Riga – Minsk 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Chanty-Mansijsk 2:1 (kon.) | Magnitogorsk – Omsk 3:6 (kon.)
Dynamo Moskva – Vladivostok 4:0 (kon.) | Jaroslavl – Kunlun 2:0 (kon.) | N.Novgorod – Čerepovec 5:3 (kon.)
Petrohrad – Chabarovsk 5:0 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Amur Chabarovsk
Sobota 20.01.2018, 15:00 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Kolář (CHA) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 19:51)
    Michal Jordán (CHA) (0 + 0, 0 střel na branku, čas na ledě 20:54)
    Tomáš Zohorna (CHA) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 15:22) (17:33:50)
     
    Střely na branku v zápase

    SKA Petrohrad: 39

    Amur Chabarovsk: 19
     
    Je konec. Hosté se docela dlouho drželi ve hře o body. Zejména v první třetině inkasovali pouze jednou a na ledě favorita drželi těsné skóre. Pro vývoj duelu byl ale zlomový závěr prostředního dějství. V tomto období Petrohrad udeřil dvakrát, zvýšil na 3:0 a sebral Chabarovsku sebevědomí. V poslední dvacetiminutovce SKA přidalo další dva zásahy, nakonec bere zasloužené vítězství 5:0. Dominance Petrohradu v KHL tedy pokračuje i po dnešku. Ode mě je to vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Už se jen dohrává, Petrohrad ani nikam nespěchá. Dobře ví, že tenhle zápas vyhraje.
     
    59:12
    Hostující Vladislav Ušenin ještě dostane dvě minuty za hákování, takže Chabarovsk tenhle zápas dohraje v oslabení.
    57:25 Vladislav GAVRIKOV - 5:0
     
    57:25
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Stále ještě hokejisté SKA nemají dost. Sotva Alikin vylovil ze sítě jeden kotouč, musí lovit další. Přitom na ránu nejprve docela dobře viděl. Jenže VLADISLAV GAVRIKOV nahodil puk nečekaně z pozice za pravým kruhem a jeho pokus gólman Amuru Chabarovsku očividně nepředpokládal. Následně už se třepala síťka a domácí vedou 5:0. Zápas pro Amur docela dobře začal, ale moc dobře neskončí. Asistence: Pavel Dacjuk, Ilja Kovalčuk
     
    57:10
    Tři na tři na druhé straně, jenže Byvalcev byl moc pozdě na pravém kruhu na to, aby mohl lépe zakončovat. Potom je přerušená hra, puk skončil v ochranné síti.
     
    56:38
    Rykov udělal to samé co před chvíli Gavrikov. S tím rozdílem, že autor dnešního prvního gólu zavezl sám puk do středního pásma. A hned měl Alikin zase práci.
     
    55:48
    Domácí nikam nespěchají. Gavrikov počkal za svou klecí, až spoluhráči vystřídají, pak vyslal do úniku Širikova. Neuspěl však ani on, ani následně v šanci Šipačov.
     
    55:15
    Jakovlev zajel s pukem za branku a čekal, až se mu někdo nabídne. Našel Dacjuka, který kotouč poslal přesně na betony soupeřova brankáře Alikina.
     
    54:35
    Už asi dvě minuty se Amur vůbec nedostal z obranného pásma. A když přeci jen puk stihne vyhodit, tak jen do takové vzdálenosti, aby stihl aspoň vystřídat.
     
    53:55
    Dlouho se hraje bez přerušení, což více vyhovuje domácím. Alikin zastavil puk až po dorážce Plotnikova na brankovišti. Útočník Petrohradu nebyl daleko od dalšího domácího zásahu.
     
    53:05
    Hala už je na nohou a oslavuje mexickou vlnou. Je jasné, že Petrohrad má hodně blízko k výhře v základní hrací době. Navíc se stále drží v útočném pásmu.
     
    52:23
    Další práce pro Alikina, musel řešit zakončení Kablukova z dálky. Nakonec to zvládl docela dobře, povyjel si z brankoviště a chytil touš do rukavice.
     
    51:50
    Amur se ale nevzdává, i za stavu 4:0 pro domácí zkouší najít cestu do útočného pásma. Ale zatím marně, SKA zastavilo průnik Tomáše Zohorny.
    51:30 Ilja KOVALČUK - 4:0
     
    51:30
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hostující brankář ve třetí třetině zastavil dvě velká přečíslení dva na jednoho, na to další ale nestačil. Nahrávku na levou stranu útočného pásma dostal před polovinu prázdné branky útočník Petrohradu ILJA KOVALČUK, který nádherně vymetl levý horní růžek. Obrana Chabarovsku zaspala, tady neměl gólman Alikin šanci. Ještě rozhodčí na videu kontrolovali, zda nedošlo před vstřelením gólu k ofsajdu. Ale zásah nakonec platí a SKA vede 4:0. Asistence: Arťom Zub, Vjačeslav Vojnov.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 16. Rykov (Kablukov, Tichonov), 35. Širokov (Prochorkin, Karpov), 38. Gavrikov (J. Jakovlev, Šipačov), 52. Kovalčuk (Zub, Vojnov), 58. Gavrikov (Dacjuk, Kovalčuk)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Vojnov, Zubarev, Zub, A. Bělov, J. Jakovlev, Gavrikov, Rykov – Dacjuk, Kovalčuk, Kalinin – S. Plotnikov, Šipačov, N. Gusev – Širokov, Prochorkin, Karpov – Tichonov, Kablukov, Thoresen.
    Amur Chabarovsk: Metsola (38. Alikin) – Kondratěv, J. Kolář, Chabarov, Jordán, Berďukov, Aťušov, Karmaškov – O. Li, Byvalcev, Potěchin – T. Zohorna, Rasskazov, Picard – Vl. Ušenin, Litovčenko, Vj. Ušenin – Frolov, Veličkin, Kacuba – Beljakov.

    Rozhodčí: Birin, Jeřábek – Gorděnko, Sysujev

    Diváci: 11 720
    ocianews.com