Ottawa – Toronto 3:4 (kon.) | Montreal – Boston 1:4 (kon.) | Detroit – Carolina 1:3 (kon.)
San Jose – Pittsburgh 2:1 (kon.) | St. Louis – Arizona 2:5 (kon.) | Nashville – Florida 4:3 (kon.)
Chicago – NY Islanders 3:7 (kon.) | Minnesota – Tampa 5:2 (kon.) | Edmonton – Vancouver 5:2 (kon.)
Washington – Philadelphia 1:2 (po pr.)
konec
Montreal Canadiens
1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Boston Bruins
Neděle 21.01.2018, 01:15 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:25 Riley NASH - 1:4
     
    59:25
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je definitivně rozhodnuto. Marchand vybojoval puk u mantinelu, přihrál na střed Backesovi, který pro jistotu ještě přihrál lépe postavenému RILEYMU NASHOVI, který si osamoceně přibruslil blíže k prázdné brance soupeře a vstřelil čtvrtý gól Bostonu.
     
    58:27
    Postavení mimo hru zastavilo útok domácích. Vhazovat se bude ve středním pásmu a Canadiens toho využívají k odvolání brankáře. Již není na co čekat.
    57:03 David PASTRŇÁK - 1:3
     
    57:03
    Bruins právě vstřelili branku!
    DAVID PASTRŇÁK napřed rozehrál puk podél mantinelu, aby si následně mohl sjet před brankoviště, kam k němu doputovala přihrávka od Toreyho Kruga. První zakončení z první sice český útočník poslal do Price, ale okamžitě se natáhl po dorážce a napodruhé už brankáře domácích překonal. Asistence: Torey Krug.
     
    54:28
    Byron a ani poté Hudon nevyzráli na Raska! Byron se snažil zakončit po obkroužení branky, ale Rask vyrazil puk před sebe, kde už číhal Hudon, jehož bekhendová střela neprošla pod tělem brankáře Bostonu.
     
    52:16
    Velká chyba Bruins na modré čáře vyústila v únik Benna, který přenechal ve středním pásmu puk Paciorettymu, jenž se hnal směrem na Raska, ale při zakončení mezi kruhy minul branku!
     
    Gól neplatí kvůli postavení mimo hru, kterého se dopustil Bergeron při přejíždění útočné modré.
     
    50:32
    Avšak domácí přišli o puk a ještě k tomu se Petry dopustil sekání. Po komerční přestávce si přesilovku zahraje Boston.
     
    36:56
    Pacioretty si trochu zbytečně pomohl seknutím a odchází na trestnou lavici. Boston si tak v závěru druhé třetiny ještě zahraje přesilovku.
    35:56 Torey KRUG - 1:2
     
    35:56
    Bruins právě vstřelili branku!
    Trochu překvapivou střelu vyslal TOREY KRUG směrem na Price, který zakončení soupeře nečekal, a i když se stihl postavit do směru střely, tak výbornou přihrávku Pastrňáka dokázal Krug zužitkovat a vystřelit kolem ramene brankáře Montrealu. Asistence: David Pastrňák, Brad Marchand.
    34:09 David PASTRŇÁK - 1:1
     
    34:09
    Bruins právě vstřelili branku!
    DAVID PASTRŇÁK prolomil svou střeleckou smůlu a to hodně šťastným gólem z takřka nulového úhlu od bočního mantinelu. Puk se ale odrazil od nohy Price do branky Montrealu. Asistence: Torey Krug, Patrice Bergeron.
    31:29 Max PACIORETTY - 1:0
     
    31:29
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají skóre zápasu! Rodící se útok Bostonu zastavil Byron, který dokázal při návratu do obrany obrat soupeře o puk, rychle se otočit a dostat se do přečíslení společně s MAXEM PACIORETTYM. Byron přihrál na levou stranu Paciorettymu, který propálil doposud bezchybně chytajícího Raska. Asistence: Paul Byron.
     
    15:56
    V oslabení se do protiútoku dostal Froese, který vystihl rozehrávku soupeře ve středním pásmu, ale nepovedlo se mu zakončit, když byl perfektně tísněn vracejícím se Kuralym.
     
    14:25
    Pro změnu si přesilovku zahraje Boston. Dvě minuty za podražení na zadním mantinelu za brankou Price odpyká Charles Hudon.
     
    12:59
    Obrovská šance domácích, kteří nevyužili velkých zmatků v obraně soupeře a Galchenyuka s obrovským štěstím dokázal vychytat Rask.
     
    12:13
    Bude se poprvé v utkání vylučovat. Na trestnou lavici odchází hostující Backes za sekání.
     
    11:14
    Velké hrubky v rozehrávce domácích nedokázal využít Backes, který zachytil přihrávku soupeře a vyjel si osamocen na střed mezi kruhy, odkud poslal střelu z bekhendu, kterou Price zlikvidoval.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 32. Pacioretty (Byron) – 35. Pastrňák (Krug, Bergeron), 36. Krug (Pastrňák, Marchand), 58. Pastrňák (Krug), 60. Riley Nash (Backes, Marchand)


    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – Petry, Alzner, Jeřábek, Jo. Benn, Schlemko, Mete – Hudon, Byron, Pacioretty (C) – Gallagher (A), Plekanec (A), Lehkonen – Deslauriers, Drouin, Galchenyuk – L. Shaw, Froese, J. de La Rose.
    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Spooner, Krejčí, DeBrusk – Backes (A), Riley Nash, Heinen – Acciari, Kuraly, Schaller.

    Rozhodčí: Kozari, L’Ecuyer – Barton, Driscoll
    thejrc.org