Salzburg – Liberec 7:1 (kon.) | Zlín – HC Plzeň 3:4 (po pr.) | Kladno – Mountfield HK 5:1 (kon.)
Č. Budějovice – Sparta 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 2:3 (po pr.) | Vítkovice – K. Vary 1:2 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
HC Sparta Praha
Sobota 20.01.2018, 12:40Extraliga staršího dorostu • 16. kolo
Partner:
     
    Třetí perioda už byla na góly o něco bohatší. Také díky brance z druhé třetiny dnes ale Motor bere všechny tři body. Děkuji za pozornost, z tohoto klání je to vše! (14:44:38)
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Matěj Šafář nepustil jednoho ze sparťanů k dorážce a odtlačil ho až na zadní mantinel. Bude se vhazovat po Svobodově pravici.
     
    58:58
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:54
    Šimon Kubíček zkusil zacílit do odkryté klece z obranného pásma Motoru! Nechybělo vůbec mnoho a puk by v ní býval skončil. Takhle se hra přestěhuje jen před Svobodu.
     
    57:38
    Sparťané hrají v šesti hráčích v poli.
     
    57:38
    František Gajdoš napřáhl na modré čáře ke střele, která nakonec nebyla vůbec špatná. Svoboda ji po celou dobu jejího letu kontroloval a poté ji také vyrazil.
     
    57:14
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:24
    Jeden z pokusů sparťanů se nyní otřel o některého z hráčů stojících před brankou a nakonec vypadl těsně mimo levou tyč z pohledu Svobody.
     
    54:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta snižuje na rozdíl jediné branky, což nám určitě zaručí dramatický závěr utkání! Matěj Flídr našel na pravé tyči z pohledu gólmana DAVIDA VITOUCHA, který zacílil od části odkryté branky přesně! Asistence: Matěj Flídr.
     
    53:32
    Po strkanici na brankovišti se do sebe pustili Ondřej Vaculík s Patrikem Tůmou. O něco navrch měl přeci jenom domácí hráč. Oba inkasují 2+2 minuty za hrubost.
     
    52:47
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí nyní mohou hrát o něco klidněji, jdou totiž do dvoubrankového vedení! Vojtěch Krcho měl puk za brankou Škorpíka načež našel parádní přihrávkou MICHALA SILNÉHO, jenže posílá na hranici brankoviště další puk za Škorpíkova záda. Asistence: Vojtěch Krcho, Aleš Řezáč.
     
    51:37
    Od modré napřáhl Šimon Kubíček. Proti jeho střele ale obětavě padl Matouš Najman, díky čemuž se následně mohou hostující hráči osvobodit.
     
    50:32
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Dani – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:44
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Do vedení jde opět českobudějovický Motor! Viděli jsme podobnou situaci jako před chvílí při gólu Sparty. Jiří Egert našel dobrou přihrávkou Vojtěcha Krcha, který si sjížděl před branku a svým následným projektilem zblízka strhává vedení opět na stranu svého týmu! Asistence: Jiří Egert.
     
    49:14
    Šimon Kubíček přispěchal s další střelou od modré čáry. Tentokrát jeho projektil zaduněl jen o zadní mantinel. Následně míří do protiútoku na druhé straně hráči Sparty.
     
    47:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nyní už to sparťanům se srovnání skóre vyšlo! David Vitouch udělal na hranici brankoviště otočku a poslal puk na z druhé vlny dojíždějícího ONDŘEJE PŠENIČKU, který následně překonává Svobodu z bekhendu nad lapačku. Asistence: David Vitouch.
     
    46:52
    Šimon Kubíček to zkusil z větší vzdálenosti, ale trefil jen beka Sparťanských, Následně se českobudějovičtí hráči sami vyhánějí z útočného pásma.
     
    46:11
    Miroslav Dani měl na své holi vyrovnání. Byla mu adresována přihrávka přímo před branku, jenže střela nešla tak rychle, jak by Sparta potřebovala, a Svoboda následně zasáhl lapačkou.
     
    45:41
    Na opačné straně ledové plochy musel být pozorný také Svoboda, který si z branky povyjel a následně schoval kotouč ve své výstroji.
     
    45:06
    Jakub Čížek vybojoval puk v souboji u hrazení, otočil se a vystřelil. Na jeho pokus Škorpík viděl, a proto ho v pohodě vyrazil mimo nebezpečí.
     
    44:29
    Šimon Masopust se snažil dobruslit klouzající kotouč, k němu se ale nakonec dříve dostává jeden ze sparťanů a sudí je nucen pískat zakázané uvolnění, jenž vrátí hru před domácího brankáře.
     
    43:33
    Oblouček si pro sebe ze vzduchu stáhl Štěpán Čech. V útočném pásmu poté prověřil pozornost Daniela Svobody, který jeho pokus vyrazil.
     
    42:49
    Marek Bláha zachytil rozehrávku Motoru ve středním pásmu, přejel modrou čáru a kotouč nahodil za Svobodu branku. Sparťané odjíždějí střídat.
     
    42:00
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Škola – osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    41:47
    Jakub Najman zřejmě inkasoval ve středním pásmu úder, načež se dlouho z ledové plochy nezvedal. Nakonec za doprovodu lékaře odjíždí na střídačku svého týmu. Snad tedy bude v pořádku.
     
    40:26
    Ačkoliv byla přihrávka na Davida Vitoucha chytře zamýšlená, provedení nebylo úplně nejlepší. Vitouch by býval pálil z velmi dobré pozice, jenže přihrávka byla až příliš razantní.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Už to vypadalo, že se půjde i do třetí třetiny za bezbrankového stavu. Tomu zamezil Martin Beránek svou dorážkou. Bude určitě zajímavé sledovat, zda se Spartě podaří vyrovnat. Zatím sledujeme utkání, kterému kvalita nechybí!

    Další třetina začne přibližně ve 14:05.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    V posledních sekundách třetí periody se již nic nestane. Třetina skončí v útočném pásmu Českobudějovických.
     
    39:00
    Z prostředního dějství zápasu zbývá odehrát pouhých šedesát sekund.
     
    38:17
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    První branka v utkání padá necelé dvě minuty před koncem druhé periody! Šimon Kubíček vystřelil od modré čáry, jeho pokus Škorpík vyrazil před sebe. S dorážkou přispěchal MARTIN BERÁNEK, na což nedokázal sparťanský brankář zareagovat. Asistence: Šimon Kubíček.
     
    37:52
    Dominik Arnošt se vymotal z rohu ledové plochy a mířil do horní části Svobodovy branky. Puk nasměroval jen na břevno.
     
    36:37
    Vojtěch Krcho s Ondřejem Vaculíkem v přečíslení dva na jednoho! První jmenovaný vzal tuto akci na sebe. Střílel k bližší tyči. Škorpík s tímto řešením počítal a toto místo si pohlídal.
     
    35:32
    Po střele Františka Gajdoše mohl jeden ze sparťanských hráčů dorážet, ale nebyl k dorážce domácím bekem puštěn. Do hry už se také vrací Ondřej Vaculík, jenž odpykával trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    34:00
    Sparťané nebyli od první branky v utkání vůbec daleko! David Vitouch dostal nabito před branku, kde byl úplně sám. Proti jeho pokusu se Svoboda včas přemístil a následně Vitouchův pokus lapil ve své rukavici!
     
    33:20
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Vaculík.
     
    32:54
    Kubíček chvíli počkal se střelou, do které se stejně nakonec vložil Matěj Flídr a srazil ji do rohu ledové plochy.
     
    31:38
    Střelu od modré dorážel z těsné blízkosti Dominik Arnošt. Svůj pokus nasměroval jen do připravené vyrážečky Svobody, jenž si tak připisuje další úspěšný zákrok.
     
    30:40
    Na druhé straně musel zasahovat také Daniel Svoboda, který zalehl kotouč a nepřipustil žádnou nebezpečnější dorážku.
     
    30:13
    Jakub Čížek adresoval pas na Jiřího Egerta, který si nabruslil až před branku Škorpíka vystřelil z bekhendu. Jeho pokus si cestu až za brankovou čáru nenašel.
     
    29:17
    V plném počtu už jsou také domácí a další přesilová hra zůstává nevyužita. Uvidíme, kdo nakonec zlomí střelecké prokletí jako první. Hře zatím dominují především brankáři svých týmů.
     
    28:54
    Ačkoliv byl tísněn obráncem, dokázal Miroslav Dani vystřelit, a to vcelku nebezpečně! Zkusil to do horního růžku, jen těsně ale minul.
     
    28:17
    Úmyslný ofsajd vrátí hru před Svobodu. Mezitím je Klapka zpět na ledě a přesilová hra sparťanů může začít.
     
    27:43
    Matěj Toman nabral rychlost a vřítil se do útočného pásma. Se střelou doprostřed branky nenadělal sparťanskému brankáři moc práce. Škorpík puk uschovává ve výstroji.
     
    27:17
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Svoboda – 2 min., pád pod nohy). Trest odpyká J. Čížek.
     
    26:54
    Jiří Egert dostal nabito od Šafáře na vrchol kruhu, odkud ale trefuje jen připraveného brankáře.
     
    26:08
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Klapka – 2 min. – podražení).
     
    25:39
    Na druhé straně se jako jediný v útočném pásmu objevil Matěj Flídr. Musel střílet velmi rychle, což se na parametrech jeho střely podepsalo. Svoboda mohl zůstat v klidu.
     
    24:36
    Pokus z pravého kruhu z pohledu brankáře nenadělal Škorpíkovi výraznější obtíže. Střelecký pokus si připsal Pavel Novák.
     
    23:47
    Vojtěchu Krchovi byl vrácen puk v době, kdy si najížděl před branku Sparty. Škorpík ale přikryl kotouč včas a byl bezchybný také při následné skrumáži na brankovišti.
     
    22:39
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Gajdoš – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Smola.
     
    22:03
    Zakázané uvolnění sparťanů vrátí hru před Jana Škorpíka.
     
    21:09
    Šimon Kubíček si najel do útočného pásma v dobré střelecké pozici. Zkusil to z kruhu na bližší tyč, kterou si ale Škorpík pohlídal. Následně při dorážce Kubíček jen promáchl,.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první periodu, která nám žádnou branku nenabídla. Nejblíže k ní měl Šimon Masopust, který jel na Mičána sám, ale nedal. Ve čtrnácté minutě mohl první gól vstřelit také Pavel Novák, jenže taktéž on neuspěl.

    Další třetina začne přibližně v 13:20.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Po buly se puk dostal na křídlo k Jakubu Čížkovi. Ten to zkusil na zadní tyč, ale jeho projektil jen proletěl kolem pravé tyče Škorpíkovy svatyně.
     
    19:02
    Patrik Škola se vrací na ledovou plochu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:24
    Sparta se prozatím držela v útočném pásmu. Nyní je ale vykázána, protože Ondřej Pšenička se ocitl v brankovišti Daniela Svobody.
     
    17:02
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Škola – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Hrubec.
     
    16:38
    Viktor Kasanda jel s kotoučem na holi ve středním pásmu, ale upadl a kotouč přišel. Na druhou stranu tak pádí českobudějovičtí hráči.
     
    15:53
    Střelu od modré čáry ještě zkoušel tečovat Martin Tisoň, na puk však nedosáhl. Škorpík tedy tento pokus zneškodnil lapačkou.
     
    14:58
    Zatím velmi aktivní Dominik Arnošt se zkoušel probít až do samostatného úniku, ale byl zastaven domácím bekem. Následně si Svoboda bez problému pohlídal klouzavý kotouč, který schoval pod lapačkou.
     
    13:57
    Jakub Čížek vyzval ke skórování Pavla Nováka. Druhý jmenovaný to zkusil těsně před brankou z bekhendu, Škorpík ale nejspíše zasáhl svou holí. Puk se ještě možná otřel o břevno.
     
    12:39
    František Gajdoš od modré mířil na vzdálenější tyč. Tu si ale Svoboda svou vyrážečkou pohlídal, a to i přesto, že jeden ze sparťanských hráčů nebezpečně clonil domácí gólmanovi ve výhledu.
     
    11:43
    Matouš Najman nezachytil puk ve středním pásmu a kotouče se tedy mohl ujmout Tomáš Hubata, který s ním zkusí něco vymyslet.
     
    10:49
    Martin Beránek se ujal kotouče v obranném pásmu a v úctyhodné rychlosti ho zavezl až před Škorpíka. Žádná vážnější šance z této akce ale nevzešla.
     
    10:21
    Dominik Arnošt poslal puk zpoza branky na hůl Ondřeje Pšeničky, který to zkusil nad Svobodovo rameno. Domácí gólman si ale horní patro branky pohlídal a puk udržel.
     
    09:35
    Ani nyní nemusí Škorpík proti střele od modré zasahovat. Tentokrát pálil Tomáš Hubata, i on ale trefil jen clonící hráče před brankou.
     
    08:33
    Matěj Toman vjel do pásma a následně poslal puk za branku. Tam ho vybojovali domácí, načež se kotouč dostal na hůl Matěje Šafáře. Ani jeho pokus až ke sparťanské brance neprošel.
     
    07:44
    Šimon Kubíček to zkusil z větší vzdálenosti. Jeden z obránců Sparty puk srazil mimo.
     
    06:59
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Flídr – 2 min., napadení).
     
    05:55
    Nejprve měla dobrou šanci Sparta, puk ale brankovištěm jen proklouzal. Na druhé straně se poté do úniku dostal Šimon Masopust, Škorpík ho však vychytal. O dorážku se pokoušel Jiří Egert, Škorpík si ale poradil i s ní.
     
    04:45
    Matouš Hrubec dostal do středního pásma přihrávku až z obranné třetiny. Obránce Sparty mu ale nedovolil střelu z lepší pozice. Hrubec z úhlu trefuje jen boční síťku branky.
     
    04:08
    Matyáš Grossmann se vrací zpět do hry. Domácí jsou tedy kompletní.
     
    03:18
    Z modré čáry poslal puk na kruh Jevgenij Pika. Do střely se opřel Miroslav Dani, ale jeho střele scházela větší přesnost.
     
    02:41
    Vojtěch Krcho dlouho bojoval o puk u hrazení v obranném pásmu, nakonec ho vybojoval, jenže jeden z jeho spoluhráčů Motor osvobodit nedokázal. Sparta tak může kombinovat.
     
    02:08
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Grossmann – 2 min., vysoká hůl).
     
    01:31
    Matěj Toman zkusil přihrávat do středu útočného pásma Motoru. Tam stál Aleš Řezáč, přihrávka ale nebyla z nejpřesnějších. Žádná střela k vidění nebyla.
     
    00:48
    Daniel Svoboda si připisuje hned své dva první zákroky. Nejprve vyrazil střelu Dominika Arnošta a poté uschoval další sparťanský projektil v lapačce.
     
    00:09
    Ihned na začátku utkání se domácí provinili ofsajdem, navíc je posouzen jako úmyslný. Bude se vhazovat před domácím brankářem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sparťanští hráči cestou na dnešní utkání měli menší autonehodu, a tak pro ně musel dojet náhradní autobus. Všichni jsou naštěstí v pořádku. Začátek tohoto utkání se nám trochu posune.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Pánek, Vávra, Kubíček, Škola, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Novák, Beránek, Krcho, Řezáč, Tisoň, Egert. Hrubec, Toman, Vaculík, J. Čížek, Masopust, Grossmann

    HC Sparta Praha: Škorpík (Mičán) – Bureš, J. Najman, Tůma, Bláha, Pika, Klapka, Gajdoš – M. Najman, Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Flídr, Smola, Arnošt, Čech, Vitouch

    Rozhodčí: Lacina – Polonij, Kubíček.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 39. Beránek (Kubíček), 50. Krcho (Egert), 53. Silný (Krcho, Řezáč) – 48. Pšenička (Vitouch), 55. Vitouch (Flídr)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Pánek, Vávra, Kubíček, Škola, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Novák, Beránek, Krcho, Řezáč, Tisoň, Egert, Hrubec, Toman, Vaculík, J. Čížek, Masopust, Grossmann
    HC Sparta Praha: Škorpík (Mičán) – Bureš, J. Najman, Tůma, Bláha, Pika, Klapka, Gajdoš – M. Najman, Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Flídr, Smola, Arnošt, Čech, Vitouch

    Rozhodčí: Lacina – Polonij, Kubíček
    thejrc.org