Salzburg – Liberec 7:1 (kon.) | Zlín – HC Plzeň 3:4 (po pr.) | Kladno – Mountfield HK 5:1 (kon.)
Č. Budějovice – Sparta 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 2:3 (po pr.) | Vítkovice – K. Vary 1:2 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
HC Sparta Praha
Sobota 20.01.2018, 12:40Extraliga staršího dorostu • 16. kolo
Partner:
     
    Třetí perioda už byla na góly o něco bohatší. Také díky brance z druhé třetiny dnes ale Motor bere všechny tři body. Děkuji za pozornost, z tohoto klání je to vše! (14:44:38)
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Matěj Šafář nepustil jednoho ze sparťanů k dorážce a odtlačil ho až na zadní mantinel. Bude se vhazovat po Svobodově pravici.
     
    58:58
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:54
    Šimon Kubíček zkusil zacílit do odkryté klece z obranného pásma Motoru! Nechybělo vůbec mnoho a puk by v ní býval skončil. Takhle se hra přestěhuje jen před Svobodu.
     
    57:38
    Sparťané hrají v šesti hráčích v poli.
     
    57:38
    František Gajdoš napřáhl na modré čáře ke střele, která nakonec nebyla vůbec špatná. Svoboda ji po celou dobu jejího letu kontroloval a poté ji také vyrazil.
     
    57:14
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:24
    Jeden z pokusů sparťanů se nyní otřel o některého z hráčů stojících před brankou a nakonec vypadl těsně mimo levou tyč z pohledu Svobody.
     
    54:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta snižuje na rozdíl jediné branky, což nám určitě zaručí dramatický závěr utkání! Matěj Flídr našel na pravé tyči z pohledu gólmana DAVIDA VITOUCHA, který zacílil od části odkryté branky přesně! Asistence: Matěj Flídr.
     
    53:32
    Po strkanici na brankovišti se do sebe pustili Ondřej Vaculík s Patrikem Tůmou. O něco navrch měl přeci jenom domácí hráč. Oba inkasují 2+2 minuty za hrubost.
     
    52:47
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí nyní mohou hrát o něco klidněji, jdou totiž do dvoubrankového vedení! Vojtěch Krcho měl puk za brankou Škorpíka načež našel parádní přihrávkou MICHALA SILNÉHO, jenže posílá na hranici brankoviště další puk za Škorpíkova záda. Asistence: Vojtěch Krcho, Aleš Řezáč.
     
    51:37
    Od modré napřáhl Šimon Kubíček. Proti jeho střele ale obětavě padl Matouš Najman, díky čemuž se následně mohou hostující hráči osvobodit.
     
    50:32
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Dani – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:44
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Do vedení jde opět českobudějovický Motor! Viděli jsme podobnou situaci jako před chvílí při gólu Sparty. Jiří Egert našel dobrou přihrávkou Vojtěcha Krcha, který si sjížděl před branku a svým následným projektilem zblízka strhává vedení opět na stranu svého týmu! Asistence: Jiří Egert.
     
    49:14
    Šimon Kubíček přispěchal s další střelou od modré čáry. Tentokrát jeho projektil zaduněl jen o zadní mantinel. Následně míří do protiútoku na druhé straně hráči Sparty.
     
    47:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nyní už to sparťanům se srovnání skóre vyšlo! David Vitouch udělal na hranici brankoviště otočku a poslal puk na z druhé vlny dojíždějícího ONDŘEJE PŠENIČKU, který následně překonává Svobodu z bekhendu nad lapačku. Asistence: David Vitouch.
     
    46:52
    Šimon Kubíček to zkusil z větší vzdálenosti, ale trefil jen beka Sparťanských, Následně se českobudějovičtí hráči sami vyhánějí z útočného pásma.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 39. Beránek (Kubíček), 50. Krcho (Egert), 53. Silný (Krcho, Řezáč) – 48. Pšenička (Vitouch), 55. Vitouch (Flídr)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Pánek, Vávra, Kubíček, Škola, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Novák, Beránek, Krcho, Řezáč, Tisoň, Egert, Hrubec, Toman, Vaculík, J. Čížek, Masopust, Grossmann
    HC Sparta Praha: Škorpík (Mičán) – Bureš, J. Najman, Tůma, Bláha, Pika, Klapka, Gajdoš – M. Najman, Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Flídr, Smola, Arnošt, Čech, Vitouch

    Rozhodčí: Lacina – Polonij, Kubíček
    thejrc.org