Riga – Minsk 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Chanty-Mansijsk 2:1 (kon.) | Magnitogorsk – Omsk 3:6 (kon.)
Dynamo Moskva – Vladivostok 4:0 (kon.) | Jaroslavl – Kunlun 2:0 (kon.) | N.Novgorod – Čerepovec 5:3 (kon.)
Petrohrad – Chabarovsk 5:0 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Amur Chabarovsk
Sobota 20.01.2018, 15:00 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    AMUR CHABAROVSK

    Pro hráče Chabarovsku začínají už teď před koncem ledna velmi důležité zápasy. Po padesáti odehraných duelech se nacházejí na hranici postupu do play-off, aktuálně jim náleží devátá příčka Východní konference. Ztrácejí přitom jediný bod na Sibir Novosibirsk, ten má navíc o dvě odehraná utkání k dobru. Při závodu o vyřazovací boje může být Amur docela klidný, co se týče ataku soupeřů ze spodních pater pořadníku. V pořadí desátý Barys Astana je totiž pořádně daleko za Chabarovskem. To však neznamená, že by dnešní domácí výběr mohl polevit.

    Amur má poslední duely výbornou formu, zvítězil třikrát po sobě. Postupně vyzrál na Barys Astana (3:1), Dinamo Minsk (2:0) a naposledy také Dinamo Riga (4:3). Je ale jisté, že v Petrohradu čeká mužstvo pořádně těžká šichta. Zároveň půjde o třetí venkovní střetnutí Chabarovsku za sebou.
     
    SKA PETROHRAD

    Je tohle v hokeji vůbec možné? Odpověď známe: ano, je to možné. SKA Petrohrad nadále dominuje celé Kontinentální hokejové lize, válcuje jednoho soupeře za druhým a zatím to vypadá, že do play-off půjde jako jednoznačný favorit na celkové vítězství. SKA vládne se ziskem 132 bodů nejen Západní konferenci, ale s přehledem i celé KHL. Ztrátu na Petrohradské zkouší korigovat aspoň druhé CSKA Moskva, ale i hokejisté z hlavního města Ruska mají odstup přes deset bodů. Důkazem týmové pohody Petrohradu budiž předchozí mač proti Admiralu Vladivostok, který první výběr tabulky ovládl jasně 7:2.

    Ještě předtím SKA udolalo Spartak Moskva (4:1), fotbalovým výsledkem Lokomotiv Jaroslavl (1:0) a Red Star Kunlun. Petrohrad si navíc užívá sérii domácích duelů, ta bude trvat ještě následující dva zápasy. Po dnešní bitvě s Amurem Chabarovsk Petrohradští přivítají Dinamo Moskva, až poté vyrazí do Finska na led Jokeritu Helsinki.
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Kolář (CHA) (6 + 8)
    Michal Jordán (CHA) (1 + 5)
    Tomáš Zohorna (CHA) (11 + 15)
     
    Vítejte u dnešního utkání Kontinentální hokejové ligy. Budeme sledovat duel týmů z opačných konferencí. Svou opět skvělou formu zkusí doma potvrdit SKA Petrohrad, kterému bude vzdorovat Amur Chabarovsk, současně bojující o příčky pro play-off.
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Vojnov, Zubarev, Zub, A. Bělov, J. Jakovlev, Gavrikov, Rykov – Dacjuk, Kovalčuk, Kalinin – S. Plotnikov, Šipačov, N. Gusev – Širokov, Prochorkin, Karpov – Tichonov, Kablukov, Thoresen.

    Amur Chabarovsk: Metsola (Alikin) – Kondratěv, J. Kolář, Chabarov, Jordán, Berďukov, Aťušov, Karmaškov – O. Li, Byvalcev, Potěchin – T. Zohorna, Rasskazov, Picard – Vl. Ušenin, Litovčenko, Vj. Ušenin – Frolov, Veličkin, Kacuba – Beljakov.

    Rozhodčí: Birin, Jeřábek – Gorděnko, Sysujev.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Zápas začne zhruba za deset minut, oba týmy už se připravují k příjezdu na ledovou plochu.
     
    Hokejisté už míří mezi mantinely, zanedlouho budeme sledovat úvodní vhazování.
     
    Už si jen zbývá poslechnout ruskou hymnu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Na prvním vhazování zápasu si vedli lépe hokejisté Petrohradu, ale dopředu paradoxně vyrazil Amur. Hostím je ale odpískáno zakázané uvolnění.
     
    00:35
    Chabarovsk do utkání nastoupil aktivně a SKA to očividně dělá problémy. Byvalcev se z levého rohu tlačil před branku, vystřelit už ovšem nedokázal.
     
    01:06
    Potěchin se vydal po pravé straně proti třem hráčům v modrém dresu. Proti takové přesile ale neměl moc velkou šanci uspět, což se také potvrdilo.
     
    01:37
    Sledujeme dlouhou hru bez přerušení. Pozor musel poprvé dávat i Metsola, Petrohrad nicméně čeká na první střelu na branku v tomto zápase.
     
    02:08
    Práce pro Metsolu, tentokrát musel dávat daleko větší pozor. Z levého kruhu se na něj nebezpečně řítil Karpov. Gólmanovi Amuru puk vypadl, až napodruhé ho stihl zakrýt lapačkou.
     
    02:30
    Petrohrad vyhodil puk přes všechny čáry, avšak s tečí, takže hra pokračuje bez přerušení. Sledujeme možná až překvapivě vyrovnaný úvod střetnutí.
     
    03:03
    Nahození z dálky si Metsola pohlídal, dorážka od domácích už nepřišla. Navíc Petrohradští střídali, takže neměli tak dobrou pozici pro zakončení.
     
    03:38
    Vypadá to, že obě strany barikády volí spíše vyčkávací taktiku. Aťušov zvažoval, zda rozehrát co nejrychleji dopředu, ale raději neriskoval a ještě se vrátil do svého pásma.
     
    04:13
    Tentokrát už pískáno zakázané uvolnění, Chabarovsk zbytečně rychle rozehrál přes všechny čáry.
     
    04:29
    A další přerušená hra z technických důvodů. Nyní puk skončil na hostující střídačce, tudíž následuje buly ve středním pásmu.
     
    04:33
    Zubovo nahození z dálky má brankář Metsola v lapačce. Znovu nic neriskoval a raději přerušil hru, protože se k němu rychle stahovali domácí hokejisté.
     
    05:15
    I Petrohrad střídal a potřeboval zavézt puk za svou klec. Gavrikov potom co nejrychleji vyvážel kotouč dopředu, rozehrávka se mu ale nepovedla podle představ.
     
    05:48
    Šesťorkin dlouho čekal na další zákrok, už se dočkal. Šlo na něj nahození z dálky, které před sebe vyrazil betonem. O chvíli později na druhé straně kluziště Metsola opět přerušil.
     
    06:10
    Petrohrad založil první opravdu větší tlak v zápase. Nadvakrát zkusil Metsolu překonat střelami z první, dobrou možnost měl Širokov. Ani on ale nemířil přesně.
     
    06:36
    Je tu první komerční přestávka, za pár okamžiků budeme pokračovat.
     
    06:51
    Hosté málem prchli do přečíslení tři na dva, jenže na modré čáře se dostali do ofsajdu, takže nemohli pokračovat v akci. Toho SKA využilo k protiútoku.
     
    07:26
    Zpátky do středního pásma musel také Petrohrad, i SKA se dostalo do postavení mimo hru. Přechody přes modrou čáru zatím nejsou ani z jedné strany ideální.
     
    07:56
    Zakázané uvolnění Amuru Chabarovsk, opět docela zbytečné. Takto častá přerušení hry zápasu určitě na kráse nepřidají.
     
    08:15
    Plotnikov posílal puk na Metsolu z dálky po ledě, když se otáčel kolem vlastní osy. Ale ještě před brankovištěm pokus někdo v bílém dresu zblokoval.
     
    08:45
    Znovu zavčas připravená obrana, hostující gólman ani nemusel zasahovat. Jenže Amuru nezbylo nic jiného, než pod tlakem vyhodit na další zakázané uvolnění.
     
    09:00
    Po dlouhé době možnost pro Chabarovsk, vůbec nebyla špatná. Byvalcev nabízel spoluhráči před polovinu prázdné branky, ale Šesťorkin se ještě stihl přesunout k pravé tyči.
     
    09:35
    Tomáš Zohorna unikal za pukem, který někdo z obránců Amuru vyhodil dopředu. Jako první byl ale u kotouče obránce Petrohradu, i když se při sprintu pořádně zapotil.
     
    10:13
    SKA dělá hodně chyb na své polovině kluziště, to by ho dnes mohlo stát velké problémy. Na první branku ovšem stále čekáme.
     
    10:38
    Domácí brankář vyrážel nahození Chabarova. Kdyby před brankovištěm čekal někdo v bílém dresu na dorážku, má mnohem větší problémy se zákrokem. Takhle mu pomohla obrana.
     
    11:03
    Petrohrad vyhrál buly v útočném pásmu a Bělov okamžitě střílel od modré čáry. I v tomto případě trefil pouze prvního hráče před sebou.
     
    11:36
    Kovalčuk točil dvojici hráčů v pravém rohu, jenže nebylo mu to nic platné, protože pak nedokázal najít volné spoluhráče před brankou. Amur v pohodě vyhodil.
     
    12:03
    Vhazovat se bude ve středním pásmu, ale až po konci komerční přestávky.
     
    12:06
    A zase na vhazování v útočném pásmu lepší SKA, hned z toho domácí vyrobili střelu. Chabarovsk má ale v kleci Metsolu, který vypadá, že je na dnešní klání skvěle připraven.
     
    12:29
    Li zvládl bruslařský souboj s Jakovlevem a málem se dostal u levého mantinelu vepředu na puk. Jenže neměl s kým jít do kombinace.
     
    12:48
    Šesťorkin byl nucen přerušit hru poté, co se na něj nebezpečně řítil Kacuba. Jen tak tak, že mu kotouč nevypadl z lapačky.
     
    13:12
    Bělov zavezl puk do útočného pásma a zkušebně prověřil bekhendem pozornost Metsoly. Ten zatím zůstává bezchybný, nahození chytil do rukavice a přerušil.
     
    13:12
    Máme tu první vyloučení zápasu, trestat se bude na obou stranách. Ze strany Amuru jde pykat Picard, za domácí Petrohrad potom Zubarev. Oba inkasují menší trest za hrubost.
     
    14:32
    Při hře ve čtyřech se moc šancí ani na jedné straně nenabízí. Zkoušel to z prostoru mezi kruhy Dacjuk, ale zkušený útočník SKA hodně přestřelil horní tyčku.
     
    15:23
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Dlouho Chabarovsk odolával a dlouho se snažil vyhazovat kotouče od své branky co nejdál. Ale tentokrát už inkasuje. JEGOR RYKOV dostal nahrávku na modrou útočnou čáru, odkud provedl sólovou jízdu až před zraky gólmana Metsoly. Rykov nabral puk na hokejku bekhendem, načež jej pověsil pod horní tyčku. Petrohrad se dnes poprvé raduje a po několika neproměněných šancích jde do vedení. Asistence: Ilja Kablukov, Viktor Tichonov.
    15:23 Jegor RYKOV - 1:0
     
    16:00
    Po prvním gólu zápasu tempo mírně opadlo a situace se odehrává hlavně ve středním pásmu. Odtud se snažil protlačit do šance Beljakov.
     
    16:47
    Vojnov čekal zas svou brankou, až se mu na druhé straně kluziště rozjedou spoluhráči. K tomu také došlo, ale k větší příležitosti stejně neměli dostatek prostoru.
     
    17:38
    Širokov dělal pořádnou neplechu před hostující brankou. Objel polovinu útočného pásma, dokonce pak sám zakončil. Trefil ale jen prvního bránícího hráče soupeře.
     
    18:08
    Vypadalo to, že se bude vylučovat na straně Chabarovsku, ale nakonec rozhodčí ukázali jen postavení mimo hru.
     
    19:04
    Začala poslední minuta první třetiny. Ještě to zkusili jednou přečíslením hosté, ale Tomáše Zohornu zastavila dvojice obránců Petrohradu.
     
    19:21
    Šesťorkin musel vytasit lapačku hodně vysoko proti střele Rasskazova, ale dokázal udržet čisté konto. Následuje buly po jeho pravé ruce.
     
    19:47
    Ještě jedno přerušení hry v tomto dějství, Metsola nic neriskoval a poskakující puk na brankovišti raději přidržel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u svého konce. Za dvacet minut hry jsme viděli jedinou branku. Petrohrad po několika velkých šancích přeci jen udeřil. krásnou akci zakončenou bekhendem předvedl Jegor Rykov. Ale Chabarovsk rozhodně příliš nezaostává. Nechme se překvapit, co nabídne další část.
     
    Střely na branku v první třetině

    SKA Petrohrad: 16

    Amur Chabarovsk: 12
     
    Zanedlouho odstartuje druhá třetina utkání. Dočkáme se v ní více branek než v té první?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Petrohrad ovládl úvodní buly druhé třetiny a hledal cestu dopředu. Kovalčuk ale u pravého mantinelu minul kotouč, nestihl tak prchnout do zakončení.
     
    20:40
    Ušenin důrazný v rohu útočného pásma, tam mu ale nikdo další z hráčů Amuru nepomohl. Pak už rozehrávala petrohradská defenziva.
     
    21:18
    Metsola se měl co ohánět. Puk se odrazil za branku, odtud zpátky před brankoviště, kde čekala na dorážku dvojice hráčů v modrém. Ani jeden z nich ovšem nezakončil přesně.
     
    22:04
    Opět jsou to domácí, kdo útočí. Šipačov nahazoval z místa za pravým kruhem, ale tento snadný pokus nemohl nadělat Metsolovi vůbec potíže.
     
    22:27
    Poprvé ve druhé třetině přerušená hra, došlo k tomu po ofsajdu SKA Petrohrad.
     
    22:52
    A zase technický problém, tentokrát se puk od některého z hokejistů odrazil přímo do hlediště za mantinel. Na větší příležitosti si tak musíme počkat.
     
    23:20
    Opět Petrohrad důrazný v útočném pásmu, Dacjuk však z rohu nevymyslel nahrávku. Na druhé straně pak raději Šesťorkin přerušil hru, protože viděl, že se k němu hosté stahují.
     
    23:48
    Nikita Gusev pronikl po levé straně a zároveň hledal volné spoluhráče. Nikdo se mu však nenabídl, a tak to šikovný forvard SKA musel zkusit sám. A neuspěl.
     
    24:20
    Je znát, že domácí mají s obranou Amuru problémy. Kdykoli jen zkusí přejít modrou čáru, hned jsou hosté připraveni.
     
    24:32
    Amur Chabarovsk si zahraje dnes poprvé početní výhodu. Vadim Šipačov totiž dostává od rozhodčích dvě minuty za jasné podražení a bude doufat, že jeho tým neinkasuje.
     
    25:05
    Zatím Petrohrad zvládá oslabení v pohodě. Už dvakrát po sobě vyhodil puk přes všechny čáry, Amur musí hledat způsob, jak se usadit v pásmu soupeře.
     
    25:40
    Obrovská šance Pavla Dacjuka, který zůstal při vlastním oslabení nikým nehlídaný před brankou. Míchal pukem mezi nohama, ale na Metsolu si nepřišel.
     
    26:24
    Už jen poslední vteřiny z trestu Šipačova, tahle přesilová hra Chabarovsku vůbec nevyšla.
     
    26:31
    Domácí jsou kompletní, oslabení s klidem ubránili a my budeme sledovat první komerční pauzu tohoto dějství.
     
    26:43
    Moc dlouho se po přerušení nehrálo, akce Chabarovsku skončila postavením mimo hru.
     
    27:15
    Bělov se napřáhl od modré čáry a trefil dva hráče před brankou. Metsola měl štěstí. Kdyby došlo k jinému odrazu, mohl klidně kotouč spadnout za jeho záda.
     
    27:51
    Tentokrát už se Amur postaral o vyhození. Michal Jordán sice těžko, ale přeci jen posunul puk aspoň do středního pásma. Jeho formace by každopádně potřebovala vystřídat.
     
    28:29
    Už dlouho se situace odehrává blízko hostující klece. Navzdory tomu na Metsolu nejsou žádné těžké střely.
     
    29:08
    Li podržel kotouč u mantinelu a počkal, až mu ze střední třetiny dojedou spoluhráči. Ani tak nikdo v bílém dresu nedokázal ohrozit brankáře Šesťorkina.
     
    29:44
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení, což je dobré pro plynulost hry. Větší příležitosti na jedné či druhé straně hrací plochy z toho prozatím nepramení.
     
    30:18
    Zápas se přelomil do své druhé poloviny. Litovčenko ze středního pásma hledal někoho dlouho nahrávkou dopředu, pas mu ale vůbec nevyšel tak, jak si představoval.
     
    30:35
    Zakázané uvolnění hostů, herní situace se vrací před gólmana Metsolu.
     
    31:04
    Karpov si sjížděl na teč před brankoviště, až tam ale nakonec kotouč nedoputoval. I tak ještě SKA zůstává v útočném pásmu.
     
    31:19
    Karpov a jeho další nebezpečný pokus, tentokrát to zkusil u pravé tyče. Metsola je ale znovu připravený, utěsnil všechny mezírky, které se zprvu zdály být volné.
     
    31:38
    Po vyhození kotouče z hole Plotnikova se puk odrazil na střídačku Chabarovsku. Budeme tak sledovat vhazování ve středním pásmu.
     
    32:07
    Tichonov svedl důrazný souboj o puk v pravém rohu, který vyhrál, díky tomu udržel útočné pásmo. Pak ale na modré čáře chyboval domácí obránce a bylo po šanci.
     
    32:28
    Nahození z dálky Metsola chytil do náruče a přerušil hru. Po komerční přestávce bude puk padat na ledovou plochu před jeho zraky.
     
    32:39
    Na první pohled to vypadá, že Amur je ve druhé třetině všude o krok pomaleji. Také proto jsou častěji na puku hráči SKA. Jako třeba Rykov, jenž pálil z dálky.
     
    33:06
    Ještě pokus Gavrikova bez přípravy, ale obránce Petrohradu minul branku, trefil jen mantinel za klecí.
     
    33:40
    Zatím největší tlak domácího mužstva. Chabarovsk ani nemohl reagovat jinak, než vyhodit puk na zakázané uvolnění. Hosté tak mají aspoň chvilku času k oddechu.
     
    33:56
    Kotouč vypadl do hlediště, to se teď hodí hlavně Amuru, který potřebuje pošetřit síly, jež ztratil během minulých střídání.
     
    34:42
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Dá se říci, že domácí jdou do vedení o dvě branky zaslouženě. Před malou chvílí sice museli řešit problémy také před svým zařízením, ale jinak od začátku prostřední části dominují. SERGEJ ŠIROKOV si udělal místo na pravé straně, ještě hledal někoho mezi kruhy. Tam se mu ale nikdo nenabídl, a tak zkusil štěstí a z úhlu zakončil někam nahoru. Brankář Metsola kotouč tečoval lapačkou, i přesto pak spadl za jeho záda. Tenhle inkasovaný gól může Chabarovsk hodně mrzet. Asistence: Nikolaj Prochorkin, Maxim Karpov.
    34:42 Sergej ŠIROKOV - 2:0
     
    35:50
    Ale snaží se také hosté na druhé straně. Byvalcev nebezpečně tečoval ránu spoluhráče z obrany těsně před gólmanem Šesťorkinem.
     
    36:06
    Puk vypadl za mantinel, což je další možnost oddechu pro hosty, kteří opět neměli kolem svého zařízení jednoduchou situaci k řešení.
     
    36:41
    Puk padal po nahození domácího hráče do brankoviště, Metsola si jej zavčas všiml a přerušil hru. Nyní bude pro Amur důležité, aby do druhé sirény neinkasoval další gól.
     
    37:28
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jenže jako bych to přivolal. Ani v tomto případě se nejednalo o moc těžké zakončení. Ale gólman Metsola tentokrát svůj celek nepodržel. Obránce Petrohradu VLADISLAV GAVRIKOV padal na led, ve stejné chvíli ale na pravém kruhu udeřil do kotouče. Zametl ho přesně mezi betony soupeřova maskovaného muže, ten měl mezi nohama pořádnou mezeru. SKA bude teď moci hrát s daleko větším klidem. Asistence: Jegor Jakovlev, Vadim Šipačov.
    37:28 Vladislav GAVRIKOV - 3:0
     
    37:28
    Střídání v týmu Amur Chabarovsk: ze hřiště odchází Juha Metsola, přichází Jevgenij Alikin.
     
    38:37
    Navíc jsou tu další komplikace pro hosty. Český obránce Michal Jordán si musí jít sednou na dvě minuty za krosček a Petrohrad čeká přesilová hra.
     
    39:22
    Běží poslední minuta první třetiny, Petrohrad to ještě zkouší v přesilovce. Amur je nicméně pozorný a potřetí po sobě puk vyhodil daleko od branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Zatímco první třetina nabídla jednu branku, v té druhé jsme viděli další dvě. Petrohrad měl dlouho šance, jenže je nedokázal využít. Na závěr prostředního dějství se však prosadil, a to dokonce dvakrát. Nejdříve udeřil Sergej Širokov, hned po něm Vladislav Gavrikov. Je jasné, že hosty čeká ve třetí třetině hodně těžká práce.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    SKA Petrohrad: 29

    Amur Chabarovsk: 16
     
    Za pár okamžiků odstartuje třetí třetina zápasu. Dočkáme se ještě zdramatizování, nebo Petrohrad získá výhru v základní hrací době?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Petrohrad ještě hraje na začátku třetí třetiny zbytek přesilovky. Širokov vypálil a brankář Alikin raději hned přerušil hru zákrokem lapačkou.
     
    40:37
    Plotnikov tečoval puk těsně před brankovištěm, ale neudělal to ideálně. Alikin ani nemusel zasahovat.
     
    41:00
    Michal Jordán je zpátky na ledě, tudíž Chabarovsk hraje v plném počtu. Bude se ale muset tlačit dopředu, pokud chce ještě pomýšlet na body ze zápasu.
     
    41:29
    Poprvé ve třetí části útočí hosté. Karmaškov to měl namířeno středem kluziště, ještě než stihl nahrát, tak jej zastavila dvojice soupeřů.
     
    42:05
    K nahození na levou tyč si zkušeně sjížděl Širokov. Stejný hráč zkoušel na brankovišti dorazit, ale nakonec mu přeskočil hokejku. Amur následně vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    42:42
    Alikin jen tak tak udržel puk před brankovou čarou. Dva hráči SKA tlačili puk snad i očima do sítě, ale gólmana Chabarovsku přeci jen nepřekonali. Ale bylo to hodně těsné.
     
    43:06
    Petrohrad dominuje na kotouči v útočném pásmu. Zub se zkoušel otočit kolem vlastní osy a zakončit, jenže neuspěl. Potom je domácím odpískán sporný ofsajd.
     
    43:29
    Zubarev nabral puk za modrou čarou, napřáhl a tvrdě vypálil. Našel pouze náruč připraveného Alikina, který navíc moc dobře viděl, protože mu nikdo nebránil ve výhledu.
     
    44:14
    Domácí vyhazují na zakázané uvolnění, před červenou půlicí čarou už nikdo kotouč netečoval. Chabarovsku začíná čas na lepší výsledek pomalu, ale jistě ubíhat.
     
    44:43
    První větší práce pro Šesťorkina v tomto dějství. Střelu zápěstím mezi kruhy na něj poslal Frolov, ale našel jen připravenou náruč soupeřova brankáře.
     
    45:10
    Chabarov ještě stihl puk udržet v útočném pásmu pro Amur, okamžitě ho nahodil na branku. Trefil jen připravenou vyrážečku petrohradského gólmana.
     
    45:47
    Další technický přestupek, opět zakázané uvolnění domácího výběru.
     
    46:18
    Dobrou obrannou práci předvedl Gavrikov. Řítila se proti němu dvojice hráčů soupeře, on jim přesto dokázal puk vypíchnout z hokeje a zabránit případnému nebezpečí.
     
    46:35
    Je tu komerční přestávka, ještě předtím někdo zasáhl puk vysokou holí, takže rozhodčí museli přerušit hru.
     
    46:35
    A dokonce se bude za vysokou hůl na domácí straně vylučovat. Jakovlev si jde sednout na dvě minuty za katr a Chabarovsk má nejspíš poslední šanci něco udělat s výsledkem.
     
    47:08
    Hned na úvod oslabení se Petrohrad osvobozuje vyhozením přes všechny čáry. Je jasné, že domácí nemají za současného stavu kam spěchat.
     
    47:24
    Šesťorkin zachytil nahození soupeře z dálky, byl to Litovčenko, kdo ho zkusil překvapit. Bude se vhazovat před petrohradskou svatyní.
     
    48:00
    Více než polovina domácího trestu je pryč a Petrohrad se dokonce dostal do šance. Přečíslení dva na jednoho zakončoval po nahrávce od Kovalčuka a Zuba Širokov. Alikin se ale skvěle blýskl zákrokem lapačkou.
     
    48:39
    SKA hraje znovu v plném počtu. Amur si v oslabení žádnou větší šanci nevytvořil, takže výsledek zůstává stále 3:0. Hosté mají k dispozici aspoň vhazování před Šesťorkinem.
     
    49:08
    Hraje se v pěti na obou stranách a aktivnější je nyní Petrohrad. Prochorkin zavezl puk do levého rohu, odkud někoho hledat. Jenže hledal marně.
     
    49:43
    Zakázané uvolnění Amuru Chabarovsk, hra se vrací před hostující branku.
     
    50:11
    Kalinin tak dlouho váhal s nahrávkou mezi kruhy, až mu někdo kotouč z hokejky sebral. Domácí nemají vyložené šance, ale aspoň drží puk daleko od svého brankáře.
     
    50:55
    Gavrikov zastavil Liho v šanci, útočník Chabarovsku nicméně postupoval sám, takže ani tak neměl moc velkou naději, že by střelecky uspěl.
     
    51:30
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hostující brankář ve třetí třetině zastavil dvě velká přečíslení dva na jednoho, na to další ale nestačil. Nahrávku na levou stranu útočného pásma dostal před polovinu prázdné branky útočník Petrohradu ILJA KOVALČUK, který nádherně vymetl levý horní růžek. Obrana Chabarovsku zaspala, tady neměl gólman Alikin šanci. Ještě rozhodčí na videu kontrolovali, zda nedošlo před vstřelením gólu k ofsajdu. Ale zásah nakonec platí a SKA vede 4:0. Asistence: Arťom Zub, Vjačeslav Vojnov.
    51:30 Ilja KOVALČUK - 4:0
     
    51:50
    Amur se ale nevzdává, i za stavu 4:0 pro domácí zkouší najít cestu do útočného pásma. Ale zatím marně, SKA zastavilo průnik Tomáše Zohorny.
     
    52:23
    Další práce pro Alikina, musel řešit zakončení Kablukova z dálky. Nakonec to zvládl docela dobře, povyjel si z brankoviště a chytil touš do rukavice.
     
    53:05
    Hala už je na nohou a oslavuje mexickou vlnou. Je jasné, že Petrohrad má hodně blízko k výhře v základní hrací době. Navíc se stále drží v útočném pásmu.
     
    53:55
    Dlouho se hraje bez přerušení, což více vyhovuje domácím. Alikin zastavil puk až po dorážce Plotnikova na brankovišti. Útočník Petrohradu nebyl daleko od dalšího domácího zásahu.
     
    54:35
    Už asi dvě minuty se Amur vůbec nedostal z obranného pásma. A když přeci jen puk stihne vyhodit, tak jen do takové vzdálenosti, aby stihl aspoň vystřídat.
     
    55:15
    Jakovlev zajel s pukem za branku a čekal, až se mu někdo nabídne. Našel Dacjuka, který kotouč poslal přesně na betony soupeřova brankáře Alikina.
     
    55:48
    Domácí nikam nespěchají. Gavrikov počkal za svou klecí, až spoluhráči vystřídají, pak vyslal do úniku Širikova. Neuspěl však ani on, ani následně v šanci Šipačov.
     
    56:38
    Rykov udělal to samé co před chvíli Gavrikov. S tím rozdílem, že autor dnešního prvního gólu zavezl sám puk do středního pásma. A hned měl Alikin zase práci.
     
    57:10
    Tři na tři na druhé straně, jenže Byvalcev byl moc pozdě na pravém kruhu na to, aby mohl lépe zakončovat. Potom je přerušená hra, puk skončil v ochranné síti.
     
    57:25
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Stále ještě hokejisté SKA nemají dost. Sotva Alikin vylovil ze sítě jeden kotouč, musí lovit další. Přitom na ránu nejprve docela dobře viděl. Jenže VLADISLAV GAVRIKOV nahodil puk nečekaně z pozice za pravým kruhem a jeho pokus gólman Amuru Chabarovsku očividně nepředpokládal. Následně už se třepala síťka a domácí vedou 5:0. Zápas pro Amur docela dobře začal, ale moc dobře neskončí. Asistence: Pavel Dacjuk, Ilja Kovalčuk
    57:25 Vladislav GAVRIKOV - 5:0
     
    59:12
    Hostující Vladislav Ušenin ještě dostane dvě minuty za hákování, takže Chabarovsk tenhle zápas dohraje v oslabení.
     
    59:35
    Už se jen dohrává, Petrohrad ani nikam nespěchá. Dobře ví, že tenhle zápas vyhraje.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Hosté se docela dlouho drželi ve hře o body. Zejména v první třetině inkasovali pouze jednou a na ledě favorita drželi těsné skóre. Pro vývoj duelu byl ale zlomový závěr prostředního dějství. V tomto období Petrohrad udeřil dvakrát, zvýšil na 3:0 a sebral Chabarovsku sebevědomí. V poslední dvacetiminutovce SKA přidalo další dva zásahy, nakonec bere zasloužené vítězství 5:0. Dominance Petrohradu v KHL tedy pokračuje i po dnešku. Ode mě je to vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Střely na branku v zápase

    SKA Petrohrad: 39

    Amur Chabarovsk: 19
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Kolář (CHA) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 19:51)
    Michal Jordán (CHA) (0 + 0, 0 střel na branku, čas na ledě 20:54)
    Tomáš Zohorna (CHA) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 15:22) (17:33:50)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 16. Rykov (Kablukov, Tichonov), 35. Širokov (Prochorkin, Karpov), 38. Gavrikov (J. Jakovlev, Šipačov), 52. Kovalčuk (Zub, Vojnov), 58. Gavrikov (Dacjuk, Kovalčuk)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Vojnov, Zubarev, Zub, A. Bělov, J. Jakovlev, Gavrikov, Rykov – Dacjuk, Kovalčuk, Kalinin – S. Plotnikov, Šipačov, N. Gusev – Širokov, Prochorkin, Karpov – Tichonov, Kablukov, Thoresen.
    Amur Chabarovsk: Metsola (38. Alikin) – Kondratěv, J. Kolář, Chabarov, Jordán, Berďukov, Aťušov, Karmaškov – O. Li, Byvalcev, Potěchin – T. Zohorna, Rasskazov, Picard – Vl. Ušenin, Litovčenko, Vj. Ušenin – Frolov, Veličkin, Kacuba – Beljakov.

    Rozhodčí: Birin, Jeřábek – Gorděnko, Sysujev

    Diváci: 11 720
    thejrc.org