisson Manzala.
     
    70
    El Hajjam si sice skvěle zpracoval míč, ale nevšiml si, že je už velmi blízko postranní lajny a tak vycestoval i s balonem u kopačky mimo hru.
     
    71
    U středového kruhu se dostal na moment k balonu domácí Zungu, ale nepřesnou přihrávkou rozehrál útočnou akci Guingampu. Na druhé straně ztroskotal před vápnem Briand.
     
    73
    Na pravé straně držel míč domácí Mendoza, poté ale přišla další z mnoha nepřesností. Hosté se tak dostávají velmi lehce k balonu.
     
    74
    Monconduit nyní nechtěně narazil do zad hlavnímu rozhodčímu. Defenzivní záložník Amiens se skácel k zemi, ale po lehkém ošetření se může znovu pokračovat.
     
    75
    Střídající Harisson Manzala se pokoušel něco vymyslet na levém kraji. Přes Ikoka se však nedostal, navíc poté přidal i nepřesnou přihrávku a u balonu tak je znovu Guingamp.
     
    76
    Amiens mělo k dispozici rozehrávku od rohového praporku. Na přední tyči si naskočil na centr Zungu, ale míč do sítě nenasměroval.
     
    77
    Tlak domácích začíná sílit. John Mendoza měl dostatek času na přesnou přihrávku, ale znovu přichází chyba. Na druhé straně si však pomáhá faulem Benezet.
     
    79
    Amiens je znovu u míče. Manzala měl dostatek sil, aby se prohnal kolem Ikoka, ale poté přišla další chyba, tentokrát při centru do vápna.
     
    80
    Amiens to zkouší zleva, zprava, nyní také středem, ale do vápna Guingampu se nemůže dostat. Následně se faulem provinil domácí Bongani Zungu.
     
    81
    Amiens právě vstřelilo branku!
    Amiens využívá svůj tlak k vedoucí brance. Naprosto jednoduchá akce domácího celku končí povedenou střelou z prvního doteku od MOUSSY KONATÉHO. Po druhém brance útočníka Amiens se dostává domácí tým deset minut před koncem znovu do vedení.
    81. Moussa KONATÉ - 2:1
     
    82
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Moussa Konaté, přichází Mathieu Bodmer.
     
    83
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Nicolas Benezet, přichází Thibault Giresse.
     
    84
    Amiens právě vstřelilo branku!
    Nejspíše je rozhodnuto. Obrana Guingampu dlouho držela soupeře zkrátka, teď ale inkasuje podruhé během krátkého času. MATHIEU BODMER byl na konci celé akce, kterou začal na pravé straně Manzala, ale ten pálil jen do tyče. Poté se k odraženému míči dostal střídající Bodmer a umístil svou střelu nechytatelně do sítě.
    84. Mathieu BODMER - 3:1
     
    86
    Hosté se snaží ještě závěr zápasu zdramatizovat, ale to se jim zatím nedaří. Míč je daleko od branky Régise Gurtnera.
     
    87
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází John Mendoza, přichází Guessouma Fofana.
     
    88
    Briand se ještě snaží jako správný kapitán vést svůj tým do útoku, ale po jeho nepřesné hlavičce přišel snadný zákrok Gurtnera.
     
    89
    Bongani Zungu fauloval na třiceti metrech od vlastní branky a nabídl tak Guingampu ještě jednu šanci na snížení. K míči se postavil Ngbakoto, ale střelou našel jen obrannou zeď.
     
    90
    Domácí fanoušci již začínají slavit. Hráči Amiens drží balon a chtějí závěr zápasu dohrát mimo dostřel Gurtnerovy branky.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločasu dvě minuty.
     
    90+2
    Ještě jedna velká šance. Bodmer šel sám na branku, ale před vápnem zazmatkoval a jeho dloubáček končí vysoko nad.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a zápas tak končí zaslouženou výhrou domácího Amiens nad Guingampem 3:1.

    Domácí celek poslal do vedení již v šestnácté minutě proměněnou penaltou útočník Moussa Konaté. Po půlhodině hry však bylo zčistajasna srovnáno, když se trefil z třiceti metrů parádní střelou Marcus Regis Coco. Do druhého poločasu nastoupili mnohem aktivněji domácí, kteří stupňovali svůj tlak a v závěru se mohli radovat ze dvou zásahů v krátkém čase. Nejprve zakončoval po centru Salibura znovu Moussa Konaté. Následně uklidil míč do sítě střídající Mathieu Bodmer.

    Amiens si připisuje do tabulky velmi cenné tři body a odpoutává se více od nebezpečného sestupového pásma.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:11. (21:52:09)

    Vít Schück

    Branky: 16. Mou. Konaté (pen.), 81. Mou. Konaté (Manzala), 84. Bodmer – 30. Regis Coco (Salibur)

    Karty:   64. Kerbrat (GUG), 64. Salibur (GUG)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:11.
    Amiens SC: Gurtner – El Hajjam, Gouano (C), Dibassy, Adénon – Monconduit, Zungu – Mendoza (87. Fofana), G. Kakuta, Gakpé (69. Manzala) – Mou. Konaté (82. Bodmer).
    Náhradníci: Bouet – Manzala, Fofana, Bourgaud, Bodmer, Cissokho, N'Gosso.

    EA Guingamp: Johnsson – Ikoko, Sorbon, Kerbrat, Rebocho – Deaux, Diallo – Salibur (65. Ngbakoto), Benezet (83. Giresse), Regis Coco – Briand (C).
    Náhradníci: Caillard – Ngbakoto, Didot, Phiri, Eboa Eboa, Giresse, Tabanou.

    Rozhodčí: Desiage – Grosbost, Boudikian
    thejrc.org