Sokolov – Auerbach 3:3 (kon.) | Ústí n. L. – Neugersdorf 6:4 (kon.) | Karviná – Piast Gliwice 1:1 (kon.)
Zlín – Opava 2:0 (kon.) | Senica – Dubnica 2:1 (kon.) | Trenčín – Nové Mesto n/V 9:0 (kon.)
Vlašim – Teplice 0:2 (kon.) | Slovácko – Vítkovice 4:0 (kon.) | Haladás – Prešov 4:1 (kon.)
Žilina – Ostrava 2:0 (kon.) | Podbrezová – MFK Zvolen 5:2 (kon.) | Zlín – Opava 3:3 (kon.)
Dobrovice – Příbram 0:2 (kon.) | Dunajská Streda – Olomouc 1:2 (kon.) | Cottbus – Dukla Praha 2:0 (kon.)
Žilina B – Třinec 1:1 (kon.) | Brno – Nitra 2:0 (kon.) | Slavia – Žižkov 5:0 (kon.)
Plzeň – Salzburg 0:5 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
0:5 (0:2)
FC Red Bull Salzburg
Sobota 20.01.2018, 16:00 • Burgos Quintana Stadium, Coín (ESP) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Fotbalisté FC Viktorie Plzeň mají před sebou na soustředění ve Španělsku druhý přípravný zápas. Svěřence Pavla Vrby uprostřed týdne zvládli utkání s Basilejí a v sobotu odpoledne je čeká Red Bull Salzburg. Rakouský celek sice není osmifinalistou UEFA Champions League, stejně jako Basilej má ale velkou kvalitu a bohaté zkušenosti s evropskou scénou.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hubník (C), Piroch, Limberský – Hrošovský, Čermák – Kopic, Kolář, Zeman – Chorý.
    Náhradníci: Sváček – Bakoš, Hájek, Havel, Kovařík, Hořava, Ivanschitz, Petržela, Krmenčík, Pilař, Živulič.

    FC Red Bull Salzburg: Coronel – Dembele, Ramalho, Onguene, Ulmer (C) – Leitgeb – Yabo, Berisha – Schmid – Minamino, Gulbrandsen.
    Náhradníci: Walke, Stankovic – Farkas, Dabbur, Rzatkowski, Lainer, Schlager, Wolf, Haidara, Samassekou, Hwang, Mwepu, Meisl, Szoboszlai, Caleta-Car..

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozhodčí dal právě pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali fotbalisté rakouského Salzburgu.
     
    2
    Oba dva týmy se v rychlém sledu snažily zahrozit kolmou přihrávkou za obranu, jenže u míče byli jako první brankáři. Nejprve na straně Plzně Kozáčik, v dresu Salzburgu Coronel.
     
    4
    Fotbalisté Salzburgu se marně snažili prosadit na levém křídle, kde vzápětí mohl vhazovat Roman Hubník.
     
    6
    Plzeň se na pravém křídle po krásné kombinaci dostala k centru do šestnáctky, který byl na přední tyči odvrácen.
     
    7
    Kolmá přihrávka Viktorie mezi dvěma obránci Salzburgu zamířila do území nikoho a rozehrávky se ujal Coronel.
     
    10
    Valon Berisha rozehrál na pravé straně rohový kop a na přední tyči se snažil dostat k hlavičce Jérome Onguene nebo Mahamadou Dembele, ani jeden ale ve své snaze neuspěl.
     
    11
    Jérome Onguene během předchozí snahy o zakončení utrpěl nepříjemný úder do hlavy a musel být ošetřován.
     
    14
    Radim Řezník využil volného prostoru na pravém křídle k zpětné přihrávce pod sebe, jenže přihrával naslepo a na přední tyči našel pouze dvojici obránců rakouského Salzburgu.
     
    15
    Salzburg se po kolmé přihrávce na pravé straně šestnáctky dostal k prudké střele z úhlu, kterou na přední tyči Kozáčik skvěle vyrazil, jeho zákrok byl vzhledem k ofsajdu nakonec zbytečný!
     
    17
    Viktoria Plzeň se snažila prosadit na pravém křídle, jenže Radim Řezník se ocitl v ofsajdu a útočná snaha ztroskotala.
     
    21
    Oba týmy velice pečlivě brání a zatím marně čekáme na nějakou šanci, která by zaváněla úvodním gólem.
     
    22
    Salzburg se před pár okamžiky prodíral do slibné šance, jenže jeden z hráčů rakouského týmu se uprostřed šestnáctky ocitl mezi dvěma stopery a skončil na hřišti.
     
    24
    Salzburg právě vstřelil branku!
    ROMANO SCHMID na hranici šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která sice byla zablokována, ale nedostatečně na to, aby míč po zemi nezamířil k pravé tyči! Salzburg vede 1:0.
     
    27
    Plzeň sice nehraje špatně a poměrně dobře brání, jenže směrem vpřed je zatím bezzubá. Chybí přesná finální přihrávka.
     
    29
    Fotbalisté Plzně se na pravém křídle dostali k centru do šestnáctky a už to vypadalo na hlavičku na bránu, jenže jeden z hráčů českého týmu se nakonec do zakončení nedostal.
     
    30
    Salzburg se pokusil zrychlit hru kolmou přihrávkou ze středového kruhu, jenže ta houštinou hráčů za obranu Plzně neprošla.


    Zdroj: fcviktoria.cz
     
    31
    Martin Zeman rozehrál uprostřed hřiště standardní situaci a na vzdálenější levou tyč posílal kvalitní centr, jenže fotbalisté Salzburgu ho stejně jako předchozí plzeňské centry odvrátili.
     
    33
    Salzburg se dostal ke střele zpoza šestnáctky, jenže následný pokus byl příliš slabý, a tak si Matúš Kozáčik u své pravé tyče brány zpracoval míč nohou, aby mohl rozehrát.
     
    34
    Salzburg na pravé straně rozehrál standardní situaci a Matúš Kozáčik na přední tyči lapil míč do náručí, navíc vzápětí založil rychlý protiútok. Plzeň se ale podél levé postranní čáry neprosadila.
     
    36
    Už to vypadalo, že se Viktoria dostane uvnitř šestnáctky po akci na levém křídle ke střele, český tým to ale překombinoval.
     
    39
    Salzburg se sice na pravém křídle neprosadil, po autovém vhazování a otočení hry ale napřáhl zpoza šestnáctky ke střele Valon Berisha, jehož táhlý pokus minul o pořádný kus levý horní roh brány.
     
    42
    Jan Kopic si z pravé strany šestnáctky navedl míč na střelu, jenže jeho následný přízemní pokus z blízkosti minul pravou tyč.
     
    44
    Salzburg právě vstřelil branku!
    TAKUMI MINAMINO napřáhl na pravé straně hřiště zpoza šestnáctky k nádherné diagonální střele, která zamířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Takumi Minamino vstřelil svůj druhý gól v zápase a Salzburg krátce před přestávkou vede 2:0.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Takumi Minamino se během prvního poločasu, ve kterém jsme nebyli svědky příliš mnoho šancí, dokázal těsně před přestávkou prosadit nádhernou střelou a navázal na úvodní gól z kopačky Romana Schmida. Plzeň se po přestávce bude snažit zápas otočit. Podaří se jí to stejně jako proti Basileji? Skóre po prvním poločase zápasu. Viktoria Plzeň 0 Red Bull Salzburg 2.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Plzeň nastoupila do druhého poločasu ve složení: Kozáčik – Havel, Živulič, Hájek, Kovařík – Hořava, Ivanschitz – Petržela, Bakoš, Pilař – Krmenčík.
     
    46
    Střídající Michael Krmenčík mohl ihned po přestávce snížit, když se u levé tyče dostal k přízemní střele, jenže brankář Salzburgu ho vychytal a navíc byl máván ofsajd!
     
    48
    Salzburg zkusil vypálit ze střední vzdálenosti, následný pokus z osy hřiště ale zamířil vysoko nad bránu.
     
    50
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Salzburg rozjel na pravé straně hřiště nádhernou kombinační akci a po zpětné přihrávce z úhlu na přední tyči skóroval z blízkosti MUNAS DABBUR!
     
    52
    Obrana Viktorie Plzeň zaspala a fotbalisté rakouského týmu ji před pár okamžiky krásně vyšachovali ze hry.
     
    55
    Jak dokáže být fotbal nevyzpytatelný. Utkání mezi Plzní a Basilejí nabídlo spoustu šancí a také gólu, dnes jsme svědky tolika šancí nebyli, přesto Salzburg už vstřelil tři branky.
     
    56
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Salzburg před pár okamžiky předvedl nádhernou kombinaci na pravé straně šestnáctky a nyní na té levé, kde z blízkosti skóroval HEE CHAN HWANG – 0:4!
     
    57
    Václav Pilař se dostal na vzdálenější levé tyči po přetaženém centru z pravého křídla k pohotové střele, pravačkou ale míč napálil vedle přední tyče a navíc vysoko nad.
     
    59
    Salzburg po kolmé přihrávce na pravém křídle a zpětném pásu před bránu vezl pátý gól, jeden z hráčů rakouského celku ale podcenil střelu bez přípravy a zamířil ze značky pokutového kopu pouze doprostřed brány, kde Kozáčik míč skvěle vyrazil!


    Zdroj: fcviktoria.cz
     
    61
    Michael Krmenčík zkusil vystřelit na levé straně hřiště zpoza šestnáctky, jeho pokus byl ale hodně nepřesný.
     
    63
    A znovu Michael Krmenčík, který využil volného prostoru na levé straně hřiště k zpětnému přízemní centru do šestnáctky, který byl na přední tyči ve skluzu odvrácen na rohový kop.
     
    65
    Munas Dabbur mohl vstřelit svůj druhý gól v zápase, když na vzdálenější levé tyči předvedl pohotové nůžky, jeho akrobatický pokus ale zamířil mimo plzeňskou bránu!
     
    66
    Salzburg právě vstřelil branku!
    AMADOU HAIDARA si naběhl do šestnáctky na krásnou diagonální kolmou přihrávku z pravého křídla a jemným obloučkem míč v náběhu usměrnil ke vzdálenější levé tyči! Akce Salzburgu byla tak rychlá, že Matúš Kozáčik ani nestačil vyběhnout z brány.
     
    70
    Do konce zápasu zbývá odehrát 20 minut a plzeňská obrana dnes dostává tvrdou lekci, zejména po přestávce.
     
    71
    Salzburg opět na pravé straně rychle zakombinoval, následný centr byl ale odvrácen a přízemní střela ze střední vzdálenosti poté těsně minula vzdálenější pravou tyč!
     
    73
    Obrana Plzně opět nedokázala včas dostoupit k jednomu z hráčů Salzburgu, který na levé straně hřiště po zemi vypálil zpoza šestnáctky, Matúš Kozáčik byl ale na přední tyči připravený.
     
    74
    A další rychlá akce Salzburgu po pravém křídle, odkud do středu hřiště přilétla krásná přihrávka, následný pohotový pokus ale zamířil vysoko nad bránu. Matúš Kozáčik mohl zůstat v klidu.
     
    75
    Milan Havel se na vzdálenější pravé tyči po krásné zpětné přihrávce z levé strany hřiště pohotově opřel do míče, jeho střela zpoza šestnáctky ale byla zablokována. Teď to vypadalo nadějně.
     
    76
    Matúš Kozáčik se vžil do role obránce, když u pravé tyče své brány vyběhl proti míči a poté ho tělem pohlídal, aby skončil v zámezí.
     
    77
    Munas Dabbur byl na levé straně hřiště faulován v blízkosti šestnáctky a Salzburg vybojoval volný přímý kop.
     
    78
    Střela Salzburgu z volného přímého kopu skončila na zdi a přízemní střela zpoza šestnáctky byla příliš slabá na to, aby zamířila ke vzdálenější pravé tyči a překonala Matúše Kozáčika.
     
    79
    Marc Rzatkowski posílal do šestnáctky z pravého křídla nebezpečný diagonální pas, jeho spoluhráč ho ale na přední tyči přeběhl.
     
    81
    Amahou Haidara si na levé straně pokutového území naběhl na pěknou kolmou přihrávku a přízemní střelou z úhlu mířil ke vzdálenější pravé tyči, kterou o vlásek minul! Málem to bylo 6:0.
     
    83
    Plzeň dneska dostala pořádnou lekci, i ta ale může být prospěšná a může českému týmu přinést něco pozitivního. Laxní bránění, to je důvod, proč Viktoria krátce před koncem prohrává o pět gólů.
     
    84
    Abych Plzni nekřivdil, tak je potřeba dodat, že Salzburg se prezentuje přímočarým ofenzivním fotbalem a zachytávat jeho hráče, když jsou v plné rychlosti, je téměř nemožné.


    Zdroj: fcviktoria.cz
     
    85
    Salzburg se znovu po třech nebo maximálně čtyřech kolmých přihrávkách dostal na pravém křídle až do šestnáctky, tentokrát se jim ale krásnou akci zakončit nepodařilo. Míč byl příliš prudký.
     
    86
    Tentokrát už zakončení od rakouského celku přišlo, přízemní střelu zpoza šestnáctky ale skvěle vyrazil Matúš Kozáčik!
     
    87
    Dominik Szoboszlai se po kolmé přihrávce za obranu ocitl na pravé straně šestnáctky úplně sám, vybíhajícího Matúše Kozáčika ale nízkým lobem přehodit nedokázal! Míč těsně minul vzdálenější tyč!
     
    89
    A další práce pro Matúše Kozáčika! Plzeň po nepřesné přihrávce na pravé straně hřiště úplně propadla a za obranu mířil dlouhý kolmý pas, po kterém už to zavánělo dalším gólem, plzeňský brankář ale skvěle vyhodnotil situaci a míč po výběhu za vápno odkopl!
     
    90
    Konec zápasu.

     
    Svěřenci Pavla Vrby po vítězství nad Basilejí během soustředění ve Španělsku nestačili v sobotu odpoledne na Red Bull Salzburg, který se prezentoval rychlým přímočarým ofenzivním fotbalem a pětkrát dokázal využít okének v plzeňské obraně. Viktoria Plzeň si během celého zápasu nevytvořila žádnou velkou příležitost a vyšla střelecky naprázdno. Konečný výsledek. FC Viktoria Plzeň 0 FC Red Bull Salzburg 5. (17:52:52)

    Tomáš Reiner

    Branky: 24. Schmid, 44. Minamino, 50. Dabbur, 56. Hwang, 66. Haidara


    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hubník (C), Piroch, Limberský – Hrošovský, Čermák – Kopic, Kolář, Zeman – Chorý.
    Druhý poločas: Kozáčik – Havel, Živulič, Hájek, Kovařík – Hořava, Ivanschitz – Petržela, Bakoš, Pilař – Krmenčík.

    Náhradníci: Sváček – Bakoš, Hájek, Havel, Kovařík, Hořava, Ivanschitz, Petržela, Krmenčík, Pilař, Živulič.

    FC Red Bull Salzburg: Coronel – Dembele, Ramalho, Onguene, Ulmer (C) – Leitgeb – Yabo, Berisha – Schmid – Minamino, Gulbrandsen.
    Druhý poločas: Coronel – Lainer, Meisl, Caleta-Car, Farkas – Samassekou – Haidara, Mwepu – Schlager – Dabbur, Hwang.

    Náhradníci: Walke, Stankovic – Farkas, Dabbur, Rzatkowski, Lainer, Schlager, Wolf, Haidara, Samassekou, Hwang, Mwepu, Meisl, Szoboszlai, Caleta-Car.
    thejrc.org